Kızım,kreş ve bez meselemiz

Ah silent ah.
En çok ben anne olayım, en düşünceli anne ben olayım, en sevgi dolu anne ben olayım derken forumda bile delice kendini överken geldiğin noktaya bak.
Korkarım ki daha da düzelmeyeceksin.
Kreşlerde alt değiştirilir. Çocuğunda nasıl bir travma yarattığının farkında mısın?
Kreşe uyum sürecinde de gitmek istemiyorsan gitme gibi bir tavır sergilenmez. Bırak ağlasın demiyorum, ikna etmen lazım.
Çocuk her konuda yönlendirilmiş çocukluğunu yapıyor, senin yolunda sıkıntı var.
Psikolojik destek almayı düşünmez misin?
Hiç övmedi ki kendini.
Biz yanlış anladık hep.

Konu sahibi koalina lohusayken ve ciddi depresyondayken cok cok agur elestirmisti koalinayi , yapilan zavallilik degil cuk yerine oturmus , bence konu sahibine de ders olmustur baska lohusalari uzmemek gerektigi bilgisini edinmiştir
Çok iyi niyetlisiniz, elbette en ufak ders çıkarmayacak.

Beddua eder gibi alttan alttan laf sokmayın .... Çok zordu süreç ama atlattık hamdolsun herşeye kulp bulmadan ok????
İnanin beddua etmedim.Özellikle de yazdim,bende bir zamanlar sizin gibi dusunuyordum ama annelik kitaplarda yazilanlar gibu olmuyir çogu zaman.
misal tuvalet egitiminde basarisiz olduk ama bircok konudada erken yol aldik.Konuşma,kendini ifade etme,erken yürüme,kagit kesme..gibu gibi.ama annelik bir yarış degil inanin.38 aylik hala bezli olabilir.Çevremde bircok ornegi var.Tek yasayan benmisim gibi ben hataliymişim gibi yorum yapanda sizsiniz ayrica

İnanin beddua etmedim.Özellikle de yazdim,bende bir zamanlar sizin gibi dusunuyordum ama annelik kitaplarda yazilanlar gibu olmuyir çogu zaman.
misal tuvalet egitiminde basarisiz olduk ama bircok konudada erken yol aldik.Konuşma,kendini ifade etme,erken yürüme,kagit kesme..gibu gibi.ama annelik bir yarış degil inanin.38 aylik hala bezli olabilir.Çevremde bircok ornegi var.Tek yasayan benmisim gibi ben hataliymişim gibi yorum yapanda sizsiniz ayrica
Sizinle muhatap olmak istemiyorum artık zira sizin tarzinizla hiç uyusmuyorum.. herkes kalbinin ekmeğini yesin .

Bu bel altı vurmak değil. Saygımı da gayet kaybetmeden yazıyorum içimdekileri anlstsam nasıl vururum tahmin edemezsiniz.
Herkesi burada yine azarlıyor ama kendi başkalarını azarlarken sorun yok. Kendi yapınca silkeledim başkası diyince kadın düşmanlığı. Biri dert yanarken baydın konunla ama kendisi yanarken hassas dönemimde açtım. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Bunu artık anlaması lazım.
inşallah anlar birgün diyip susayım en iyisi :)

Bu güzel yoruma ek yapmak istiyorum.
1. Kreşin oryantasyon yöntemi-politikası tam anlamıyla doğru değil.
2. İlk gün kreşe istekli gitmek çoğu çocukta rastladığımız bir durum olmakla birlikte bir iki gün sonra vazgeçtim, gitmek istemiyorum söylemleri de çok alışık olduğumuz durumlar.
3 Ortada travmalık bir durum yok, yeni nesil annelerin travma tanımına niye bu kadar meraklı olduğunu anlamakta zorlanıyorum.
Merhaba,
erken mahremiyet eğitiminin zararları nelerdir?

38 aylık bebek değil artık büyümüş kendince bir birey. Altının değiştirilmesini tabiki istemez mahrem bilincide varsa. Zaten bezli olmamalı o yaşta tuvalet eğitimini almalı. Öğretmenin suçu yok o kendi görevini yapmış. Zaten zorla da değiştirmeye çalışmamış bu kadar şeyden travma yaşarsa çocuk ilk okula başlayınca travmadan travmaya koşar. Bence ikinci çocuk doğmadan tuvalet eğitimi verin ki sizde rahat edersiniz aklınızda kalmaz.

38 aylık bebek değil artık büyümüş kendince bir birey. Altının değiştirilmesini tabiki istemez mahrem bilincide varsa. Zaten bezli olmamalı o yaşta tuvalet eğitimini almalı. Öğretmenin suçu yok o kendi görevini yapmış. Zaten zorla da değiştirmeye çalışmamış bu kadar şeyden travma yaşarsa çocuk ilk okula başlayınca travmadan travmaya koşar. Bence ikinci çocuk doğmadan tuvalet eğitimi verin ki sizde rahat edersiniz aklınızda kalmaz.
Şimdi alacan bedduayi bak hamilesin sende o böyle istermiydi???

bence de hem yasi gelmis tuvalet egitimi icin hem de ikinci cocuk gelmeden tuvaleti ogrenseymis cok iyi olurmus aslinda
Bence hata sizin 3 yaşına gelmiş çocuğa tuvalet eğitimi vermemis olmanız.
Çocuk gayet aklı başında ogretmis olsaydınız öğrenirdi

Şimdi alacan bedduayi bak hamilesin sende o böyle istermiydi???
tuvalet egitimini erken verince madalya alirsiniz belki.yahu derdiniz ne benimle.insan gibi yazdim annelik bir yaris degil dedim.buyuk konusmayin.cocugum yokken bende erken veririm diyordum basarili olamadim dedim.siz hala neyin derdindesiniz

Aklını yerim kızınızın aferin ona mahremiyet eğitimi almış kendini savunup koruyabiliyor gerçekten takdir ettim. Öğretmen ile görüşün mahremiyet eğitiminde değişmez kural sadece bir kişi altını alabilir kaka yapınca beni arayın ben değiştireyim deyin ve öğretmeni de yaptığının hata olduğunu bir daha tekrarlanmayacığını kızınıza sevgiyle anlatsın.

bu düşüncede ise kreşe altında bezi olan çocuğu yazdırmamalı

zira kreşe anneler yani diğer çocuklara göre yabancılar giremez, kreşin güvenliğini ve mahremiyetini bozar

şimdi corona da var o nedenle neden alışma sürecinde siz dışarıdaydınız dahi diyemedik

bir de cidden merak ettim kreş çağındaki çocuğun annesi her daim telefon ile gelen bilgiyi takiben kaka değiştirmeye kreşe gidecek mesafede midir her daim hazır bekler mi

yani evde bile yeri gelir şu ocağın altını kapatayım, yeri gelir elimi yıkayayım yeri gelir telefon görüşmem bitsin denilen bir konuda öğretmenin anneye telefon edip kaka yaptı gelin deyince annenin oraya ışınlanabileceğini mi düşündünüz

bir de Ayşe nin annesi geldi değiştirdi benimkini kim değiştirecek malum çalışıyoruz ya

ya da evim ve oğlumun gittiği kreş arası araba ile 15 dakika, zira orası iyi

şimdi çocuk en iyi ihtimal ben altını değiştireyim diye 30 dakika kakalı ve sınıftan mahrum bir şekilde bekleyecek mi

3 yaşında bu çocuklar hatta daha da küçükler mahremiyet denilen bu değil

bir de öğretmen hatalı demişsiniz ama öğretmen bezli bebeğin altı ile ilgilenir ki konu sahibi 38 aylık bezli kızını kreşe yazdırırken bezli olduğun da söylemiştir, onlar da endişe etmeyin biz değiştiririz demiştir ki ilk gün değiştirelim diye hamle yapmışlar demek ki düzenekleri vs var

bir de şimdi aklıma geldi konu sahibi çantasına bez koydun mu hangi bez ile değiştirmek istemişler

Erken cinsellik eğitimi çocukta nasıl bir etki bırakır. daha başlamadım ve bilmediğim için soruyorum. Bu konuda yeni araştırma yapmaya başladım da

Cocuklar erken yasta cinselligin ne demek oldugunu bilmiyor , cinsellik , soyut kavramlar , saka yapmak vs gibi anlayamazlar , anlamalari mumkun degil , o yaslarda cocuklari bu bilgilere maruz birakmak ciddi hasara aciyor ileriki donemde , yani daha iki yasindaki bebege yogun bir mahremiyet egitimi verirsin ya vajinismus olur ya da baska sorunlar yasar cunku o yastaki bir cocugun algisinin cok otesinde konular bunlar , cocuga verilecek bilgi ve egitim yasina uygun olmasi gerekir

Korona sebebi ile velileri iceri almiyorlar bizim burada,
o yuzden anne ile birlikte oryantasyon sureci isletilmiyor,
benim oglum da okul degistirdi, bu dekilde oldu.

bence cocugunuz hazir degilmis, evet yasi cok uygun ama,
tasinma, annenin hamile olusu, babanin uzakta olusu,... hepsi ust uste gelince + kres ve degisik bir bakim sekli fazla gelmis.
Belki kresle az saatli olacak sekilde anlasabilirsiniz,
gunde 3 saat, temiz bezle gider ve o beziyle geri doner, kakasini yaparsa da sizi ararlar gider alirsiniz erken.
Belki bu sekilde bezi de birakir veya ogretmenine izin vermeyi ogrenir.
sizin de yapici konusmaniz gerekir ama, ogretmenin veya bakici ablanin ona yardim etmek istedigini soylemelisiniz.

Back