. . . . . . . . kızım canımı sıkıyor. . . . . . . .

herkese karşı inat ama bana karşı daha fazla.
zaten yemek yemediği zaman sikmiyorum aksine sen bilirsin diyorum.

kahvalti yapmadigi zaman oba özel baştan hazirlamiyorum
çünkü zaten her sabah onunda yiyebileceğiniz şeyler hazırlıyorum.

saat 3-4gibi yedirmek istiyorum.sabahtan belli aç sonuçta.

yemezse akşam yemeğine kadar bekletiyorum.
hem belki daha çok acikir.hemde sofra adabıni öğrensin istiyorum.
zaten sofrada herşeye bir bahane buluyor.

mesela eşimle konuşuyoruz.
"siz çok konuşuyorsunuz.sıkıldım"deyip kalkiyor.

onunla ilgileniyoruz sorular soruyoruz.
off yaa konmak istemiyorum deyip kalkiyor onunla

yani güzelliktende anlamiyor.

bu arada benim kızım 4 yaşında 2 buçuk yaşından itibaren öğlen uykusunu bıraktı onu belirteyim.yemek konusunda ser bir örtü koy önüne tabağı döke saça kendi yesin belki daha eğlenceli gelebilir ona balık yağı benim kızımda çok etki etti iştahında, hırçınlığına gelince sanırım yalnız büyüyor tam gün enerjisini atamıyor çünkü 8 ay öncesine kadar benim kızımda yalnızdı baktım çocuk tv bilgisayar tuttum evimi taşıdım kardeşimin yanına 2 yeğenim var kızımla yaşıt şimdi sürekli bir aradalar hopluyor zıplıyor dilediğince oyunlar oynuyorlar haliyle ne tv arıyor nede başka bir şey.yani çocuğunu yaşıtları varsa sürekli bir araya getir olmadı sık sık parka götür hiç bir şey yapamıyorsan kendin kapat tv oyunlar oyna gel beraber yemek hazırlıyalım beraber yiyelim de onada minik görevler ver ne diyebilirim çocuk büyütmek zor iş kolay gelsin canım.

yazdığınız zor anlsılsada cok faydalı bılgıler vermıssınız..tesekkurler

size fikir vericek deneyimli anneler vardır ama nacizane görüşüm; çocuk enerjisini tv karşısında boşa enerji harcıyor enerjisini daha verimli kullanırsa yeme isteği de artar yani ne biliyim oyun oynasa top oynasa küçüklüğümüzdeki gibi hoplamalı zıplamalı lastik faan oynasa doğal olarak acıktığını hissedicek ve yemek yemek isteyecek...biz bile tv karşısındayken ne yediğimizi bilmiyoruz acıktığımızı hissetmiyoruz çok fazla...

Tv den uzak tutmalısın
Bir de oyun grupları oluyor yaşına göre
Yaşıtlarıyla hem oynuyor,hem zekası gelişiyor böylece
Yorulduğu için uyur da,yemek de yer
Ama devamlı tv izlerse hem yemek yemez,yorulmaz,Allah korusun zekası da geri kalır

Ben anne değilim, çocuk psikolojisi ile ilgili bir eğitimim de yok, ama yeğenim sizin kızınızın yaşlarındayken bir müddet bakmıştım ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki, TV ve bilgisayar çocukları agresifleştiriyor. Çocuk ve bebekler için yayın yaptığını iddia eden kanallar da farketmiyor. Bence çocuğunuzun TV karşısında geçirdiği zamanı azaltıp mümkünse onunla oyunlar oynayın, çeşitli aktiviteler yapmaya çalışın, mümkün olduğu kadar birlikte vakit geçirin. Enerjisini atınca agresifliği de azalacaktır diye düşünüyorum.

teşekkür ederim canım.
zaten ben çok kuralciyim.tabi kurallarim kizima sökmuyor o ayrı.
yani dediğin gibi yemek mutfakta yenir.
yemekten önce eller yıkanır vs.
ama o bunları hep bahane ediyor.
beni yememeyle korkutuyor

ben zaten tv hastası değilim olmasada olur yani.

marmeladcim birde çok asosyal.
etrafda yaşıt arkadaşı yok
ama aynı apartmanda amcasinin erkek çocukları var ikiside 6 yaşında ama genelde anlaşirlar.
tabi benim kızım mizmizlik etmezse.

mesela hadi annecim amcalara gidiyoruz diyorum.(aynı apt. oturuyoruz)
ben gelmiyorum sen git diyor.ama olmaz evde yanlız kalamazsin diyorum.
anne sen kapıyı kitle git ben tv seyredeceğim diyor.

yaa 24 saat evde.
hiç sevmiyor bir yere gitmeyi.
kendisi istemiyor.

Sizin bu kadar saat tv seğrettirmeniz pek doğru değil algıları tv karşısında kapandığı için açlığını bile anlamıyordur. Beyin gelişimi içinde sağlıklı bulmuyorum tv yi. Alıp dışarı çıkarıp hareket sağlarsanız aktivite ve temiz havanın iştahını açacağını umuyorum

Çok fazla tv izliyor kızınız bunun çok zararı var,o yüzden televiZyonu açmayın bozuldu diyin,bir süre sizde izlemeyin böylelikle izlemeyi unutur.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyiki varsınız kızlar

Aynı sorunu yaşayan bir anneydim. . Çok şükür 2 aydır çok daha iyi . . Öncelikle sabahları kahvaltıdan önce biraz yürüyüşe çıkın derim . . Temiz hava alın... Hem yaz geldi nerdeyse genellikle havalar orta sıcaklıkta. . Kızınızı yürüterek biraz enerji atmasını sağlayın . . Eve geldiğinde acıktım sözünü duyunca mesela bir tost kızınıza bir tost kendinize yapın. . Birlikte yapın birlikte yiyin. Kesinlikle yemek öncesinde abur cubur veya sıvı gıdalar aldırmayın. . .tabaklarını süsleyin. .

Kilo sorunu yoksa kendinizede çok dert etmeyin. . Ama hiçbir vitamin almadan büyüdüğünü düşünüyorsanız doktora başvurun

tv konusunda haklısınız.
ama yemek mevzuuna gelince.çocuğumun günleri aç geçiyor.
çünkü neden;onu zorlamiyorum.ona bebekmis gibi davranmıyorum.
yada bu yersen sana cikolata verecegim demiyorum.çünkü yanlış taktik.

bizimle aynı sofrada önüne koyuyorum. yetmiyorsa sen bilirsin diyorum.
ama hiç pes etmiyor.

BENİM KIZIM DA 2 YAŞINA GİRECEK UYKU DÜZENİMİZ OLUŞMAYA BAŞLADI ŞÜKÜR EMZİRMEYİ BIRAKTIM RAHAT ETTİK SABAH 8-EN GEÇ 9 GİBİ KALKIYOR...
KAHVALTI HİÇ BİR ŞEKİLDE YEMİYOR YERSE ZEYTİN BAŞKA BİŞİ YOK BEN DE SÜT 1 SAAT SONRA ÇORBA VERİYORUM KİMİ ZAMAN ÇORBA İÇİNE PEYNİR UFALIYORUM...
ÖĞLEN 1 GİBİ UYUR 3 GİBİ KALKAR...
TV Yİ ÇOK FAZLA AÇMIYORUM SADECE BELİRLİ SAATLERDE SEVDİĞİ ÇİZGİ FİLM VARKEN...
O SAATLERDE DE YEMEK YEDİRİYORUM ONA ÇÜNKÜ ÖBÜR TÜRLÜ YEMİYOR ZOR YİYOR...BU YÖNTEM YANLIŞ BİLİYORUM AMA BAŞKA TÜRLÜ ÇOK ZOR YİYOR..
OLMADI LEĞENE SU DOLDURUP YEMEĞİ EĞLENCELİ HALE GETİRİYORUZ FASULYE NOHUT TARZI ŞEYLERLE ŞİŞEYE DOLDURMACA OYNUYORUZ...ZATEN YEMEK BİTİNCE ODA HİÇ DURMADAN OTURMADAN UYUYANA KADAR KOŞAR ZIPLAR...
SİZDE ONLA BİRLİKTE BAZI AKTİVİTELER YAPIN Kİ ALIŞSIN...

AYRICA YOĞURT VE ISPANAĞI BİRLİKTE VERMEYİN OKURKEN DİKKATİMİ ÇEKTİ
Ispanakta da demir vitamini olduğundan yoğurtla yememeniz gerekenlerden.
Sadece ıspanağı değil, içinde demir olan yiyecekleri kalsiyumla tüketmeyin.

Az kaldı bahar geliyor mis gibi...

Alıp dışarı çıkın bol bol , tam park bahçe yaşı

Sabah ne kadar erken kalkarsa kalksın , tüm gün tv. başında hipnoz olmuş gibi geçiren çocuk , yorulmaz , yorulmayan çocuğun da uykusu gelmez . Acıkır ama acıktığını bile hissetmez .

Yiyeceklerini birlikte hazırlayın .İnan çok işe yarıyor , hem kız çocuğu mutfağa ilgisi vardır . Ben oğluma bile uyguluyorum . Kahvaltı için omlet mi hazırlanacak ? Yumurtayı dolaptan alması , yanınıza bir tabure alsın tezgahta tavaya o kırsın mesela , hatta senin kontrolünde o pişirsin gibi...

Gün içinde aktif olursa yorulacaktır . Dans etsin mesela dışarı çıkmadığınızda , hoplama yarışı yapın Yorulsun , bu yaşlarda koltukta tv karşısında uyuklayan babalarına benzemesinler bari

Tv izlediği zaman onun sevdiği oyunları oynamayı teklif edin ikna edin dışarı gezmeye parka çıkarın. Ayrıca kural koyun her gün şu kadar tv izleyebilirsin gibi. SÜper dadı programında izlemiştim yemek saatinde kesinlikle tv kapalı olmalıymiş yemek yemese bile herkes sofradan kalkana kadar oturmalıymış bir süre sonra canı sıkılıp yemek yer zaten. TV açık olduğunda dikkati orada oluyor ve tv izlemeyi yemeğe tercih ediyor. BAşta zorlansanızda koyduğunuz kuralı uygulamak için diretin uymadığı zamanlar küçük cezalar verebilirsiniz ama kesinlikle taviz vermeyin.

Gereken tüm öneriler yapılmış zaten.
Benim önerim, süper dadı programını internetten izlemeniz.
Yol gösterici olacağını düşünüyorum.
Bu sorunu yaşayan ebeveler kısa sürede sorunu gayet güzel çözdüler verilen destekle.

Son düzenleme:
sağol abla.

çok teşekkür ederim iyi varsınız.
yorumunuz için tesekkurler
sanırım kresden bahsediyorsun.
evet kreş çok iyi fikir.uzan zamandır aklımda.
ama bir türlü maddi açıdan hazır olamadık.
tesekkurler.
haklısınız.

İşte tvyle vakit geçiyor diye kesinlikle kalkması lazım bence o tv bu hale getirmiş kızınızı 1 hafta olmasa alışıcaktır sizinle gezmelere de gider yemeğini de yer kendi oyun dünyasında hayalleri de gelişir ama resmen tv karşısında aptallaşıyor tabiri yerindeyse hepimiz aptallaşıyoruz ama onun o yaşta olmaması gerek

Gece sökün kabloları yarın sabahtan itibaren uygulayın ağlasa da kesinlikle taviz vermeyin illaki oyalancak bişi bulucaktır

Size bu konularla ilgili bir kitap önerebilirim. 4 yaşındaki kuzenimle sorunlarımız vardı. Yemek yemiyor,uyumuyor,etrafındakilere de zarar veriyordu. hareketleri düzeldi şu an.

Lynn Clark- S.O.S Ana babalara yardım

Yardımcı olacaktır size. Çocuğunuzda otorite problemi var sanırım. Sözünüzü dinlemiyor.
Kesinlikle televziyon izlemesini engellemeniz gerekiyor. Bu yaşta tvden ne kadar uzak durursa o kadar iyi. Çok yanlış etkileniyorlar çünkü.

çocuk bu yaşta tv bağımlısı olmuş :/
bence gerekirse tv yi evden uzaklaştırın yine de izlemesin.. sonrasında düzene girer belki bütün alışkanlıkları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…