• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızım kilo almıyor...çok üzülüyorum artık:(((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
merhabalar benim kızım 11 ayını bitirdi en son 8 kiloydu. yılbaşından beri de kilosu aynı ama ben hiç umursamıyorum çünkü çocuğum gayet sağlıklı ve çevik bir dakika durmuyor yerinde bütün çekmeceleri açıyor boşaltıyor. zaten ben de minyonum kilolu bir çocuk da istemiyorum açıkçası kaldıramam çünkü. ben minyon olduğum için de etraftan çok ses gelmiyor zaten artık umrumda değil ben de çok ağladım kendimi hırpaladım her dakika çocuğu yedirmeye çalıştım resmen salak gibi davrandım. şimdi acıktığı zaman veriyorum o zaman yiyor ya da ben yersem benden görüyor öyle yiyor normalde iştahlı bir çocuk değil diş döneminde yahut hastalık zamanı hiç yemek istemiyor. yememesi dünyanın sonu değil şimdi yemezse sonra, bugün yemezse yarın. biz de hastayken yemek istemiyoruz o yüzden anlayabiliyorum onu. yemediği zaman mama yerine süt veriyorum biraz doyurucu olsun diye.

ben 6 aydan sonra doktora da götürmedim çünkü artık doktorlar da canımı sıkmaya başlamıştı. her seferinde kan tahlilleri idrar tahlilleri yavrumun her yeri tahriş oldu delik deşik ettiler kızımı. elde ettiğimiz de bir şey yok çocuk sağlıklı. boyu için sağlık ocağına gidiyorum kilo için bebek tartısı almıştım kafayı yediğim dönemde.

her bebek aynı değildir lütfen anneler kendinizi üzmeyin. sokakta gördüğünüz 6 aylık 9 kilo bebeğe özenmenize gerek yok bebeğinizin tadını çıkarın. zayıf bebeklerin de kendine göre avantajları var. komşum ya da kayınvalidem geldiğinde bu çocuğu yedirmiyor musun demesin diye çocuğumu deneme tahtasına çeviremem. kızımın doğası böyle.

bu arada mersinliler için ben duygu tıp a gidiyordum ordaki doktordan da memnun değildim. görünürde hiç problemi olmayan el kadar bebeğe özel testler öneren doktorları da samimi bulmuyorum.

benım kızım gecen hafta 1 yasına gırdı kilo 9.500 boy 79 zayıf duruyo ama gayet saglıklı yerınde durmayan bır cocuk oncelerı herkesın lafı zoruma gıdıyordu bu ne zayıf halıne bak kayınvalıdemın sozlerı ozellıkle agladıgım gunler bıle olmustu bırde genlerden sanırım bende oldu olası boyuma gore zayıfım sımdıde hıc takmıyorum artık doktorda gayet iyi dedı kıyaslamıyorum bıle gecenlerde kuzenımın eşi geldi oglu 10 aylık kılosuda 12.5 mus balllandırark anlattı bak benım ogluma nasıl kılolu bende lafı yapıstırdım senın cocugun yerden kalkamıyokı tabıkı kılolu olur ve hıcte saglıklı beslemıyolar zaten doktoruda obeze gıder demıs kılo vermesı gereklıymıs yanı dıyecegım suki evlatlarımız saglıklı çıtı pıtı daha ne ılerde kılo sorunu yasamıcaklar gıydıklerı yakıscak o yuzzden hıc uzulmeyın

teşekkür ederim arkadaşım ben mersin merkezdeyim 3 farklı doktora gittim. kansızlık çıkmadı böbrekte taş var mı ona bakıldı troide bakıldı çok şükür iyi çıktı.. sadece doktorum devlette yapılmayan özelde yapılması gereken testler önerdi o nedenle sormuştum.. ama şimdilik yaptırmayı düşünmüyorum büyüme hormonuna bakılacakmış sanırımm.. bebegi iştahsız ve zayıf olan bütün annelerin çevresinde nelerle karşılaştıgını biliyorum hepimiz aynı şeyii hissediyoruz.. benim kızımda 1 dakika yerinde durmuyor ve çok az yiyor... elimde değil çogu şeyi duymadan edemiyorum ve çok üzülüyorum.. napalım bu bir süreç ve elbet gececekk.. hepimizin bebekleri saglıkla büyüsün...

bencede cok kilolu olmasindansa ,zayif saglikli cocuk olmasi daha iyi.benim oglumda cok zayif ama butun hareketlerine 2,5 3 aylikken yapmaya baslamisdi, suan 11 aylik coook merakli her delige her koseye girip, birde saklanbac oynuyor kerata,tanidigim bir bayanin bebegide massallah kilosu bayagi var,cokda övunur,bebeginin kilolu olmasindan,ama ne yazikki,bebek 6 aylik oldu dahada dönmeyi basaramiyor cok zorlaniyor dönerken,bir ögunluk yemegini veriyor annesi doymadigindan yemegi bitince agliyor,tekrar uzerine yiyor derken asiri yedigi icnde hepsini cikartiyor bazenbence kilosu öenmli deil saglikli olmasi daha önemli ...

aynen benimkide yerinde durmuyor..emeklemeye başladığından beri heryer heryerde..
şimdi bid ekoşmaya başladı..ışık hızıyla yapıyor herşeyi..
sağlıklı olması elbette önemli ama işte çevreden çok laf gelince bakamıyormuyum acaba diyoruz..
benimde kuzenimin oğlu tombul,gürbüz kocaman bişey.tabi boy olarak değil..
hemen anneannesi kıyas yaptı aa sizinki çok zayıf diye..bende sizinki yaşına girecek yerden kalkamıyor..haliyle kilo alması normal dedim..
benimki dakka yerinde durmuyor..

Back