• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızım kilo almıyor...çok üzülüyorum artık:(((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ohcanimadeysin

♥pamugum ve prensesim ♥
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
6.873
31
158
Ankara
arkadaşlar kızım 3 kilo doğdu ve7. ayına kadar gayet iyiydi..7 aylıkken 9.300 dü.maşallah topaç gibiydi.ama 4 aydır 400 gr almış..
bugün ölçtürdük 9.700 çıktı 11 aylığız..
7.ayında emeklemeye başladı ve çok duraksız bir çocuk acaba ondan mı kaynaklanıyor..
başkalrının çocuklarıyla kıyas yapılmamalı deniyor ama olmuyor..
herşeyide yediriyorum ayrıca emiyor..
yarın tahlile götüreceğim belki başka bişey vardır...

boşa mı endişe ediyorum sizce..4 ayda 400 gr anormal değilmi..daha da yaşına girmedi..yaşından sonra durur diyorlar..

arkadaşlar kızım 3 kilo doğdu ve7. ayına kadar gayet iyiydi..7 aylıkken 9.300 dü.maşallah topaç gibiydi.ama 4 aydır 400 gr almış..
bugün ölçtürdük 9.700 çıktı 11 aylığız..
7.ayında emeklemeye başladı ve çok duraksız bir çocuk acaba ondan mı kaynaklanıyor..
başkalrının çocuklarıyla kıyas yapılmamalı deniyor ama olmuyor..
herşeyide yediriyorum ayrıca emiyor..
yarın tahlile götüreceğim belki başka bişey vardır...

boşa mı endişe ediyorum sizce..4 ayda 400 gr anormal değilmi..daha da yaşına girmedi..yaşından sonra durur diyorlar..

tecrübeli bir anne olarak cevap vereyim.sakın kızından bir sürü kan aldırıp, çocuğu boşuna hırpalattırma.
emin ol hiçbirşeyciği yoktur.
büyümenin kilo alımının ilerleyen aylarla yavaşlaması çok normal.
özellikle emeklidiği için fazla enerji sarf ediyor o yüzden yediğini yakıyordur.
kilo almasada boyu uzamaya devam edecektir.
bence meraklanacak birşey yok.sağlıcaklaa.s.

tecrübeli bir anne olarak cevap vereyim.sakın kızından bir sürü kan aldırıp, çocuğu boşuna hırpalattırma.
emin ol hiçbirşeyciği yoktur.
büyümenin kilo alımının ilerleyen aylarla yavaşlaması çok normal.
özellikle emeklidiği için fazla enerji sarf ediyor o yüzden yediğini yakıyordur.
kilo almasada boyu uzamaya devam edecektir.
bence meraklanacak birşey yok.sağlıcaklaa.s.

çok sağol canım ama işte millet zayıflamış bu (boyu uzadığı için olsa gerek)
aa küçük kalmış dedikçe üzülüyorum..boyuda 78 cm aslında az değil.yüzümz küçük biraz ordan kaybediyoruz galiba..minyon gösteriyor..
ister istemez kıyas yapıyorum üzülüyorum işte yaa..

ah be güzelim sen birde onu bana sor ..
hep geçirdik o günleri ...''sen bu çocuğa ekmek vermiyormusun'' mu diyenler...hayırdır çocuk rejimdemi diyenler ..nelerle karşılaştım bende...senin gibi meraklanıp tahliller yaptırıyordum.tabi hiçbirşey çıkmıyordu.sonuç sıfıra sıfır..benim de oğlum aylarca 9.600 kg.da kaldı.özellikle dediğin gibi 1. yaştan sonra vücut kendini frenliyor sanki.kilo alımı yavaşlıyor.artık bundan sonra 1 yıl içinde 2 kg.alsın yeter. yat kalk dua et.napıcaksın işte anne olmak çok zor ..gram gram büyüyor bu yaramazlar...

canım benim oda bişeymi beterin beteri var benim kızımda 11 aylık 7900 hiççççbirşey yediremiyorum afrikalılar gibi küçücük çıldırmak üzereyim bende kilo almıyor yazınca benim gibi biri var demiştim benimki 2 aydır 10 gr bile almadı neden hem idrar yolları enfeksiyonu hemde yemiyor..

arkadaşım moralini bozma
kilosu az sayılmaz
1 yaşında ortalama 10 kilo oluyor çocuklar
senin kızında yaklaşmış bu kiloyay
tabii birde hareketli olunca kilo alması zorlaşıyor
ama ben yinede tahlileri yaptırmanı öneririm
hiç bişey çıkmasa oh çok şükür dersin
ama olurda bişey çıkarsa (Allah korusun) erkenden önlemini alırsın
kız çocuklarında örneğin idrar yolu enfeksionu çok sık raslaniyor buda kilo alımını yavaştlatıyor mesela
bence ihmal etme tahlileri

saolun arkadaşlar ya..
Allah dert keder vermesin üzüntülerini acılarını göstermesin yavruların ya..nasıl üzüyorlar bazen..inşallah dr iyi der yarın ve bişeyi çıkmaz..

ya ben napayim kizim 3.100 dogdu 4,5 aylik suanda en son 27 ocakta tartilmisti 5.650 di 9 subatta tarttim 5,750 geldi ve gunduz emmek istemiyor 2 dk emiyo birakiyo cok ac olsa bile emmiyor ne yapacagimi sasirmis durumdayim 3-4 gundur 2 saatte bir uyutup meme veriyorum tekki kilo alsin yavrum

canım kendini ve bebegini hırpalama bu yüzden çünkü bizim millette şişman topac gibi bebek saglıklı bebektir algısı yerlesmiş hiç kulak asma aylık ölçümlerinizi yaptırın ve persantil tablosunda inceleyin normal sınırlardaysa ki seninki öyle problem yok demektir.bebek yiyormusta üstelik sırf kilo alsın diye ek ögünler ekleyip yedirmeye zorlarsan ileride yeme problemi olan bir cocuga sahip olursun .

bencede canım hiç üzme kendini benim kızımda çok hareketli şu an 11.ayın içinde ama hareketlerını o zeka gelişimini görmen lazım hemen anlar herşeyi
bence tombul olupta hareketsz olmasındansa hareketli ve çevik olsun sağlıklı olsun

canım emin ol biçok anne aynı dönemden geçmiştir
benim kızımda bi yaşından sonra tam 6 ay boyunca 10 kilo kaldı doktora
soruyorum normal diyo dışardan birsürü abuk sabuk laflar artık iyice sinirlerim bozulmuştu
üstelik yemeside gayet iyiydi eşimin telkinleriyle kendime geldim
ve şükür ettim 18 ayından sonra kilo almaya başladı ama artık takmıyorum
çok şükür kızım sağlıklı çok hareketli zeki daha ne isteyebilirimki
sende takmamaya çalış özelikle nedakadar sinirine dokunsada duyma soylenenleri

ya ben napayim kizim 3.100 dogdu 4,5 aylik suanda en son 27 ocakta tartilmisti 5.650 di 9 subatta tarttim 5,750 geldi ve gunduz emmek istemiyor 2 dk emiyo birakiyo cok ac olsa bile emmiyor ne yapacagimi sasirmis durumdayim 3-4 gundur 2 saatte bir uyutup meme veriyorum tekki kilo alsin yavrum

Ya benim oğlumda aynı durumda uyanıkken emdirmek mümkün değil. Kilo alışıda geçen aylara göre yarı yarıya düşmüş. Beni emmek istemiyor ama sürekli eli ağzında elini emiyor. emmesi için uğraştığımda çıldırmış gibi ağlıyor. bende hergün tartıyorum ama pek bir değişim yok gibi.. Evdeki tartıyada güvenemiyorum ki doktora gittmeden bir gün önce tartmıştım 6100 gr dı doktorda 5680 çıktı şimdi tarttıyorum her defasında farklı çıkıyor 6300 ile 6600 arası kimbilir doktorun tartısında ne çıkacak aman zayıflamasında ne olursa olsun diyorum artık...

slm kızlar bişey sorucam bununla ilgili konu bulamadım. kızımın yaş çizelgesini koyucam ama nasıl koyuyorsunuz yapamadım. yardımcı olurmusunuz.

arkadaşlar 1 yaşına yaklaştıkça bebeklerinizin eskisi kadar kolay kilo almasını beklemeyin. zaten 1 yaşından sonra yılda 2 kilo filan alır. önemli olan her gıdadan yemesi. elinizden geldiği kadar azda olsa her gıdadan vermeye çalışın. özellikle ceviz ve balığı bol yedirmeye çalışın 2 yaşına kadar. birde sziler minyonsanız bebeklerinizin de böyle tombik bir bebek olmasını beklemeyin. çünkü bende eşimde minyonuz. kızım 2,5 yaşında ve 13 kilo bile tam değil ama çok şükür sağlıklı ve zorda olsa verilen yemeği bitirip her türlü gıdayı alıyor. önemli olan bu.

kızlar saolun güzel şeyler yazmışsınız..
buraya yazdıktan sonra dr a gittik tahlil yaptık hiçbirşey çıkmadı..
dr bi beslenme listesi verdi görseniz ben bile günde o kadar yemiyorum..yazsam buraya dudağınız uçuklar..
mesele o değilki..yese bende yedircem o kadar..
ama neyseki sağlıklı hiçbişey yok..dediğim gibi hareketten almıyor.
artık sabah emziriyorum gece emziriyorum..başka yok!!! yoksa yemiyor..ne yoğurt ne meyve ne kahvaltı yemeyecek ona kalsa..emmeyince aç kalıyor mecbur yiyor..
acıktıkça veriyorum bende

konuyu açan arkadaşım bende mersinde yaşıyorum hangi doktora gittiginizi ve hangi testleri istediğini yazabilir misiniz benim kızım 9 ayllık ve 7 kilo.. troid testi yapıldı çok şükür o normal.. bizim doktor düzen de yapılmasını istediği bir kaç özel test söyledi ama bebegimi çok hırplamak istemedimm bilgi verirseniz sevinirim.

canım bzi anamurdayız bu yıl geldik zaten yabancıyım buraya.özel klinik varmış çocukalr için oda kapanmış mecburen devlete gittik..kan ve idrar tahlili istedi..kanda çeşitli tahliller istedi..hemen yapıldı zaten öğleden sonrada aldık.
kansızlık çıktı çok az..onun için şurup verdi
bide balık yağı

Back