Kızım,kreş ve bez meselemiz

İlk günden bez değiştirmek nedir mi?

Okuldaki annen öğretmenin demeliydiniz. Boşu boşuna bçbtravma olmuş. Sebebi biraz da sizsiniz. Öğretmen zorlamamış.
Burada sevineceginiz konu çocuk mahremiyeti öğrenmiş. Bu iyi bari. Ben olsam Bi süre Bn i kac saat götürür zaman içinde devam edip etmemesine karar veriririm

:) Çok hassas olduğun o kadar belli ki. Bebişine kıyamıyosun ama öğretmeninde uyarılması gereken bir durum yok.
Kaka yapmamış ama bez ıslak pişik de olabilirdi değiştirmeseydi. Bence kızınla konuşup öğretmeninin de altını değiştirebileceğini anlatmalısın.

Bacım ben epey çektim ama Ahmet Kaya kadar
ben bile çekmedim yavv

Kreşe ana okuluna gönderiyorsanız öğretmenin çocuğun özel bölgesini görme ihtimalini düşünerek göndereceksiniz gerçek bu
Bezi bıraksa bile tam temizliğini yapamadığında ya da diyelim düzgün çamaşırını çekemediğinde öğretmenleri arada yardımcı oluyordu bizim okulda. Hatta çiş kaçıranlar oluyordu tümden kıyafet değiştiriyorlardı.
İlk günden bez değişimi istemiyorsanız bu önemliyse öğretmene siz söyleyecektiniz çünkü isteğiniz normalin dışında bir istek öğretmen müneccim mi nereden bilsin.
38 Aylık olmuş çocukla konuşarak iletişim kurabilmeniz gerekir en azından okulda karşılaşacağı şeyleri söylemiş olmanız gerekirdi.

Çok yazık çok, ego tatmini uğruna bunları bir lohusaya yazmak ancak zavallılıkla açıklanır. Ciddi anlamda çok üzüldüm bunları okuduğuma.
Ben o psikolojide neler hissettim anlatmak bile istemem ki hala etkileri sürüyor görüldüğü gibi.
Ve daha yazılanlar da var da işte 2-3 mesajını attım ama amacımsen beni eleştirdin brn seni değil. Çok fazla atup tutuyor ama kendisi atıp tuttuğu gibi davranıyor tam da.

Hala ben sevgimden mahrum etmedim diyorsunuz mesela. Evet ben ettim çünkü ben kendimdeki hatabın farkında olup çözüm aradım. Tanıyan çoğu kişi yanlış bulmasına rağmen, bazen de kendini tutarak yapıcı şeyler söyledi. Siz o halde (ki intiharın eşiğinde olduğumu açıkça paylaşmıştım) olan birine demediğinizi bırakmadınız.
Şimdi kalkmış uyduruk bir bez konusundan ağır eleştirildiğinizi düşünüp mağdur pozlarına giriyorsunuz. Keşke siz de anlayışlı olsaydınız mesela, ben yaşamadım bana göre çok yanlış ama bari susayım deseydiniz ki klavyeye bile hakim olamadınız.
Çocuk herkesin odağı sadece sizin değil. Beni geçin de insanlara biraz kulak verin. Herkes haksız olamaz.

Erken cinsellik eğitimi çocukta nasıl bir etki bırakır. daha başlamadım ve bilmediğim için soruyorum. Bu konuda yeni araştırma yapmaya başladım da

Ayrıca ben özür falan görmedim asla, nerede olduğunu bulursan sevinirim. Çünkü 2 yıl boyunca her nickini gördüğümde hatırlayıo canım yandı.

Şimdi ben "Bu nasıl yazıdır, bu hataları bir öğretmen nasıl yapar." diyeceğim.
Siz de "Aslında dikkat ediyorum, internette de mi dikkat edelim, TDK'de mi çalışıyorsunuz, buna mı takıldınız..." minvalinde cümleler sıralayacaksınız.
Konularınıza hiç yorum yapmadım. Sağlıklı bir annelik anlayışınız olduğunu düşünmüyorum. Bence doğumdan önce mutlaka destek almalısınız. Bir de imlâ çalışmalısınız. Yazıma dikkat etmeyen öğretmenlerden gelen çocukların yanlışları genelde kalıcı oluyor.

3 yasini gecmis kocaman cocuk. Bezi artik birakmaliydiniz. Ogretmende bir hata goremedim,bezi degistirmek istemesi normal demek ki cocugun buna ihtiyaci olmus, ogretmenler siniftaki annedir bunu cocugunuza asilamalisiniz. Bence cocugunuza ogretmeninin hakli oldugunu guzelce anlatin ve en kisa zamanda bezi biraktirin. Kreste mutluysa mutlaka da gonderin. Cocuklar yasitlariyla cok mutlular bence. Sirf sosyallesmesi icin bile elverisli bir ortam. Doguma kadar bu meseleleri cozmeniz lazim yoksa isin icinden cikamayacak hale gelirsiniz

hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.

Süpersiniz.
Alkış size o zaman.

Hamilesiniz canınız zaten sıkkın.
Daha da sıkılsın istemiyorum ama artık bu anlamsız iddialaşmayı bırakıp çözülmesi gereken
sorunlarınıza odaklansasanız daha iyi olmaz mi?

Gebelik zehirlenmesi başlamış bile.
Erken doğum yapmanız gerekebilir.
Bebeğinizi yoğun bakımda bırakıp pandemi yüzünden görememek ağır bir duygu.
Yaşamanızı istemem.

O çökmüş halinizle kızınız zarar görsün de istemem.
Ciddi anlamda gecikmiş olan tuvalet eğitimi konusu üzerine acilen egilmenizi doğuma kadar çözmenizi öneriyorum.
Ilgiyse acil ilgilenilmesi gereken konu bu bence.

bunu düşünen yalnızca ben değilmişim.

bunuda ögretmemiz gerekiyor o halde yaşı gelmiş oluyor demek ki

Siz magdurdunuz yazdiniz.Hep sorunlariniz var bu platformda.
esinizle ailesiyle..Ama ben tüm sorunlarimi yazmiyorum uzun zamandir.O yüzden kimin ne kadar sorun yasadiginin kanaatini veremeyiz.
Evet çünkü o şekilde yazmişsiniz baska bir kullaniciya,aslinda kotu bir anne diye intiba birakmişsiniz cevabinizda.
Ben 2 sene once yazmistim ve silkelenmeniz için yazdigimi hatirliyorum ama yanliş yaptim tamam.
O zaman bile amacin sizi daha da kotu yapmak degildi.Bakin kendinize gelin demekti.
Hassas oldugum donemlerde buraya yaziyorum sadece.
Ve her yazdigimda pisman oluyorum.
uyeligimi kapatacagim.
Sizdende tekrar ozur dilerim

Resim öğretmeniyim.Bu alanda uzmanım Burda hizli ve acele yazdigim icin çok hata yapiyorum.Ögretmen ama dort dortluk olmaki degilmi haklisiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…