kızım için yorumlarınızı bekliyorum. lütfen yardım.

kusura bakmayın ama görme engelli bir kıza sokakta bisiklete bindirip birde eline 14 aylık bir bebeği veremezsiniz. dışarsı tehlike dolu. bir arabanın altında kalabilirlerdi. bunu nasıl yaptınmız bilemem. burada o kız değil tek hatalı sizsiniz
Çocuklar sokakta değil site içindelermis. Engelli olması onu bundan mahrum bırakmamali. Acımasız elestirmeyin lütfen.

bence alışmaları gerek deminde yazdığım gibi uzaktan takip edin enheli var diye herşeyden mahrum kalmasın biz engelliler bu konularda çok hasssazız eminin kardeşinin canı yandığı için ağlamıştır
evet. neden onu tutamadı, neden sahip çıkamadım diye ağlamıştı. şimdi çıktı odasından ama biraz değişik davranıyor.

merhaba herkese;
bilenler vardır belki. benim 13 yaşında görme engelli bir kızım var. oğlumla dışarıya çıkmışlardı. oğlum 14 aylık. diyeceksiniz ki neden görme engelli kızı dışarı küçücük çocukla salıyorsun? daha önce dışarıda gezdirmişliği vardı. dışarıda kalan bisiklete bineceklerdi. bisiklette 3 tekerlekli, küçük bir şey. sonra yolda giderken erkek gören ikizini görmüş kızım. ondan emir Mete'nin bisikletini getirmesini istemiş. oğlumda bisiklet sürüyordu. bisikleri bırakıp emir metenin bisikletini almaya gitmiş. o sırada emir mete kızımın elini bırakıyor ve bisikletin yanına gidiyor. emir metenin yanına düşüyor bisiklet. çok az bir şeyle atlattı emir. direksiyonu çarpmış sanırım. sonra emir ağlamaya başladı ve içeriye girdi. kızım dışarıda kaldı. o sırada ağlıyormuş kızımda. biz içeriye girdikten sonra ağlamaya başlamış. biraz sonra ben camda gördüm kızımı. biraz ileride yürüyordu. dışarıya çıktım, bahçeye oturduk. bana "ben bir bebeğe bile sahip çıkamadım, aslında o zaman onu tutabilirdim, hem ben neyime güvenerek kardeşimi dışarıya çıkartabiliyorum, şimdi benim yüzüme bile bakmayacak," gibi şeyler söyledi ağlayarak. sonrada biraz konuştuk ben "olur böyle şeyler, herkesin başına gelebilir gibi şeyler söyledim ama durum pekte değişmedi. sonra eve gitti. birkaç dakika sonrada ben. şuanda odasında. ağlıyormu emin değilim ama sanırım ağlıyor. şimdi ben durum buyken ne yapmalıyım? kızıma neler söylemeliyim?

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Kızınıza çocukla ilgilenmek dışında onun yeteneğini geliştirecek, onun yapabileceği başardığında da daha mutlu olabileceği işlere ve uğraşlara yönlendirebilirsiniz. Hobi gibi işler olabilir.. Belki de yaptırıyorsunuzdur.. Kardeşiyle ilgilenme konusunda da kızım büyükler bile çocukla çok düzgün ilgilenemiyor diye açıklama yapabilirsiniz..

Herkesin başına gelebilir.
Bir kadın bebeğini arabasıyla tren raylarına düşürmüştü gören gözleriyle.
Hergun boyle seyler oluyor.

Ben cahilliklere daha cok kızıyorum.
Siz de öyle deyin. Bilincli bir ablasın, deyin.
Gururunu okşayacak şeyler..

gözü gören insanların bile başına neler gelebildiğini anlatın olucağı varsa mutlaka oluyor fakat sizde hata buldum ben kardeşi çok ufak kızınızın yaşıda ufak ne olursa olsun emanet etmeseydiniz keşke.o yaşta bir bebek elinizi bile aniden bırakabilir.

hashas bır konu uzerınıze gelmek ıstemem ama görme engellı olmasa dahı 13 yasındakı kızıma 14 aylık bebegımı emanet edıp sokaga cıkarmam...dunyanın bınbır turlu halı var...13 yasta kuçuk, 14 ayı hıç soylemıyorum bıle.....yanı sızınkı çok buyuk bı cesaret ve bence cok cok yanlış....hadı arkalarından takıp etsenız az uzaktan devam etsenız anlarım da.....

Çocuklar sokakta değil site içindelermis. Engelli olması onu bundan mahrum bırakmamali. Acımasız elestirmeyin lütfen.
bakın bir bebek teslim edilen.
yalnız bıraklımamalı.
dışarsı tehlikeyle dolu
13 yaş yada daha büyük farketmez,,görme sorunu olan birine. .14 aylık bebek teslim edilmemeli.. ve o kızda tek başına dışarda olmamalı.
haberleri okumuyorsanız ben birşey diyemem size..

Son düzenleme:
ha şu olur,sizde yanlarında olursunuz ve her an gözünüz üstünde olur ,o zaman bisiklete binebilir

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Kızınıza herkesin istemeden dikkatsiz olduğu anların olabileceğini, bunun normal olduğunu anlatın.
Engelli olması engellerle dolu bir yaşamı gerektirmiyor elbette.
Site içerisinde güvenli bir yerde bisiklet sürebilir.
Ancak kardeşi gerçekten çok küçük, onun sorumluluğunu engelsiz bile olsa bu yaştaki çocuğa yüklemeyin derim.

Canim kusura bakmada hata sende 14 aylik bi cocuk daha 1.5 yasinda bile degil ve bu donmde ordab oraya kosup duruyolar cok hareketliler kizin ise canim brnim nasil duyarli bi evlat ki cok uzulmus sen hatalsn bence disari cikmak istediklerinde yaninda olmalisin.ikiside cocuk.cocuga bebek emanet edilirmi o dqha kendi oyun caginda.bundan sonra yanliz birakma bnce bu donmede bebekler cok hareketliler sende hic durmazdin yerinde olabilir annecgm falan dersen onunda gonlu olur sevgiler.

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Kızınıza çocukla ilgilenmek dışında onun yeteneğini geliştirecek, onun yapabileceği başardığında da daha mutlu olabileceği işlere ve uğraşlara yönlendirebilirsiniz. Hobi gibi işler olabilir.. Belki de yaptırıyorsunuzdur.. Kardeşiyle ilgilenme konusunda da kızım büyükler bile çocukla çok düzgün ilgilenemiyor diye açıklama yapabilirsiniz..
canım aslında kızım spor kulübüne gidiyor. atletzimden 6-7 belkide daha fazla madalya

Engelini aşması konusunda onu yüreklendirmelisiniz. Bu konuda örnek insanlarla tanıştırabilir ya da hikayelerini anlatabilirsiniz.

Annemin çok yakın bir arkadaşı var, 14 yaşında görme yetisini kaybetmiş. Ailesi evlenmesine karşı çıktığı için kaçarak evlenmiş yine görme engelli bir adamla. Benimle yaşıt bir oğlu var. O çocuğa doğduğu andan itibaren tek başına bakmış, parka da götürmüş, kurslara da. Şu anda da tek başına yaşıyor. Kısa kesiyorum şimdilik ama öyle bir hikayesi var ki ağzımız açık dinliyoruz defalarca anlatmasına rağmen. Keşke imkanımız olsa da sizi onunla tanıştırsam.

Kızınıza tek başına ayakta durabileceğini, normal insanların yapabileceği her şeyi yapabileceğini söyleyin. Kardeşinin sorumluluğunu biraz daha fazla ona verin ki yüreklensin. Bu tip kazaların yanında siz olsanız da olabileceğini, bunun engeliyle alakası olmadığını anlatın. Biraz cesarete ve desteğe ihtiyacı var gibi geldi bana.
Son paragrafınız dikkatimi çekti. Kasıtlı yapmadığınızı biliyorum ama bu konular hassas olduğu için uyarmak istedim. 'Normal insanların yapabileceği herşey' şeklinde bir cümle yerine 'görebilen insanların yapabileceği herşey' şeklinde bir cümle kursak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Zira 'normal insanlar' olarak ayrım yaparsak engelli kardeşlerimiz anormal oldukları hissine kapılabilirler.. dediğim gibi çok hassas bu konular.

Son paragrafınız dikkatimi çekti. Kasıtlı yapmadığınızı biliyorum ama bu konular hassas olduğu için uyarmak istedim. 'Normal insanların yapabileceği herşey' şeklinde bir cümle yerine 'görebilen insanların yapabileceği herşey' şeklinde bir cümle kursak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Zira 'normal insanlar' olarak ayrım yaparsak engelli kardeşlerimiz anormal oldukları hissine kapılabilirler.. dediğim gibi çok hassas bu konular.

Haklısınız hiç farketmemişim öyle bir şey yazdığımı. İnanın isteyerek yaptığım bir şey değil. Ailenin onu biraz geri planda tuttuğunu, belki anormal gördüğünü düşündüğüm için bilinç altım yansıttı sanırım. Uyarı için teşekkürler.

bakın bir bebek teslim edilen.
yalnız bıraklımamalı.
dışarsı tehlikeyle dolu
13 yaş yada daha büyük farketmez,,görme sorunu olan birine. .14 aylık bebek teslim edilmemeli.. ve o kızda tek başına dışarda olmamalı.
haberleri okumuyorsanız ben birşey diyemem size..

Oky yapma allah aşkına. Görme engelliler kendi çocuklarını büyütüyor, çalışıyor, okuyor. Ne demek görme engelli birine çocuk emanet edilmez. İnan senden benden daha iyi bakabilirler. O kız da tek başına dışarıda olacak ki kendine güvensin, tek başına bişeyler başarabilsin. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Yalnız da olsa ayakta kalabilmeli bir engelli birey. Her zaman yanlarında birileri olmayacak. Bu kadın senin burda yazdığın gibi davransa kızına sonrasında ne olur düşünebiliyor musun?

Oky yapma allah aşkına. Görme engelliler kendi çocuklarını büyütüyor, çalışıyor, okuyor. Ne demek görme engelli birine çocuk emanet edilmez. İnan senden benden daha iyi bakabilirler. O kız da tek başına dışarıda olacak ki kendine güvensin, tek başına bişeyler başarabilsin. Hayatın ne getireceği belli olmaz. Yalnız da olsa ayakta kalabilmeli bir engelli birey. Her zaman yanlarında birileri olmayacak. Bu kadın senin burda yazdığın gibi davransa kızına sonrasında ne olur düşünebiliyor musun?

Size kesinlikle katılıyorum.

Görme engeli yalnızca görme engelidir. Ve bu küçük engel yüzünden görme engeli olmayan insanlara göre daha dikkatli ve duyarlı olurlar tehlikelere karşı.

Ancak 14 aylık bebeğe kim olduğu fark etmeksizin 13 yaşında birinin de yalnız sahip çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani evin bahçesi gibi bir durumsa, elbette olabilir. Ama biraz daha geniş çaplı bir durumsa, çok kısa süreli olmalı veya başka sorumluluklar verilmeli çocuklara.

Bisiklete de binebilir, bisiklete de bindirebilir. Bu gayet normal.

Size kesinlikle katılıyorum.

Görme engeli yalnızca görme engelidir. Ve bu küçük engel yüzünden görme engeli olmayan insanlara göre daha dikkatli ve duyarlı olurlar tehlikelere karşı.

Ancak 14 aylık bebeğe kim olduğu fark etmeksizin 13 yaşında birinin de yalnız sahip çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani evin bahçesi gibi bir durumsa, elbette olabilir. Ama biraz daha geniş çaplı bir durumsa, çok kısa süreli olmalı veya başka sorumluluklar verilmeli çocuklara.

Bisiklete de binebilir, bisiklete de bindirebilir. Bu gayet normal.

Site içinde araç girmeyen bir alan olduğunu söyledi konu sahibi. Sıkıntı yok bence durumda. 13 yaşında bir çocuk kardeşine göz kulak olabilir bence. Gayet aklı başında bir yaş çünkü, sorumluluk alabilir. Yeni nesil çocuklar biraz fazla el üstünde tutuluyor ve sorumluluk verilmiyor. 13 yaşındayken aldığım sorumlulukları duysa burdakiler dudakları uçuklar muhtemelen.

X