Kızım,kreş ve bez meselemiz

Hocam insanları dinlemiyor ve olumsuz eleştirileri linç olarak algılıyorsunuz.
Kızınız konusunda da buradaki eleştiriler konusunda da objektif olamıyorsunuz.
Hafızam beni yanıltmıyorsa yine kızınızla ilgili bir konuda insanları avukat olan kardeşinizle tehdit etmiştiniz.
Oysa size söylenenleri savaşılacak cümleler olarak görmeseniz her şey daha kolay çözülecek.
Bu durum bütün hayatınız için böyle. Her şeyi doğru yapmamız mümkün değil, biraz kulak verin. Hep savunma halinde olmak yorucudur, gerek yok. Sanıyorum ki yalnız yaşamanız yüzünden kalkanlarınız her zaman havada.

şu yorumlara çok üzüldüğünüzü söylüyorsunuz. Empati yapabildiniz mi ?
Kimse sizi mutluluğunuzdan da vurmadı. Gerçekten mağdur değilsiniz yapmayın bunu.

benım sızın mutsuzlugunuzdan ne gıbı bır cıkarım olabılır ?

ben gayet samımıyım dılegımde, benı bılen bılır bılmeyende kendı gıbı bılır ...benım ıcın ne dusundugunuz sıkıntı degıl cunku benım hakkımda dusunduklerınız sızın sorununuz :)

bu kadar kotu olacagınız da hıc bırsey yok herseyı abartıyorsunuz ınsanlar ogretmende hata yok ne dıye uyaracaksınız kendınıze gelın dedı altı ustu ne var bunda ?

ustelık sıze hıc hakaret etmedım ama sız bana alçaksın sana acıyorum sen hayatda basarılı olamazsın gıbı hakaret de ettınız buna ragmen bakın sakinligimi koruyorum cunku İNSAN olmak bunu gerektırır oturmusum sızı dogru yonlendırıyorum kı bunda da bır cıkarım yok tamamen ıyı nıyetımden

aman keyfınız bılır valla

Aklını yerim kızınızın aferin ona mahremiyet eğitimi almış kendini savunup koruyabiliyor gerçekten takdir ettim. Öğretmen ile görüşün mahremiyet eğitiminde değişmez kural sadece bir kişi altını alabilir kaka yapınca beni arayın ben değiştireyim deyin ve öğretmeni de yaptığının hata olduğunu bir daha tekrarlanmayacığını kızınıza sevgiyle anlatsın.

Size şu kadarını söyleyeyim kaygı bulaşıcı birşeydir ve büyük olasılıkla kızınız doğum yapmak üzere olmanızdan dolayı duyduğunuz kaygıyı hissediyor ,size de bu şekilde yansıtıyor.Eşinizle dostunuzla yaptığınız telefon ortamındaki konuşmalardan bile çocuğunuz kendince çıkarımlarda bulunur..tepkilerini de ona göre şekillendirir..çocuğunuz kreşe başlamasının onu evden uzaklaştıracak/aranızdaki aşkı bitirecek ve kardeşi ile sizin aranızda oluşacak yeni aşka zemin hazırlayacak bir durum olduğunu düşünüyor bu yüzden kreşe gitmek istemiyor olabilir. Tuvalet eğitiminde bu denli direnen çocuğun dışkılama olayına bakış açısı / dışkısını gördüğündeki tepkileri de çok abartılı oluyor genelde...fırsatınız olduğunda bir oyun terapisti ile çalışma yapılması faydalı olabilir diye düşünüyorum.Ancak bunu tavsiye etmemin nedeni kreş öğretmeninin çocuğunuza psikolojik olarak kalıcı hasar verdiğini düşünmemden dolayı değil çocuğun kafasında şu zamana kadar oluşan yanlış /eksik düşüncelerin olumlularla yer değiştirilmesinde destek alabilmeniz ve çocuğun davranışlarının altında yatan nedenleri daha iyi anlayabilmenize faydası olacağını düşünmemden dolayıdır.

Bu bel altı vurmak değil. Saygımı da gayet kaybetmeden yazıyorum içimdekileri anlstsam nasıl vururum tahmin edemezsiniz.
Herkesi burada yine azarlıyor ama kendi başkalarını azarlarken sorun yok. Kendi yapınca silkeledim başkası diyince kadın düşmanlığı. Biri dert yanarken baydın konunla ama kendisi yanarken hassas dönemimde açtım. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Bunu artık anlaması lazım.

hosgeldin koalina.
intikamini aldin,için rahatladiysa bende sevinirim.
Ama ben psikolojim bozuk diye hicbir zaman kizimdan sevgimi ilgilimi esirgemedim.
Yazmayacaktım da midem bulandı.
Hatta tekrar yazayım da tekrar duygu sömürüsü yapabilin.
Midemi bulandırdınız bu mesajla.

Komik olan nedir mahremiyet eğitimi hakkında bir bilginiz bir fikriniz var mı acaba

BEn konularınızı biliyorum genel olarak ama bu konuda sizi haksız bulmadım, eksik buldum.
Öncelikle gerçekten 2-3 saat için çocuk talep etmediyse, kaka filan yapmadıysa bez değiştirmek gereksiz. Ayrıca kreşe veren anne de çocuğun hassas olduğu her konuyu yönetimle ve öğretmenle eksiksiz paylaşmalı. Unuttum, dalgınım bir sebep olamaz. Bu konuda siz hatalısınız ama öğretmen de hatalı. Onlar çocuk psikolojisinden daha çok anlıyorlar ve daha hakimler. İlk gün, ilk bez açmada sizden destek talep edebilirdi. O bir profesyonel ve bunu akıl edebilmesi lazım. Sonuçta anne olmak gerileyin bildiğimiz ya da tahmin edebildiğimiz anlamına gelmiyor.
Ayrıca 3 yaşında bir çocuktan izin almadan alt değiştirmek de bana garip geldi ilk gün için. Uyum, güven açısından bu çok acemice olmuş.
Arkadaşların siZi haksız görme sebebi genel olarak çok kaygılı olmanız. Yazınızdan bile geçiyor bu kaygınız. Bu konuda destek alsanız çok iyi olur. Mesela böyle bir konu benim de canımı sıkar ama konuşup çözerö, ahlanıp vahlanmam. Çocuğuma da anlatırım, çocuklar bu kadar kırılgan değil, kırılgan olan sizsiniz.

Çünkü sinsi.
Ah şimdi çok zorluklar çeken biricik hamilecik üzülecek neler yazıyorum.
Sorsanız ama en iyi anne, en vicdanlı anne. Başkalarının çocuklarına üzülmek en büyük hobisi. En şanslı çocuk onun çocuğu çünkü biz kalan anneler vicdansızız.
Koalina gibi pek çok lohusalığı sert yaşayan anne var bunu da en iyi bir anne anlamalı. Bu söz nasıl yazılır ya.

Bence kreşe falan yollamayın bu kafayla siz bir terapiste gidin kizinizla 38 aylık kız neden hala bezde onu da anlamadım
Kaka yapmis çocuk ne yapacaktı esasns niyetine sınıfta dolastiracakmiydi???
Hamilesiniz,ne okur buyuk konuşmayin.Bende hep derdim 2 yaşına kadar tuvalete alistiririm diye.Ama olmadi.
Neyse umarim basiniza gelmez

Erken doğum riskiyle karşi karsiya olan,şuan yanliz yasayan bir anneyede yeterince linç girişiminde bulunuldu.Umarim sizde rahatlamişsinizdir
Canım kardeşim, bende ilk kızımi erkenden doğurdum aynı rahatsizliktan ama şu var konunda ... öğretmen kakali bezi aldı kızım üzüldü ne yapmalıydı anlamadım? Ne istersiniz kadın mecbur sınıf da esans niyetine mi gezdirsin. Bunu kızınıza anlatmalisiniz 38 aylık bir kız neden hala bezde ? Acaba çok mu nazliyorsunuz? Evlatlarımız azicikta üzülsün bence, çünkü kanatların altından birgün cikacaklar o gün güçlü olmalılar.... saygılar iyi doğumlar

Bu güzel yoruma ek yapmak istiyorum.
1. Kreşin oryantasyon yöntemi-politikası tam anlamıyla doğru değil.
2. İlk gün kreşe istekli gitmek çoğu çocukta rastladığımız bir durum olmakla birlikte bir iki gün sonra vazgeçtim, gitmek istemiyorum söylemleri de çok alışık olduğumuz durumlar.
3 Ortada travmalık bir durum yok, yeni nesil annelerin travma tanımına niye bu kadar meraklı olduğunu anlamakta zorlanıyorum.

Hamilesiniz,ne okur buyuk konuşmayin.Bende hep derdim 2 yaşına kadar tuvalete alistiririm diye.Ama olmadi.
Neyse umarim basiniza gelmez
Beddua eder gibi alttan alttan laf sokmayın .... Çok zordu süreç ama atlattık hamdolsun herşeye kulp bulmadan ok????

Zaten gorusegim ogretmeniyle.Ama hata buldugum için degil kizimin bu konudaki yabliş dusuncekerini kirmak için.
Kaygiki stresli zamanlarimda buraya konu açiyorum.Ama normal hayatimda böyle değilim.Kizima herseyi anlattim.ögretmeninin sadece sen rahatsiz olma diye bezini degistirmek istedigini bunun normal olduğunu soyledim.Ama hala direniyor gitmek istemiyor.
Uzun sure kabizlik problemi yasadik.Ve poposuna verdigimiz fitillerden dolayi sanirim çok hassas bu konuda.
Zamanla aşabilecegiz belkide bu durum degismesine duzelmesine sebep olacak bilemiyorum.Tesekkur ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…