Doğuma Hazırlık Kızım için Kur'an'da Geçen İsimlerden Hangisi ? (Lütfen Katılın)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kızım için Kur'an'da Geçen İsimlerden Hangisi ? (Lütfen Katılın)

• İREM: Cennet

OY: 10 25,6%
  • NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

OY: 23 59,0%
  • BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

OY: 6 15,4%

• Ankete Katılan
    39
  • Anket Kapalı .

thesquatgirl

☝İLK 92.7 ☝ŞİMDİ 86.0 ☝HEDEF 72.0 ☝
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
455
810
103
Doğumuma 1.5 ay kaldı isim konusunda ise hala kararsızım. Güzel bir isim olmasını sonradan pişman olmayacağım bir isim koymayı isiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum kızlar.

Anlamına ve varlığına tek güvendiğim Nisa, sonuçta bir sure. Diğerlerinin anlamları heryerde farklı farklı
o yüzden Nisa dedim. Hayırlı olsun.

Canim irem koyma çok hoş bi isim ama anlamı kötü. Benim.kuzenim 15 yaşında şimdi irem kullanmasin diye yanına ek isim koyduruyoruz. İrem cennet bahçesi demek değil irem cennetten kovulanlarin kurduğu yalancı cennet bahçesi demek

Canım bu isimlerden hiçbirini önermiyorum...

- Buğlem'in anlamı muamma. "Cennet'i müjdeleyen melek" olmadığı kesin.
- Irem Allah'ı inkar eden bir topluluk tarafından yapılmış yalancı bir cennettir.
- Nisa bir surenin ismi, doğru, fakat "kadınlar" anlamına geliyor. "Kadın" anlamına gelseydi bir nebze anlamlı olurdu.
Hayrünnisa'ya ne dersin? Hayrünnisa "kadınların en hayırlısı" demek.

Dini bir isim aradığını tahmin ederek bu isimleri öneriyorum:
-Esra. Kur'an-i-Kerim'in 17. suresi olan Isra telaffuzunsan dolayı Türkçe'ye Esra olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Muhammed'in miraç gecesi anlatılıyor. Esra gecesi miraç gecesinin ilk kademesidir, yani Peygamberimizin Mekke'den Mescid-i-Aksa'ya gitmesi.
Esra zaten"gece yolculuğu" demek.
- Hümeyra. Hümeyra Hz. Ayşe'nin lakaplarından. "Kırmızi yanaklı" demek.
-Tuba. Tuba cennette bulunan bir ağaçtır. Tuba'nın bir diğer anlamı da "iyilik, güzellik".
- Merve. Merve Mekke ve Medine arasında bulunan kutsal bir tepe.

Doğumuma 1.5 ay kaldı isim konusunda ise hala kararsızım. Güzel bir isim olmasını sonradan pişman olmayacağım bir isim koymayı isiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum kızlar.
Canim serra ismi nasil ben koymak istedim ama esim begenmedi bolluk bereket demek kuranda ali kmran suresinde geciyor bide sevde ismi var oda hanim sahabelerden

İrem yalancı cennettir
Buğlem ise cenneti mujdeleyen melek anlamında değildir uydurmasyon bi bilgidir

Ayrıca isimlerle ilgili olarak hiçbir kaynak belirtmeyen, kulaktan dolma bilgilerle hazırlanan ve yüzlerce isim için “cennette bir melek”, “cennete düşen ilk yağmur damlası”, “cennette şu”, “cennette bu” vs. gibi asılsız tanımlamalarda bulunan internet sitelerine itibar etmemenizi tavsiye ederiz. (Fetva.net)

O yüzden Nisa diyorum

nisa dedım cunku benım adım :)
kadın haklarından bahseden bı suredır
kızımında ısmını ahsen koyucam oda bakara suresınde gecıyor mukemmel yuce demek

Irem guzel fakat onemli olan anlaminin guzel olmasi. O nedenle Nisa. Ebrar da Kur an da geciyor. Iyiler anlaminda..

Kuran'da geçmesinden ziyade iyi manalara gelmesi önemlidir. Buğlem'i direk eleyin her yerde duyabileceğiniz çok zor ve kulağa hoş gelmeyen bir tınısı var.

Nisa'ya nötr hislerim.

İçlerinden en güzeli İrem.

İrem cennet demek değildir, ayrıca geçse ne olur geçmese ne olur? Doğuştan bonuslu ya da torpilli mi olacak?
İsim yanlış olabilir ama sanırım Aleyna idi, geçiyor diye koyuyorlardı; ayyaş demekmiş aslında. (Dediğim gibi Aleyna olmayabilir).
Bir çok uydurma bilgi var zaten ortada. Kur'an'da olsun da olsun siye tutturmayın, niyet ettiğinizden farklı bir anlamı olabilir.

Hepinize teşşekkür ederim bilmiyordum iyi ki beni uyardınız. Nisa ismi güzel geliyor ben beğendim. İnşallah eşimde beğenir. Başka fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.

Canim serra ismi nasil ben koymak istedim ama esim begenmedi bolluk bereket demek kuranda ali kmran suresinde geciyor bide sevde ismi var oda hanim sahabelerden
Serra güzel gibi anlamı da güzel bende aynı durumdayım su nasıl diyorum iyi diyor bi zaman sonra... hayır koyma başka isim bulalım diyor

Ben aslında bir isim koyacaktım vazgectim ailemdeki insanlar kuranda geçsin dediler bende hep kuranda geçsin hemde anlamı güzel olsun istedim canım .

Ben aslında bir isim koyacaktım vazgectim ailemdeki insanlar kuranda geçsin dediler bende hep kuranda geçsin hemde anlamı güzel olsun istedim canım .
kuranda şeytan da gecıyor :) ılla kurandan gecsın derken en onemlısı anlamı evladına koydugun ısımden sorumlusun
kaderınde kısmetınde hangı ısım varsa hayırlı bı ınsan olsun kaderı guzel olsun sansı bereketıyle gelsın huzur mutluluk getırsın ınsallah :)

İnşallah bitanem hepimizin evladının kaderi kısmeti şansı güzel olur :)

İsim konusuna bu kadar kafa yoracagımı düşünmezdim ama böyle oldu işte boşver canım sende sıkma canını yavrun sağlıklı olsunda gerisi önemli değil canım

Hepinize teşşekkür ederim bilmiyordum iyi ki beni uyardınız. Nisa ismi güzel geliyor ben beğendim. İnşallah eşimde beğenir. Başka fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Anne babanin cocugu uzerindeki en onemli haklarindan biri de ona qnlami guzel bir isim koymasidir. Peygamber Efendimiz sav. bu konu uzerinde cok durmus, anlami kotu olan isimleri guzel olanla bizzat kendisi degistirmistir. Onemli olan anlaminin guzel olmasi. Yani Kur'an'da geciyor olmasi bir sey degistirmez. InsaAllah icinize sinen, anlami guzel bir isim bulursunuz..
Benim onerebilecegim. Kizimin ismi Ayse Sare :)
Azra Erva Elif Zeyneb Ebrar...

Önce Allah hayırla kurtarsın arkadaşım. Ama belki haddime değil ama seçtiğin irem ismi diyanet sitelerine falan bakabilirsin koyulmaması gereken isimlerden, araltrmanı tavsiye ederim ne güzel islam üzerine kuran dan isim koyarak başlıyorsun bebeğini dünyaya getirmeye ama iremi araştır elemelisin bnce listedeki isinlerden bana göre Nisa güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…