Kızım Kime Anne Diyecek

benim arkadaşım doğumundan 2 yaşına kadar torununa baktı.haliyle hep haşır neşirdi.kızı kendisine anne dediği için torunda anneannesine anne demeye başlamış.tabii arkadaşım kızına adıyla seslendiği için çocukta annesine ismiyle hitap ediyordu.hatta kızın hoşuna bile gidiyordu kaynanası olsa hoşlanmayacaktı demek ki.

neyse zaman geçti,çocuk anneyi de,anneanneyi de öğrendi.telaş etmene gerek yok,seninki de doğruyu bilir.

başka bir tanıdığımın kızı da anneannesine çok düşkün.anneanneyle yaşıyor.beni anneannem doğurdu diyormuş.tanıdığım da bunu keyifle anlatıyor.demek ki kızların annesi olduğu için sorun olmuyor.

Gerçekten kaynanalarimiz neden çocuklarımıza sahip olma çabasında lar anlamıyorum hepsimi aynı ya

pskopata bakın bi.

götürme. annelik vazifen 1-ken 10-yap daha çok bağlansın kızın sana. delirt onları pes etsinler.

arkadaşım ne diye tahammül ediyosun tersle ez geç ya. tilt oluyorum insanların sakin tavırlarına ne diyeceğini bilemez hallerine. ben olsam çoktan azarlayıp atmıştım ya!

Evet yanlış okumadınız başlığı
Hamileliğimden beri bu konu var gündemde desem inanırmısınız.
Hamileyken kayınvalidem sürekli bana babaanne demicek anne dicek sana isminle hitap etsin
Normal doğum yapamazsan sezeryan olursan ilk beni görsün bana düşkün olur diye diye
Normal doğumu cok istememe rağmen acılma olmadığı için 41. Haftanın sonunda sezeryan oldum söyledikleri okadar etkilediki düşünün 41 hafta stresden doğuramadım.
Kimileriniz ne olucak anne desin ne varki düşkün olsun diye bilir ama hamileyken illke anne olcak birini bu laflar cok etkiliyor keza ben ck etkilendim
41. Haftamda doğumumda belden aşağısı uyuşturularak oldum doğumumu niye ilk ben görim ilk benigörsün diye.
Kızım şuan 1 yaşında bilinçlice anne demeye başladı.
Dün kayınvalidemdeyiz kızım bana anne dedikce kayınpederimle bi telaş bi tasa.
Bu sana cok düşkün olmuş
Haftada bir gelmeniz yeterli değil
Ona anne deme
Habire annem annem diye elimden alıyo
Yani oraya gittimmi akşam olmak bilmiyo.
Hadi kayınvalidem gıcık olmam için yapıyor belliki kızımın bana benim kızıma ola düşkünlüğümüz rahatsı ediyor da
Kayınpederimde onla bir ağız cok alışmış sana
E pardonda alışcak tabiki
Ben ne yapmalıyım bu konuşmalar karşısında elimi ayağımı nereye koyim nasıl cevap verim şaşırıyorum
Ağzımdan sadece annesiyim tabiki düşkün olcak cıkıyor sadece
Kızımı seviyorlar Allah razı olsunda beni niye bukadar yok sayıyorlar anlamıyorum.
vallahi billahi kendi derdimmiş gibi üzülüyorum ben ya
ne istiyo bu millet anlamıyorum ki ben

esınız ne dıyor ?
siz oyle demeye devam edın hıc takmayın aynen ''annesı benım ben dogurdum tabıkı bana anne dıyecek ve bana duskun olacak'' deyın baska bıse demeyın
hıc takmayın bzımkılerde bız oraya gıttık mı tam kalkacagımız sırada cocuguma burda kalın yok saba oyuncak verırım sunu verırım bunu verırım falan dıyıp oyalıyorlardı e tabı cocukta aglıyor burda kalalım dıye
sımdı cocugum bıraz buyudu tembıhlıyorum bende gıderken kalmayacagız evımıze gelecegız dıye artık onlar deseler bıle cocuk da aglamaıyor bende onlar cocuga kal burda derken hıc duymuyormus gıbı yapıyorm cocugun bı yandan ustunu gıydırıyorum onlar hala kal dıyolar derlerse desınler hadı hoscakalın deyıp gıdıyorum kapıdan hala cocuguma kal sana sunu verırız bunu verırız dıyolar

A aaa manyak kadın. Sen onun babaannesisin rica ediyorum anne dedirtmeye çalışma kendine diyin gidip annem diye kucağına aldığında tutup alın yavrunuzu. Ne telaşıymış onlardaki Aşlah Allah?! Evladınız tabiki size düşkün olacak!! Büyükanne demesini isteseler neyse ama yavrunuz neden size isminizle seslenecekmiş! İyice sıyırdı bu insanlar!

süreklide annecim diye hitap et çocuğuna. annecim gel annecim git annecim al ye annen kurban olsun sana annem annem diye sev

Çok istiyorsunuz anneciiiimmm ee dogur bitane hahaha ANNE DİYENLER YETMİYOR galiba de gül sen tepki verdikce inat yapıyorlar duyma yada sinir etmek icin.

Bu ne ya ? Şaka mı ? Okurken mideme sinirden kramp girdi .
O SİZİN ÇOCUĞUNUZ! Kv anne manne dedirtmeyin .
Hakkınızı arayın.
Bu kadar susmayın .
Karşısında ezilmeyin.
LÜTFEN !

Hamileyken kayınvalidem sürekli bana babaanne demicek anne dicek sana isminle hitap etsin
Normal doğum yapamazsan sezeryan olursan ilk beni görsün bana düşkün olur diye diye
Normal doğumu cok istememe rağmen acılma olmadığı için 41. Haftanın sonunda sezeryan oldum söyledikleri okadar etkilediki düşünün 41 hafta stresden doğuramadım.
Kimileriniz ne olucak anne desin ne varki düşkün olsun diye bilir ama hamileyken illke anne olcak birini bu laflar cok etkiliyor keza ben ck etkilendim
41. Haftamda doğumumda belden aşağısı uyuşturularak oldum doğumumu niye ilk ben görim ilk benigörsün diye.
Bu sana cok düşkün olmuş
Ona anne deme
Hadi kayınvalidem gıcık olmam için yapıyor belliki kızımın bana benim kızıma ola düşkünlüğümüz rahatsı ediyor da
Ben ne yapmalıyım bu konuşmalar karşısında elimi ayağımı nereye koyim nasıl cevap verim şaşırıyorum
Kızımı seviyorlar Allah razı olsunda beni niye bukadar yok sayıyorlar anlamıyorum.

Bence ciddi ciddi koy tavrını. Sen babaannesisin niye sana anne desin de. Bu tavrınıza devam ederek bebeğimin ruh sağlığını bozacaksınız, kafası karışıyor kusura bakmayın ama devam ederseniz görüştüremeyeceğim vs de.
Eşin ne diyor bu duruma?

Bu sana cok düşkün olmuş
Ona anne deme
aynılarını yaşıyoruz canım. benim kv ben onu nüfusuma geçireceğim diyordu.kızıma bebekken daha seni ben doğurdum senin annen benim o cici annen diyordu ki emzirmeye kalkmışlığı vardır.bakıcı bakıyordu bakıcıyı kaçırttı resmen benim sağıp bıraktığım sütü içirmiyordu kızıma memeyi bıraksın diye .bu bizde kalsın emzir sev git diyordu.ve hala der hele bi memeyi bıraksın size yollamayacağım vs...
sebepleri;
kendi çocuğuna annelik yapmamış sizi görünce kıskanıyor evet KISKANIYOR İLK VE TEK SEBEP,
ikinci kabullenemiyor kendinden genç ve dişi bir kadın oğluna onun veremediğini veriyor huzur ve çocuk tabi ki kıskanır.
ama takmayın neler dedim neler anlamıyor ki
ha mesela deseydim dediğim ya da şimdiki aklım olsaydı diyeceğim seni ben doğurdum dediğinde hayırdır oğlunun koynuna mı girdin derdim.
ya da bana çamur attığında ay ilahi anne 2 çocuk doğurmuşsun ama annelik yapamadığına içinde kalmış galiba derdir. çocuk doğurduğunda he yaptın da anneliğini ihmal ettin derdim.vs

Evlat hasretleri var herhal içlerinde. Bir insan torununu bu kadar sahiplenir mi yahu. merak ettim oğlu sizin anne babanıza anne deyince, herhalde diyordur, napıyorlar.
benim kayınvalidemde severim ederim hep ilgilenirim diyorda benim aklım gidiyor. sizin psikolojinizi tahmin bile edemiyorum.

Siz de her gittinizde ebesiii ....
hanimiş ebesi
hanimiş dedesi diyin

Kararlılıkla sürdürün bu tavrı
Sessiz kalmayın
Bebişe de anne kız öpüş kokuş olduğunuzda filan sürekli telkin edin annemm annecimm diye
Çocuğun karmaşa yaşamasına müsade etmeyin
Bi de mesafe koyun muhakkak
Asla tepkinizi esirgemeyin
Hatta çocuğunuzu onlarla uzun süre baş başa bırakmamanızı öneririm

Eşimde benim gibi cevap veriyor
E annesi tabiki alışcak tabiki düşkün olcak bana bile gelmiyor annesinden diye cevap veriyor

Eşinde farkında demek ki. Bence bir süreliğine gitme, görüşmeme nedenini sorduklarında açık açık konuş kv ve kp ile.

benim arkadaşım doğumundan 2 yaşına kadar torununa baktı.haliyle hep haşır neşirdi.kızı kendisine anne dediği için torunda anneannesine anne demeye başlamış.tabii arkadaşım kızına adıyla seslendiği için çocukta annesine ismiyle hitap ediyordu.hatta kızın hoşuna bile gidiyordu kaynanası olsa hoşlanmayacaktı demek ki.

neyse zaman geçti,çocuk anneyi de,anneanneyi de öğrendi.telaş etmene gerek yok,seninki de doğruyu bilir.

başka bir tanıdığımın kızı da anneannesine çok düşkün.anneanneyle yaşıyor.beni anneannem doğurdu diyormuş.tanıdığım da bunu keyifle anlatıyor.demek ki kızların annesi olduğu için sorun olmuyor.
aynı şey mi? Birinde daha çocuk doğmadan pazarlığı yağılıyor. Çocuk annesine anne dedi diye endişe ediliyor. Sana adını söylesin bana anne desin deniliyor.
Diğerin ortamın etkisiyle öyle algılıyor bebek.
Benim kendi annemde dese bunu noluyo sana derim. Kimse kusura bakmasın

• Beğen
Reactions: anu
X