Edoş artık gerçekten bu konuda depresyona girdim inan kiBizde genel geçer durum oluyor keşke bir fikrim olsa canım konu üstte kalsın diye yazdım
Allah razı olsuncanım seni çok iyi anlıyorum 2 tane oğlum var biri 6 diğeri 2.5 yaşında oldum olası yeme problemi olan çocuklarım...
asla alternatif üretme onların sevdiği yemeği yap ama yemeseler nasıl olsa başka bişiy gelcek önümüze diye düşünmesinler aç olan çocuk illaki yer(dr un bana söyledikleri) tamam anne yüreği dayanmıyor ama bırak 1 gün aç kalsın asla abur cubur alternatif verme.
muhtemelen 2 yaş sendromudur o
illaki geçecek sabır
Haklısın bebeğimEdoş artık gerçekten bu konuda depresyona girdim inan ki
Merhaba. Konuyu okuyunca o kadar üzüldüm ki.. Henüz anne olmadım ancak kendi annemin de bu konuda neler çektiğini en iyi ben bilirimKızlar merhaba,
2.5 yaşında bir evladım var. 1.5 yaşına kadar çok güzel yemek yiyordu, geçen yaz Edremit'e anneannemin yanına gittik ev o kadar sıcaktı ki tarif etmemin imkanı yok biz yetişkinler bile o sıcakta yemeden içmeden kesildik yani, doğal olarak o dönem kızım da az yemeye başladı asla üstüne gitmedim çocuk sıcaktan bunalıyor bizim gibi diye.
O günden sonra bizim iştah sorunumuz başladı, ara ara düzeldi ama baki kaldı
Yediği 3-5 tane şey var, bazen onları bile yemiyor. Sabah kahvaltı yapıyor sadece. Sonrası için ameliyatlı halimle tarifler buluyorum bir sürü menü çıkarıyorum ama yok, çocuk ağzına bile sürmüyor.
Doktorumuz değerleri normal sorun yok dedi ama ana yüreği çok üzülüyorum.
Bu çocuk böyle nasıl beslenecek? Makarna, pilav, patates kızartmasıyla ömür mü geçer? Hiçbir besin değerleri yok.
Eskiden tavuk, et, köfte, balık her şeyi yerdi. Her zaman çok yemek seçen bir çocuktu ama alternatif sunabiliyordum.
Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki, ne olur bana akıl verin ne yapmak gerekiyor?
Artık onu da yemiyor eda ya deli olacağımHaklısın bebeğimHani pilav falan yiyor ya içine haşlanmış eti kıyma gibi ufaltıp koyunca almıyor mu denedin mi öyle
dediğim gibi alternatif te sunma bırak biraz acıksın onu yemek zorunda olduğunu bilsinAllah razı olsundoktorda 24 saat tamamen aç bırakın dedi ama onu yapamıyorum işte
Zaten aman yesin diye son dönemde hep sevdiği şeyi yapıyordum, şimdi onu da yemiyor..
Allah razı olsun, duanız çok kıymetliMerhaba. Konuyu okuyunca o kadar üzüldüm ki.. Henüz anne olmadım ancak kendi annemin de bu konuda neler çektiğini en iyi ben bilirim
Yeme sorunu çocukluğumda varmış benim. Öyle ki yediğimi kusuyormuşum, annem sıvı gıdaya besliyormuş sadece onu da ağzımdan akıtabildiği için. Çok ağlamış, çok üzülmüş. 3 yaşıma geldiğimde doktor muayene etmiş ve bademciklerimin alınmasına karar verilmiş. Sanırım engel olan husus bademciklerimmiş. Neden bilmiyorum ama o ameliyattan sonra iştahım bir açılmış daha durmak bilmiyor. Annem o ameliyattan sonra senin yemek yemeye başladığını gördüm ben der hep.
Umarım sizin için de çare bulunur. Tüm kalbimle dua ediyorum size.
Bugün deneyeceğim bunu inşallah işe yarardediğim gibi alternatif te sunma bırak biraz acıksın onu yemek zorunda olduğunu bilsin
AlalalaArtık onu da yemiyor eda ya deli olacağım
İnşallah bacım ya belki çözüm bulurum diye açtım artık konuyu daAlalalaay inşallah tecrübeli anneler yardımcı olur kuzum kalbim duam seninle biliyorsun
dene mutlaka canım inşallah işe yararBugün deneyeceğim bunu inşallah işe yarar
Ah canım sadece sıcaktan değil ki kışın da böyleydikdene mutlaka canım inşallah işe yarar
sıcaklardan biz bile allak bullak olduk onlar napsın ki
Gerçekten o kadar zor bir durum ki yaşamayan bilemezBen seni o kadar iyi anliyorum ki. Buyuk oglum 5, kucuk 3 yasinda. Ikisinde de ayni problemleri yasiyorum. Insanlarin cok zayif demesine sinir oluyorum. Ama yemeyince yemiyor iste. Ben de sevdikleri seyleri yapmaya calisiyorum hep. Yogurdu severek yiyorlar. Her ogunun yaninda veriyorum mutlaka. En azindan onun sayesinde biraz yedirebiliyorum.
Iste dedigin gibi hep makarna, pilav, kızartma vs yiyorsa onlar kilo aldiriyordur. Zaten degerleri de normalmis. O zaman cok kafana takma canm. Biz beslenmiyorlar zannediyoruz ama aliyorlar bir sekilde demekki. Benim ufak hic sebze yemez, ben de oyun oynarken eline meyve falan veriyorum. En azindan onu yesin, vitamin alsin diye. Bir de domates cok sever. Pilav yedirdikten sonra domates veriyorum sebze niyetine.Gerçekten o kadar zor bir durum ki yaşamayan bilemez
Benim kız zayıfta değil kilosu falan ilginç bir şekilde normal yani bu kadar yemek yemeyip üstüne bir de bu kadar hareketli olup nasıl sorun yaşamıyor anlamıyorum gerçekten
Sebzeyi asla ağzına sürdüremiyorum, 1 yaşından sonra sebze işi bitti bizde ne yaptıysam yediremedim..Iste dedigin gibi hep makarna, pilav, kızartma vs yiyorsa onlar kilo aldiriyordur. Zaten degerleri de normalmis. O zaman cok kafana takma canm. Biz beslenmiyorlar zannediyoruz ama aliyorlar bir sekilde demekki. Benim ufak hic sebze yemez, ben de oyun oynarken eline meyve falan veriyorum. En azindan onu yesin, vitamin alsin diye. Bir de domates cok sever. Pilav yedirdikten sonra domates veriyorum sebze niyetine.