. . . . . . . . kızım canımı sıkıyor. . . . . . . .

kusura bakma msjini yeni farkettim
televizyonu arkadaslarimin yönlendirmesiyle bugünden itibaren kistim
sabah kahvaltıdan önce 10 dk izledi.
sonra kahvaltıdan hemen sonra dışarı çıktık.
parka goturdum.45dk falan oynadı.
sonrada bir kreşe ugradim.
haftada 3 gün(günlerini ben belirleyebilirmisim)
sabah 8:30
akşam 17:30 kahvaltisini orda yapacak
öğlen yemeğini yiyip saat 1de öğlen uykusuna yatacakmis.
kreşde giymesi için panduf ve 1 kat yedek kiyafet.
ekstra hiç birşey istenmiyor.ayda 200 tl dediler.
sizce nasıl uygunmu?.
bana çok gelmedi.ama suan biraz maddi sıkıntılarımız var.gondersem bile biraz birşeylerlerden kısarak göndereceğim.
sizce de ücret nasıl?
başka bir kreşle de görüşsem mi????

tsk ederim.

Fiyatlari pek bilmiyorum canim acikcasi. Biraz daha arastir evine yakin yerleri. Karsilastirirsan daha iyi anlarsin. 200 bana uygun gibi geldi ama kucuk cocugu olan arkadaslar daha iyi bilir. Biraz pazarlikla belki biseyler yaparlar... evet gerekirse kendinden kis mutfaktan kis ama kizini boyle biseyden eksik birakma. Bnce cok gerekli :)

Konuyu acip hemen biseyler yapman cok guzel. Kizinin tavirlarinda degisiklik var mi :))

Son düzenleme:

Bu örnekte bile bak anne önce ojeyi onayliyor sonrada baba kiziyor. Baba güzel anlatiyorda keske ilk basta anne sürmeseydi yada en azindan anne daha çok konussaydi diye düsünüyorum. Ayrica çoçugu masaya koyarak tepede kaliyor ve sanirim daha güçleniyor.

Esinin söyledigi çok yalnis. Bebekler bir kaç aylikken anneyi, babayi kullanmayi bile çok iyi biliyorlar. Mesela gece o bebekler aglar, karni tok, bezi degismis oldugu halde, sirf anne baba gelsin diye. Ilerde kurallari degistirmek çok daha zor olur. Kendinden pay biç, belli bir düzene alisiksin ve günün birinde, biri sana yasaklar koymaya çalisiyor. Buna hepimiz karsi geliriz.

Ama gittigin yol iyidir, böyle youtubetan videolar bul izlet esine. Sanirim o da korkuyor, eger sinir koyarsam kizim beni sevmez diye. O bu korkusunu mecburen atlatmak zorunda.

malesef kizin ipleri eline almis. Seni nasil kullanicagini saf disi edicegini cok iyi ogrenmis. Kucukler ama herseyi iyi biliyorlar. Benim de kizim 2,5 yasinda. aglayip zirlayip herseyi yaptirmaya baslamisti bir ara bana. Bende aglamasindan bunalip yapiyordum istediklerini, bir baktim hanimefendinin resmen dedigini yapiyorum, sanki o annem ben cocuguyum. Kizima bagirmiyorum ama kararli bir sekilde hayir annecigim oyle yapmiyacagiz diyorum.

Mesela soyle bir ornek. Kizim cok fena corba icmeye alisi. Baska hic bir sey yemez oldu bu aralar. Kahvaltiya oturduk, tabagina haslanmis yumurta peynir ve zeytin koydum. ama o basladi aglamaya ben yemicem, balli ekmek yicem diye. Ben de aldim kucagima sevdim, ve dedim ki tamam annecigim sen balli ekmek yiyeceksin. ama sen cok kucuksun, buyumen icin yumurtani ve peynirini yemen lazim. baya diretti yemiyecem diye ben de pes etmedim, biraz dolandi filan ama en sonunda bakti ki pabuc pahali, pasa pasa istmeden de olsa yumurtanin yarisini ve peynirini yedi ben de balli ekmek verdim.

madem televizyon seyrediyor, sizde bunu kapatip aglasa bile vermeyin.
bir duzen kurun ve milim sapmayin o duzenden. emin olun kimin patron oldugunu anliyacaktir eninde sonunda. ve sizi istedigi gibi oynatamayacagini anladiginda sizin koydugunuz duzenin hepsine olmasa bile buyuk bir kismina uyacaktir.

pes etmeyin

valla sabah elektrikler yok dediğimde biraz mizmizlandi ama erken unuttu.
ben hazırlanan kadar,yüzüne bile bakmadigi oyuncagini kurcaladi.
eve geldik ben yemek hazirlayana kadar oyuncaklarıyla oynadı.
bu arada hala elektrikler bine zaman gelecek diye soruyor..arada bir tvnin düğmelerine basiyor

baktım biraz çıldırma noktasına geldi az evvel açtım
meyve tabağı hazirladim.kividen nefret eden çocuk.kivi yedişoktayım.

neyse suan 20dkk dir izliyor.
birazdan kapatırım birazda oyun oynayalım.

durum bu.kızı bilmem ama banada iyi geldi dışarı çıkmak.
hepinizden allah razı olsun.hepinizin sayesinde değişikler olacak inşallah.

not;hâlâ tv izletiyorum die kızmayın lütfen.
bir anda hepten kapatırsam ters tepecegini düşünüyorum.
çünkü sabah elektrikler yok dediğimde "sen beni sevmiyorsun,televizyonu açmıyorsun"diye bayaa agladi.
ikna etmem zor oldu.

canim bence kizinin yasinda tv izlemesi normal. ama hayatini buna bagimli hale getirmesi normal deyil. ama bence kizini aldatma elektrikler yok diye
sadece su an izlememen lazim, boyle olmamasi lazim, su an izlemiyoruz de kestir at. sen beni sevmiyorsun deyince git saril op hayir ben seni cok seviyorum de.
buna alisacaktir.

benim bidirikta ben ona bir sey hakkinda karsi cikinca, hemen gardini alip kizma diye basliyo aglamay sipa. ben de sana kizmiyorum bir tanem sadece bun oyle olmaz diyorum geciyorum.

ve alisiyor sonra.

Son düzenleme:

ablacim sana şöyle acikliyim
video da ki baba -ben
bayana-eşim

bende hiç bakmam usanmam bu baba gibi ikna edene kadar konuşurum.
esimde bana bön bön bakar.ne inatsin çocuk o.aklı erse zaten yapmaz diyo.
Allahim ölürmüsün öldürürmüsün.

inşallah canım.
cimcimeyi öpüyorum

Olsun canim, sen yigilma, yoluna devam et. Bügün nasil geçti? Parka gitmisiniz, bügün biraz daha açmiydi?

haklısın kandırmak yanlış ama başka türlü anlamiyor.
çok inatçi.
beni sevmiyorsun deyince bende olurmu kızım seni çook seviyorum
sen benim herşeyimsin diyorum.
kızınızda çok bilmiş.bizim ki gibi.
Olsun canim, sen yigilma, yoluna devam et. Bügün nasil geçti? Parka gitmisiniz, bügün biraz daha açmiydi?

abla bak 9.sayfada en üstteki yorumumda yazdım.
tlfn dan giriyorum.kusura bakma tekrar yazmak yada kopyalamak çok zor oluyor
birde tlfn arada donukluk yapıyor.

Aah kaçirmisim ben! Bide baya yazmisin, nasil kaçirdim ben?

Bence ilk gün olarak gayet güzel geçti. Elbette kizmayiz televizyon açikti diye, önemli olan senin baze seylerin farkinda varman ve birseyler yapman. Zaten bu degisimler bir gün iyi,diger gün daha zor olacak. Yani insan düsüp kalkma ile ögreniyor zaten :)

Kres konusunda hiç bir fikrim yok, baska üyenin dedigi gibi, yine baska kreslere bir sorsan? Hem fiyati hem kresin kendisini karsilastirmis olursun :) Bak sanada disari çikmak iyi gelmis bence her gün gidin, sende temiz hava olmus olursun, o da yorulur. Bak yavrucak kivi bile yemis :) Gerçekten gelismeler güzel :)

Ha bu arada kiz "beni sevmiyorsun" dediginde kanma, sadece istedigine ulasmak istiyor. Yani gerçekten onu sevmedigini inanmaz, sadece akillim duygu sömürüsü yapmaya çalisiyor.

benımde oglum böyleydı malesef ama onu alıstırdım su anda 4 yasındaa evet yemegını ben yedırıyorum cunku cok sacarak yıyor bazende kendı yıyo maa cok zorlanıyodum ona ekmek arası vermeyı ogrettım parktaa sonra cok sevdıı bıdee onu bıraz dısarı cıkartın bu ona ıyı gelıcek gunde yarım saat hıc degılsee masayı eglencelı bır hale cevırın mesela beraber yemek yapın ve yıyn ben öyle alıstırdım masallah ebnımkı her seye alıstı ama kakayı tualete yapmaya alısmadı malesef tv dee mecbur bakıcak ama cok degıl oyun hamuru al canım cok ıyı oluyor sekıller yapıyor epey eglenıyor

Bizim yemekle problemimiz yok ama kendi kendine yesin benim kizim 2.5 yasinda sayılı r bayadir kendi yiyor yemeğini asla bi kasik bile baskawindan almıyor altina ortu serin zaten zamanla hic dokmuyolar benim kizim oyle
Tv konusunda bizde calio seyrediyoruz evde oldugumuz zamanlar ben cok eğitici oldugunu düşünüyorum tabi benim fikrim kizim oyle cumlele4 kuruyoki agzimiz acik dinliyoruz konuşmasında cok etkili oldu sanki 5 yasindaki çocuk gibi maslh

Benimde 2.3kizim var onda suana kadar bir problem yok bitek dana kuzu eti kiyma gibi etleri yemiyor sadece balik..hep duzenliydi..sabah bir tane krem peynir yumurta yogurt veriyorum.oglen genelde sebze yemegi hafif bisey aksamda vazen sebze bazen tavul oluyor..aralrda da meyve atistiriyor..masallah gelisomi cok guzel..bence yemek yemessen tv izleyemezsin de.sen onun annesisin osenin degil.tv yede ssdece 30dk izin ver.sonra oyun oyna onla .yada soyle odasinda bebekleri ile oynasin.beraber bebeklerine kiyafet dikin oda giydirsin..yada saklanbac oynayin flaan cok seviyorlar cunku:)benim fikrim bu

Bence tv nin hic egitici yonu yok yasina uygun netten bi cizgi film bulun onla gunde bi iki kere izlesin..onun yerine bol bol resimli kitap okuyun..oyle daha saglikli

Mesela yiyecekleri oyuncak gibi sekil verip goz kas yapip verin..ve diyin simdi gozunu bitir dudagini bitir..kasini bitir..hadi tamam biraz gozlerinden birakabilirsin bana onuda ben yiyim diye benim fikirlerim..yumurtalara yuz goz vurun cizin mesela.peyniri ayicik seklinde kesin.ben kizima peyniri boyle srvdirdim:))

benim kızım 3,5 yaşında önceleri kızımda aynıydı.inanın işkence oluyordu yemek saatleri
şimdi biraz düzene girdi kızımın uyku saatleri bellidir öğleden sonra mutlaka bir veya iki saat uyur.
televizyon konusuna benim bulduğum çözüm gizlice kumandayla kapatıyorum elektrik gitti diyorum malesef yoksa evi yıkıyor kapatma diye.

yemek konularında ise ona güzel bir servis tabağı hazırlıyorum özellikle pilavına mutlaka bezelye ve garnitür koyuyorum çok seviyor.
Allah yardımcınız olsun sorun gibi görünmeyebilir bazı kişilere ama insan yaşayınca o sıkıntıyı biliyor

Ya kizlar 30 dk seyrettirende gerci ben cogu zaman evde degilim ama evde oldugum zamanlar mecburum açıyorum bisure oyun oynadik diyelim benimde islerim var oyuncaklardan sıkılıyor çocuklar. oyle gunde 30 dk seyrettiren sonra kapatan anne cok az
Sizi tebrik ediyorum ne diyim ...

Bence tv nin hic egitici yonu yok yasina uygun netten bi cizgi film bulun onla gunde bi iki kere izlesin..onun yerine bol bol resimli kitap okuyun..oyle daha saglikli

Valla ben egitici oldugunu dusunuyorum calio seyrediyoruz ben bile zevkle seyrediyorum
Sevgiyi aileyi kardeşliği herseyi cok guzel kızım da cok sey kapiyo oyuncajlarini toplamadan yatmiyo seyrettigi sey bence egiticii..

Valla ben egitici oldugunu dusunuyorum calio seyrediyoruz ben bile zevkle seyrediyorum
Sevgiyi aileyi kardeşliği herseyi cok guzel kızım da cok sey kapiyo oyuncajlarini toplamadan yatmiyo seyrettigi sey bence egiticii..

evet arkadasim bende caillou yu çok eğitici buluyorum.
zaten herseyden önemlisi lösemili cocugu canlandırması muhteşem.
(hasta çocuklara örnek)

bir ara pepeyi çok eğitici buluyordum.
ama kârından çok zararını gördüm.
çocuklara aglamaktan başka birşey ogretmiyor.

hele annesini hiç sorma..
sürekli çocuklarının her dediğini yapıyor.

bir ara tanıdığım hemen hemen bütün çocuklar annelerine "ama pepenin annesi yapıyor.sen neden yapmıyorsun"
diyolardi.

Benimde 3yasinda bi kızım var bide 3aylik bebegim okadar zorki anlatamam bak gecenin koru halen uyumus değil bebek .sizin hemen hemn ayni sorunlari yasiyorum buyuk kizimin uykusu cok sorunlu kendiside dorunlu sadece yemk konusunda sıkıntı yok tvyi o aglasada sizlasada kapatin oyun oynamaya yonlendirin özellikle siz oynayin yemek o isteyene kadar hic vermeyin acliktsn olcek hali yok corba seviyosa ne varsa icibe katip öyle corba yspin diğer yemedigi besinlerden almis olur biraz tutarli olmaniz gerek cocuklar sasiriyo bi öyle bi böyle siz onun dedigini dil o sizinkini yapmali uyku konusuda ben 3aydir gunduzleri uyutmuyorum uyuttugumda 4leri buluyodu yatmasi cok zorluklar cektim halen gece kalkiyo miz mizlik yapiyo süt vermiyorum gece acliktan yapmiyo cunku böyle iste Allah yardim etsin ikinci cocugu düşünmeyin suan cok zorrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…