Kızım kızım BİT li kızım :( Yardım :(

:) Çok çok sağolun.Direkt saçına dökerek masaj yapıcam değil mi? Ha birde elma sirkesi var evde fark eder mi ? Birde ardından iyice duruluyımmı saçlarını ne kadar süre öyle kalıcak saçı? ardından yıkayınca normal şampuanlamı yıkıyım... Ne çok soru sordum.Bi biolog bulmuşken :9::9:Kafamda karma karışık kafamı toparlayamadım.Hakkınızı helal edin valla :)

helal olsun :D olur mu öyle sey :D
önce bir kapta karıştırın su ve sirkeyi ardından saca sürüp masaj yapın 5-6 dk en az 10-15 dk en fazla bekletin ardından önce normal sampuanla sonra bıt sampuanıyla yıkayın birde sirkeli kürü yapmadıgınız zamanda önce normal sampuan sonra bıt sampuanı ıle yıkayın sadece bıt sampuanı ıle yıkamayın ;)
kolay gelsin :D

helal olsun :D olur mu öyle sey :D
önce bir kapta karıştırın su ve sirkeyi ardından saca sürüp masaj yapın 5-6 dk en az 10-15 dk en fazla bekletin ardından önce normal sampuanla sonra bıt sampuanıyla yıkayın birde sirkeli kürü yapmadıgınız zamanda önce normal sampuan sonra bıt sampuanı ıle yıkayın sadece bıt sampuanı ıle yıkamayın ;)
kolay gelsin :D

Bize banyo yolu gözüktü :) Hemen kalkıyorum...Umarım etkili olur...Bunu denedikten sonra olmazsa gidip paranit ilacını alıcam.Ama sanki faydalı olacak gibi...Offf ya son bir soru kaç kez uygulama yapayım gün aşırımı her gün mü? Allah razı olsun tekrardan...

Son düzenleme:
kızınızın cilt hassasiyetini bilmiyorum eger hassassa 2 günde bir yapın ama kuvvetli bir ilaç almamanızı öneririm çünkü dediğim gibi yumurttaların çatlamaları için bir zaman gerekli bosuna kimyasal yüklemeyin :)

oyy maaşallah kırk bir kere yerim ben bu kızı :) benim kızım da senin kızına benziyor biraz :)

bit tarakları var bildiğim kadarıyla set halinde satılıyor eczanelerde şampuanlarıyla birlikte denedin mi ?

Öncelikle maşallah kızına :nazar: Saçlarına kıyma bence de ilaçlarla uygula bir süre sonra geçer.

Evet gaz yağından bende korkuyorum onuda çok okudum nette ama işte cesaret edemedim...Sirkeyide duydum ama ayarının tutturamam diye korktum.Çünkü fazlası saçı yakar falan dediler...Tam olarak nasıl ayarlıycam hani belli bir ölçüye göre anlatmanız mümkünse çok sevinirim.Hatta hemen banyoya sokarım :) Yeter ki çözüm olsun :)

valla annem bizi hep gazyağıyla temizlerdi :27:

Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

Ben köyde çalıştığım için bir kere bitlenmiştim. Çabuk bulaşan bir şey ve temizlikle ilgisi yok. Bit olan biriyle temas halinde olsan hemen geçiyor.
Eczanelerde satılan paranid iyi geliyor.Kullanım talimatına mutlaka uyulması gerekiyor, çok iğrenç bir kokusu var ayrıca :)

bitle ilgili bir çözüm sunamayacağım maalesef ama sırf kızının tatlılığı için msj yazmak istedim. 41 kere maşallah ne kadar tatlı çok şanslısınız Allah bağışlasın :)

Çok sağolun arkadaşlar, Allah sağlık versin bütün yavrularımıza...Şimdi yıkadım güzelce sirke ile.Normalde gözükmüyordu saçında yumurtaları bu kez güzelce gördüm.Ayıklayabildiğim kadar ayıkladım ama tam saç diplerinde daha çok görüyorum oralarıda kızım başını eğmediği için elletmiyor.Zorla yaptım yine de şimdi sıkıldı baya ara verdim...Umarım kısa zamanda atlatırım ince ık bir tarak daha edineyim bu arada...Birde çekiniyorum bu hemen bulaşır mı ? Pazrtesi kursum başlıyor kızımıda götürcem orada birine geçmesini istemem ve çok çekinirim.Tamamen bittiğinden nasıl emin olucam...
Ha bir de ayrıca ilk biti farkettiğimiz zaman komşum sağolsun tarakla ayırdı birsürü düşmüştü atlete,ama sonra o şekilde canlı görmedik hiç.Şuan sadece yumurtasını görüyorum.Bu da geçtiğini gösterir mi bilemedim...

Çok sağolun arkadaşlar, Allah sağlık versin bütün yavrularımıza...Şimdi yıkadım güzelce sirke ile.Normalde gözükmüyordu saçında yumurtaları bu kez güzelce gördüm.Ayıklayabildiğim kadar ayıkladım ama tam saç diplerinde daha çok görüyorum oralarıda kızım başını eğmediği için elletmiyor.Zorla yaptım yine de şimdi sıkıldı baya ara verdim...Umarım kısa zamanda atlatırım ince ık bir tarak daha edineyim bu arada...Birde çekiniyorum bu hemen bulaşır mı ? Pazrtesi kursum başlıyor kızımıda götürcem orada birine geçmesini istemem ve çok çekinirim.Tamamen bittiğinden nasıl emin olucam...
Ha bir de ayrıca ilk biti farkettiğimiz zaman komşum sağolsun tarakla ayırdı birsürü düşmüştü atlete,ama sonra o şekilde canlı görmedik hiç.Şuan sadece yumurtasını görüyorum.Bu da geçtiğini gösterir mi bilemedim...

Yumurtaları varsa geçmemiştir aksine artar onlarda lavralarından çıktıklarında

cnm paranit bit spreyi al, saçının her yerine sık 10 dk bekle yıka...
2 güne bir bunu yap...
ve evi ilaçlat.. bizim de başımıza geldi.. geliolar böcek ilaçlamadan eve, toz bulutu gibi evin her yerine sıkıolar...
zararsız
6 saat sonra yaşantına kaldığın yerden devam ediyosun..
uyurken saçında ki bitleri ve sirkeleri temizlemeni tavsiye ederim

Çocuklugu boyunca benim kadar bitlenen yoktur heralde :52: Bir insan her yıl okul başladıgı gibi tam orta 2'ye kadar bitlenir mi yaa :52: Birde gür kıvırcık uzun saçlar tam bir işkenceydi nasıl olurda beni bulurdu bilmiyorum hala o yüzden bit diyince tuhaf oluyorum ne pis ne kötü bir şeydir o öylee.
Sirkeleri hala görüyorsanız ellerinizle yavaş yavaş zorla kavgayla temizlemekten başka bir çare yok .. Ben günde 3-4 kere yatardım anneciğimin dizine temizlede temizle :27: birde sık tarakla tarardık.. Ne kadar doğru bilmem ama sinek ilacı sıkardık kafama sonra yıkardım bit şampuanıyla sonra tarardım :27:.. Saçlarıda o kadar sık değil düz ayrıca kısa sürede biter umarım :34:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 807524 Eki Görüntüle 807525 İşte buda saçları.Dediğim gibi seyrek değil ya da banamı öyle geliyor ama yok ya :)

sakın sıfıra vurma guselım hıc ılaclardan haberın yok mu yahu reklamları bıle vvar yıgenlerımde vardı gecen yıl paranıt aldılar bır kerede cozum bıttı garantılı bı urundur.hangı cagda yasıyoruz sıfıra vurmakta ne bu canım saclar sıfıra vurulurmu balım kaymagımın psıkolojısı ne olur sakın derhal gıt bır kutu paranıtle coz ısı

maşallah berakeallah bu arada rabbım nazardan korusun bı danede bana bole bı sırıne versın ınsallah:nazar:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

Bitlendi benim prensesim'de antibit kullandık. Sonra aile hekimine gittik. bu bir parazit çocuğun kafasında kendisi üretiyor dedi. BİTRİN sprey yazdı. sprey çok kolay kullandık. tarağı var. taradık. ertesi sabah yıkadık... puffff sanki hiç bişi yokmuş gibi bitti gitti...:)))

Gaz yağı, kwell, antibit bunlar çok zehirliymiş. menenjit yapma olasılığı yüksekmiş. aman ha dedi hekime hanım...:(

Saçları belinde nasıl kesilir. ayrıca saç kesmenin hiç bir artısı yok saçın gürleşmesine... Eczaneye gidip 17 liraya bu işi bir kerede çözmek varken... saçlarını kesmeye 20 tl harcayamam...:)))):8::8::8::8:

Back
X