Kızım kızım BİT li kızım :( Yardım :(

Yenir ki bu kizzz :) Ya masallah cok tatli allah bahtini da guzel eylesin.Pek onermem ama ortaokulda benim de olmustu sinek ilaci sıkmıstık gecmisti tabi bekletmedik hemen yikadik.Bir de saclarini kestirmeyin cok guzel saclari 3 yasinda cocuklar direkt soyler kel filan diyebilirler allah korusun.

Benim kızımda bitlendi...Eczaneye gittiğimde 2 tane ilaçla karşılaştım.Demin yukarda arkadaşların bahsettiği Paranit'in 36 lira olduğunu öğrenince muadili olan BİTRİN adında bir ilacın olduğunu öğrendim....

17 lira verip BİTRİN'İ alıp eve geldim.Uygulaması o kadar pratik ve kolaydı ki ertesi gün bit namına hiçbir şeyle karşılaşmadık.
Kesinlikle en yakın eczaneye gidip alıp denemeni şiddetle tavsiye ediyorum....

Bitlendi benim prensesim'de antibit kullandık. Sonra aile hekimine gittik. bu bir parazit çocuğun kafasında kendisi üretiyor dedi. BİTRİN sprey yazdı. sprey çok kolay kullandık. tarağı var. taradık. ertesi sabah yıkadık... puffff sanki hiç bişi yokmuş gibi bitti gitti...:)))

Gaz yağı, kwell, antibit bunlar çok zehirliymiş. menenjit yapma olasılığı yüksekmiş. aman ha dedi hekime hanım...:(

Saçları belinde nasıl kesilir. ayrıca saç kesmenin hiç bir artısı yok saçın gürleşmesine... Eczaneye gidip 17 liraya bu işi bir kerede çözmek varken... saçlarını kesmeye 20 tl harcayamam...:)))):8::8::8::8:

Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

Çok sağolun arkadaşlar Allah isteyen herkese nasip etsin hepsi melek...Allah nazarlardan korusun...

Saçı sıfıra vurmayı nette bir kaç yerde okuduğum yorumlara dayanarak yazdım.Dediğim gibi mümkün değil kıyamam...İki arkadaşın önerdiği BİTRİN ilacıda anladığım kadarıyla kesin çözüm.İyiki konu açmışım...En azından ne yapabileceğimi öğrendim.Dediğim gibi kullanıyorum şampuan ama faydası yok...Allah razı olsun hepinizden...Demin eşimi çağırdım oturdum yere bak çabuk saçıma bende var mı dedim :) Yok dedi demek ki pskolojik kaşınıyorum :) Bu da beni rahatlattı....

Çok sağolun arkadaşlar Allah isteyen herkese nasip etsin hepsi melek...Allah nazarlardan korusun...

Saçı sıfıra vurmayı nette bir kaç yerde okuduğum yorumlara dayanarak yazdım.Dediğim gibi mümkün değil kıyamam...İki arkadaşın önerdiği BİTRİN ilacıda anladığım kadarıyla kesin çözüm.İyiki konu açmışım...En azından ne yapabileceğimi öğrendim.Dediğim gibi kullanıyorum şampuan ama faydası yok...Allah razı olsun hepinizden...Demin eşimi çağırdım oturdum yere bak çabuk saçıma bende var mı dedim :) Yok dedi demek ki pskolojik kaşınıyorum :) Bu da beni rahatlattı....

Saçı kazıtınca gür çıkmasının bilimsel olarak bir gerçekliği yokmus uzmanlar öyle diyor.Saç uçlarını sertleştiriyormuş doğruysa yeni saç çıkarken.Renk koyulaştırmalarına neden oluyor kazıtmak.Benim saçlarım da aynı kızınız gibiydi o yaşlarda hatta seyrekti.Annemler kazıtmış.Fotoğraflardan hatırlıyorum gerçi.Ama şimdi dipleri açık renk ama saçlar çoook koyu.Ne için kazıttılar hala bilmiyorum.Erkek çocuk sanarlardı hep rezil bişeydi :1:

Merhaba, ben en azından sizin açınızdan bir çözüm önerebilirim. Bit boyalı saçta yaşamaz, ama tabi organik boya değil, amonyaklı olması lazım, saçınız boyalıysa sorun yok. Bir keresinde kuaförüm bir müşterisinin de kızı için saçıyla aynı renkteki boya ile boyayıp kurtulduğunu söylemişti ama kızınız çok küçük, kıyamam :) yine de ergenlik döneminde bit korkusu olanlar için çözüm olabilir :)

ayy maşallah kıyma bencede o şampunla yıkarken bi yandan da temizlemek gerekiyo diye biliyorum yoksa fayda etmez. bide gaz yağıyla temizlendiğini duydum ama netten araştır bi ince sık dişli tarakla dikkatlice tarayınca sirkler ve bitler dökülüyomuş antibit şampuanını da kullan tabii

Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

Panik yapmayın benim 7 yaşındaki yiğenime de bit bulaşmış saçına okuldan bulaşmış sanırım. Eczaneden bit şampuanı aldılar onunla sık sık yıkadılar. Onunki oldukça büyük bitlerdendi hemde ablam düzenli olarak sürekli yıkadı. Çocuk kafasını kaşımaktan utanıyodu artık. Şampuanın içinde tarağıda var onunla da tararsanız bi süre sonra geçer yiğenimki geçti.

allah nazardan saklasin cok tatli kiziniz masallah benimdetavsiyem yazan oldumu bilmiyorum kina yakin saclarina gercekten faydali kuzenimin 8 yasinda kizia okuldan bulasmisti gecen sene ögretmeni tavsiye etti hatta sonrada banyodan sonra sac kremi sürüp tararsiniz bol bol

allah nazardan saklasin cok tatli kiziniz masallah benimdetavsiyem yazan oldumu bilmiyorum kina yakin saclarina gercekten faydali kuzenimin 8 yasinda kizia okuldan bulasmisti gecen sene ögretmeni tavsiye etti hatta sonrada banyodan sonra sac kremi sürüp tararsiniz bol bol

Kınayı duymadım hiç.Eğer geçmezse denerim çok teşekkür ederim...

Arkadaşlar ben kullanan biri olarak BİTRİN gerçekten ilk günde anında çözüm...Onun içinde de kendi tarağı var ve uygulanışı çook rahat.Spreyi saça sıktıktan sonra tarakla güzelce tarıyorsunuz 15 dakika sonra.Yere bir örtü serin ve tarayın sonucu kendi gözlerinizle de göreceksiniz.Bizzat kullanmış biri olarak bunu söylüyorum...
Eğer ürün hakkında bilgi almak isterseniz internet sitesine ulaşabilirsiniz...Ben bayağ faydalanmıştım.

Panik yapmayın benim 7 yaşındaki yiğenime de bit bulaşmış saçına okuldan bulaşmış sanırım. Eczaneden bit şampuanı aldılar onunla sık sık yıkadılar. Onunki oldukça büyük bitlerdendi hemde ablam düzenli olarak sürekli yıkadı. Çocuk kafasını kaşımaktan utanıyodu artık. Şampuanın içinde tarağıda var onunla da tararsanız bi süre sonra geçer yiğenimki geçti.

Kızınızın saçlarını kendi rengine boyayabilirsiniz.

Benim de başımdan geçen bir olayı anlatayım size. Yalnız kesinlikle tavsiye etmiyorum, örnek alayım demeyin :37:

Kendimi bildim bileli saçlarım hep belimden aşağıdaydı. Annem her sabah yarım saat önceden kaldırır, saçlarımı yapardı okula giderken, çok fazla özenirdi. Sonra ben bitendim :27: Annem ne yapsa geçiremedi bitleri, gittikçe de çoğalıyorlardı. Bir çok ilaç denedik. E saçıma da kıyamıyor... Bir tane kalın tülbenti ikiye katladı, içine bol bol sinek spreyi sıktı. Bir miktar saçlarıma da sıktı ve tülbenti kapattı. Ama başımdaki bitler bildiğiniz kıyameti yaşıyolar :1: Bir kaşıntı bir kaşıntı... Sonra bit falan kalmadı yumurtalardakiler bile ölmüş :32:

sana caresini yazicam ben kucuken okuldan gelmisti annem her gun sacimi yikar tek tek yumurtalari cikarirdi
10 gunde kurtulursun baska caresi yok her gun ilac koy tek tek temizle yoksa hayata kurtulamasin
100% cozum

Okurken kaşındığım konu:)))
Bit şampuanları çok etkili, bit şampuanıyla yıkayıp sık dişli tarakla tarayın saçlarını, birde kızınızın yatağını, üstüne örttüğünüz pikesini, yastığını da dezenfekte edin, bu illet yaratıklar saçtan yatağa yastığa da zıplıyorlar, kızınızın saçını temizlesenizde yine bulaşır bitler, sizinde bit şampuanıyla yıkanmanızı tavsiye ederim zira uzak dursanızda geçiyor, ki kuzunuzdan uzak durmanız zaten mümkün değil.

Kwell diye bir şampuan var onu öneririm.
En fazla iki yıkamada tamamen arındırıyor.

valla bite diyecek bişeyim yok ama kızın çook tatlı ya maşallahhh :nazar: bence sen bi an önce kaldır kızının resmini canım mazallah nazar filan değer biblo bebek derler ya aynen öle maşallah yaaa tütütütü :16:

Careniz yok gibi. Ya sifira vurcaksiniz ya da babasini alip kizinizi tutmasini soyleyeceksiniz oyle bakip temizliyceksiniz cirpindiginda da kizcaksiniz bitlerin zararini anlatcaksiniz baska turlu olmaz.

Eki Görüntüle 807524 Eki Görüntüle 807525 İşte buda saçları.Dediğim gibi seyrek değil ya da banamı öyle geliyor ama yok ya :)

Maşallah kızınız çok tatlı allah bağışlasın saçlarına kıymayın sakın size önerim saçlarına sinek ilacı sıkıp tülbentle 30 dk bekletmeniz ya da yanık gaz sürün inanın hiçbir zararı yok kuzenimin saçları belindeydi ve biz bunları yaptık ertesi günü hçbirşey kalmadı tekrar geçmiş olsun bit gelmemesi için de bit tokaları var saçına 1 tane takın koruyucu olarak

Back
X