• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım kötü seyler söylediğini ve tövbe dediğini söylüyor. Varmı böyle durumlar yasayan

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
Kızım 7 yaşında. Bir haftadır falan bazı geceler yatmadan önce hep söylüyor anne kötü birsey dedim ya olursa olmasını istemiyorum diye ağlıyor. Ne söyledin dediğimde inşallah diye söze başlıyor annem ölsün babam ölsün gözlerim gitsin gibi şeyler. Sonra tövbe tövbe dedim ama ya olursa diye tedirgin oluyor. Söyleme dediğimde sanki söylemek zorundayım diyor. Benzer şeyler duyan yaşayan varmı. Oyun terapisi zaten alıyor kaygıdan dolayı ama artık bitirme aşamasındayık korkuları geçmişti. Çok uzuluyorum neden böyle? Psikologuna sorduğumda net bisey demedi terapiye devam ediyoruz.

Kızınız için üzüldüm ama şuan 19 yaşındayım benim de aklıma böyle saçma şeyler geliyor tobe haşa Allaha da biseyler diyor ama beynim diyor durduramıyorum o düşünceyi kalbim korkmasına rağmen yok yok desemde o düşünce devam ediyor
Kızınız çok küçük üzüldüm İnşallah geçer

Pc oyunu çizgi film ya da tiktok videolarına maruz kalıyor mu

Pc oyunu çizgi film ya da tiktok videolarına maruz kalıyor mu
YouTube kids yaşına uygun videolar oluyor onları bazen izliyor. Zaten yaz okuluna gidiyor çok boş vakti yok ekran maruziyeti çok değil. Takıntı mi acaba diye düşünüyorum psikiyatr a mi gotursem çok taktım kafaya

Kızınız için üzüldüm ama şuan 19 yaşındayım benim de aklıma böyle saçma şeyler geliyor tobe haşa Allaha da biseyler diyor ama beynim diyor durduramıyorum o düşünceyi kalbim korkmasına rağmen yok yok desemde o düşünce devam ediyor
Kızınız çok küçük üzüldüm İnşallah geçer
Sanki takıntı obsesif tıptaki ismi ona benzettim ben sizinkinide kiziminkinide.sizde kaygı durumu nasıl.

Kızım 7 yaşında. Bir haftadır falan bazı geceler yatmadan önce hep söylüyor anne kötü birsey dedim ya olursa olmasını istemiyorum diye ağlıyor. Ne söyledin dediğimde inşallah diye söze başlıyor annem ölsün babam ölsün gözlerim gitsin gibi şeyler. Sonra tövbe tövbe dedim ama ya olursa diye tedirgin oluyor. Söyleme dediğimde sanki söylemek zorundayım diyor. Benzer şeyler duyan yaşayan varmı. Oyun terapisi zaten alıyor kaygıdan dolayı ama artık bitirme aşamasındayık korkuları geçmişti. Çok uzuluyorum neden böyle? Psikologuna sorduğumda net bisey demedi terapiye devam ediyoruz.
Obsesyon başlangıcı olabilir muhakkak uzman bir pedagogdan randevu alın ihmal etmeyin

Obsesyon başlangıcı olabilir muhakkak uzman bir pedagogdan randevu alın ihmal etmeyin
Psikologa gidiyor oyun terapisi alıyor okula baslayinc akorkutmuslar tenefuste kaygilari yükselmişti o düzeldi ama bu başladı bir haftadır oyun terapisine de devam ediyoruz. Psikologuna sordum ama net bişey demedi. Acaba çocukluk halleri geçici biseymi ben çok pimpirikliyik benmi abartiyorum diye sormak istedim.

Psikologa gidiyor oyun terapisi alıyor okula baslayinc akorkutmuslar tenefuste kaygilari yükselmişti o düzeldi ama bu başladı bir haftadır oyun terapisine de devam ediyoruz. Psikologuna sordum ama net bişey demedi. Acaba çocukluk halleri geçici biseymi ben çok pimpirikliyik benmi abartiyorum diye sormak istedim.
Naif bir çocuktur , sanki bende de oluyordu 🫣

Bende hatrlıyorm çocukken öyle şeyler dediğim zaman çok pişman olurdum sonradan, ama geçti.
İnşaAllah ölürüm bensiz kalırsın vs gibi

Annem üzerdi beni baskıcıydı o yüzden çok kullanrdm.
Sizin arnzdaki bağ nasıl? Yani neden kullanıyor o cümleleri?

Bende hatrlıyorm çocukken öyle şeyler dediğim zaman çok pişman olurdum sonradan, ama geçti.
İnşaAllah ölürüm bensiz kalırsın vs gibi

Annem üzerdi beni baskıcıydı o yüzden çok kullanrdm.
Sizin arnzdaki bağ nasıl? Yani neden kullanıyor o cümleleri?
Biraz baskiciyim evet bağımız iyi ama bana çok düşkün çok hassas bı çocuk. Bende kaygılıyım onu benden geçtiğini söylüyor psikologlar. Annem babam ölsün diyip hemen üzülüyor ama kızdım söyledim demiyor takıntı gibi sanki söylemek zorundayım keşke olmasam diyor. Kaygının yansimasida olabilir ama belkide çocuklara akıl sır ermez geçici bı surec olabilirmi bilemiyorumki bide sürekli kötü şeyler soylemeside korkutuyor beni ya olursa diye

Kucuklugunuzdemi olurdu eve çok hassas herşeyden çok etkilenen bir çocuk. Acaba psikiyatr götürsem ialc veriyolarmi bu yaşta
Yok bence sakin olun en güzeli bu yaşta terapi. Bu kaygılar gününü mahvediyor mu ? D vitamini nasıl bunlara da bakılsın. Sizde sürekli telin edin onu!

Biraz baskiciyim evet bağımız iyi ama bana çok düşkün çok hassas bı çocuk. Bende kaygılıyım onu benden geçtiğini söylüyor psikologlar. Annem babam ölsün diyip hemen üzülüyor ama kızdım söyledim demiyor takıntı gibi sanki söylemek zorundayım keşke olmasam diyor. Kaygının yansimasida olabilir ama belkide çocuklara akıl sır ermez geçici bı surec olabilirmi bilemiyorumki bide sürekli kötü şeyler soylemeside korkutuyor beni ya olursa diye
Zorunda hissetmesi değişik neden acaba bnde bilemedim, o kelimeleri kullanırken siz duyuyormusnz? Ne yaşadığında kullanıyor.
Gerçkten üzücü bi durum

Söylemek zorundaymiş gibi his olduğunda başka bir şey düşünmesi söyleyin ,üzerinde durmaması konusunda ısrar edin

Bende o yaşlardayken buna benzer şeyler oluyordu, küçük kardeşimde de oluyor şu an :D Anneme söylerdim ben de durumu, bu tarz düşüncelerin önemsiz olduğunu anlatır ve hep bir şekilde rahatlatırdı sağ olsun. Şimdi hatırlayınca gülüp geçiyorum. Bence bu biraz duygusal olarak hassas bir çocuk olmaktan kaynaklanıyor. Bir de o hassas zihin etrafında olanlarla ya da işte dijital ortamla fazla haşır neşir olunca ister istemez etkileniyor. Kendimden ve çevremden gördüğüm kadarıyla böyle ama destek alarak daha kolay atlatılır belki.

Back