• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim normal degilmi yardim

sultannazik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
615
140
73
50
slm arkadaslar.suan kizim biraz hasta. kizim hareketli ve cok merakli bi kiz cocugu. ben teyzeme sordum hastaligi icin ne yapabilirim diye, oda beni sucladi hep ciplak geziyorsunuz evde diye.cocugin hasta olmasi benim hatam oldugunu soyledi. ev kaloferli vesicak.kizim corap sevmiyor cikariyor. ayakkabi terlik falanda giymiyor. teyzemde sucladi beni senin sucun diye.cok uzuldum. sonra aklima geldi gecen sefer gece 3.4 gibi balkona cikmis, tebesirlerle balkonda resim cizmisti..hava cok soguk ordan kapmistir dedim teyzeme (kapi pimapen icrrden aciliyor ,disardan degil) acmis cikmis balkonda duran tebesirlerle oynamis. bende hemen kizmis cikmamasi icin uyarmistim kizimi. birdaha cikmadi. fakat teyzem kzimin nomral olmadigini soyluyor.bende ona dedim kendine guveniyor. teyzem dedi; normal degil gece ucte balkonda cikip oynamasi! benim hic bir cocugim yapmadi bunu. anormal dedi.sizce benim kizim neden basina buyruk? disari cikiyoruz mesela o cok hareketli kaciyor magazalarda bizi kaybetmekten korkmuyor oyun pesinde geziyor. cok canim sikkin sizce bu anarmal mi ben kendine guvenen bi kiz cocugu oldugunu dusunuyorum uc yasinda ve kardesi yok! yoksa anormalmi bu tsrz davranislari!?cok moralim bozuldu inanin

Son düzenleme:
kızınız hangi konuda normal mi değil mi soruyorsunuz anlayamadım ki?
söz dinlemiyor çorap giymiyor falan mı..öyle kötü yazmışsınız ki birşey anlaşılmıyor..

bende yazınızdan fazla birşey anlayamadım ama benim kızımda çorap tutmaz ayağında ben külotlu çorap giydiriyorum birde yaş gurubu kaç benim kızımda çok hareketli merak duyguları fazla şuan benim kızım 3 yaşında

Kaç aylık/yaşında kızınız bilemiyorum ama yaptıklarında anormal birşey göremedim. Merak ediyor, kesfetmeye çalışıyor, çocuk en nihayetinde ama gece o saatte balkona çıkmasın, çok tehlikeli, kilitleyin anahtarı kapının üzerinden alın. Dış kapıyı açabilir, korku hissi yoksa, kapılarınız kilitli olsun.
Laf edenlerede itibar etmeyin. Her çocuk farklıdır. Balkona çıkma mevzusunu neden anlattınız ki? Herşeyi paylaşmayın ki böyle gereksiz konuşmalar olmasın.
Son olarakta tekrar söylüyorum,lütfen kapıları açamayacaği şekilde bir düzenleme yapın evinizde.

Kızınızın hareketlerinde ben bir anormallik göremedim. Bazı çocuklar çorap, patik filan giymeyi sevmezler. Bir arkadaş söylemiş külotlu çorap giydirmeyi deneyin. Gece uyanmıştır ve o an balkona gidip tebeşirle oynamayı düşünmüştür. Çocukların ne zaman ne yapmak isteyeceği pek belli olmuyor. Ama siz yine de balkonun kapısını gece kilitli tutsanız iyi olacak gibi.

Valla normal mi anormal bilemem de
Teyzeme öyle güzel bi cevap verirdim bir daha yüzümü bile göremezdi.
Düzgünce söylersin öyle bir şeyi bi nesneden bahsedilmiyor burada çocuk karşısındaki.
Valla normal mi anormal bilemem de
Teyzeme öyle güzel bi cevap verirdim bir daha yüzümü bile göremezdi.
Düzgünce söylersin öyle bir şeyi bi nesneden bahsedilmiyor burada çocuk karşısındaki.
bende cok kirilddim direk normal drgil demesine

kızınız hangi konuda normal mi değil mi soruyorsunuz anlayamadım ki?
söz dinlemiyor çorap giymiyor falan mı..öyle kötü yazmışsınız ki birşey anlaşılmıyor..​
duzelttim bilginize

Ben bir anormallik göremedim teyzeniz abartmış bence. Ben de küçükken çok hareketli ele avuca sığmaz bir çocuktum..ben de çorap giymeyi sevmezdim hatta hala bile sevmiyorum evde çorap giymeyi eşim çok kızıyor bu konuda bana.çocukken hatırlıyorum da yağmur sıonrası su birikintisi olurdu yollarda onların içine girip hasta olmuştum ne var yani çocuk bu, yaramazlık yapar. hem bak uyarmışsınız bi daha da yapmamış.takmayın bence kafanızaa

Salt gece balkona çıktı diye demişse (ki hakikaten tehlikeli bir durum, acil önlem alın bence) esas teyzede bir sıkıntı var demektir. Ufacık çocuğa ne olursa olsun "anormal" denir mi yahu. Ne olursa olsun denmez yani.
Teyzeniz neleri norm kabul ediyor acaba?
Hayret bir şey..

Cocuk sıcağı sevmiyordur, olabilir. Yegenim de böyleydi. Disarida kar yagarken, evin sicak olduğunu soyleyip pencereleri acmak isterdi.
Atletle balkona cikardi.
Hareketlilik mevzusuna gelince,
Benim kizim 17 aylık. Yurumeye basladigindan beri bebek arabasina hic binmedi. Alisveris merkezinde magazalara girip dolaşır. Malzemeleri kendince duzenler, yerlerini değiştirir.
Ben de arabada oylece oturan bebeklere şaşırıyorum :))

bende yazınızdan fazla birşey anlayamadım ama benim kızımda çorap tutmaz ayağında ben külotlu çorap giydiriyorum birde yaş gurubu kaç benim kızımda çok hareketli merak duyguları fazla şuan benim kızım 3 yaşında​
benm kizimda uc yasinda. terlik corap kilotlu corap sevmiyor. ayni suan giyiyor bak hasta oldun dedim hasta olmak istemiyorsan giymen lagzim.yoksa coraplsrini baska cocuklara vericem dedim ve suana kadar cikarmadi.benim asil canimi sikan cocugima anormal gormesi. bu tarz dsvrsnislri balkona cikmasi grce uste anirmal dedi. ve canim sikildi

bence hic de prpblemli bi kiziniz yok cocuk bu normal ne yapicaksiniz elini ayagini mi baglayacaksiniz teyzenizin zamaninda buyutulen cocuklarla simdiki cocuklar arasinda daglar kadar fark var simdiki cpcuklar icono o kadar cok ve cesitli uyarici var ki onlarin zamaninda elektrik yoktu tv yoktu simfikiler akilli telefonda oyun oynuyorlar

Ayrica teyzeniz kim ya da ne biliyor da sorun buluyor ben olsam iyi bircevap verirdim

Kaç aylık/yaşında kızınız bilemiyorum ama yaptıklarında anormal birşey göremedim. Merak ediyor, kesfetmeye çalışıyor, çocuk en nihayetinde ama gece o saatte balkona çıkmasın, çok tehlikeli, kilitleyin anahtarı kapının üzerinden alın. Dış kapıyı açabilir, korku hissi yoksa, kapılarınız kilitli olsun.
Laf edenlerede itibar etmeyin. Her çocuk farklıdır. Balkona çıkma mevzusunu neden anlattınız ki? Herşeyi paylaşmayın ki böyle gereksiz konuşmalar olmasın.
Son olarakta tekrar söylüyorum,lütfen kapıları açamayacaği şekilde bir düzenleme yapın evinizde.​
yurt disinda yasiyorum kapimizda her daim kilitlidir. ama balkon kapisi camli pimapen icerden kolula aciliyor disardan kimse acamaz. gece tebesirleri orda olduginu bildigi ve yaxin sik sik orda yerw resim yaotigimiz icin cikmistir. ve ilk kat duvarlari tirmana bilecegi gibife degil sadece resim cizmis.bu kemdine olan guvenimden midir neden boyle diye bilemedimmama teyzemin anirmal demesi beni cok uzdu

Kızınız normal ama siz biraz daha dikkatli olmalısınız.
Gece yarısı balkona çıktığını okuyunca içim ürperdi.
Kapı içerden açılıyorsa önlemini almak sizin göreviniz.
Teyze de iyiliği için, endişelendiği için bu kadar sert olabilir..

bende yazınızdan fazla birşey anlayamadım ama benim kızımda çorap tutmaz ayağında ben külotlu çorap giydiriyorum birde yaş gurubu kaç benim kızımda çok hareketli merak duyguları fazla şuan benim kızım 3 yaşında
benm kizimda uc yasinda. terlik corap kilotlu corap sevmiyor. ayni suan giyiyor bak hasta oldun dedim hasta olmak istemiyorsan giymen lagzim.yoksa coraplsrini baska cocuklara vericem dedim ve suana kadar cikarmadi.benim asil canimi sikan cocugima anormal gormesi. bu tarz dsvrsnislri balkona cikmasi grce uste anirmal dedi. ve canim sikildi
sultancım çocuğunda sıkıntı yok yaşlılar kendi zamanındaki çocuklarla yada bizlerin çocukluklarıyla kıyaslıyorlar sıkıntı yapma şimdiki çocukların hepsi hareketli sen onların sözleriyle kızının içindeki merak duygusunu köreltme bırak karıştırmak istiğyorsa karıştırsın yada dolaşsın ama peşlerinde olmamız lazım tehlikeli şeylerden uzak tutacağız tabi ..balkon kapısına gerekiyorsa kilit taktırın benim zillimde açar heryeri ben tüm cam ve balkon kapılarına kilt taktırdım Allah muhafaza daha akılları yetmiyor

Teyzenizin yaptığı yanlış çocukları kıyaslamak.Her çocuk kendine özgüdür.Kardeşler arasında bile farklılıklar olur.
Çorap giymeyi benim kızda sevmez.Lakin böbreklerde taşımız çıktı mecbur ayaklarını sıcak tutmalıtım.(22 aylık kendisi)
Benim çözümüm hayvanlı panduf oldu.Çorap gibi.İlkten onlarıda çıkarıyordu ama bak kuzuların seninle gezmeye gidecek,bak oyun oynayacak derken aklına girdim çocuğun:)
Deneyin.
Bu arada balkon kapısını kapatın.Oynamasından ziyade Allah göstermesin camı felan açar,bişeyin üstüne felan çıkar.Tedbirinizi alın.
Sevgiler.

Back