• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım bişey yemiyoooo :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sema.cik

___kızına aşık___
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
181
0
96
38
Bursa
merhaba arkadaşlar
kızım 1 mayıs 2009 doğumlu
14 ayını doldurdu. şu an 11 kilo ve 80 cm.
çok iştahsız. ön dişleri patlayalı çok oldu şimdi arka dişleri patladı ve her gün yeni bi diş görüyorum ağzında. dolayısıyla hep sulu ve soğuk şeylere saldırıyor. yemek gördümü ağlıyor. acaba şu an kilosu normalmi. aynı aylarda bebişi olan arkadaşlar sizinkilerin kilo ve boyları nedir.:gitme:

merhaba arkadaşlar
kızım 1 mayıs 2009 doğumlu
14 ayını doldurdu. şu an 11 kilo ve 80 cm.
çok iştahsız. ön dişleri patlayalı çok oldu şimdi arka dişleri patladı ve her gün yeni bi diş görüyorum ağzında. dolayısıyla hep sulu ve soğuk şeylere saldırıyor. yemek gördümü ağlıyor. acaba şu an kilosu normalmi. aynı aylarda bebişi olan arkadaşlar sizinkilerin kilo ve boyları nedir.:gitme:

merhaba canım bu çok normal bir durum sakın endişelenme biraz rahatla :) şimdi sana bebişin için bir kaç tavsiyede bulanacağım annesi:) önecelikle sakın çeşitli besinleri rondodan geçirip bulamaz haline getirip onun ağzına dayama yoksa ileride yemek seçer ve gerçekten bu senin başına dert açar hatta tek düze beslenmekten obez bile olabilir aman dikkat çok önemli bir konu bu.Bırak bütün tatları tek tek tatsın ve öğrensin o şu an deneme ve öğrenme çağında,damak zevki gelişecek.hem nekadar taneli ve ısırabileceği çiğneyebileceği besinler yerse çene kasları okadar kuvvetli olur ve bu onun ilerki yaşamında ona ve sana destek olacak.onun eline taze sebze meyve ver. mesela soyulmamış doğranmamış körpe salatalık ver gevelesin dursun.elmayyı 4 e böl ver emsin suyunu ısırmaya çalışsın dişlerini kaşısın. taze soğan ver gevelesin ağzında.papatya çayı içir rahat uyusun ağzındaki yaralar iyileşsin.bir süre böyle idare edeceksiniz.bulguru pilavı küçük küçük miktarlarda ver gevelerken yer, şimdi bana bazı anneler kızacaktır o küçücük çocuk boğulur die ama siz çocuğunuzu hafife almayın sakın o gerekli donanıma sahip ve siz zaten başındasınız gerekli uygulamayı yaparsınız. dünyanın her yerinde bu uygulama böyledir.ve büyüdükçe sakın kızım/oğlum patlıcan kabak sevmiyor yanına pilav makarna yapayaım falan demeyin potansiyel obez yaparsınız çocuğu.haa annesi muz ver ona çok sevecek:) hadi bakalım kolay gelsin marulu da unutmayalım...

Canım benim kızım 22 nisan doğumlu 9,5 kilo 77 cm. boy. Benimkinin kilosuna dr. normal diyorsa, seninkinin kilosu hayli hayli normal :)

Sebzeleri soğuk yoğurdun içine koyup vermeyi dene. Zeytinyağlılardan yedirebilirsin. Soğuk az şekerli sütlaç, muhallebi yapıp yedirebilirsin, soğuk meyveler, dondurma yedirebilirsin hem besleyici, hem de rahatlatır. Yedikten sonra üzerine su içir, hiç bir şey olmaz.

İçi jelli dişlikler var, buzluğa koyuyorsun, onlardan alabilirsin tabi dişlik ısırmayı seviyorsa, benimki maalesef hiç kullanmadı.

Umarım fazla zorlanmadan çıkarırsınız tüm dişleri..

Canım benim kızım 22 nisan doğumlu 9,5 kilo 77 cm. boy. Benimkinin kilosuna dr. normal diyorsa, seninkinin kilosu hayli hayli normal :)

Sebzeleri soğuk yoğurdun içine koyup vermeyi dene. Zeytinyağlılardan yedirebilirsin. Soğuk az şekerli sütlaç, muhallebi yapıp yedirebilirsin, soğuk meyveler, dondurma yedirebilirsin hem besleyici, hem de rahatlatır. Yedikten sonra üzerine su içir, hiç bir şey olmaz.

İçi jelli dişlikler var, buzluğa koyuyorsun, onlardan alabilirsin tabi dişlik ısırmayı seviyorsa, benimki maalesef hiç kullanmadı.

Umarım fazla zorlanmadan çıkarırsınız tüm dişleri..

malesef canım benim kızımda da her çeşit diş kaşıyıcısını denedik ama diş kaşıyıcıdan başka herşey ağzında sempatiksalakcinni

benım kızımda 10 aylık 9 kılo 75cm boyu hıcbısey yemıyo sadece tarhana yayla corbsı baska bısey yok dr da onların tadını bozmadan herseyı onların ıcıne kat dedı neyı sevıyosa ıcıne dıgerlerını katabılırsınız herturlu gıdıyo sonucta..ama yemeyen cocuk cok zormus onu anladım annemde benden cok cekmıs allah yardımcımız olsun

arkadaşlar kilolu çocuk sağlıklı çocuk değildir. bugün günü kurtarmak için yiyecekleri karıştırmak istiyorsunuz fakat çocuk tatları tek tek deneyip öğrenmez ise ileride başınıza daha çok iş açacak hiç bir şey yemeyecek. büyüyünce yer demeyin sakın çünkü yemiyorlar.bir diyetisyen olarak önerim sabırlı olun yemese bile sabırla az az tattırın merak etmeyin onlar aç kalmazlar

iştahsız diyince çok zayıf bişi sandım:)

benim kardeşim 20. ayın içinde aylardır 10kilo bi 11 oldugunu göremedik valla:)

ben kızım artık normale ulaştı diye seviniyorum 16 aylık 9200 arkadaşım biraz şükret senin çocuğun gibi olsun çocuğum kurban kescem ahtım var.

Back