- Konu Sahibi gunebakan8
-
yapabileceğini düşünmüyordum onada dedim insanlar ne liseler okuyor yine yapamıyor diye.
Ortalığı karıştırmak için açılmış zırva bir konu olduğuna eminim.merabalar, burayı uzun zamandır takip ediyordum ve kızım hakkında konu açmak destek almak için üye oldum. ben kendisiyle baş edemiyorum yoruldum. kızım 21 yaşında bir genç. bilgi sahibi olmanız için biraz bilgi veriyim en başta. kendisi zeki, güleryüzlü, sorumluluk sahibi, temizliğe dikkat eden, hayvan sever bir genç kız. uzun zamandır ne gece uykusu var ne de sabah kalkması. tam tersi bir insan oldu sanki. kızımı liseye başlarken dinini öğrenmesi için kursa verdim, altı yıl kadar kaldı. ama o zamandan beri eski kızıma ulaşamıyorum sanki. evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi. manevi gelişimi içindi. en başta gitmek istemiyorum ben okumak istiyorum diye diretince ona o zaman okuldan da alırım dedim, mecbur okudu. ama hem liseyi bitirdi hem gittiği yeri. imamhatip lisesine gitti çünkü sadece oraya göndermeye izin veriyorlardı, orayıda istemedi. memnun edemedik hiç. daha sonra mezun oldu ama hemen almadık biraz daha okusun diye. alın beni ben üniversiteye gideceğim okuyacağım diyip durdu. biz zaten onun okumasına karşı değildik ama eğitimini tamamlasın istiyorduk. sonunda bir gün tamamen çıktı. eşim çok kızdı nasıl kendi kafasına göre iş yapar diye. kızım kocaman bir kız olduğunu ve geleceğini bizim yüzümüzden karatmayacağını, başına ne gelirse gelsin okuyup kendini kurtaracağını söyledi. inanamadım duyduklarıma. kendini kurtarmak, kaçmak bunlar ne? biz senin aileniz senin için yaptık diyince de ağlamaya başladı ve bu saatten sonra bana ailem gibi davranmayın o zaman dedi. babasıyla araları o zmandan beri bozuk.
normalde kızım böyle değildi. daha sosyal, konuşkan ve mutluydu. geçenlerde çekmecesinde antidepresan gördüm. araştırdım biraz. en ağırından kullanıyor üstelik 100 miligram. ilaç kullanmadan önce babsını zorla ikna edip birkaç seans psikologa gitmişti. o dönemler daha iyiydi ama babası boşuna gittiğini düşündüğü için daha fazla para vermedi. kızımın ingilizcesi iyidir o yüzden ders vererek parasını kazanmaya başladı, babsından para almıyor. şimdi de tutturdu üniversite için başka şehire gideceğim, hayatımı kazanacağım diye. sanki biz kaybettirdik. okuyacakmış, akademik alanda çalışma yapacakmış, güçlü olacakmış e bunları buradada yaparsın diyorum gülüyor sadece. keman çalmak istiyorum diyor. biz kızı nereye verdik o ne dyor. bazen kendi kendine notalardan birşeyler çıkarıyor, fazıl say dinliyip duruyor ve babası çok kızıyor. o adam bizim görüşümüze ters diye ama dinlemiyor. asilik yapıyor. beni bırakın artık allah gibi davranmayın diyor. nasıl böyle konuşur aklım almıyor. kızımın matematik ve fizik alanında temeli hiç yoktu. gönderdiğin yer sayesinde lisem korkunç geçti hep uyuyordum yorgunluktan diyor ama yapan yapıyor. sayısalı kötü olduğu için istediği okula gidemez diye düşünüyordum. ama eve gelir gelmez ders çalışmaya başladı. her sabah saat yedide matematik çalışmaya başlıyordu akşama kadar. odasından hiç çıkmıyordu. yemek yemeye bile gelmezdi midem almıyor içimden kusmak geliyor derdi bana. yapabileceğini düşünmüyordum onada dedim insanlar ne liseler okuyor yine yapamıyor diye. ama ben kendi çizgimden gideceğim kendi yolumdan sorumluyum diyip duruyor. bu şekilde neredeyse tüm dersleri yaptı. arada çalışarak kendine özel öğretmen tutuyordu çünkü hiç bilgisi yoktu. sınava az kalmışken bir anda kusmaları başladı. kafaya takma rahat ol diyordum ama elimde değil diyordu. bazen olduğu yerde kalıyordu banyoya giremiyordu. gece hep uyanıktı. kızım niye yatmadın diyorum kalbim beni uyandırıyor damarlarımda elektrik geziyor dedi. korktum bayağı. bana söylememiş ama doktor ona majör depresyon ve anksiyete tanısı koymuş. biraz daha ibadetlerine yönelsen aşarsın belki ilaçlar sana zarar verir belki dedim. çünkü çok ani kilo verdi. sınava giremedi çünkü tüm vücudundan iltihaplı yaralar döktü. doktora götürdüm psikolojik dedi. ben çalışmayı bırakır sandım ama kitap almış yeniden başlamış. sabah saat beş gibi kalkıyor ve sporunu yapıp dersin başına oturuyor. ama bunları ağlayarak yapıyor. diyorum kızım böyle üzülüyorsan yapma oda bunu bana söyleyecek insan sen değilsin anne seninle tartışmak istemiyorum kalbini kırmak istemiyorum diyor. hiç sesini yükselttiğini duymadım saygılıdır ama bazen böyle dik dik konuşuyor sanki ergen gibi. günlük on saat ders çalışıyor.
kağıdına yazdığı yazıları buldum hedeflerim diye. mühendis olacakmış, sağlıklı olacakmış, kendinden nefret etmeyecekmiş. iyide kendinden nefret edecek ne var. geçenlerde bunu ona söylediğimde artık suçlunun ben olmadığımı anladım duygularımı günah gibi kendimden kaçırmıyorum dedi. değişik değişik konuşuyor. yabancı yazarları okuyor. özellikle rus bir adam var. posterlerini asmış. birde aziz nesin posteri asmış. babası yırtmış çöpe atmış. buda ağlamaya başladı sonra bana bu yüzden ders çalışıyorum dedi. bazen bana düşmanıymışım gibi davranıyor. çok düzenli bir kızdır. ama odası çok dağınık. toplamak yerine odada yatmıyor. koltukta yatıyor. diyorum kızım odanı toplasana diye bana ağır geliyor anne artık toplayamıyorum diyor. o böyle dedikçe içim daralıyor çaresiz hissediyorum. bu sene yine sınava girecek yaşın geçti sanki dedim oda bana yaşım hiçbirşey yapmasamda geçecek önemli olan vaktimi deyerlendirmem dedi. kararlı yani. okusun istiyorum ama manevi değerlerinden geçsin istemiyorum. resim çiziyor ve yetenekli ama sürekli değişik insanların portrsini çiziyor. biraz hat sanatına yönlendirmeye çalıştık kabul etmedi. boya parasını kendi çıkarıyormuş karışmayın dedi. rimel kullanmaya başladı. kontrolü kaybediyorum galiba. ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım?
babasına bunları syleyemem bile ben. araları kötü babam beni sevmiyor diyor konuşmuyor. kalıpa sokmak değil sadece manevi değerlere bağlı olsun istiyorum kötü birşey istemiyorum ne güzel okudu birsürü bilgi öğrendi. tamam okusun yoluna gitsin ama bunları unutmasın. teşekkür ederim cevabınız içinÖncelikle istekleri sizin hayat tarzınıza göre bile çok ekstrem değil. Saygı duymayı öğrenmelisiniz. O sizin evladiniz endiselisiniz ama onu sokmaya çalıştığınız kalıplarla kızınızı sadece kaybedeceksiniz. Desteklemek zor degil siz anne olarak desteklerseniz babası da karşı çıkmayacaktır
Tercihlerine saygı duyun yazık istediğine ulaşmak için nasıl emek vermiş biraz desteklense yükü hafiflese neler yapabilir kimbilir.
Simdi ben size neden kaybedeceginizi anlaticam da siz anlar misiniz orasi muamma… cocuk sizinle ayni sekilde dusunmuyor . Ve siz kendi hayatinizi kendiniz istediginiz gibi yasadiginiz icin o kendi hayatini yasayacak. Nasil anne babasiniz cocuk ders calismak istiyor millet cocugu okusun diye 50 tane destek aliyor. Cocuk keman calmak istiyor , dil ogrenmek istiyor sizde diyorsunuz ki imam hatip? aziz nesin posteri asmis yirtmissiniz ne alaka? Sebep? Rus bi yazar okuyor diyorsunuz yazarin adini bilmiyorsunuz ama bu olaya karsisiniz. Oyle bi cocugu antidepresan kullanip major depresyon gecirecek hale getirmissiniz. Vucudu artk somatizasyondan yaralar dokmus. Birakin. Kendi evladinizin dusmani misiniz? Birakin okusun. Birakin dil ogrensin. Birakin keman calsin .nasıl yorum bu. o benim kızım. neden onu kaybediyim. yazık.
Birde yatilimi göndermiş???Kızınızı 6 yıl yatılı dini kursa göndererek ilk hatayı yapmışsınız. Hayallerine hedeflerine önem vermemişsiniz. Sizin yüzünüzden kızın psikolojisi bozulmuş. Rahat bırakın bi canı istediği gibi yaşasın.
neden türkçe yazmam bu kadar konu oldu anlamadım benim kafam yazmaya müsaitmi değil acaba. hakaret bu artık. konu gerçek ve istediğim şey akıl almak iletişim kurmak için. kızımla konuşmak için.E böyle düşünüyordunuz madem, neden imam hatipe ve kurs dediniz yere gönderdiniz? Ne yapalım, inanalım mı şimdi?
Böyle aileler var tabii ama dillerini, kendilerini paragraflarca ifade edebilecek kadar yazmayı bilmiyorlar genelde.
Konu gerçekse allah kocanızla size akıl fikir, kızınıza zihin açıklığı versin. Versin ki kızcağız bir an önce kurtulabilsin o evden.
İnsan ailesini seçemiyor ama geleceğini seçebilir.
Böyle giderseniz sizden uzak bir gelecek seçeceğine de emin olabilirsiniz.
Umarım bu konu söylendiği gibi sahtedir. Ama değilse kötü bir söz etmeden ne kadar cevaplayabilirsem o kadar cevaplayacağım. 21 yaşında yetişkin bir insandan söz ediyorsunuz.21 yaşında bir genç
Gitmek istememesine rağmen güya "iyilik" adı altında dini eğitim almaya zorlamışsınız. Pardon ama bu ne iyiliği tam olarak? Bir insana istemediği bir şeyi yaptırmanın nesi iyilik? Sonra da davranışlarının değiştiğinden ve mutsuz olduğundan söz ediyorsunuz. Ne bekliyordunuz ki?evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi
Siz dini bir eğitim almadan okuyan insanların hiçbir maneviyata sahip olamayacağına mı inanıyorsunuz gerçekten? Çocuğunuzu bununla bile tehdit etmişsiniz. Çocuğunuzun nasıl biri olduğuna değil, kendinizin nasıl ebeveynler olduğuna bakın bir isterseniz.o zaman okuldan da alırım dedim
Kim neyin iznini veriyordu? Bu konu çok kafamı kurcaladı. Çocuğunuzun eğitimine karar verecek olan sizler ve çocuğunuzun istekleri, yenetenekleri olmamalı mı?sadece oraya göndermeye izin veriyorlardı
İstemediği şeyleri yapmanın nesi onun için bir şey yapmak anlamına geliyor?senin için yaptık
"çok solcu" bir kafası var ne demek? Hayatını istediği gibi yaşamak isteyen, mutlu ve güçlü olmak isteyen, kendi ayakları üzerinde durmak için, kendini istediği alanda geliştirmek için çabalayan insanların hepsi gerçekten "solcu" mudur? Kendini var etmek gerçekten politik bir şey midir? Biraz ön yargılarınızdan arının. Kalıpları bir kenara bırakmayı öğrenin. Bunu ne kadar yapabileceğiniz meçhul ama söylemek istedim.iyiliğini istedik maneviyatıa olsun istedik. liseye gitmesin demedik okumasın demedik. sadece düşünce olarak değişik. üstteki bayanında dediği gibi çok solcu bir kafası var.
Bizde sizin iyiliğiniz için biraz fazil say dinleyinkişi sevdiklerne çekiyor ama. biraz daha dini değerlerne bağlı olsun istiyorum sadece onun iyiliği için. yoksa okusun ona birşey demiyorum
O kadar haklısınız ki.fazıl say dinlemekle, rus romanı okumakla dinsiz mi olunuyor? ne kadar pamuk ipliğine bağlı değerleriniz var?
din hakkında kadınlar konusunda."çok solcu" bir kafası var ne demek?
böyle düşünceğinizi bilseydim kızım hakkında bu noktalara değinmezdim cidden kızım böyle bir yapıya sahip anlamadım her nokta ne oluyor.Bu konu bilerek açılmış çok belli yani.her noktaya deginmissiniz
Akıllı kızmış gözlerinden öperiz.din hakkında kadınlar konusunda.
merabalar, burayı uzun zamandır takip ediyordum ve kızım hakkında konu açmak destek almak için üye oldum. ben kendisiyle baş edemiyorum yoruldum. kızım 21 yaşında bir genç. bilgi sahibi olmanız için biraz bilgi veriyim en başta. kendisi zeki, güleryüzlü, sorumluluk sahibi, temizliğe dikkat eden, hayvan sever bir genç kız. uzun zamandır ne gece uykusu var ne de sabah kalkması. tam tersi bir insan oldu sanki. kızımı liseye başlarken dinini öğrenmesi için kursa verdim, altı yıl kadar kaldı. ama o zamandan beri eski kızıma ulaşamıyorum sanki. evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi. manevi gelişimi içindi. en başta gitmek istemiyorum ben okumak istiyorum diye diretince ona o zaman okuldan da alırım dedim, mecbur okudu. ama hem liseyi bitirdi hem gittiği yeri. imamhatip lisesine gitti çünkü sadece oraya göndermeye izin veriyorlardı, orayıda istemedi. memnun edemedik hiç. daha sonra mezun oldu ama hemen almadık biraz daha okusun diye. alın beni ben üniversiteye gideceğim okuyacağım diyip durdu. biz zaten onun okumasına karşı değildik ama eğitimini tamamlasın istiyorduk. sonunda bir gün tamamen çıktı. eşim çok kızdı nasıl kendi kafasına göre iş yapar diye. kızım kocaman bir kız olduğunu ve geleceğini bizim yüzümüzden karatmayacağını, başına ne gelirse gelsin okuyup kendini kurtaracağını söyledi. inanamadım duyduklarıma. kendini kurtarmak, kaçmak bunlar ne? biz senin aileniz senin için yaptık diyince de ağlamaya başladı ve bu saatten sonra bana ailem gibi davranmayın o zaman dedi. babasıyla araları o zmandan beri bozuk.
normalde kızım böyle değildi. daha sosyal, konuşkan ve mutluydu. geçenlerde çekmecesinde antidepresan gördüm. araştırdım biraz. en ağırından kullanıyor üstelik 100 miligram. ilaç kullanmadan önce babsını zorla ikna edip birkaç seans psikologa gitmişti. o dönemler daha iyiydi ama babası boşuna gittiğini düşündüğü için daha fazla para vermedi. kızımın ingilizcesi iyidir o yüzden ders vererek parasını kazanmaya başladı, babsından para almıyor. şimdi de tutturdu üniversite için başka şehire gideceğim, hayatımı kazanacağım diye. sanki biz kaybettirdik. okuyacakmış, akademik alanda çalışma yapacakmış, güçlü olacakmış e bunları buradada yaparsın diyorum gülüyor sadece. keman çalmak istiyorum diyor. biz kızı nereye verdik o ne dyor. bazen kendi kendine notalardan birşeyler çıkarıyor, fazıl say dinliyip duruyor ve babası çok kızıyor. o adam bizim görüşümüze ters diye ama dinlemiyor. asilik yapıyor. beni bırakın artık allah gibi davranmayın diyor. nasıl böyle konuşur aklım almıyor. kızımın matematik ve fizik alanında temeli hiç yoktu. gönderdiğin yer sayesinde lisem korkunç geçti hep uyuyordum yorgunluktan diyor ama yapan yapıyor. sayısalı kötü olduğu için istediği okula gidemez diye düşünüyordum. ama eve gelir gelmez ders çalışmaya başladı. her sabah saat yedide matematik çalışmaya başlıyordu akşama kadar. odasından hiç çıkmıyordu. yemek yemeye bile gelmezdi midem almıyor içimden kusmak geliyor derdi bana. yapabileceğini düşünmüyordum onada dedim insanlar ne liseler okuyor yine yapamıyor diye. ama ben kendi çizgimden gideceğim kendi yolumdan sorumluyum diyip duruyor. bu şekilde neredeyse tüm dersleri yaptı. arada çalışarak kendine özel öğretmen tutuyordu çünkü hiç bilgisi yoktu. sınava az kalmışken bir anda kusmaları başladı. kafaya takma rahat ol diyordum ama elimde değil diyordu. bazen olduğu yerde kalıyordu banyoya giremiyordu. gece hep uyanıktı. kızım niye yatmadın diyorum kalbim beni uyandırıyor damarlarımda elektrik geziyor dedi. korktum bayağı. bana söylememiş ama doktor ona majör depresyon ve anksiyete tanısı koymuş. biraz daha ibadetlerine yönelsen aşarsın belki ilaçlar sana zarar verir belki dedim. çünkü çok ani kilo verdi. sınava giremedi çünkü tüm vücudundan iltihaplı yaralar döktü. doktora götürdüm psikolojik dedi. ben çalışmayı bırakır sandım ama kitap almış yeniden başlamış. sabah saat beş gibi kalkıyor ve sporunu yapıp dersin başına oturuyor. ama bunları ağlayarak yapıyor. diyorum kızım böyle üzülüyorsan yapma oda bunu bana söyleyecek insan sen değilsin anne seninle tartışmak istemiyorum kalbini kırmak istemiyorum diyor. hiç sesini yükselttiğini duymadım saygılıdır ama bazen böyle dik dik konuşuyor sanki ergen gibi. günlük on saat ders çalışıyor.
kağıdına yazdığı yazıları buldum hedeflerim diye. mühendis olacakmış, sağlıklı olacakmış, kendinden nefret etmeyecekmiş. iyide kendinden nefret edecek ne var. geçenlerde bunu ona söylediğimde artık suçlunun ben olmadığımı anladım duygularımı günah gibi kendimden kaçırmıyorum dedi. değişik değişik konuşuyor. yabancı yazarları okuyor. özellikle rus bir adam var. posterlerini asmış. birde aziz nesin posteri asmış. babası yırtmış çöpe atmış. buda ağlamaya başladı sonra bana bu yüzden ders çalışıyorum dedi. bazen bana düşmanıymışım gibi davranıyor. çok düzenli bir kızdır. ama odası çok dağınık. toplamak yerine odada yatmıyor. koltukta yatıyor. diyorum kızım odanı toplasana diye bana ağır geliyor anne artık toplayamıyorum diyor. o böyle dedikçe içim daralıyor çaresiz hissediyorum. bu sene yine sınava girecek yaşın geçti sanki dedim oda bana yaşım hiçbirşey yapmasamda geçecek önemli olan vaktimi deyerlendirmem dedi. kararlı yani. okusun istiyorum ama manevi değerlerinden geçsin istemiyorum. resim çiziyor ve yetenekli ama sürekli değişik insanların portrsini çiziyor. biraz hat sanatına yönlendirmeye çalıştık kabul etmedi. boya parasını kendi çıkarıyormuş karışmayın dedi. rimel kullanmaya başladı. kontrolü kaybediyorum galiba. ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım?
teşekkür ederim. ben o konularda karışmıyorum artık istediğini yapsın babası karşı çıkıyor. onunla iletişim kuramıyor kızım ama bende kuramıyorum ama kızım babasıylada iyi olsun istiyorum o istemiyor ama haklı biliyorum kızmıyorum.Kızınız adına çok çok üzüldüm. 21 yaşında gencecik bir kadının uğraşmak zorunda olduğu şeyler adına da empati yaparken boğuldum. İnsanın ailesini seçememesi çok kötü bir şey. Zorla kendi görüşlerinizi dayatmışsınız kıza. Fazıl Say'ı ondan tamamen karşıt görüşlü olan ülkenin cumhurbaşkanı dinliyor, konserine gidip tebrik ediyor. Bazı şeyler siyaset üstüdür mesela sanat, edebiyat gibi... Ama belli ki kızınız da sizin bunu anlamak istemediğinizi biliyor ve haklı olarak sizinle iletişim kurmak istemiyor. Kendi haline bırakmazsanız onu tamamen kaybedersiniz.
neden türkçe yazmam bu kadar konu oldu anlamadım benim kafam yazmaya müsaitmi değil acaba. hakaret bu artık. konu gerçek ve istediğim şey akıl almak iletişim kurmak için. kızımla konuşmak için.
tamam teşekkür ederimNe bu kızıl goncalar senaryosu gibi, kesin fake konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?