- 20 Haziran 2015
- 1.282
- 3.140
- Konu Sahibi Ece Dawswert
Bu kadar çok kadının başına çocukken benzer bir olay geldiği için genel bir bilgi vermek istedim. Bu tür talihsiz bir olayın aslında çocuğun cinselliğin ne olduğunu bilmediği bir yaşta gerçekleşmesi nispeten daha iyidir. Yine de çocuk aklıyla gördüğü olayı olumsuz olarak tasvir etmesi olasıdır. Örneğin 'babam annemin canını acıtıyordu, annem ağlıyordu, babam anneme kızıyordu' diye düşünerek üzülür. Ama olayın cinsel boyutunu henüz kavrayamaz. Bir psikolog yardımıyla yaşına en uygun cevap verilmelidir. Çocuğun gördüğü olayın bilinçaltında yer etme ihtimaline karşı cinsel konularda merakının uyanmaya başladığı yaşta tekrar psikolog yardımı alınarak bu olayı hatırlayıp hatırlamadığı ve cinsellikle bağdaştırdıktan sonra üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmadığı öğrenilebilir.
Çocuğun cinsellikten haberdar olduğu fakat henüz o işi anne ve babasına yakıştırmadığı bir yaşta travma daha büyük olabilir. Soruları dürüstçe cevaplanmalı ve gerekirse psikolog yardımı alınmalıdır.
'Ben de gördüm bana bir şey olmadı' diyen hanımları kutluyorum. Şanslısınız. Özellikle çocuklukta yaşanan cinsel travmalar (bu kesinlikle bir travmadır) hayatın tümünü, özellikle cinsel hayatı etkileme potansiyeline sahiptir. Tedavi edilmelidir.
Çocuğun cinsellikten haberdar olduğu fakat henüz o işi anne ve babasına yakıştırmadığı bir yaşta travma daha büyük olabilir. Soruları dürüstçe cevaplanmalı ve gerekirse psikolog yardımı alınmalıdır.
'Ben de gördüm bana bir şey olmadı' diyen hanımları kutluyorum. Şanslısınız. Özellikle çocuklukta yaşanan cinsel travmalar (bu kesinlikle bir travmadır) hayatın tümünü, özellikle cinsel hayatı etkileme potansiyeline sahiptir. Tedavi edilmelidir.