- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Aklimdan geceni yazmissin. Gercekten agir dram var konuda. Hep ayni sözler var.Çok dramatize etmiyor musunuz? bakın kolay yolu var bunun. Kaç kişi yazdı size ama hala ayni şeyleri yazıyorsunuz
aman sadece küçük çocuk değil ki tüm toplumun mahremiyet algısı bozuldu
ortaokulda 12 yaşında erkek çocuklar boğuşuyor, alt alta üst üste
birisi alttakinin poposuna şaplak atmış
kızın biri öğretmene söylemiş, olay büyümüş
bu sefer birisine daha yapmıştı demişler
iki çocuk cinsel taciz mağduru öbürü de cinsel tacizci olmuş
karakol, ifade alma, mahkeme
eskiden gayet olağan olan basit bir itişme tacize gelmiş
evet tacize karşı farkındalığımızı geliştirelim de basit bir oyun dahi bu kadar ağır yerlere taşındığı için algılarımız karışıyor
küçücük çocuk hep yasaklarla büyümemeli, zira merak duygusunu da doyurmalıyız çocuk orasını neden koruması gerektiğini bilemiyor ve belki de kendisinden bile korumaya çalışıyor
yine ya klozetten bir şey çıkar da görürse zira çizgi filmlerde vs var klozetten çıkan kahramanlar
burada yazmıştı birisi çocuğu süngerbob olan tuvalet kağıdı aldırmış, konu sahibi daha pahalı olan kağıdı maddi sıkışıklıkta almış da çocuğu sünger bob popomu görecek diye kullanmamıştı
ama her cocuk ve aile bir degil ki,
tuvalet egitimi konusunda okudugum nerdeyse tum kaynaklar, asla tasinma oncesi sonrasi bu egitimi vermeyin diyorlar mesela.
cocuga bu egitimi konu sahibi zaten gectigimiz 3 4 ayda veremezdi, oncesinde de belki cocuk hazir degildi.
Bence bu kadar kesin konusmamak lazim.
Ben iki cocugumda da ayni yontemi kullandim, ama 2. cocugumda araya tasinmalar, okul degistirmeler falan girdi, tamamen bezi birakmasi o sebeple cok uzun surdu.
Tüm bu tavrının altında küçüklükten beynimize işlenen (eleştiriler yüzünden) mükemmelletçilik duygusunun yattığını düşünüyorum. Biraz da kaygılı bir yapınız varsa ordan burdan duyduğumuz şeyler gözümüzü korkutuyor. En iyisini yapmak, çocuğumuzu kötülüklerden korumak amacıyla da gereksiz bilgiler yüklüyoruz çocuklarımızın beynine. Mesela mahremiyet eğitimi. Bunu kendimden biliyorum.Bende kendim kiziyorum.O gerekli yorumlar benim için altin degerinde.
Hepsini tabiki ciddiye aliyorum.Ama hassas oldugum için sanırım olumsuz yorumlara bosuna tepki gosteriyorum.
sizin yorumunuzu okurken iyi geldigini hissettim .cok tesekkur ederim
Bir daha kabiz oldugunda fitil den once lifli seyler yedir, mesela ben kisin portakal sikar iciririm her gun kabiz olunca da duzelir hemen, greyfurt seftali vbZaten gorusegim ogretmeniyle.Ama hata buldugum için degil kizimin bu konudaki yabliş dusuncekerini kirmak için.
Kaygiki stresli zamanlarimda buraya konu açiyorum.Ama normal hayatimda böyle değilim.Kizima herseyi anlattim.ögretmeninin sadece sen rahatsiz olma diye bezini degistirmek istedigini bunun normal olduğunu soyledim.Ama hala direniyor gitmek istemiyor.
Uzun sure kabizlik problemi yasadik.Ve poposuna verdigimiz fitillerden dolayi sanirim çok hassas bu konuda.
Zamanla aşabilecegiz belkide bu durum degismesine duzelmesine sebep olacak bilemiyorum.Tesekkur ediyorum
Yanlış anladınız evet problem, öğretmenin; konu sahibine ve kızına sormadan bez değiştirmek istemesi.Ben mi yanlış anladım yoksa bezmi değişmiyorlar kreşte ?
şu cümleyi gördüğümde kızımın çişi yapmam yapmak istemiyorum bacağım ıslanacak diye isyan ederken evde deli danalar gibi koşması gözlerimin önüne geldi bir anda
söylediğiniz herşey o kadar doğru ki konu sahibi olumsuzu aklamaya odaklandığı için olumluları veya kendine çözüm sunanları görmüyor malesef
hay allah cok uzuldum ya.
Üstadım haklısınız da karşıdaki insanın gerçekten anlamaya yönelik bir çabası olmadığını, sert üslubunu ve çözümlere kapalılığını fark ettiği için arkadaşlar da öyle yorumlar yapmış olamazlar mı ? Bende sayfaları hep okudum ve konu sahibinin gerçekten yardımcı olunmasını isteyen tarzda bir yaklaşımını göremedim. Sürekli bu ayarda konular açtığını yazmış arkadaşlar demek ki ciddi anlamda problemleri olan bir anne. Bu da çok olası, desteğini alır hayatı için çocukları için güzel bir adım atar. Ama ben gerçekten burda yaptığı yanlışı da kabullenmemekte ısrar eden bir kadın görüyorum.Arkadaşlar artık karşılıklı atışmayı, laf sokmayı bıraksak mı?
Konu sahibinin eski konuları, yorumları tartışıldı bitti.
Bunları tekrar ısıtıp ısıtıp önümüze koymanın kimseye bir faydası olmadığı gibi gereksiz gerginlik oluşuyor.
Karşımızda çok sağlıklı düşünemeyen ve kendine göre derdi olan biri var, üstelik sağlık durumu bedenen ve psikolojik olarak çok da iyi değil.
Biraz frene bassak nasıl olur?
Sorunu çözmeye yönelik yaklaşım ve yorumları istisna tutuyorum.
Arkadaşlar artık karşılıklı atışmayı, laf sokmayı bıraksak mı?
Konu sahibinin eski konuları, yorumları tartışıldı bitti.
Bunları tekrar ısıtıp ısıtıp önümüze koymanın kimseye bir faydası olmadığı gibi gereksiz gerginlik oluşuyor.
Karşımızda çok sağlıklı düşünemeyen ve kendine göre derdi olan biri var, üstelik sağlık durumu bedenen ve psikolojik olarak çok da iyi değil.
Biraz frene bassak nasıl olur?
Sorunu çözmeye yönelik yaklaşım ve yorumları istisna tutuyorum.
yanlis yazdiniz galiba benim kizim 18 aylikken ogrendi hep pisik aorunu.uz vardi erken ogretmek zorunda kaldim konu sahibine mi demek istedinizBence hata sizin 3 yaşına gelmiş çocuğa tuvalet eğitimi vermemis olmanız.
Çocuk gayet aklı başında ogretmis olsaydınız öğrenirdi
Haklısınız , tuvalet eğitimi hakkında bilgi vermeliydi ama gerek görüldüğü durumlarda bezini değiştirmeleri de onların görevlerinin bir parçası. Anne orda olmadığı icin bunu yapmış olabilirler , ben olsaydım yaptıkları icin sevinirdim çocuğumu önemsiyorlar diye.Yanlış anladınız evet problem, öğretmenin; konu sahibine ve kızına sormadan bez değiştirmek istemesi.
Bence de ilk gün bu konuda mutlaka konuşulmalıydı.
Bizim öğrenciyi okula kabul ederken-oryantasyona alırken ilk sorduğumuz soruların içindedir tuvalet eğitimi.
Veli bilgi vermeyi atlamamalı evet ama müdür veya öğretmen de sormayı unutup atlamamalı.
Hanımefendi çocuğunuz çişini ve kakasının yaptığının bilincinde.. Bezden çıkartamamanızın altında farklı nedenler olduğunu düşünüyorum. Zira kimisi erken kimisi geç lafıyla olaydan sıyrılmaya çalıştığınızı düşünüyorum. Pedagog gittiniz mi? Pedagoga gidin. Diye yapılan yorumların hiçbirisine cevap vermemişsiniz. Açık olacağım pedagog da sizi hatalı bulur diye gitmekter çekiniyor musunuz? Çünkü gördüğüm kadarıyla (öğretmene söylememe konusunda latalı olduğunuzu kabul ettiniz orası ayrı..) asla hatalı olduğunuzu kabul etmeyip direk bir savunma psikolojisi içerisine giriyorsunuz...Bu da ne kadar doğru tartışılır. Son olarak bende 33. Haftamda gebelik zehirlenmesiyle doğuma alındım. Sürecin ne kadar zor olduğunu biliyorumnerde dedim,nasilcarpitiyosunuz vallahi billahi pes artik ya pes.nasik insansiniz nasil bir kalbiniz var.
cocougum hala bezli diye yargilayan ayiplayan sizsiniz.bu nasil insanlik.annelik bir yaris degil bazi seyleri erken yaarlar bazilarini gec yaparlar diyen benim.ne ugrasiyosunuz benimle.gidin isinizle ilgilenin yeter
Afedersiniz birşey diyeceğim yeri gelyor biz 1 haftalık adet döneminde orkidden rahatsz oluyoruz. Peki çocuklarımızı neden düşünmüyoruz da uzun süre bezde tutuyoruz ? 3.5 yaşndaki çocuğa yazık değil mi ?Ay birkaç yoruma baktim da , benim de konu sahibiyle cok farkli dusuncelerim var elestirdigim noktalari cokca var ama konu cocugum bezi birakmiyor degil ki
Beni de topa tutun kizim 3.5 yasinda ve hala bezli ve ben hala bazi sebepler yuzunden bez egitimine baslamadim
Konu burda cocugun bezli olup olmamasi degil , cocugun bezini baskasinin degistirmek istemesine karsi verdigi tepki , evet bu konuda konu sahibinin yanlislari var ama cogu yorum neden bu yasta bezi biraktirmamissin minvalinde olmus ki cok sacma , her cocugun gelisimi de farkli o evde yasananlar da farkli vs vs
Neyse konu sahibi , cocugunuz ve en cok da kendiniz icin bir cocuk psikoloğu ile gorusun , sizin de cok yanlis bildiginiz seyler var siz de dogrusunu ogrenirsiniz , ikinci cocugunuzda daha farkli olur yaklaşımınız, kizinizin da acilen uzman bir destege ihtiyaci var , ikinizin de bu sureci rahat atlatabilmesi icin bir cocuk psikologuna gidin
off yeter cidden yeter..bende kolejde calistim hatta anaokukundada calistim.bi yazmayin artik.defalarca aciklama yaptim.kimse suc bulmuyor ogretmende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?