• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Kızım ne zaman anne diyecek??

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Zeyno61

♥ Bi bedende ; üç kalp ! ❤
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
7.374
552
398
Merhaba KK üyeleri Uzun zamandır pek aktif bi üye değildim, bebe olduktan sonra boyle oldu.. Çok çok büyük bi sorunum yok çok sükür ☺ Ama işte kızımdan tek beklentim bi anne demesi dünyalar benim olur ☺ 17 aylık bi kızım var "baba, dede, abla, hanhan, su, mama, gitti, cici, gel, bu" şuana kadar bi tek anne demedi. Anne dediğimde "abla" diye benimle inatlasiyor. Anne kim diye sorulduğunda bana bakiyor, evin içinde peşinden gitmiyorsak abla, baba diye bagiriyor. Ama anne demiyor, bi de millet "neden hala anne demiyor" diye sorunca artik iyice takmaya basladim. O kadar cok soruyorlar ki of diyorum.. Milletin derdi oldu artik... Sizin bebeklerinz ne zaman dedi ? Ne zaman anne diyecek??

Doktora goturdunuzmu? Baska kelimeler kullaniyormus kafaya takmayin bence. Ve anne dedittirmeye veua öğretmeye çalışmayın. Bu kendiliğinden gelişen ve öğrenilen bir şey. Benimki 4 aylık oldugundan beri anne demeye başladı. Ustelediginiz için söylemiyor olabilir kendi haline birakin

Doktora goturdunuzmu? Baska kelimeler kullaniyormus kafaya takmayin bence. Ve anne dedittirmeye veua öğretmeye çalışmayın. Bu kendiliğinden gelişen ve öğrenilen bir şey. Benimki 4 aylık oldugundan beri anne demeye başladı. Ustelediginiz için söylemiyor olabilir kendi haline birakin

Yok goturmedim dediginiz gibi baska kelimeler soyleyebiliyor, acikcasi hic kafaya takmazdim millet o kadar sorar oldu ki bi sure sonra takar oldum.☺ İki gündür miyav demeye basladi. Ama kesin inatlasiyor benimle cimcime. Sanirim o yüzden demiyor

Kesinlikle. Milletin dedigine kafaya takmayin insan delirir kendimden biliyorum:))

Kesinlikle. Milletin dedigine kafaya takmayin insan delirir kendimden biliyorum:))

Cok haklissiniz Abla dediği için bana artik dalga konusu yapar oldum. Niye anne demiyor diyenlere "genç anne oldum ya ablasi gibi görüyor diyorum"

Benim kızım (17 aylık)bana "meme" diyor. Evde, sokakta, alışverişte her yerde benim adım meme:işsiz:
Hatta meğğğğmeeeeeeğğ diye sesleniyor, "gel meme" , "meme gitti" gibi cümle içinde de beni kullanıyor.:p Bir ara çok ısrar ettim ama bıraktım sonra, sonuçta çocuk haklı ; yürüyen memeyim ben:KK22:

Benim kızım (17 aylık)bana "meme" diyor. Evde, sokakta, alışverişte her yerde benim adım meme:işsiz:
Hatta meğğğğmeeeeeeğğ diye sesleniyor, "gel meme" , "meme gitti" gibi cümle içinde de beni kullanıyor.:p Bir ara çok ısrar ettim ama bıraktım sonra, sonuçta çocuk haklı ; yürüyen memeyim ben:KK22:

Emzirmeyi bırakana kadar aslında benim kızımda bana "mama" diyordu :) 14 aylıkken bırakmak mecburiyetinde kaldım. Lakin hala gelir gözlerimin içine bakarak "mama" der boynuma sıkıca sarılır. Elbet bi gün anne diyecekler. Bu ara da Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin canim❤

Benimki de 15 aylık ben anne dedikçe o baba diyor...feci inatlaşıyor

Geçen bi TV kanalında çocuk pedagogu konuşuyordu. Eğer inatci bi bebeğiniz var 3-4 yasina kadar yine inat eder demez diyordu. :) Ve çocuklar annelerini oyun arkadaşı olarak gorurmus o_O
Sanırım kendimi avutuyorum:110::eek:

Emzirmeyi bırakana kadar aslında benim kızımda bana "mama" diyordu :) 14 aylıkken bırakmak mecburiyetinde kaldım. Lakin hala gelir gözlerimin içine bakarak "mama" der boynuma sıkıca sarılır. Elbet bi gün anne diyecekler. Bu ara da Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin canim❤
Amin teşekkür ederim.
Canları sağolsun elbet diyecekler bir gün, duymak nasip olur inşallah.

oglum 11 aylikken sadece aciktigi icin agladiginda anne mama diye agliyordu. ilk 16 aylik anne diye seslenmeye basladi. suan 26 aylik kac kelime biliyor saymadim. bu aksam uzeri uyuyordu bende baska bir odada sizmisim " anne kalk elektrikler kesildi" diye beni durttu de uyandirdi, baktim hakikaten elektrik kesilmis😂 cocuklarin bir kac ayda kat ettigi yol inanilmaz gercekten. 10 ayda geldigimiz nokta bu

22 aylikken falan soyluyorlar
benim kizimda bana once ismimle sonra abla diyerek seslendi bir gece acikip aglayip anne mama dedi ilk kez
simdi genelde adimla sesleniyor isine gelmezde yalakalik yapmasi gerekirse yada ozlerse anne diyor

Back