- 22 Kasım 2013
- 1.600
- 326
- 123
- 32
- Konu Sahibi _cankizim_
-
valla kızım 3yaşına girecek 12 kilo.boyunu hatirlamiyorum ama disardan bakınca daha küçük gösteriyor.Aynı sorunu yaşayan bir anneydim. . Çok şükür 2 aydır çok daha iyi . . Öncelikle sabahları kahvaltıdan önce biraz yürüyüşe çıkın derim . . Temiz hava alın... Hem yaz geldi nerdeyse genellikle havalar orta sıcaklıkta. . Kızınızı yürüterek biraz enerji atmasını sağlayın . . Eve geldiğinde acıktım sözünü duyunca mesela bir tost kızınıza bir tost kendinize yapın. . Birlikte yapın birlikte yiyin. Kesinlikle yemek öncesinde abur cubur veya sıvı gıdalar aldırmayın. . .tabaklarını süsleyin. .
Kilo sorunu yoksa kendinizede çok dert etmeyin. . Ama hiçbir vitamin almadan büyüdüğünü düşünüyorsanız doktora başvurun
tsk ederim.uyarinizi dikkate alacagimBENİM KIZIM DA 2 YAŞINA GİRECEK UYKU DÜZENİMİZ OLUŞMAYA BAŞLADI ŞÜKÜR EMZİRMEYİ BIRAKTIM RAHAT ETTİK SABAH 8-EN GEÇ 9 GİBİ KALKIYOR...
KAHVALTI HİÇ BİR ŞEKİLDE YEMİYOR YERSE ZEYTİN BAŞKA BİŞİ YOK BEN DE SÜT 1 SAAT SONRA ÇORBA VERİYORUM KİMİ ZAMAN ÇORBA İÇİNE PEYNİR UFALIYORUM...
ÖĞLEN 1 GİBİ UYUR 3 GİBİ KALKAR...
TV Yİ ÇOK FAZLA AÇMIYORUM SADECE BELİRLİ SAATLERDE SEVDİĞİ ÇİZGİ FİLM VARKEN...
O SAATLERDE DE YEMEK YEDİRİYORUM ONA ÇÜNKÜ ÖBÜR TÜRLÜ YEMİYOR ZOR YİYOR...BU YÖNTEM YANLIŞ BİLİYORUM AMA BAŞKA TÜRLÜ ÇOK ZOR YİYOR..
OLMADI LEĞENE SU DOLDURUP YEMEĞİ EĞLENCELİ HALE GETİRİYORUZ FASULYE NOHUT TARZI ŞEYLERLE ŞİŞEYE DOLDURMACA OYNUYORUZ...ZATEN YEMEK BİTİNCE ODA HİÇ DURMADAN OTURMADAN UYUYANA KADAR KOŞAR ZIPLAR...
SİZDE ONLA BİRLİKTE BAZI AKTİVİTELER YAPIN Kİ ALIŞSIN...
AYRICA YOĞURT VE ISPANAĞI BİRLİKTE VERMEYİN OKURKEN DİKKATİMİ ÇEKTİ
Ispanakta da demir vitamini olduğundan yoğurtla yememeniz gerekenlerden.
Sadece ıspanağı değil, içinde demir olan yiyecekleri kalsiyumla tüketmeyin.
Az kaldı bahar geliyor mis gibi...
Alıp dışarı çıkın bol bol , tam park bahçe yaşı
Sabah ne kadar erken kalkarsa kalksın , tüm gün tv. başında hipnoz olmuş gibi geçiren çocuk , yorulmaz , yorulmayan çocuğun da uykusu gelmez . Acıkır ama acıktığını bile hissetmez .
Yiyeceklerini birlikte hazırlayın .İnan çok işe yarıyor , hem kız çocuğu mutfağa ilgisi vardır . Ben oğluma bile uyguluyorum . Kahvaltı için omlet mi hazırlanacak ? Yumurtayı dolaptan alması , yanınıza bir tabure alsın tezgahta tavaya o kırsın mesela , hatta senin kontrolünde o pişirsin gibi...
Gün içinde aktif olursa yorulacaktır . Dans etsin mesela dışarı çıkmadığınızda , hoplama yarışı yapınYorulsun , bu yaşlarda koltukta tv karşısında uyuklayan babalarına benzemesinler bari
evet haklısın canım.Tv izlediği zaman onun sevdiği oyunları oynamayı teklif edin ikna edin dışarı gezmeye parka çıkarın. Ayrıca kural koyun her gün şu kadar tv izleyebilirsin gibi. SÜper dadı programında izlemiştim yemek saatinde kesinlikle tv kapalı olmalıymiş yemek yemese bile herkes sofradan kalkana kadar oturmalıymış bir süre sonra canı sıkılıp yemek yer zaten. TV açık olduğunda dikkati orada oluyor ve tv izlemeyi yemeğe tercih ediyor. BAşta zorlansanızda koyduğunuz kuralı uygulamak için diretin uymadığı zamanlar küçük cezalar verebilirsiniz ama kesinlikle taviz vermeyin.
evet bu gece o uyurken sokecegim .bakalım.İşte tvyle vakit geçiyor diye kesinlikle kalkması lazım bence o tv bu hale getirmiş kızınızı 1 hafta olmasa alışıcaktır sizinle gezmelere de gider yemeğini de yer kendi oyun dünyasında hayalleri de gelişir ama resmen tv karşısında aptallaşıyor tabiri yerindeyse hepimiz aptallaşıyoruz ama onun o yaşta olmaması gerek
Gece sökün kabloları yarın sabahtan itibaren uygulayın ağlasa da kesinlikle taviz vermeyin illaki oyalancak bişi bulucaktır
hemen bir arastirayim kitabı.sağol canım.Size bu konularla ilgili bir kitap önerebilirim. 4 yaşındaki kuzenimle sorunlarımız vardı. Yemek yemiyor,uyumuyor,etrafındakilere de zarar veriyordu. hareketleri düzeldi şu an.
Lynn Clark- S.O.S Ana babalara yardım
Yardımcı olacaktır size. Çocuğunuzda otorite problemi var sanırım. Sözünüzü dinlemiyor.
Kesinlikle televziyon izlemesini engellemeniz gerekiyor. Bu yaşta tvden ne kadar uzak durursa o kadar iyi. Çok yanlış etkileniyorlar çünkü.
çok haklısın.çocuk bu yaşta tv bağımlısı olmuş :/
bence gerekirse tv yi evden uzaklaştırın yine de izlemesin.. sonrasında düzene girer belki bütün alışkanlıkları..
valla kızım 3yaşına girecek 12 kilo.boyunu hatirlamiyorum ama disardan bakınca daha küçük gösteriyor.
birde bi aralar saclari dökülüyor.
nerde anahtar bulsa onu.emiyor.
demir eksikliği olabilir mi ?
kızlar benim martta 3 yaşına girecek kızım var.
fakat çok duzensiz yemek yiyor,
duzensiz uyuyor.
bir günlük örnek vereyim.
mesela sabah 9da kalktı.
kahvalti hazırlıyorum.(öyle bebek gibi tabakta mamalar falan yapmıyorum)
sürekli mızmızalanip birseyleri bahane edip yemek yemiyor.
(bende yemedi diye başka seçenek sunmuyorum)
sonra saat 1 gibi çorba yedirmek istiyorum
onuda reddediyor.bu arada sabah kalktığında belli hiç aralıksız tv izliyor.
saat 3 gibi ıspanak ve yoğurt yedirmek istiyorum.
tabi yine mizmizlik.bende artık dayanamıyorum.
eltime yedittiriyorum.başkasıyla yiyor.aslında benim sonurum
benim çocuğumun bana karşı agresif olması.
neyse akşam 8 oluyor pilav tavuk yada makarna ne varsa onu önüne koyuyorum.
tabi bu arada bizimle beraber sofrada bir iki kasık alıyor.
sonra tekrar bir bahaneyle yemiyorum diyor.
(bu arada hala tv karşısında.)
saat 12-01 gibi salliyorum uyuyor.
gece saat 3 gibi 1 çay bardagi kadar süt veriyorum biberonla.
aslında biberon yaşı değil ama ne yapayim başka türlü içmiyor sütü.
benim sorum şu=kızım öğlen uykusuna yatmıyor.
bazen zorlada yatirsam bu sefer gece 2den aşağı uyumuyor.
3yaşında ki çocuğuk öğlen uyumalimi.
birde kaç saat aralıkla aslında yemek yemesi gerekir.
ne kadar uyumali????
bugün kahvaltıda misafirlerim vardı.fazla ilgilenemedim.
saat 12 gibi yarım poaça yedi.şuan yedirmek istesem yemiycek.
o kadar bunaldim ki .ikinci çocuğu düşünüyorum
ama bu şartlar altında biraz zor gibi.
2 bebeğe bakacak gücüm yok sanırım:26:
sağolun tsk ederim.Tv asla acma,sadece sizinle beraber sofraya oturmasini sagla yani sizden once yada sonra yemesin ve aksam 9 da yataga girsin.eger yatmak istemiyorsa birlikte yatin.yani 9 da tum isiklar sonsun herkes yatsin.belki bu bi care olabilir.bide kendi yemesi icin tesvik edebilirsin.yemeklerini susleyebilirsin mesela..yoksa bi pedagogtan yardim al.isin zor.kolaygelsin
ogun aralarinda abur cubur yiyor mu? televizyon karsisinda falan. Hani bazi anneler der ya, yesin de ne yerse yesin diye. Eger abur cubur aliskanligi varsa onu kesin. Bir de televizyonu kldirdiniz mi duzelir insallah.
Evet demir eksikliği olabilir.Netten "pika sendromu" diye aratabilirsin.
Ben senin yerinde olsam doktora götürüp tahlil yaptırırım.
Demir eksikliği varsa doktor demir ve belki ek vitamin verir.
O vitaminler zaten iştahını açar.
Cocuklar cok akillidirlar, anne babalarinim sinirlarini hemen cözerler, kizinizda sizi cözmüs, agresif olursa mizmizlik yaparsa onun istedigi oluyor... Sinirlari siz koyacaksiniz, cok taviz vermissiniz kolay olmayacak, yani hemen pes etmemeniz lazim... Hepsini birden degistirmek hem sizin icin hem kiziniz icin cok büyük stres olur, onun icin adim adim degisiklikleri yapmaniz lazim... Tv yi kati sekilde cözmeniz lazim, cekin fisleri yatak odasini kritleyin, aglasada sizlasada acmayin, oyunlar bulun beraber oynayin, resim yapin, disari cikin... Sabah erken uyandirin, öglen uykusu istemiyorsa yatirmayin, aksamlari erken yatirmaya alistirin, gec yatan cocuk yine erken kalkip uykularini alamayinca agresif olurlar, bu yastaki bi cocuk 10-12 saat uyumasi gerekir benim bildigim... Yemek yemeye zorlamayin, pesinden kosmayin, aburcubur vermeyin, elbette acikacaktir korkmayin birazcik yemek yemeden bisi olmaz, ama baktiki annesi vermiyor bisi bi zaman sonra kendi isteyecektir... Ufak ödüllendirmeler yapabilirsiniz, ama dedigim gibi hepsi bikerette olmaz, zaman ve sabira cok ihtiyaciniz var... Bu konularla alakali kitaplar okuyabilirsiniz... Allah yardimciniz olsun...
haklısın.ben evli de değilim anne de değilim ama trt de süper dadı programını izlemiştim bir kaç defa
orda da cocuklar tv veya pc başından kalkmıyor ve yemek yemiyorlar, dadı çözüm buluyordu ailelere
siz de youtube den bi bakın isterseniz
orada da annesiyle inatlaşan bir küçük kız çocuğu vardı
çocuğu tv den uzak tutmak için beraber oyun oynasanız sevmez mi ki oyun oynamayı
havalar da güzelleşti dışarı çıkmak parka gitmek istemez mi?
aynen yaa.bazen yeni nesil çocukarımıza o kadar üzülüyorumki.teknoloji hepimizin hayatını mahv etti.
bizlerin küçüklüğü nerde şimdikilerinki nerde.
bizim zamanımızda tv nedir bilmiyorduk bile.sadece oyunlar biliyorduk,resim çiziyorduk falan filan ama şimdiki çocuklarımızın hayatının merkezi tv olmuş,internet olmuş.bu sadece sizin kızınız için geçerli değil.benimde etrafımda bir sürü çocuk yetişiyor.onları gördükce gerçekten içim acıyor.bütün çocuklar leptop karşısında.bu hem çocukların sağlığı için kötü hemde gelişimleri için,etrafı anlamaları için kötü.o kadar çok özlüyorumki kendi zamanımızın çocukluklarını.
burda arkadaşlar birçok şey sunmuşlar size.bencede tv çalışmıyor diyin kızınıza.gerçi şimdiki çocuklarımız bizde akıllılar.hırs yapıp tv"nin çalıştığını bile ispatlaya bilir haldeler ama ne yapıp edin tv karşısında çok kalmasına izin vermeyin.
hergün mutlaka parka falan götürün.çocuk sonuçta.biraz gezdi mi yorulur.akşamda güzel uyur.yemek konusunda birşey söyleyemem malesef.:44:
Oncelikle ailece ev kurallarinizi belirleyin. Kurallari belirlerken cocugunuza da mutlaka fikrini sorun ki kurallara uyumu kolay olsun.Uyku ve yemek duzeni icin internette okul oncesi sitelerinde tablolar var bunlar size yardımcı olabilir.
Cocugunuzla gun icinde ne kadar ortak bir şey yapiyorsunuz. Evcilik oynamak, resim yapmak vs. Eğer bunları yapmiyorsaniz cocugunuzun size karsi agresif davranışları sizi cezalandirmak icindir.onunla bol bol oyunlar oynayin kuralları onun koydugu.
Ve mutlaka bir anaokuluna gönderin. Ben de okul öncesi öğretmeniyim. Kızınız gibi gelen çok ogrencimiz oluyor. Zamanla hepsi düzeliyor.
anahtar yalaması normal bir davranış değil..demir eksikliği olabilir..mutlaka tahlil yaptırın..tv konusunda bizim evde de sürekli açıktır ama bizimki sevdiği 1 çizgi film var, onun dışında takılıp kalmaz tv ye..sizinki bayağı oturup izliyor ve başka bişey yapmak istemiyor gibi..bu gece kabloları söktüyseniz yarınki tepkisini neler yaşadığınızı paylaşın lütfen..yemek konusunda gerçekten ısrar etmemek kendi haline bırakmak gerekiyor..elbet kendi gelip yemek isteyecek..evet zor ama diğer türlü onlar bizi parmağında oynatıyor
Canım yegenımde oyle sabah gözümüzü açıyoruz pepe aksam 10gıbı trt çocuk bitiyor bızımkı tvyı bırakıyor. Yemek yemıyor. Oyun haline getirmiş kendince onu. Biz ustune düştükçe o kaçıyor hoşuna gidiyor. Ancak biz yeme sorununu odullendırmeyle bırazcıkta olsa çözdük. Vu tabagını bıtırırsen sana surprız var diyoruz. Yada arkadaşına gıdıcez gıbı. Tv sorununyda gunduz dışarıya çıkıyoruz muhakkak. Yürüyoruz bırlıkte yoruyoruz onu. Ki cok asırı hıperaktıf bı cocuk. Eve.gelince yemeğimizi yiyip yıne ev icınde kosturuyoruz saklambaç vs top vs. Sonra kendisi yatağına gıdip sızıyor :)))
canım benim.çok güzel yazmışsın.eline sağlıksevgili yorgun anne:) öncelikle kim bilir biz 3 yaşındayken ne alemdeydik diyerek çok üzülmeyin sabırla hareket edin diyorum..
naçizane aklıma gelenleri paylaşayım..
bana da en önemli sorun TV gibi geldi.. tüm problemlerle aynı anda uğraşmamalısınız.. ilk sırada TV olsun önce ona odaklanın.. 3 yaşında konuşmalı anlatmalısınız sonra da belli saatler arasında izlemeli sadece.. birden tv yi kapamak çözüm olmayabilir.. azaltarak bırakacak..belli saatleri kabul etmiyorsan tv hiç açılmayacak demelisiniz.. karar onun..
size karşı agresif olması normal.. çocuklar en çok anneye nazlarının geçtiğini biliyorlar.. üzülmeyin.. beraber yemek hazırlayın.. eğlenceli tariflerle başlayın..
gündüz uykusu 3 yaş için olmazsa olmaz değil.. bence zorlamayın.. bütün gün tv karşısında oturduğu için yorulmuyor ve uyumuyor olabilir bu sorunu erteleyin tv süresi kısalana kadar..
gündüz hava soğuk da olsa dışarı çıkın.. park bahçeye hayır demeyecektir umarım.. yorulsun.. hava alsın.. uykuyu düzenlerken işe yarar..
gece süt vermeseniz bir de.. 3 yaşında biberon da biliyorsunuz sakıncalı..
9:00 kahvaltı ise 11 de meyve 13 de öğle yemeği 15 de süt 17 de kuruyemiş 20 de akşam yemeği olabilir.. ara öğünleri 1 ya da 3 kez yapmak tercih.. gündüz uykusu saatleri de çok etkiler.. az da yese yemese de belli saatlere bağlı kalın.. bilsin başına gelecekleri:)
hepsi bir yana her çocuk farklı bazı çocuklar daha zor yetişiyor.. şöyle böyle yapmalısın demek kolay.. muhakkak çok zor hepsi.. ama kendinizi perişan etmeyin.. tv dışındakiler zamanla rayına girer azıcık sabır.. ama tv olayını acilen çözmeniz çok faydalı olur..
sevgiler..
tsk ederim yorumunuz için.Çocuğunuz yalnızlık çekiyor ve kendini tv ye adamış...
Yapmanız gereken şey onu kendi akranlarıyla buluşturmak ve grup oyunlarına katmak.
Oyun grubunada gönderebilirsiniz.
Ona değişik oyuncaklar alın,evde birlikte oynayın..Yaşına ve zekasına uygun olanlardan,
Beraber parka,gezmelere,avm lere gidin..Enerjisini atsın üstünden,
Yemek konusuna gelince sevdiği şeyleri renkli tabaklarda ve süsleyerek sunun ve evde bir kural koyarak ona uyun,
Kahvaltı tabağı mesela zeytinden gözler,havuçtan saçlar yapabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?