• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım bronşit başlangıcı oldu.yardım edin lütfen

ten87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
229
1
96
selam kızlar.3 aylık bir kızım var.bugün doktora götürdük ve bronşit başlangıcı olduğunu öğrendik.daha çok küçük olduğu için antibiyotik veremeyeceğini söyledi doktorumuz.prospan adında bir şurup verdi.tamamen bitkiselmiş.günde 3 kere birer çay kaşığı kızıma vermem gerekiyormuş.çok küçük olduğu için fazlasıyla tedirginim.sizlerden yardım istiyorum.deneyimli anneler bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

geçmiş olsun canım benım yegenımde bronşit gerçekten çok zor bir hastalık doktorun dediklerini yapın sakın aksatmayın allah şifa versin gercekten ilerleyince astıma çeviriyor şuan benim yegenim 3 yaşında ve astım oldu:((

teşekkür ederim cnm dikkat edicem.umarım bana fikir verecek arkadaşlarda çıkar

bu arada sizede çok geçmiş olsun.umarım sağlığına kavuşur

bebeği bronşit olan tek anne ben miyim ya? daha çok moralim bozuldu

bu aralar salgın var sanırım tum bebekler öyle neredeyse gecmış olsun umarım bebeğiniz çabucak toparlanır bizdede nezle durumu var ciğerlere inmemişti ama gunlerdir burundaki hırıltımız geçmedi tekrar gıdıcez doktora siz ne şikayetle gitmiştiniz? Doktor kendısı muayene ederekmi teşhisi koydu yoksa film falanmı çekildi?

gozunu bebisten ayirma, anormal bir durum gorursen de hastaneye gotur hiç tereddut etme !

benim bebis 2 yasinda çok gittik hastaneye (genellikle de gece) bazen bosuna gittmis olduk ama bazen de giderek felaketlerin onune geçtik !

simdi geldi aklima bak uyudugunda kuru sogan al bir tane 4-5 parçaya bol bebeginin bas ucuna koy hem rahat nefes alir hem de burnu açilir...

bir kaç ay once kizim nezle oldu çok balgami vardi burnunu temizleyip yatirdik uykuda oksurme krizleri tutuyordu resmen, esim uyandiralim tekrar burnunu temizleyelim dedi ben de biraz daha beklemek istedim bu arada netten arastirdim (fransiz forumlardan) daha once çok okumustum ama hiç aklima yatmamisti diye yapmamistim herkes kuru sogan diyor baska bisey demiyor, biz de yaptik inanirmisin sabaha kadar misil misil uyudu, bir kere bile oksurmedi...

Sogandan salinan gazlar (gozleri sulandiran gazlar) ayni sekilde burnu bronslari da sulandiriyor sanirim...

Zaten bitkisel tedavidede sogana çok benzeyen birsey kullaniliyormus oksuruk balgam için...

çok geçmis olsun.. acilllllllllll sifalar....

bebeğini bronşitolduğunda yPABİLECEĞİniz onun için en güzel şey, takipte olan doktorun verdiğiilaçları o kesin diyene kadar kullanmak ve bolbol dinlenmesini sağlamak tabi sıvı almasıda çok önemlidir.
bebeklerimiz malesef hastalanarak bakterileri, virüsleri tanıyor.. geçmiş olsun iyi geceler

burcu öncelikle teşekkür ederim.kızımda hafif öksürük vardı ben önlem amaçlı götürmüştüm doktora bronşit çıktı.başka herhangi bir rahatsızlığı yok.doktoru kendi muayane etti.film falan çektirmedik.zaten henüz başlangıç olduğunu söyledi.sanki bugün daha iyi.umarım senin bebişinde biran önce sağlığına kavuşur.

maela çok teşekkür ederim verdiğim bilgiler için bugün denicem söylediğini.

skphotographer sanada teşekkür ederim.paptya çayı ile anason verdim dün sıvı alımı artsın diye.inşallah biran önce sağlığına kavuşacak kızım

burcu öncelikle teşekkür ederim.kızımda hafif öksürük vardı ben önlem amaçlı götürmüştüm doktora bronşit çıktı.başka herhangi bir rahatsızlığı yok.doktoru kendi muayane etti.film falan çektirmedik.zaten henüz başlangıç olduğunu söyledi.sanki bugün daha iyi.umarım senin bebişinde biran önce sağlığına kavuşur.

maela çok teşekkür ederim verdiğim bilgiler için bugün denicem söylediğini.

skphotographer sanada teşekkür ederim.paptya çayı ile anason verdim dün sıvı alımı artsın diye.inşallah biran önce sağlığına kavuşacak kızım

inşallah tez zamanda iyileşir. ortalama iyileşim ömrü 10 gün belki öksürük bir hafta daha uzayabilir onuda dert etme öksürükle balgam atarlar, bazı bebekler kusarak bazılaınında kakasında çıkar.. doktorun zaten bu bilgiyi sana verecektir. çok geçmiş olsun tekrardan

teşekür ederim.evet doktorumuz bir hafta on gün içerisinde geçer demişti.ama bazılarında hızlı ilerleme de olabiliyormuş.ayın 22 sinde kontrolümüz var.inşallah hayırlı sonuçlar alırız.

teşekür ederim.evet doktorumuz bir hafta on gün içerisinde geçer demişti.ama bazılarında hızlı ilerleme de olabiliyormuş.ayın 22 sinde kontrolümüz var.inşallah hayırlı sonuçlar alırız.

tamam banada haber verirsin.

merhabalar..çok geçmiş olsun..benim de 26 aylık bir oğlum var..bizde aynı sıkıntıları yaşadık bebekliğinde..sizin doğal yöntemlerle tedavi etmeye çalışma şansınız çok yok..çünkü henüz çok küçük..bir de 1 yaş altı çocuklarda genelde bronşit değil de bronsiolit görülüyor..ikisi de birbirine yakın şeyler..sizinki muhtemelen bronsiolittir..üzerinin terli kalmamasına çok dikkat edin..bol anne sütü ile beslensin..şu anki onun en büyük ilacı anne sütü..yattığı odanın havasının çok kuru veya çok nemli olmamasını sağlayın..çok öksürük olursa yastığını biraz yükseltin ve yan yatmasını sağlayın..çok sık tekrarlamadığı sürece çok korkulacak bir durum yok..tekrardan geçmiş olsun..

selam kızlar.3 aylık bir kızım var.bugün doktora götürdük ve bronşit başlangıcı olduğunu öğrendik.daha çok küçük olduğu için antibiyotik veremeyeceğini söyledi doktorumuz.prospan adında bir şurup verdi.tamamen bitkiselmiş.günde 3 kere birer çay kaşığı kızıma vermem gerekiyormuş.çok küçük olduğu için fazlasıyla tedirginim.sizlerden yardım istiyorum.deneyimli anneler bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

merhaba arkadaşım bu ilaçta sadece kurutulmuş Hedera helix folium ekstresi oldupu iiçin bitkisel olarak geçiyor elbette tamamı bitkisel değil ancak bronşial hastalıkların iyileşiminde yardımcı bir maddedir doktorun kullan dediyse onun belittiği ölçülerde, belittiği gün kadar kullanabilirsin kurutulmuş Hedera helix folium bir bitki türüdür ve bir çok kişide iyileşme göstermiştir.. bu arada anne sütü veriyırmusun?

[bu arada arkdaşlar salgın hastalık olduğu için mümkünse çocuk doktorunuza sağlıklı olan çocuğunuzu kontrol yada gelişim amaçlı götürmeyin. sağlık oakları sakin oluyor rutin minik kontrollerini (boy,kilo,aşı vs.) sağlık ocaklarında yaptırın.

aedk bilgilerin için çok teşekkür ederim.evet terleyince ökrüsüğü artıyor

skphotographer evet anne sütü veriyorum fakat günde 3 defa da mama veriyorum.maalesef sütüm yetmiyo.bu konuda da yardıma çok ihtiyacım var aslında.rezene içiyorum bunun yanında bira mayası içmeye başkadım,boza tüketiyorum birkaç gündür umarım sütüm artar.

aedk bilgilerin için çok teşekkür ederim.evet terleyince ökrüsüğü artıyor

skphotographer evet anne sütü veriyorum fakat günde 3 defa da mama veriyorum.maalesef sütüm yetmiyo.bu konuda da yardıma çok ihtiyacım var aslında.rezene içiyorum bunun yanında bira mayası içmeye başkadım,boza tüketiyorum birkaç gündür umarım sütüm artar.

bana eczacı bir arkadaş keçinoynuzu pekmezi verdi sütüm artmaya başladı. birde ameraka dan ithal bir ilaç varmış sütü çok artırıyormuş bir yakınım yıllar önce onu kullanmış sütü öyle çokmuş ki sütü kesilmiş bir arkadaşına bile poşet poşet vermeye balamış ama adını bulamıyoruz.. ben biraz araştırayım sana döçönerim onunla ilgili. bu arada keçi boynuzu pekmezi çikolatalı ben pekmezden nefret ederken şimdi deli gibi yiyorum sütümde maşallah iyi:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım kızımı geçen cuma kontrole götürdük ciğerlerinde problem kalmamış.kusura bakma hemen haber veremedim.babam ameliyat oldu onunla ilgileniyorduk.keçi boynuzu pekmezi mi çikolatalı?ayrıca diğer ilacın adını bulabilirsen söylersin.senden haber bekliyorum.

canım kızımı geçen cuma kontrole götürdük ciğerlerinde problem kalmamış.kusura bakma hemen haber veremedim.babam ameliyat oldu onunla ilgileniyorduk.keçi boynuzu pekmezi mi çikolatalı?ayrıca diğer ilacın adını bulabilirsen söylersin.senden haber bekliyorum.

çok geçmiş olsun kızına sevindim babana üzüldüm.. ciddi değildir inşallah... keçiboynuzu pekmöezi evet her eczanede bulabilirsin çok faydalı.. çikolatalı dedi kadın satarken çikolata gibide tadı var birazda ağda yer gibi oluyorum alaşımlı sıvı değil :)

o ilacı hala araştırıyorum

çok geçmiş olsun miniğe
bende bugün götürdüm kızımı
birkaç gündür öksürük ve burun akıntısı vardı
ve doktor brnoşit başlangıcı dedi :(
antibiyotik falan verdi
inşallah bronşit olmadan atlatırız yaa
birde yarın arkadaşa gidicektik komşumla
ama ikisininde çocuğu bronşit olmuş ne yapsam yaa
gitsemmi zaten hasta deyip
yoksa gitmesemmi bilemedim yaa

Back