. . . . . . . . kızım canımı sıkıyor. . . . . . . .

çok haklısın.zaten uzmanlar bile söylüyor.anne kızınca baba savunmaya.
baba kizinca anne çocuğu savunmayacak."annen yada baban haklı demek lazım"

kızım aşırı babaci.bana biraz uzak.

benim çocuğumla ne hayallerim var.
onunla büyüyünce arkadaş gibi olacagim.diyorum ama
babası böyle yaptıkça kizimin benden sogumasindan korkuyorum.

oyuncak alırken kendisine seçtirseniz? belki daha hevesli olur.. bazen eğitici olsun şu iyimiş diyip alıyoruz yüzüne bakmıyorlar.. kendileri seçip alınca kıymetli oluyor.. bırakın o seçsin.. tabi yaşına hiç uymayacak birşey olmamalı.. seçenek sunun.. hangisi güzel aaa bununla beraber oynarız gibi pozitif telkinler yapın.. oyun grubu kurun, dışarı çıkın, seçtiği oyuncakları ile oynayın vs derken tv süresi kendiliğinden azalsın.. sonra sınırlamalar tatlı dille:))) bence başaracaksınız.. buraya yazacaksınız "bugün tv hiç açılmadı":) bir de o tv izlerken siz de aynı oda da birşeyler yapın.. ilgisini çeksin.. siz çağırmayın.. hafif iş pislik çıkaran montessori aktiviteleri var.. mesela bir kaba mısır nişastası koyup üzerine su dökün gıda boyası katın derken koşa koşa gelecektir:) sevgiler..

inşallah sizlerin sayesinde aşarım.
yarından itibaren başlayalım bakalım.

birde yemek yedirememek mevzusu için bir arkadasin bir örneği çok hoşuma gitti.

şöyle demiş
"evcilik oynarken sana geleyim ben pasta borekte yapcam sonra birlikte yeriz diyip guya evine gidiyormus gibi yapin elinizde de yiyeceklerle birlikte oturup yiyin o bunu oyun sanarken aslinda farketmeden yer"

yarın bu taktigi uygulayacağı bakalım.sonucu sizinle paylasirim.İYİ Kİ VARSINIZ

annelik zor zanaat:))) paylaşarak fikir edinerek hepimiz çözümler arıyoruz.. siz sinirlenince bunalınca bize dökün içinizi rahatlayın:) ona agresif olmayın ki sorunlar çözülsün.. benimde 20 aylık kızım var.. ah ah neler yaşıyoruz biz de.. yalnız değilsiniz..

Hemen kötü düsünme canim. Benim annemde daha çok disiplinliydi ve babam daha serbestti. Tabiki çoçukken bunu koz olarak kullaniyordum ve birçok zaman anneme kiziyordum çok kuralci diye. Simdi tabiki ben annem ile çok iyiyim, çokta seviyorum annemi fakat keske zamaninda hemfikir olup daha saglikli yetisseydim daha güzel olurdi diye düsünüyorum.

Endisenlemeye gerek yok. Bak annelerimiz kitab felan birsey bilmeden iyi kötü bizi büyütmeye çalistilar ve basardilar. Eminim sende esin ile beraber bunu basarirsiniz. Esin ile güzel tatli dille konus, gerekirse uzmanlarin kitabini göster ve onun kötü bir baba olmadigini vurgula, sadece kizina güzel bir egitim vermek istedigini anlat.

Kötü bir anne olsan burada konu açmazdin, kizinin iyiligi için çabalamazdin. Cocuk yetistirmek zaten çok zor birsey günümüzde. Bu konuda gelismeleri anlatirmisin? Ben ve sanirim benimle beraber birçok kk üyesi bu gelismeleri merak edecegiz :)

"Aşırı babacı bana uzak" demişsin ya, çocuğun bu şekilde davranması çok normal çünkü babasından sürekli destek görüyor.
Yoksa ufacık çocuk sana niye uzak olsun,tek sebebi yasakları sadece senin koyuyor olman.

Çocuk daha küçükken eşinle bu sorunu aşın. Sen sık sık anne-kız gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler, oyunlar oynat ona.
İkinizin başbaşa eğlenceli geçirdiğiniz oyunlar zamanla televizyonu da unutturur.

arkadaşım 3 yaşındaki çocuğa televizyon seyrettirmeniz çok yanlış günde en fazla 1 saat izlemeli ve anne rolünü kavrayabilmesi için senin onunla daha çok ilgilenmen gerekli pek çok annenin işine gelir çocuk tv izlerken evi toparlamak iş güç yapmak...Çok yanlış yapıyorsunuz çocuğunla dışarıya çıkıp konuşarak herşeyi anlatman gerek yavaş yavaş konuşarak ikna edici bi şekilde yemek yememesiniz sebebi de bunu baskılama yöntemiyle yapman çocuklar asla bu şekilde yemek yemez oyun oynarken ya da oyunlar kurarak ona yemek yedirmelisin ayrıca sen değil onun yemek yemesini sağla masaya ona da bi tabak koy mesela öğreterek herşeyi yapmayı göster sonra da uygulayacaktır...

Şu öğle uykusu süregelen bir zorunlulukmuş gibi davranılıyor ancak bence değil
Çünkü herkesin biyolojik saati farklı ve bu genlerle belirlenen bir şey
Elbette daha kolay olurdu erken yatsa ama öğle uykusuna yatmak istemiyorsa uykusu yoksa uyumayacaktır
Zorlamanın anlamı yok ki, bu bir gereklilik değil

evet haklısın.çocuk kızım bebekken;annelik bumuymus?çocuk büyütmek hiçte zor değilmiş derdim.
ama öyle değilmiş.boşuna demiyorlar çocuklar büyününce dertleri de büyür diye.
size allah kolaylik versin.bana yardimda bulunduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim.bunalım noktasındaydim.

ablacim seninle aile içi özel görüşmelerimiz olmuştu.
eşim sevgiden mahrum
babadan korkarak buyudu.
onun için.kizima ufak bir bagirmamda çıldırıyor.
eşim ikinci çocuğu çok istiyor.
bazen diyorum.bak daha 1 tanesini adam akıllı yetiştiriyoruz
ıkisine birden nasıl yetecegiz.
benim için doğurmak önemli değil.
o çocukları topluma güzel evlatlar yetiştirmek önemli.
daha bu yaşta bukadar aksi söz dinlemeyen simarik çocuk ilerde ne anayi sayar nede babayı.

suan kizim kendi kendine beslenip bir takım sorumluluklarini yapabilecek yaşta.
ama henüz yapamıyor.onun sersefil olmaması için ikinci çocuğu pek istemez oldum.
ben bebekle ilgilenirken bu çocuğumun benden bir takım şeyleri beklemeden kendisi yapmalı.
yoksa vicdan azabi duyarım.dedimya doğurmak önemli değil.onlarla ilgilenmek onlara yermek önemli.
evet ablacim sonuçları paylaşacağı.

çok sağolun.sabahtan itibaren evde bazı kurallar ve değişiklikler uygulayacagim.
inşallah ise yarar.

çocuğuma hadi otur tv seyret demiyorum.
aksine tv başından kaldırıyorum.

aslında benim en büyük problemim
kizimin duzensiz beslenmesi ve duzensiz uykusuydu.

burada ki arkAdaşlarım çok sağolsunlar.
önce tvnin daha büyük bir problem olduğunu ve onu aşarsak yemekte yiyebilecegini söylediler.

bakalım tv konusunda yarın kısıtlamalarim olacak.
değişimleri paylasacagim.herkese tsk ederim çoook sağolun.

ben çok cabaladim ama 2 yaşından sonra hiç öğlen uykusuna yatiramadim.
yatirdigim zaman zorla uyuttum en fazla 45 dk uydu.

tamam öğlen uyumasın ama sabah o kadar erken kalkmissin
en azından akşam saat 9:30 gibi yat?

galiba ilk başta çocuğu tvden uzaklastirmakla başlamalıyım.

canım benim düzensiz uykunun sebebi televizyon cep telefonu bilgisayar..vs gibi monitörlü aygıtların çocukarın beyinlerine verdiği radyasyon ve x-ray ışınlar bunlar yetişkinler de bile uyku bozukluklarına düzesizliklerine yol açıyor.neyse burada amacımız seni suçlamak falan değil doğru olan bilgilerimizi paylaşmak rica ederim sevgiler

3 yasinda ki bi nebegin butun gun televizyon izlemesi cok garip geldi banasize tavsiyem tv yi kaldirin yada sinirli izlemesini saglayin zayen sinirli ve agresif hali de ortadan kalkar gibi geliyo bana.benimde o yaslarda bi oglum var cizgi filmi hergun 1kere bile izlese Evde teror estiriyor ama ertesi gun hic bisey izlemediyse lokum gibi oluyor.

Öğle uykusu bir zorunluluk değil. Bence uykusu yeterli. 12de yatıp 9da kalkmak çok normal. Bir de bütün gün evde sizinle ve tv karşısında. Enerjisini atamadığı için yorulmadığını düşünüyorum. yorulsa zaten uyur ve acıkır..

Bütün gün evin içinde sizinle olması, sizin devamlı şunu yap bunu yap yemeğini ye diye telkinlerde bulunmanız onu size karşı agresifleştirmiştir. Bu çok normal.

Arkadaşların da dediği gibi tv fişini çekmekten başlayın işe. Benim eşim benim bile tv izlememe izin vermiyor. Çocuk olsa çok sıkar bu konuda heralde.

Kreşe yollama imkanınız varsa kesinlikle yollayın. Çünkü bu sizin için zorunlu bir ihtiyaç gibi gözüküyor. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama bir şeylerden kısın yine de yollayın. En azından haftanın 2-3 günü yarım gün gibi başlayabilirsiniz. O tarz oyun evleri var. Çocuğun biraz sosyalleşmesi ve tvden daha eğlenceli şeyler olduğunu görmesi lazım. Bir de yine istanbuldaysınız belediyenin ücretsiz spor tesislerinde çocuklar için yüzme var. Bir kere götürsen havuza anında değişimi görebilirsin.

Havalar da düzeliyor. Dışarı daha sık çıkabilirsin. Çocuğu her gün 1 saat kadar parka götürsen hem enerjisini hem öfkesini atmış olur. Onun arkadaşa ihtiyacı var.

Bir de ille günde 9 saat uyuyacaksa daha erken uyuyup daha erken kalkmasını sağla. Çocukların büyüme hormonları karanlıkta ve uykudayken salgılanıyor.

Son düzenleme:
Çok televizyon izliyor gibi geldi bana.
Enerjisini atması gerek onun, daha cok küçük.
Havalar ısınıyor, bol bol dışarı çıkarın imkanınız varsa.
Hem yorulacak, hem acıkacak.
Söyle bir örnek veriyim 17 aylık kızım var, yemek yemeği pek sevmez. Dün dışarı çıkarmadan önce çorbasını zor içirdim, 1.5 saat sonra eve döndüğümüzde direk mutfağa, ocağın başına gidip pişi (pişir demek istiyor) pişi diyerek bekledi. Yemeğini koydum hiç nazlanmadan yedi.
Hergün sokaktayım yaz kış demiyorum ben. Sizde alın kızınızı yürüyüş, park vs.imkanınjz doğrultusunda gezdirin. Tv'yi biraz unutur belki.
Kolaylıklar dilerim.

sabah sadece 10 dk.tvden sonra fisi prizden hafif geri çektim
elektrikler gitti dedim.kahvaltiyi istediğim gibi yapmasada
tam 3 kez mizmizlanip sofradan kalksada biraz yedi.

suan parktayız.
eve gidince yemek yeme problemi ne olacak bakalım.
görüşürüz.

drlar yemek istemiyorsa üstelemeyin acıkınca rahat rahat yedirirsiniz diyorlar hiç denedinizmi yedirmemeyi

genel olarak arkadaşlar zaten hataları sıralamış. uykusunu alamayan bir bebek elbetteki agrasif olacaktır.

Daha önce konustugumuzu biliyorum canim. Cok mantikli konusuyorsun, herkez bebek dogurur fakat önemli olan hayirli evlat olmalari. Bence bu konuda tekrar esin ile konus. Esini anliyorum, kendi almadigi sevgiyi kizina vermek istiyor fakat sinir koymamak ile sevgi vermek esit degildir. Cocuklara sinirlar gerekiyor.

Etrafinizda böyle çok simarmis, annesi babasi hayir demeyen çoçuklar yokmu? Olmasa onlari örnek olarak göster. Bencede 2inci çoçuk ile biraz daha bekle. Bu sorunlari çöz, ikisine bakmak çok daha rahat olacak. Ve gerçekten eminim bunlarin hepsinin üstünden geleceksin. Sen hayatinda çok zorluklardan geçtin, güçlü bir kadinsin ve bunun üstündende geleceksin! Hem sen hem kizin daha huzurlu bir yasama kavusacaginiz, sadece sabir gerekecek :)

Gece beslenmesinin yanlis oldugunu dusunuyorum. İcine bal seker katilmamis olsa da sutun icinde laktoz adi verilen seker bulunmakta. Tukuruk akisinin azaldigi gece saatlerinde disin ustunde kalan sut curuklere neden olur ve biberon curugu adi verilen curuklerle ugrasmak zorunda kalirsiniz. Ayni zamanda cocuk doktorlari da gece beslenmesinin gunluk beslenme duzenini bozdugunu soylemekte. Gece ikide sizi kaldirip birsey yedirseler siz sabah kahvalti yapmak ister misiniz?

drlar yemek istemiyorsa üstelemeyin acıkınca rahat rahat yedirirsiniz diyorlar hiç denedinizmi yedirmemeyi
şöyle soyleyeyim ablacim.
zaten benim sorunum şu; sofraya oturuyoruz ve onunda tabağını önüne koyuyorum yemiyorum diyor.
bende yemedi diye elimde tabakla peşinden koşmuyorum.2 saat belki 3-4 saat sonra tekrar yedirmek istiyorum.yine yemiyor.
yemiyor diye abur cubur veren bir anne değilim.
çook ama çook nadir acıktım der...
bende bunu problem ediyordum.
bakalım arkadaşlarım güzel fikirler verdiler.
bugün başladım yeni adimlara.neler olacak göreceğiz.sevgiler....

genel olarak arkadaşlar zaten hataları sıralamış. uykusunu alamayan bir bebek elbetteki agrasif olacaktır.
uykusunu alamıyor değil.duzensiz uyuyor.
mesela dün gece 3de yattı sabah 2:30da uyandı.
öğlen uyumuyor.ve gece geç yatıyor.
bende 10da kalkiyor gece 1de falan yatıyor.

tsk ederim Ablacim.
eşime söylüyorum.sinir koymak başka sevmek şevkat göstermek başka diye ama anlamiyor.
bak diyorum sev, öp ,kokla,sevginin ona göster.
büyüyüce" babamın beni optugunu sevdiğini hiç hatirlamiyorum"demesin diyorum...

seni sevsin ama saysinda.sen böyle simartirsan bu çocuk yarın seni saymaz.otoriteni koy diyorum.

o daha çok küçük büyüyünce anlar.şimdi anlamaz diyor...
youtubede bir babanın kizini ikna etme çabası var eşime izlettim .
dur bakayım yapabilirsem sizinle de paylasiyim.

[video]http://m.youtube.com/watch?v=7hq0ArwZ5-8[/video]

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…