- 2 Temmuz 2023
- 29
- 102
- 44
- Konu Sahibi pink mother
Teşekkür ediyorum çok şekersiniz:)Baştan beri net sınırları olan bi anne olduğunuz belliydi, bundan 20-30 yıl önce olsa inanın çok büyük ihtimal doğuştandı ama şu an sosyal medya, fan grupları, akran zorbalığı ekonomik belirsizlikle beraber hiç bir dönemde olmadığı kadar ergenleri etkiliyor. Psikoterapinizi eksik etmeyin, elinizi üstünden çekmeyin, çocukluğundaki o tatlı yavrudan ne kadar hoş ve zarif bir hanımefendiye dönüştüğünü gururla izlediğinizi anlatın, anne kız makyajlar cilt maskeleri yapın, kız kıza dedikodu ve kahve saatleri yapın. Aklıma böyle şeyler geldi. Yoksa tabi ki homofobik davranıp, çocuğu bu şekilde yönelmiş insanları kırmak niyetinde değilim ama siz ilk anlatır anlatmaz psikolojik olduğu belliydi.
Bazı arkadaşlar teşhisi koyup bu yaşta bizi lgbt elemanı yapsada ben çocuğumun kurtarılabilir yanı üzerinde çalışmayı uygun buldum.Saygı duymak adı altında daha bu yaşta ne istediğini bile bilmeyen (bildiğini zanneden) bir çocuğun söylemlerine okey deyip o yönde desteklemek ona yapılabilecek en büyük kötülüktü bana göre.Daha bu yaşta bu kadar yolu yöntemi varken teşhisi yapıştırıp,tercihine saygı duymalısın kısmına geçmeyi tavsiye eden hanımları da ağzı açık dinledim kenarda açıkçası. Ben buraya yazarken elbette bir uzman desteği kafamda vardı.Buradan destek istedim diye zannedilmesin ki cahil bir anneyim.Burada eğitim vs durumumu anlatıp hava atmış durumuna gelmek istemiyorum.Ancak kk kadınlarından aklı başında olan bilgisine fikrine aklına güvendiklerim elbette çıkacaktı ve ben genel tabloyu izledim yorumlarda.Bu açıdan iyi ya da kötü yorum yapan herkesede teşekkür ederim çünki hepsi aslında bakış açıma katkıda bulundu.Detaylara takılıp tartışmak yerine ortaya konulacak genel görüşleri ve bazende spesifik örnekleri hikayeleri ve tavsiyeleri bekledim izledim.Bu benim ilk kez içine düştüğüm durumdu çünki..Kendi kendimi yemektense kk kadınlarının fikirlerine başvurmak en rahatlatıcı yöntemdi ilk anda..Kızımla ilgili son durum böyle arkadaşlar.Terapi sonucunu elbette şimdiden kestiremiyorum.Yol uzun..Umarım yukarıdaki güzel dilekler yerini bulur ve ben kızımla hangi küpeyi takmalıyızı konuşurken buluruz kendimizi..