• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım çooookkk ağlıyor çıldırmak üzereyim :(((

Paspal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
241
2
96
43
İstanbul
kızlar bebeğim çok ağlıyor denemediğim yapmadığım şey kalmadı sürekli ağlıyor geceleri uyumuyor yemek iş yaptırmıyor görmelisiniz
hasta değil, gazı he rbebekte ki gibi var ama çıkarıyoruz, rezene kimyon papatya neler içiyorum hatta kendisine de humana çayı veriyorummmm ama ıhhhh uyku yok...ne yapıcam ben yaaaaa çok yoruldum artık

canım kolik olmuş olabilir anladığım kadarıyla..bu nun belli bi süresi yok..tek çözümü dayanmak..çarşafa koyup sallamayı dene bi istersen işe yarayabilir....

cnm aynen bnm oğlumda oyleydı delırmistım kolık vardır gazı yani nurse hurveys diye bi surup var al ınu içir internettede var gır inceleuyku içinde bay bay diye bir sey var oda olur internette ikiside aynı sayfada oku al. 15ytl biri gaz için biri uyku için al derım ama 3aylık olana kadar sabret o zaman rahat edersın

Kolik; sağlıklı büyüyen ve genellikle küçük bebeklerin belirgin bir sebep olmaksızın aşırı ağlamalarıdır. Ağlama, günde 3 saati geçtiğinde kolik özelliği olarak kabul edilir.

Doktoru tarafından bebeğin ağlama nedeni kolik olarak gösterilmişse, bu durumun bebek için hiçbir tehlikesi yoktur. Koliğin büyük ölçüde etkisi, o bebeğe bakan yetişkinleredir. Yorgunluk, uykusuzluk, stres, endişe, kaygı, kendini suçlama gibi belirtilere neden olabilmektedir.

Pek çok bilimadamı yenidoğan bebeği sakinleştiren üç nokta üzerinde hem fikirdir: Beyaz gürültü, müzik ve tabiat sesi. Beyaz gürültü monoton bir ses olmasından dolayı bebeği sakinleştirici bir özellik taşır.

....................
"Yapılan çalışmalar sonucunda, KOLİK albümünün bebekleri olumlu yönde etkilediği, bebeklerin sakinleşmesinde etkin ve kullanılabilir bir araç olduğu saptanmıştır."
Prof. Dr. Hatice Pek

senin derdinin dermanı orhan osman'ın (buzuki orhan) çocuğu için yaptığı KOLİK albümü olabilir arkadaşımsengözlerimebaksanab

bencede senin bebişde benim kızım gibi kolikli.bizde son 3 haftaya kadar akşam 9 dan gece 1 e kadar durmadan ağlardı.ne yapsam fada etmezdi.şimdi azaldı ama yinede arada oluyor ve kolik cd sini dinletince rahatlıyor.internetten indirebilirsin.işe yarıyor.

canım evet bu cd cok ıse yarıyor benım kızım sesını duydugu an herseyı bırakıp dınlemeye baslıyordu tavsıye ederım

canım sorma biz az önce attlatık aynı sorunu kızım morardı yoruldu aglamktan kuzum maf oldu ama bende çook korktum agrısı var die hemen paranox fitil verdim sonra kucagımda sallarken yoruldu ve uyuyup kaldı
paranox çook etkili ve güzel bir fitil böyle aglamalarda hemen işe yarıyo aşırıya kaçılmadıgı sürece çook ii tavsiye ederim yarım saate bebegimin agrısı geçtii :teytey:

canım benim bi ark. bebegide öleydii devamlı aglardıı devamlıı ... ama şimdii 11 aylık düzeldii... 3 4 atlıkken düseldii.... endişelenme..

canım sadece yapman gereken sabretmek.. benim oglumda öyleydi hayatım kararmış gibi hisediyordum akşam 10 da pestilim cıkmıs hemen yatmak istiyordum ama bana herkes diyodu düzelir 2 bucuk ayını gecince.. ama bana o günler mucize gibi geliyodu biraz sabret geçiyo.. hele bi etrafını iyice görmeye başlasın rahatlarsın

komşumun kızı da aynı şekilde sabahlara kadar susmuyor.emzik vermeye başladı ve biraz rahatladı.dene istersen.

kızlar bebeğim çok ağlıyor denemediğim yapmadığım şey kalmadı sürekli ağlıyor geceleri uyumuyor yemek iş yaptırmıyor görmelisiniz
hasta değil, gazı he rbebekte ki gibi var ama çıkarıyoruz, rezene kimyon papatya neler içiyorum hatta kendisine de humana çayı veriyorummmm ama ıhhhh uyku yok...ne yapıcam ben yaaaaa çok yoruldum artık

oncelıkle sakın olacaksın
rahatsızlıgı olmasa kesınlıkle aglamaz bunu bıl canım
sna gore yok olabılır ama varkı aglıyor.
ben zınco kullandım canım bıtkısel gaz ılacı onu al tavsıye ederım
ve ayaklarından tut dızlerını karnına bastır canım.bu gazının cıkmasını kolaylastıracaktır.gunluk 3 4 kere yap bunu.ve eger gaz cıkısta zorlanıyorsa canım
dereceyle poposunun arkasına yag sur.bebegın bagırsaklar,anus,makat yerlerdı daha yenı oldugundan hersey gaz ve sorun yapacaktır.
emın ol faydasını goreceksın canım 5yasında ve 11aylık ıkı kızım var
tecrube konusuyor dıye bılırız:))))))))
ben ıkıncı kızımda hele hıc sorun yasamadım.ılkınde 1ay sıkıntı cektım ama:))))))
allah bagıslasın canım gule gule buyut bebgını canım benım

canım benim bebeğim tam 3 ay ne gece ne de gündüz uyudu birde sürekli emmek istiyordu çıldırıyordum ama yapacak bişey yoktu 3 aydan sonra zamanla düzelmeye başladı bebeğin ne kadar bilmiyorum ama dediğm gibi ufaksa daha zamanın var demektir......

kızlar bebeğim bugün 36 günlük çatlayacak ağlamaktan ne yapsak olmadı ağlıyorrrrr.....çok yoruldu bugün yavrum....benim de ruh sağlığım bozuldu....metsill ,zinco, kimyon çayı, humana kimyonlu rezene çayı, rezene çayı ayyyy neler neler masaj zeytin yağı....bıktım bıraktım ne olacak bilmiyorummmm

cok zor bı durum allah sabır versın cnm dedıklerı gıbı paronox ver benım oglumdada cok ıse yarıyordu hemen susup uyuyordu

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama saç kurutma makinesini veya elektrik süpürgesini çalıştırmak işe yarayablir,bebeklerin anne karnında duydukları ses saç kuruma makinesi sesine çok benziyormuş..Bebekler de dünyaya geldikten sonra o sesi arıyormuş,etkili olablir..Nişanlım çocuk doktoru,o söylemişti..

canim benim kizimda öleydi tam 4ay cektirdi bana ne dayanacak gücüm kaliyordu nede sabrim.. firlatip atasim geliyordu inanki ama 4aydan sonra kurtuldum doktor kolik sancilari dedi yani bi cözümü yokmus her agladiginda banyo yaptiriyordum biraz rahatliyordu sonra bi krem buldum karnina sürüyorsun gaz sancisi icin inanki varya saatlerce gaz cikarmaya ugrasiyordum sabahlara kadar ama cikarsa bile hala karni sis oluyodu o kremi sürdüm hersey gecti ne gaz cikarmaya ugrastim nede agladi birden rahatladim.. ama krem türkiyede varmi adi ne onu bilmiyorum.. agladiginda gezdir sürekli disari cikar arabasiyla gezdir ozaman rahatliyo allah sabir versin nekadarlik senin bebis??

bebişimin 40 ı henüz çıkmadı bugün 36 günlük yani 1 aylık...neler yapıyorum banyo yaptırıyorum üzerine 2 saat uyuyor uyku arasın da ağlıyor işte tüm uykusu bu 2 saat gerisi tilki uykusu anamdan emdiğim süt burnumdan geliyor...bugün de bir arkadaşım maydonoz sapını güzelce yağla dedi sok kıçına bende banyodan önce yatırdım kızı operasyon yaptım ishal olmuş su gibi kakası var sebebi de kimyonnn veriyorum ondan sanırım ay ne olcak bilmiyorum bugün çok hırpaladım sonra da oturdum ağladım...sabrım tükeniyorrrr

canım benim ALLAH sabır versin demekten başka çaremiz yok,bebegini hırpaladıgına çok üzüldüm biliyorum elinde degil,birgün benim minik kızımda çok huysuzdu salla salla uyumuyodu çokda uykum vardı sabrım tükenip koluna sert dokundum canım benim nasıl agladı o agladı ben agladım sonra çok pişman oldum ve yemin ettim birdaha neolursa olsun asla hırpalamıcam diye ,şimdi yine sabrıın tükendigi noktalar oluyo hemen yeminimi aklıma getiriyorum dzeliyorum
sabret canım ,o minicik yavrular nekadar aciz dilleri yokki annecim şuram agrıyo uram agrıyo desinler,acıktım desinler tek dilleri aglamak azcık daha sabret zamanla hepsi geçecek...

kızlar bebeğim bugün 36 günlük çatlayacak ağlamaktan ne yapsak olmadı ağlıyorrrrr.....çok yoruldu bugün yavrum....benim de ruh sağlığım bozuldu....metsill ,zinco, kimyon çayı, humana kimyonlu rezene çayı, rezene çayı ayyyy neler neler masaj zeytin yağı....bıktım bıraktım ne olacak bilmiyorummmm

bebişimin 40 ı henüz çıkmadı bugün 36 günlük yani 1 aylık...neler yapıyorum banyo yaptırıyorum üzerine 2 saat uyuyor uyku arasın da ağlıyor işte tüm uykusu bu 2 saat gerisi tilki uykusu anamdan emdiğim süt burnumdan geliyor...bugün de bir arkadaşım maydonoz sapını güzelce yağla dedi sok kıçına bende banyodan önce yatırdım kızı operasyon yaptım ishal olmuş su gibi kakası var sebebi de kimyonnn veriyorum ondan sanırım ay ne olcak bilmiyorum bugün çok hırpaladım sonra da oturdum ağladım...sabrım tükeniyorrrr

bence o kadar çeşitli çaylar için daha erken:1shok:...KOLİK olabilir bebeğin,buzuki orhanın "kolik" cd sini bir dene istersen bak deneyenler memnun:1closedeyes:

merhaba ağladığı zamanlar saç kurutma makinası elektrik süpürgesi çalıştırmanı tavsiye ederim.işe yaradığını göreceksin.

Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama saç kurutma makinesini veya elektrik süpürgesini çalıştırmak işe yarayablir,bebeklerin anne karnında duydukları ses saç kuruma makinesi sesine çok benziyormuş..Bebekler de dünyaya geldikten sonra o sesi arıyormuş,etkili olablir..Nişanlım çocuk doktoru,o söylemişti..

"KOLİK albümü; sürekli ağlayan yenidoğan bebeklerin sakinleşmesi ve uykuya geçmesi için özel müziklerden oluşuyor. İçeriğinde white noise ve diğer özel frekanslar, anne rahim sesleri ve melodilerin birleşiminden oluşan repertuvar yer alıyor. "

sizin bahsettiğiniz tür seslerin (su sesi,kurutma makinesi,elektrik süpürgesi vs. )seslerin yerini tutan (dinlemedim ama muhtemelen daha az gürültülü:))bir çalışma bu...ve diğerlerinden daha zahmetsiz olduğu kesina.s

Back