Kızım kızım BİT li kızım :( Yardım :(

bitle ilgili bir şey bilmiyorum ama kızınız çook tatlı maşallah :)) :nazar: en kısa zamanda kurtulursunuz inşallah kestirmeden.. :)

Kestirmek bite çözüm değil ki, kısa saçta bitleniyor, annem biz küçükken gazla temizlerdi saçlarımızı bir tek onu biliyorum konu hakkında

Ve kızınız çok tatlı, Rabbim nazardan korusun:nazar::nazar::nazar::nazar:

Bizim zamnımızda gaz yağı vardı şimdi paranit var,geçen yıl kuzenime okuldan bulaşmasıyla ailece kurdu olduk bu olayın.Öğretmeninin tavsiyesi ile şimdi adını hatırlayamadığım tablet şeklinde bir ilaç vardı birde,bu tableti çocuğun montunun yaka kısmına dikiyor yada tutturuyorsunuz.Bu da sınıfta montlardan birbirlerine bulaşmasına engel oluyormuş.Biz paranitten sonra bunuda yaptık,birdaha tekrarlamadı çok şükür.Bu arada o pamuk prenses ne tatlıymış, maşallah..

Çocuk buyuyunce dava acıcak sıze konu baslıgına cok guldum bıde resmı koymussunuz acıkca yazık cocuga desıfre etmeseydınız barı:))))bence en etkılı ılac neyse alın sık sık yıkayın ama bıde zararı olmasın nekadar kullanılması gerekıyo once bı bakın banyodan sonra havlu serıp kızınızı oturtun cızgı fılm acın o ılgısı ordayken cok sık dişli bı tarakla tarayın dıpten bıde hatırladıgım kadarıyla kucukken bende olmustu annem taragın dıplerıne ıplık doluyodu sanırım o bosluk dolsun ne varsa hem gorsun hemde taraga gelsınler dıye osekılde enınde sonunda gıdecek hıcbırımız bıtımızle buyumedık sonucta:D saclarını sakın sıfıra vurmayın yazık olur bı an once kurtulursunuz ınsallah gecmıs olsun:)

benimde kardeşimin başına gelmişti..
onun saçları hem kıvırcık hem inanılmaz gür..
bizde çözümü paranitle bulduk..
paranit hem bitiriyor hem de bi daha geçmedi..
tek kullanımda kesin çözüm arkadaşım tereddüt etmeden al..
35 lira fazla bi para değil..
kızın çok tatalı sakın kıyma saçlarına :))

Allah razı olsun herkesten Aslında kızımın fotosunu koymayacaktım sonrada koyayım dedim.Şimdi pişman oldum bak :) Kazene msj atarım rica edersem siler belki konuyu kalmasın nette haklısınız :)

Sirkeyle yıkadım ayıklıyorum saçlarını ama bi gelişme yok.Canlı bit yok saçında şu an ama yumurtaları hala var saç diplerinde.Paranit ilacına eşdeğer olan Bitrin ilacını alıcam bugün.Bu şekilde kurtulacakmışız gibi geliyor...Çok teşekkür ederim kızım hakkında söyledikleriniz için.Allah sağlık versin bütün çocuklara....

Bizde ilkokulda bitlenmistik.hemde uc kizkardes annem.ucumuze seltox slklip kafamiza tulbent baglayip.yatirmisti tabi cok.kasindi sabahinda hepsi tulbentteydi
Ama ne kadar saglikli.onu bikemem

Kızınızın saçlarını kendi rengine boyayabilirsiniz.

Benim de başımdan geçen bir olayı anlatayım size. Yalnız kesinlikle tavsiye etmiyorum, örnek alayım demeyin :37:

Kendimi bildim bileli saçlarım hep belimden aşağıdaydı. Annem her sabah yarım saat önceden kaldırır, saçlarımı yapardı okula giderken, çok fazla özenirdi. Sonra ben bitendim :27: Annem ne yapsa geçiremedi bitleri, gittikçe de çoğalıyorlardı. Bir çok ilaç denedik. E saçıma da kıyamıyor... Bir tane kalın tülbenti ikiye katladı, içine bol bol sinek spreyi sıktı. Bir miktar saçlarıma da sıktı ve tülbenti kapattı. Ama başımdaki bitler bildiğiniz kıyameti yaşıyolar :1: Bir kaşıntı bir kaşıntı... Sonra bit falan kalmadı yumurtalardakiler bile ölmüş :32:

Sevgicankurt canim acaba ayni devirin coxuklarimiyiz anneemde aynisini yapti inanuc kardeste birtane kalmadi

Bazı saç tiplerine tutunuyor yumurtalar yıkamak ilaç çözüm olmuyor tek çözüm kısacık kestirmek oluyor ,galiba sizin kızınızın da saçları bu tarzda.

Merhaba arkadaşlar...Derdim Bit...Nereden geldi nasıl geldi fikrim yok.Farkeder etmez hemen ilaç aldırdım her gün yıkadım ama yok hala başında yumurtaları var.Kızım 3 yaşında baktırmıyorda.Belki baktırsa güzelce temizlerim ayırırım başından ama yok.Saçlarına normal biri baksa hiç bir şey görmez ben bile zor görüyorum. her gün yıkıyordum üstelik saçlarını çok beğenir herkes bir kaç zaman önce düğün vardı orada herkes aman ne güzel falan dedi buda nazarı diyorum :(

Kullandığım şampuan anti bit.Ama dediğim gibi geçmiyor.Ne yapıcam işe yarar bir önerisi olan var mı? Çok kafama takıldı artık.Çok şiddetli kaşındı 2 gün zaten sonra farkedip aldım ilacı.Şimdi kaşıntısı sadece arada oluyor.3 gün sürekli yıkayınca sonra birer gün araylada yıkadım fayda etmiyor...Offf napcam ya ben...Saçları öyle çok gür değil sarıya dönük ve seyrek.Kestirmedim bugüne kadar kestirsemmi uçlarından falan gerçi sıfıra vurmadıkça fayda etmez ki.Bende vurmam....NEYSE LAFI ÇOK UZATTIM LÜTFEN YARDIM...

canım paranit kullan faydasını görürüsn 15 günde bir kullan içindeki tarağı demirden diğerleri gibi plastik değil ben öyle baş ediyorum :(

Allah razı olsun herkesten Aslında kızımın fotosunu koymayacaktım sonrada koyayım dedim.Şimdi pişman oldum bak :) Kazene msj atarım rica edersem siler belki konuyu kalmasın nette haklısınız :)

Sirkeyle yıkadım ayıklıyorum saçlarını ama bi gelişme yok.Canlı bit yok saçında şu an ama yumurtaları hala var saç diplerinde.Paranit ilacına eşdeğer olan Bitrin ilacını alıcam bugün.Bu şekilde kurtulacakmışız gibi geliyor...Çok teşekkür ederim kızım hakkında söyledikleriniz için.Allah sağlık versin bütün çocuklara....

canım eğer hala geçmediyse büyük ihtimallr sanada bulaşmışır iyi kontrol et saçlarını kulak arkaları ve ensede çok fazla olur iyi bit tarağıyla beyaz bir örtünün üzerine tara varsa dökülür zaten ben yakın olsam bakardım şaçına ama :) dediğimi yap takıldığın biyer olursa sor :)

ilk sayfayı okudum..gerısını okumadım..

çocuğun saçı sıfıra vurdurmak gıbı bırşey yapmayında.. benım 6 yaşındakı erkek öğrencılerım dahı sıfıra vurulan saçı görunmesın dıye şapkayla gelırlerdı sınıfa..ağlamaklı..

sizinkı 3 yaşında ve saçına övguler alan bı çocuk..sizce bu onu kötu etkılemez mı? çocuklar bazı şeylerı unutmaz,unutmayalım..

çocuklardan zaman zaman bızede geçiyor ve en etkilisi paranıt.. geçmiş olsun..

ÇOk sağolun arkadaşlar...Ancak dün aldırabildim Bİtrin ilacını.Yaşadığım yerde bulamadım.merkezden aldık.Dün ugyuladım saçına.kurtuldum sanırım.göremedim....çok teşekkürler...inşallh daha olmaz....

Back
X