- 17 Aralık 2015
- 26.693
- 48.685
- 598
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
babasi kizimin altini d3gistirdi hala dustan cikinca o alir giydirir ben o arada dus alirim, esimin sapik oldugunu dusunmuyorum acikcasi ama icimde kizima karsi bir huzursuzluk oluyor.Babasına bile slt değiştirtmeyen mükemmel anneler de ya mahremiyetin ne olduğunu öğrensin ya da sapık olabilme ihtimaline göre hareket ettikleri kocalarını sorgulasın bir zahmet.
Saçma sapan şeyleri şöyle her yerde yazıp topluma da aşılamayın.
annem bana diyor ki kakası geldiği zaman anladığın zaman tuvalete götür orda yapsın.bezine anlat burası tuvalet kakamızı burada yapacağız büyüyünce falan de daha kolay bezden çıkartırsın ben size öyle yapmıştım hiç zorlanmadım bezden çıkartınca diyor ama yine de korkuyorum
aynenaslinda bizim başarimiz değil bence çocuğun hazir oldugu dogru zamani yakaladik bence.
kendi adima konusayim hic caba sarfetmedim dr 30 aylikken baslayin dedi bekledim okadar cok sey okudum dinledim hep cok korktum bu egitimden dogdugu gunden beri bu egitimi okudum cogunlukla allah yuzume bakti heralde
belırlı yasa gelınce cocuk kendısı soyluyorbabasi kizimin altini d3gistirdi hala dustan cikinca o alir giydirir ben o arada dus alirim, esimin sapik oldugunu dusunmuyorum acikcasi ama icimde kizima karsi bir huzursuzluk oluyor.
yani bilemiyorum cinsel kimlik kesif yaşlari babasida olsa temizlemek adina dokundugun da kizimda bilemedigi icin farkli hislere sebebiyet verirmi aklimda hep bu oluyor.
benim kaygimda esimden yana degil kizimdan yana acaba zararli bir seymi yapiyorum diye dusunuyorum
Bende çok uğraşıyorum, evde sidiksiz nokta kalmadı İnan ama olmuyor , bırakmıyor bir türlü. Geceleri kuru sabah hemen tuvale götürüyorum yapıyor bir güzel , ama söylemesem yine ya bezine yada üzerine yapacak. Kaka işinide hiç söylemicem , yapacağı sırada kesinlikle kimseyi yanında istemiyor gidip kuytu bi köşede yapıyor.uğraştım ama bırakmadı dediği noktada Pedagog önerildi kendisine.
ne güzel siz destek almışsınız ve pedagog üzerinden devam etmişsinizBende çok uğraşıyorum, evde sidiksiz nokta kalmadı İnan ama olmuyor , bırakmıyor bir türlü. Geceleri kuru sabah hemen tuvale götürüyorum yapıyor bir güzel , ama söylemesem yine ya bezine yada üzerine yapacak. Kaka işinide hiç söylemicem , yapacağı sırada kesinlikle kimseyi yanında istemiyor gidip kuytu bi köşede yapıyor.
pedoglada görüştüm psikologlada, kendi haline bırakın baskı yapmayın diyor , zamanı gelince bırakırmış .
bende hep tuvalete gittigimde yanima gelmesine izin verdim. 24 aylikken gozlemlemeye basladim 27 aylikti bez altindayken kakasini yaparken koltuk arkalarina cadirina saklandigini farkettim.aynen
cocuk kendısı bellı edıyor daha 1 bucuk yasındaydı baktım bezını kendısı cıkarıyor
oyuncak bebegı vardı su ıcınce cıs yapan
oturmus odasında oyuncaklarının ıcınde onun ıcıne cısını yaptı cıkarıp
bunu da 5 dk lık telefon gorusmemde dalgınlıgım sonucu gordum
gorunce cok mutlu oldumhemen esımı aradım eve gelırken 3 boyutlu kıtaplar var bay bay kaka elveda bez gıbı
seslı kıtaplar var poponu sıl ellerını yıka falan hem tuvalet alıskanlıgı egıtımı uzerıne
e bebekte satılıyor
bırde klozete oturabılsın dıye tabure falan hepsını ayarladık alez falan aldık
sonra gıydırdık carsıya cıkarttık hadı dedım kendıne kulot sec artık bez takamayacak kadar buyudun
ama hemen o gun baslamadım cunku daha 1 bucuk yasındaydı bır kac ay tuvaletı tanımasına ızın verdım
ben kapı acık tuvalete gırdım benı ozellıkle ızlesın dıye bak cısımı yaptım bak sıldım bak elımı yıkadım hepsını gosterdım sureclere vakıf oldu
2 yasını doldurdugu gun tam dogum gununde kulodunu gıydırdım uyuttum
uyuduktan 3 saat sonra bır baktım çiş ıcınde
uyandırdım temızledım sabah oldu kahvaltıdayız dedım kı çişin gelırse anneee de hemen tuvalete gıdelım her çiş kaka da sıfona basmaya ve stıcker yapıstırmaya hak kazanacaksın ruyanda tuvalet havuz falan gorursen uyan bana ruyanı anlat dedım
o aldıgım kıtapların ıcınde odul stıcerları vardı
sırf o yapıskanlar ıcın oturup cıs yapıyordu cısı yoksa da cıs yapmıs gıbı çişşş dıyordu ses cıkarıyordu guya benı kandıracak
yanı 2 yasını doldurdugu gun basladı hıc kacırmadı suan 5 yasında tamamen onun hazır oldugu gun anında hazırlıga basladım ve emın oldugum zaman basladık
yanı oyuna cevırdık en ufak bır yorgunluk sinir bıkkınlık gostermedım kı aslında cok zor halının tam ortasına kaka yapabılır sonucta kısının balkonu olmayabılır yıkamak ıcın falan sabır ısteyen surec eger sık kazalar yasayan varsa
cocuklar aslında sevıyor bu tarz seylerı eger korkuyorsa red edıyorsa farkında olmadan yaptıgımız bır yanlıs veya eksık davranısımız vardır ve bunları asmak sanılandan cok daha kolay
zaman ılerledıkce zorlasır ne kadar erken destek ıstersek o kadar kolay cozuluyor
aynen
cocuk kendısı bellı edıyor daha 1 bucuk yasındaydı baktım bezını kendısı cıkarıyor
oyuncak bebegı vardı su ıcınce cıs yapan
oturmus odasında oyuncaklarının ıcınde onun ıcıne cısını yaptı cıkarıp
bunu da 5 dk lık telefon gorusmemde dalgınlıgım sonucu gordum
gorunce cok mutlu oldumhemen esımı aradım eve gelırken 3 boyutlu kıtaplar var bay bay kaka elveda bez gıbı
seslı kıtaplar var poponu sıl ellerını yıka falan hem tuvalet alıskanlıgı egıtımı uzerıne
e bebekte satılıyor
bırde klozete oturabılsın dıye tabure falan hepsını ayarladık alez falan aldık
sonra gıydırdık carsıya cıkarttık hadı dedım kendıne kulot sec artık bez takamayacak kadar buyudun
ama hemen o gun baslamadım cunku daha 1 bucuk yasındaydı bır kac ay tuvaletı tanımasına ızın verdım
ben kapı acık tuvalete gırdım benı ozellıkle ızlesın dıye bak cısımı yaptım bak sıldım bak elımı yıkadım hepsını gosterdım sureclere vakıf oldu
2 yasını doldurdugu gun tam dogum gununde kulodunu gıydırdım uyuttum
uyuduktan 3 saat sonra bır baktım çiş ıcınde
uyandırdım temızledım sabah oldu kahvaltıdayız dedım kı çişin gelırse anneee de hemen tuvalete gıdelım her çiş kaka da sıfona basmaya ve stıcker yapıstırmaya hak kazanacaksın ruyanda tuvalet havuz falan gorursen uyan bana ruyanı anlat dedım
o aldıgım kıtapların ıcınde odul stıcerları vardı
sırf o yapıskanlar ıcın oturup cıs yapıyordu cısı yoksa da cıs yapmıs gıbı çişşş dıyordu ses cıkarıyordu guya benı kandıracak
yanı 2 yasını doldurdugu gun basladı hıc kacırmadı suan 5 yasında tamamen onun hazır oldugu gun anında hazırlıga basladım ve emın oldugum zaman basladık
yanı oyuna cevırdık en ufak bır yorgunluk sinir bıkkınlık gostermedım kı aslında cok zor halının tam ortasına kaka yapabılır sonucta kısının balkonu olmayabılır yıkamak ıcın falan sabır ısteyen surec eger sık kazalar yasayan varsa
cocuklar aslında sevıyor bu tarz seylerı eger korkuyorsa red edıyorsa farkında olmadan yaptıgımız bır yanlıs veya eksık davranısımız vardır ve bunları asmak sanılandan cok daha kolay
zaman ılerledıkce zorlasır ne kadar erken destek ıstersek o kadar kolay cozuluyor
annem beni inatla 12 yasima kadar yikadi ya keseleye keseleyebelırlı yasa gelınce cocuk kendısı soyluyor
4 yasına kadar babası da yıkadı kızımı benım ısım varsa tuvaletde de ustunu duzeltırken yardımcı oldu
4 bucuk yaslarında yıkanma zamanı anne benı sen yıkar mısın lutfen dedı
hah dedım tamam artık buyumus
kendı cocuklugunuzu dusunun bır sure annemız yıkardı bır yasa gelınce bız dedık anne artık kendım yıkanıcam buyudum dıye :) aynı seyı cocugumuzda bıze yapıyor
Zaten kreşte 3 pedagog var onlarda aynı şekilde davranıyor çocuklara. Lazımlık eğitimiyle başlıyorlar ama bezleri var sürekli. Allahım ne zormuş tuvalet eğitimi, hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorumne güzel siz destek almışsınız ve pedagog üzerinden devam etmişsiniz
Benim zorlanmadan kastım annenin zorlanmasıydı yalnız çocuğu zorlayın değildi.. Eğiti erken verin de demedim.. Belirli şartlar olgunlaşınca verilmesi yönündeydi ki 2 yaşnda bir çocK bu saydıklarınızı hayli hayli yapar bezdeh çıkartmak için de 38 aylık olmasına gerek yok diye düşünüyorum. İyi günlerBenim oğlum 3 yaşını biraz geçe bıraktı bezi. Doktoru erken başlamamamı önerdi aksine. Acele etmeyin dedi. Çocuğun fiziki anlamda hazır olmasını beklememi söyledi. Bunlar da merdiven inip çıkması, basamaktan hoplayıp inebilmesi ve gece kuru kalkmasıydı. Hazır olmayan çocuğa zorla eğitim vermenin asıl zarar olduğunu söylerdi. Hazır olmayan çocuğu olan ebeveynleri burda bilinçsizce korkutmayın lütfen. Her çocuğun o bölgedeki kaslarının gelişimi aynı zamanda tamamlanmayabilir. Fizyolojik açıdan da hazır olmalı çocuk
ıcgudusel rahat davranınca aslında daha kolay oluyor demek kıkatıldım bir de belki bu konuyu dert eden arkadaşlar içi de yol gösterici olur
bu konunun altında belki şık olmayacak ama benimki 21,5 aylıktı başladığımda
zira 24 aylıkken kreşe başlatmayı düşünüyordum
hayatına ev dışı ortam girmeden öğrensin dedim
oğlum konuşmuyordu da
ama külot ve klozet şekliden lazımlık aldık şu müzikli vs olan ama biz o fonksiyonu kullanmadık zira çiş yapmak olağan bir davranıl ödül gerektirmez bana göre
açtım altını ilk çiş yaptığında su dedi hatta su ya es diyordu es dedi
ben de ona, onun su değil çiş olduğunu hani ben ve babasının tuvalete yaptığımız olduğunu, onun da kendi tuvaletine yapabileceğini söyledim
ne ödül verdim, ne neden yaptın dedim
ama ben titiz bir insan değilim
sildim ıslak mendil ile geçti
lakin aman allahım diye temizlik yapsaydım muhtemelen çocuk da mahcup olup daha da gerilirdi
ilk korkum ilk gece idi
zira eminceye kadar kuru olan beze, yukarıdan emerken yapar ve bez şişerdi
hazır bir şekilde emzirdim hem onun hem benim her yerimin ıslanacağını düşündüm ama hiç düşündüğüm gibi olmadı
ne o ilk gece ne de takip eden herhangi bir gece altına yapmadı
sabah kalktığında da koşup tuvalete yaptık
bir seferinde kaçırdı o da beni o anda orada bulunan birisi lafa tuttuğu için çocuğu dinleyemedim yani hata bendeydi
evet benim çocuğum hazırdı belki belki şanslıydım
ama o çocuğun altını o ilk gece yahut takip eden gecelerde ya da gezmeye gidişlerde bezleseydim bu kadar kolay alışamazdı
bir de biz mahremiyet algıları olan bir aile olmadığımız için çocuğumuz bizi tuvalete giderken gördü
yeri geldi ilan ettik çişim var tuvalete gidiyoruz diye yeri geldi kapıyı açıp baktı
çocuk için tuvalete gitmek evdeki olağan yaşama dahildi o da buna geçişi yaptı
sonra yeni eve taşındık taşıyan adamlara benim tuvaletimi de alın unutmayın dedi
3 yaşına geldiğinde de AVM lerde olan çiftli klozet kapağından istedi aldık
keza 37 aylık başladığı anaokulunda da ilk gün öğretmen tuvaleti gösterdikten sonra bir daha onu tuvalete götüren getiren olmadı
Zaten kreşte 3 pedagog var onlarda aynı şekilde davranıyor çocuklara. Lazımlık eğitimiyle başlıyorlar ama bezleri var sürekli. Allahım ne zormuş tuvalet eğitimi, hiç bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum.
Valla benim oğlumun bezini genelde ben değiştirirm evet ama banyosunu da babasıyla yaptırırız herşeyini de.. çocuk böyle babasından bile korkar ... Sürekli yanında siz mi olacaksınızYa anne ya baba bir kişi belirlenir ve o kişi üzerinden devam eder çocuk anlar ki kendi bedeni özel ve sakınması gerekir yani babadan kaç sapık demiyor tabi ki pedagog.
ben o doğru beslenmeyi aşılayamadım galibabana gore cocuk buyutmenın en zor kısımları
saglıklı sekılde ek gıdaya gecerken dogru beslenmeyı asılamak
sonra tuvalet alıskanlıgı
ve en son ergenlık
ondan sonra zaten cocuk kendı basının caresıne bakabılecek noktada rustunu ıspat etmıs oluyor bızım kulturumuzde ahlak anlayısımızda yogurulmus oluyor
cogu zaman hıc gerek olmamasına ragmen acaba ben dogru mu yapıyorum dıye kendım ıcın pedagogla gorustum zıyaretıne gıttım hem benı hem cocugumu hem esımle cocugumun ıletısımını gozlemlesın dıye
yanı pedogoglara gıtmek ıcın ılla sorun olmasını da beklemeyın sonucta bazı seylerı sorup ogrenmek ıstıyoruz en dogru merci kımdır tabıkı bu alanda egıtım almıs kısıdır bızden daha ıyı bıldıgı aşıkar degıl mı ne vakalar goruyor onlar
buyumek dunyanın en zor seyi ...cocuklar ıcın dunya ve dunyada buyumek zor ve streslı bu durumlardan en kolay nasıl basa cıkılır dıye sorunca bıze cok cıddı faydası oluyor
gonul ıster kı fanusa koyalım cocugu gozumuzun onunde buyusun cıcek gıbı :) ama olmuyor ıste o cocuk 18 yasına gelınce belkı dunyanın bır ucuna okumaya gıdecek o zaman ne olacak hah ıste gozumuzun arkada kalmaması ıcın su ılk 10 yası en faydalı sekılde atlatmak gerektıgını dusunuyorum
2 yaşındaki çocuk merdiven inip çıkabilir mi ? Gece kuru kalkabilirmi? Sizin çocuğunuz belki yapıyor olabilir ama benimki henüz bu aşamaya gelmemişti .Benim zorlanmadan kastım annenin zorlanmasıydı yalnız çocuğu zorlayın değildi.. Eğiti erken verin de demedim.. Belirli şartlar olgunlaşınca verilmesi yönündeydi ki 2 yaşnda bir çocK bu saydıklarınızı hayli hayli yapar bezdeh çıkartmak için de 38 aylık olmasına gerek yok diye düşünüyorum. İyi günler
Benim oğlum 34 aylıkken nadiren kuru kalkardı. Ama merdivenden rahat inemezdi. Her çocuğun hazır olması farklı. Bize göre diye bir durum yok. Tuvalet eğitimi denen şey zaten o bölgedeki kasları tutabilmeleri. Bunu bazı çocuklar 3,5 yaşında yapabiliyorBenim zorlanmadan kastım annenin zorlanmasıydı yalnız çocuğu zorlayın değildi.. Eğiti erken verin de demedim.. Belirli şartlar olgunlaşınca verilmesi yönündeydi ki 2 yaşnda bir çocK bu saydıklarınızı hayli hayli yapar bezdeh çıkartmak için de 38 aylık olmasına gerek yok diye düşünüyorum. İyi günler
Oglum tuvaletten kesinlikle korkmuyor hatta tuvalete gidelimmi diyince koşarak gidiyor. Lazımlıga oturmayı sevmiyor o yüzden klozete özel kapak aldık oraya oturuyor.aslında hem siz tecrübelisiniz hem de büyükler de var çocuklar özeniyor
peki sizinki neden yapmak istemiyormuş
kendi açıklaması ne
yani onun bir farklılık olduğunu mu düşünüyor acaba, herkes tuvalete o ona özel alınan bezine
ona özel alınan başka şeyler var mı mesela şampuan olur, süt olur yani bu da sana özel hissi oluşsa
kimisi tuvalete oturmak istemiyor korkuyor vs vs ama anladığım sizde böyle sıkıntı da yok
mesela "altını almak" terimi kullanılıyor burada da günlük yaşamda da
bu "almak" fiili bence çocukların hoşuna gitmeyen şeylerden biri
onun olanı, ondan almak gibi hissediyor
sizinki de aslında kakasının geldiğinin vs farkında bence onun da bir sebebi var ve bunu henüz paylaşmıyor
umarım bu taşlı yoldan ferah denize bir an önce ulaşırsını
Benim çocuğum daha 8 aylık bunları bilmiyorum kendim deneyimlemedim ama eltimin, görümcemin ve abimin çocukları ve arkadaşımın çocukları 1 buçuk yaşında merdivenden kendileri inip çıkmaşa vb şeyler yapmaya başladı..2 yaşındaki çocuk merdiven inip çıkabilir mi ? Gece kuru kalkabilirmi? Sizin çocuğunuz belki yapıyor olabilir ama benimki henüz bu aşamaya gelmemişti .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?