• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım kötü seyler söylediğini ve tövbe dediğini söylüyor. Varmı böyle durumlar yasayan

Yok bence sakin olun en güzeli bu yaşta terapi. Bu kaygılar gününü mahvediyor mu ? D vitamini nasıl bunlara da bakılsın. Sizde sürekli telin edin onu!
D vitamini düşük bı ara kullandık ama düzenli değil sonra pandemi girdi kontrole gitmedik. Şuan kaygıdan dolayı bir rahatsizlik hissetmiyorum. Hep yatma saatinde odasında yatarken kalkıp söylüyor yada salonda yatma saatinde yatmadan önce zaten bir haftadır var dört kere falan söyledi

Söylemek zorundaymiş gibi his olduğunda başka bir şey düşünmesi söyleyin ,üzerinde durmaması konusunda ısrar edin
Basite alıyorum o an önemli değil benimde aklıma geliyor öyle dusunxeler diyorum olmaz merak etme diyorum. İstemeden söylediğimiz şeyler olmaz dedim okadar ama dün mesela demesi bu akşam yine

Bende o yaşlardayken buna benzer şeyler oluyordu, küçük kardeşimde de oluyor şu an :KK70: Anneme söylerdim ben de durumu, bu tarz düşüncelerin önemsiz olduğunu anlatır ve hep bir şekilde rahatlatırdı sağ olsun. Şimdi hatırlayınca gülüp geçiyorum. Bence bu biraz duygusal olarak hassas bir çocuk olmaktan kaynaklanıyor. Bir de o hassas zihin etrafında olanlarla ya da işte dijital ortamla fazla haşır neşir olunca ister istemez etkileniyor. Kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyle ama destek alarak daha kolay atlatılır belki.
Ama burda mesela kötü birşey olma düşüncesimi geliyor akla öyleyse normal gibi ama kızım diyor ki inşallah annem ölsün dedim ya ölürsen tövbe dedim gibi söylüyor. Sizin düşünceleriniz nasıldı yada akrdesinizin

Zorunda hissetmesi değişik neden acaba bnde bilemedim, o kelimeleri kullanırken siz duyuyormusnz? Ne yaşadığında kullanıyor.
Gerçkten üzücü bi durum
Yok içinden diyor demekki duymuyorum. Yatmadan önce söyledi her seferinde şuan yaz okuluna gidiyor çok neşeli ve dışa dönüktür ama hassas ve korkaktirda

Bu psikolojiden geçmiş birisi olarak aslında bilinçaltında sizin ölümünüzden duyduğu endişe ve korku olduğunu düşünüyorum, hatta neredeyse eminim diyebilirim. Sebebini anlayamıyorsunuz tabii, neden istemediği bir şey hakkında dua etmiş diyorsunuz ama aslında o zihninden geçirdiği kötü ihtimalleri kendi düşüncesi ve isteği sanıyor. Olaylar tıpatıp aynı olamaz tabii ama benimki de bazen bu minvaldeydi, zihnimden geçerdi.

D vitamini düşük bı ara kullandık ama düzenli değil sonra pandemi girdi kontrole gitmedik. Şuan kaygıdan dolayı bir rahatsizlik hissetmiyorum. Hep yatma saatinde odasında yatarken kalkıp söylüyor yada salonda yatma saatinde yatmadan önce zaten bir haftadır var dört kere falan söyledi
D vitamini kaygıya etki ediyor bunu ihmal etmeyiniz b12 de keza öyle.

Maalesef okb de zorlayıcı düşünceler oluyor sürekli ama o çocuk ve çok hassas bu yüzden siz anne olarak onun beynine sakinlikle etki edebilirsiniz…. Lütfen yılmadan sakinlikle doğru kelimelerle en önemlisi yadırgamadan ve yargılamadan anlatın emin olun daha iyi olacak.

Bunlari ben de yapıyorum. Eskiden daha sık yapıyordum. Çocukken hep yapıyordum.

Keşke sizin gibi bilinçli ailem olsaydi da ben de terapi alsaydim.

Bazi obsesif davranışlarım da var. Psikologuma soyledim ama üzerinde yoğunlaşıp çalışmamıştık. Ayni obsesif davranışlara devam ediyorum.

Umarim siz sonuç alırsınız.

Peki kucuklugunuzde uzun süre bu devam ettii şuan takıntı duru gibi bisiler varmı mesela ben obsesif mi diye düşündüm birde küçükken bende takıntı vardı genetik geçiş belki dedim. Takintilsrimda sayı sayma 5,e tamamlardim 4 olsa sanki aileden biri ölçek gibi 5 kişiydik. Şimdi geçti ama çok hafif takıntılar var kaybında babaminkay ettikten sonra başladı. Söylediğiniz gibi evet bencede olmemizi istemediği için ama bu anormal bişey degilmi psikiyatr götüreyim misizce

Peki kucuklugunuzde uzun süre bu devam ettii şuan takıntı duru gibi bisiler varmı mesela ben obsesif mi diye düşündüm birde küçükken bende takıntı vardı genetik geçiş belki dedim. Takintilsrimda sayı sayma 5,e tamamlardim 4 olsa sanki aileden biri ölçek gibi 5 kişiydik. Şimdi geçti ama çok hafif takıntılar var kaybında babaminkay ettikten sonra başladı. Söylediğiniz gibi evet bencede olmemizi istemediği için ama bu anormal bişey degilmi psikiyatr götüreyim misizce
Psikiyatri için bence erken, ama bakın bizler bilinçsiz ailelerin elindeydik ama evlatlarımız için biz daha bilinçliyiz unutmayın okb bir hastalık değil bir bozukluk inşallah telkinle bu işi halledeceksiniz🤲🏼

Benim bu durumum telkinle yavaş yavaş geçti. Aklıma böyle düşüncelerin gelmesinin normal olduğunu ve sadece düşünmekle gerçekleşmeyeceklerini kabullendim. Anormal bir durum değil, sadece düşünceleriyle baş etmeyi öğrenmesi gerekiyor. Kendisini anormal hissetmeden bu durumla daha kolay başa çıkması için psikologa götürmenizi tavsiye ederim ama dediğim gibi aşılamaz olduğunu düşünmemesi için bunun gözünde çok büyümemesi gerek.

D vitamini kaygıya etki ediyor bunu ihmal etmeyiniz b12 de keza öyle.

Maalesef okb de zorlayıcı düşünceler oluyor sürekli ama o çocuk ve çok hassas bu yüzden siz anne olarak onun beynine sakinlikle etki edebilirsiniz…. Lütfen yılmadan sakinlikle doğru kelimelerle en önemlisi yadırgamadan ve yargılamadan anlatın emin olun daha iyi olacak.
Ben öncelikle kaygısını geçirmeye çalışıyorum söylediği için olmaz merak etme. İstemediğimiz seyleri desekte olmaz önemli değil benimde aklıma geliyor düşünceler bunları söylüyorum. Ama her farklı bişey dediğinde yine kaygılı şekilde anlstiyor

Benim bu durumum telkinle yavaş yavaş geçti. Aklıma böyle düşüncelerin gelmesinin normal olduğunu ve sadece düşünmekle gerçekleşmeyeceklerini kabullendim. Anormal bir durum değil, sadece düşünceleriyle baş etmeyi öğrenmesi gerekiyor. Kendisini anormal hissetmeden bu durumla daha kolay başa çıkması için psikologa götürmenizi tavsiye ederim ama dediğim gibi aşılamaz olduğunu düşünmemesi için bunun gözünde çok büyümemesi gerek.
Ben basite aldiriyorim ya önemli değil benimde oluyo gibi. Psikolog için zaten yasi kucik oyun terapisine gidiyor. Ama psikolog bana net bişey demedi ben basite almak istemedigin için sorusturuyorum.

Psikiyatri için bence erken, ama bakın bizler bilinçsiz ailelerin elindeydik ama evlatlarımız için biz daha bilinçliyiz unutmayın okb bir hastalık değil bir bozukluk inşallah telkinle bu işi halledeceksiniz🤲🏼
İnşallah ama çocuk psikiyatrisi var belki bana yol gösterir diye düşündüm onlar teşhisi koyuyorya. Takintiysada dogru davranış şekillerini bana söyler. Yönlendirir diye düşündüm bilemedim kafam karışık ve çok kafaya taktım bu durumu

İnşallah ama çocuk psikiyatrisi var belki bana yol gösterir diye düşündüm onlar teşhisi koyuyorya. Takintiysada dogru davranış şekillerini bana söyler. Yönlendirir diye düşündüm bilemedim kafam karışık ve çok kafaya taktım bu durumu
Rahat edeceksen git

Bunlari ben de yapıyorum. Eskiden daha sık yapıyordum. Çocukken hep yapıyordum.

Keşke sizin gibi bilinçli ailem olsaydi da ben de terapi alsaydim.

Bazi obsesif davranışlarım da var. Psikologuma soyledim ama üzerinde yoğunlaşıp çalışmamıştık. Ayni obsesif davranışlara devam ediyorum.

Umarim siz sonuç alırsınız.
Bizim kusagimiz malesef aileleri bilinçli değildi sartlsr öyleydi şimdi bilgiye ulaşım daha rahat. Sizin yapıyorum dediğinizde böyle istemsiz kötü şeyleri söylemek mi. Mesela dediki biraz önce beni kacirsinlsr dedim. Tövbe dedim olmaz dimi diyor. Hep kaygilandigi korktuğu şeyler için bunu söylüyor. Kacirilmadanda çok korkuyordu bı ara.

Kendi çocukluğumu hatırlıyorum . Kaç yaşında olduğumu hatırlamıyorum ama bende de vardı bu. Zihnimden bazi şeyler geçer sonra da onlar gerçekleşirse diye korkardım. Sanırım arkadaş ortamında konuşuluyordu bunlar. Çocukların dilekleri kabul olur durumundan falan sanırım çocuk aklımla gerçekleşir sanardim. Sonra dua ederdim gerceklesmesin diye. Anneme anlatmadım hiç hatırlamıyorum yani konuştuğumuzu bu konuda. Sonra nasıl ve neden geçti bilmiyorum. Ama beni korkutan bir durumdu.

Bizim kusagimiz malesef aileleri bilinçli değildi sartlsr öyleydi şimdi bilgiye ulaşım daha rahat. Sizin yapıyorum dediğinizde böyle istemsiz kötü şeyleri söylemek mi. Mesela dediki biraz önce beni kacirsinlsr dedim. Tövbe dedim olmaz dimi diyor. Hep kaygilandigi korktuğu şeyler için bunu söylüyor. Kacirilmadanda çok korkuyordu bı ara.
Çocukken hep böyle şeylerdi. Şimdi de ölüm korkusu. Söylemeyi azalttim. Artik hayal olarak geliyor. Ölümler, kazalar, çeşitli kötü senaryolar...

Mesela çok yeni olani anlatayim. Az önce eşimle sarılıp yatiyorduk. Terledim ve biraz uzak yatalim dedim. Sonra aklima saçma sapan şeyler geldi. Ya bu son sarilmamiz olursa, ya yarin başına bir şey gelirse gibi sorular ve kötü senaryolar.

Çocukken hep böyle şeylerdi. Şimdi de ölüm korkusu. Söylemeyi azalttim. Artik hayal olarak geliyor. Ölümler, kazalar, çeşitli kötü senaryolar...

Mesela çok yeni olani anlatayim. Az önce eşimle sarılıp yatiyorduk. Terledim ve biraz uzak yatalim dedim. Sonra aklima saçma sapan şeyler geldi. Ya bu son sarilmamiz olursa, ya yarin başına bir şey gelirse gibi sorular ve kötü senaryolar.
Ama bu bahsettiğiniz kaygı durumu. Kızımda ya öyle olursa demiyor inşallah öyle olsun diyor kaygı duyduğu şeyler için bu çok ilginç mesela

Kendi çocukluğumu hatırlıyorum . Kaç yaşında olduğumu hatırlamıyorum ama bende de vardı bu. Zihnimden bazi şeyler geçer sonra da onlar gerçekleşirse diye korkardım. Sanırım arkadaş ortamında konuşuluyordu bunlar. Çocukların dilekleri kabul olur durumundan falan sanırım çocuk aklımla gerçekleşir sanardim. Sonra dua ederdim gerceklesmesin diye. Anneme anlatmadım hiç hatırlamıyorum yani konuştuğumuzu bu konuda. Sonra nasıl ve neden geçti bilmiyorum. Ama beni korkutan bir durumdu.
Sizin durumda zihinden geçen kotusl şeyler herkeste olabilir ama kızımın dedigi inşallah böyle olsun dediğini ver olmasından korktuğunu bu çok ilginç ve farklı bisey deseki ya öyle olursa anne korkmus kaygilaniyo dicem

Sizin durumda zihinden geçen kotusl şeyler herkeste olabilir ama kızımın dedigi inşallah böyle olsun dediğini ver olmasından korktuğunu bu çok ilginç ve farklı bisey deseki ya öyle olursa anne korkmus kaygilaniyo dicem
Benimki de kızınızın ki gibiydi. Ben öleyim derdim,sonra dediğim için gerçekleşecek sanardim falan. Hassas bir çocuktum. Herkese çabuk açılamaz, içimde yaşardım. Birde arkadaş ortaminda dini boyutlu konuşan birileri varsa o da etkiliyor.

Back