- 22 Kasım 2013
- 1.600
- 326
- 123
- 32
- Konu Sahibi _cankizim_
valla kızım 3yaşına girecek 12 kilo.boyunu hatirlamiyorum ama disardan bakınca daha küçük gösteriyor.Aynı sorunu yaşayan bir anneydim. . Çok şükür 2 aydır çok daha iyi . . Öncelikle sabahları kahvaltıdan önce biraz yürüyüşe çıkın derim . . Temiz hava alın... Hem yaz geldi nerdeyse genellikle havalar orta sıcaklıkta. . Kızınızı yürüterek biraz enerji atmasını sağlayın . . Eve geldiğinde acıktım sözünü duyunca mesela bir tost kızınıza bir tost kendinize yapın. . Birlikte yapın birlikte yiyin. Kesinlikle yemek öncesinde abur cubur veya sıvı gıdalar aldırmayın. . .tabaklarını süsleyin. .
Kilo sorunu yoksa kendinizede çok dert etmeyin. . Ama hiçbir vitamin almadan büyüdüğünü düşünüyorsanız doktora başvurun
birde bi aralar saclari dökülüyor.
nerde anahtar bulsa onu.emiyor.
demir eksikliği olabilir mi ?
tsk ederim.uyarinizi dikkate alacagimBENİM KIZIM DA 2 YAŞINA GİRECEK UYKU DÜZENİMİZ OLUŞMAYA BAŞLADI ŞÜKÜR EMZİRMEYİ BIRAKTIM RAHAT ETTİK SABAH 8-EN GEÇ 9 GİBİ KALKIYOR...
KAHVALTI HİÇ BİR ŞEKİLDE YEMİYOR YERSE ZEYTİN BAŞKA BİŞİ YOK BEN DE SÜT 1 SAAT SONRA ÇORBA VERİYORUM KİMİ ZAMAN ÇORBA İÇİNE PEYNİR UFALIYORUM...
ÖĞLEN 1 GİBİ UYUR 3 GİBİ KALKAR...
TV Yİ ÇOK FAZLA AÇMIYORUM SADECE BELİRLİ SAATLERDE SEVDİĞİ ÇİZGİ FİLM VARKEN...
O SAATLERDE DE YEMEK YEDİRİYORUM ONA ÇÜNKÜ ÖBÜR TÜRLÜ YEMİYOR ZOR YİYOR...BU YÖNTEM YANLIŞ BİLİYORUM AMA BAŞKA TÜRLÜ ÇOK ZOR YİYOR..
OLMADI LEĞENE SU DOLDURUP YEMEĞİ EĞLENCELİ HALE GETİRİYORUZ FASULYE NOHUT TARZI ŞEYLERLE ŞİŞEYE DOLDURMACA OYNUYORUZ...ZATEN YEMEK BİTİNCE ODA HİÇ DURMADAN OTURMADAN UYUYANA KADAR KOŞAR ZIPLAR...
SİZDE ONLA BİRLİKTE BAZI AKTİVİTELER YAPIN Kİ ALIŞSIN...
AYRICA YOĞURT VE ISPANAĞI BİRLİKTE VERMEYİN OKURKEN DİKKATİMİ ÇEKTİ
Ispanakta da demir vitamini olduğundan yoğurtla yememeniz gerekenlerden.
Sadece ıspanağı değil, içinde demir olan yiyecekleri kalsiyumla tüketmeyin.
tesekkurlerAz kaldı bahar geliyor mis gibi...
Alıp dışarı çıkın bol bol , tam park bahçe yaşı
Sabah ne kadar erken kalkarsa kalksın , tüm gün tv. başında hipnoz olmuş gibi geçiren çocuk , yorulmaz , yorulmayan çocuğun da uykusu gelmez . Acıkır ama acıktığını bile hissetmez .
Yiyeceklerini birlikte hazırlayın .İnan çok işe yarıyor , hem kız çocuğu mutfağa ilgisi vardır . Ben oğluma bile uyguluyorum . Kahvaltı için omlet mi hazırlanacak ? Yumurtayı dolaptan alması , yanınıza bir tabure alsın tezgahta tavaya o kırsın mesela , hatta senin kontrolünde o pişirsin gibi...
Gün içinde aktif olursa yorulacaktır . Dans etsin mesela dışarı çıkmadığınızda , hoplama yarışı yapın Yorulsun , bu yaşlarda koltukta tv karşısında uyuklayan babalarına benzemesinler bari