• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım çooookkk ağlıyor çıldırmak üzereyim :(((

kızlar bugün spa saplex diye bir gaz ilacı aldı herkes bunu tavsiye ediyor sonra nurse hav.. olan gaz ilacı geliyormuş avrupa malı dediler aldım kıza içirdim ama ıhhh fayda etmedi pek gene zır zır gene zır zır bende hırpaladığım için çok pişmanım sertçe kucağıma aldım hırpalamak dediğim bu sabrım tükenmişti...çok ağladım çok pişmanım :(((

kızınız kolik olduğuna göre 1-çok daha duyarlı, 2- çok daha duygusal ve 3- çok daha zeki..... biraz daha sabırlı ve serinkanlı kalıp kucağınızda sarıp sarmalayın, çok daha fazla sevgi ve ilgi gösterin, evet çok çok çok yorulacaksınız... ama inan değecek ve o düzeldikçe tüm çabalarının karşılığını kat be kat fazlasıyla göreceksiniz....ona en iyi gelen şey aşırı ilgi ve sevgi, onunla sürekli konuşup arkadaşların bahsetiği gibi müziklerden de yardım alın ki bu dünyada kendisini daha fazla yalnız ve korunmasız hissetmesin.. inan ben de böyle olduğunu anlayıncaya kadar denemediğim şey kalmamıştı ama en işe yarayanı sürekli ilgi ve sevgi....

kolik li bebekler elektrik süpürgesi ve camasır makinesi sesine bayılıırlar sana iki tavsiyede bulunabilirim.
1- Kiraz cekirdeklerini yanmaz bir torba da mikro dalga fırınında ısıtıp karnına koyman (hatta cok nadir olsada hazır satılanları vardır bana gelmişti çünkü)

2 biyot un içini sıcak su doldurup karnına koymak(cok faydalıdır),ılık su içirmek.
dizine sırtı sana bakacak sekilde yatırıp alttan karnına masaj yapmak ayakları poposuna dogru cekmek.Özellikle avuc içlerine masaj yapmak cok terledigi için epey rahatlatacaktır.

"hairdryer sound effect" internettende hazır bulabilirsin, yazın sıcağında sac kurutma makinesini o kadar uzun süre çalıştırmak olanaksız:)

kızlarrr spa samplex gaz giderici ilacı verdim sanırım biraz bol vermişim kzım bugün tüm gün uyudu gaz da çıkarmadı kaka da yapmıyor ne olacak sonumuz belli değil bende uyudu diye hiç elleşmedimmmm

sap simplex in her ne kadar yan etkisi yok dense de, kakasını kabız olmadığı halde ağlayarak yapmasına yol açtığından şüphelendiğim için bıraktım,umarım siz de böyle olmaz..1-2 aya kadar bişeyciği kalmayacak annesi inşaallah,...

valla kızlar ben bı cok ılac denemıstım ama bırı bı gun ıse yarasa dıger gun yıne aynı oluyordu en sonunda kendı halıne bıraktım cunku bu aglama bazı cocuklarda kolık oluyo ve naparsan yap gecmıyo mecbur katlanıcaksınız baska cıkar yolu yok 3ay bılemedın 4 ay (benım gıbı) ondan sonra bı ohh cekersınız anne olmak kolay degıl bunu bılıyosunuzdur.. Ama sakın hırpalamayın cocukları onların sucu nekı onlar napabılırkı aglıcaklar tabıkı bı sıkayetlerı oldugunda baska yapıcak daha dogrusu yapabılecek bı seylerı yok.. Onlar bızım kıymetlımız sacların telıne zarar gelmesını ıstermıyız kı hırpalıyalım.........

Benimde 2 oglum var biri 3 yaşinda digeri 9 aylik iki oglumdada gaz çok fazlaydi. şunu ögrendim ne yapilirsa yapilsin 6 ay sürüyor. Bize dr un dedigi bebeklerin sindirim sistemi çok zayif olarak dogdugu için anne sütüde alsa sindirmeyi ögrenmesi bir 6 ay sürüyor. Sadece sabretmek gerekiyor yapilan herşey anlik oluyor yada 1 saat sonra geçersiz olabiliyor. Hepimizin çocuklarina allah saglik ve huzur versin

Kolik; sağlıklı büyüyen ve genellikle küçük bebeklerin belirgin bir sebep olmaksızın aşırı ağlamalarıdır. Ağlama, günde 3 saati geçtiğinde kolik özelliği olarak kabul edilir.

Doktoru tarafından bebeğin ağlama nedeni kolik olarak gösterilmişse, bu durumun bebek için hiçbir tehlikesi yoktur. Koliğin büyük ölçüde etkisi, o bebeğe bakan yetişkinleredir. Yorgunluk, uykusuzluk, stres, endişe, kaygı, kendini suçlama gibi belirtilere neden olabilmektedir.

Pek çok bilimadamı yenidoğan bebeği sakinleştiren üç nokta üzerinde hem fikirdir: Beyaz gürültü, müzik ve tabiat sesi. Beyaz gürültü monoton bir ses olmasından dolayı bebeği sakinleştirici bir özellik taşır.

....................
"Yapılan çalışmalar sonucunda, KOLİK albümünün bebekleri olumlu yönde etkilediği, bebeklerin sakinleşmesinde etkin ve kullanılabilir bir araç olduğu saptanmıştır."
Prof. Dr. Hatice Pek

senin derdinin dermanı orhan osman'ın (buzuki orhan) çocuğu için yaptığı KOLİK albümü olabilir arkadaşımsengözlerimebaksanab

ben de yabancı bir kitapta okumuştum...(sitesi http://www.thehappiestbaby.com/)

normalde bebeklerin 3 ay daha ana karnında kalması gerekirken insan beyninin büyüklüğü nedeniyle 3 ay erken doğması gerekiyormuş. bu nedenle de bebeklerimize ilk 3 ayda mümkün olduğunca anne rahmindeki ortama benzer ortamlar sağlamak gerekiyormuş. orda şunalr öneriliyordu:
Bebeği sarsmadan çalkalamak. Ana karnında suyun içerisindeki sallanma hissini vermek için.
Ağzına emzik verin. Bebeklerin emme içgüdülerinin tatmini için.
Sıkı bir şekilde kundaklayın. Bebek ana karnında dar bir alanda yaşamaya alışık, hatta bu onu güvende hissettiriyor. Ayrıca Moro refleksi denen uyanıyor gibi olunca ellerin havaya fırlaması ve tutunmaya çalışması kundaksız bebekleri uyandırabiliyor.
Şşşşşş sesi veya başka bir “beyaz gürültü” denen cins sesi dinletin (saç kurutma makinası çok işe yarıyormuş). Bu da bebeğe ana karnında sürekli duyduğu gürültüyü hatırlatıyor.
Bebeği karnı üstünde yan çevirin. Bu pozisyon nedense bebeklerin en rahat ettiği pozisyonmuş ama Uyurken yapmayın.
istersen deneyebilirsin bunları...kolaylıklar dilerim:CüvCüv:

Back