• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım bebek arabasında durmuyorr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nilep24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
75
1
86
44
Kilis
merhaba arkadaşlar benim 5 aylık bir kızım var.ailemden uzakta yaşadığımız için yalnızız doğal olarak ve evde çok canım sıkılıyor.kızımıda alıp dışarıya çıkmak dolaşmak istiyorum ama kızım sürekli kucağımda olmak istiyor.arabasına koyduğum zaman çok az duruyor sonra çok kötü ağlamaya başlıyor.bu yüzden dışarıya çıkamaz oldum kucağımdayken alışverişte yapamıyorum çok zor oluyor.nasıl alıştıracağımıda bilmiyorum.sizin ufaklıklarda aynı sorunu yaratıyormu?bir çözüm önerisi olan varmı?mafoldumben

arabaya ilgisini çekecek bikaç oyuncak asabilirsin.ya da sevdii bi oyuncağı eline verebilirsin.bide arabayı devamlı hareket ettir.markette durup bakınırken bile ileri-geri ittir ki canı sıkılmasın.yarı oturur pozisyona izin verdiyse doktorunuz o pozisyonda dursun.o zaman etrafı da seyretmiş olur.

vay yaramas vaaayyy :)

bebeğim olsa yardım etmek isterdim ama yok malesef :(

benim cadıda aynı durumda canım...arkdaşında dediği gibi yarı oturur pozisyona getir bebek arabasını..etrafı görsün emzik diş kaşıyıcı çıngırak yada bi oyuncağını ver..ve bebek arabasını sana doğru çevir seni görsün giderken...ama bunlara rağmen durmıuyosa senin bebişte benimki gibi edepsizdir o zaman :roflol:
anobis hadi ne duruyosun sıra sende tatlım....:asigim:

oyuncakta asıyorum sürekli konuşuyorum hareket ettiriyorum ama hiç fayda etmiyor basıyor çığlığı sanırım seninde dediğin gibi edepsiz:) benim ufaklık altunhan

benimki de eskiden öyleydi,hiçbir yere gidemezdik,oğlum kucağımda,bebek arabası eşimde olurdu,10.aydan sonra oturmaya başladı,seviniyorduk,1 yaşından sonra da yürüdüğü için arabada ayağa kalkmak istiyordu,şimdi de yürüyüp koşmayı sevdiği için pek binmiyor,anlıcan bir rahat edemedik

oyuncakta asıyorum sürekli konuşuyorum hareket ettiriyorum ama hiç fayda etmiyor basıyor çığlığı sanırım seninde dediğin gibi edepsiz:) benim ufaklık altunhan

büün herşeyiyle tam çıkar bebişi tatlım.karnı tok,altı temiz,gazı çıkmış olsun.arada mızmızlanınca al kucağına sakinleşince tekrar bırak arabasına.:emir_bebek:

benim oğlumda o aylarda durmak istemiyordu arabada.ne yapsan nafile seni çok iyi anlıyorum.biraz büyüyüp etrafı algılamay başlayınca duruyolar merak etme.şimdi arabasında giderken etrafı izlemeye bayılıyor.en az iki saat gezer arbasında

aynı benim bebeğimde arabada durmuyor ilk başta biraz duruo sonra başlıo ağlamaya bende o yüzden biyere çıkamıyorum hep araba hem kucakta bebk taşımak çok zor oluyor

merhaba arkadaşlar benim 5 aylık bir kızım var.ailemden uzakta yaşadığımız için yalnızız doğal olarak ve evde çok canım sıkılıyor.kızımıda alıp dışarıya çıkmak dolaşmak istiyorum ama kızım sürekli kucağımda olmak istiyor.arabasına koyduğum zaman çok az duruyor sonra çok kötü ağlamaya başlıyor.bu yüzden dışarıya çıkamaz oldum kucağımdayken alışverişte yapamıyorum çok zor oluyor.nasıl alıştıracağımıda bilmiyorum.sizin ufaklıklarda aynı sorunu yaratıyormu?bir çözüm önerisi olan varmı?mafoldumben

benim kızımda aynıydı
1-2 ayllıken arabaya koyardım biraz durudu sonar ağlar ağlar kuca alana kadarda susmazdı
ben kızımı kucağıma alırdım annemde bebek arabasını sürerdi boş boş çok tuhaf bi görüntümüz oluyordu
ama geçti sonradan allah'a şükür
şuan öyle yapsa taşıyamam zaten ozamanki kiloysunlan şimdiki bir değilki nasil taşim onu dışardayken saatlerce
oturtmayı denedinmi canım yani belkli yatmaktan hoşlanmiyordur, arabanın farklı pozisyonuları oluyor ya biraz oturutur gibi yapsan belki hoşuan gider?

denedim tabi canım oturur pozisyonada getirdim ama işe yaramadı ne yazıkki.inşallah biraz daha büyüyünce düzelir etraf ilgisini çeker:):emir_bebek:

kızım da arabayı denediğimiz ilk gün çok ağladı.. üst korunağını tam açıp bindirmeyi dene, bazı bebekler bunalabiliyorlar.. bir de kenarlarına yastık falan koy istersen, kendini boşlukta düşecekmiş gibi hissetmesin.. uykuluyken, keyfi yerindeyken koymak da alışmasını kolaylaştırabilir.. bunlar bizde işe yaradı, zaman zaman ağladığı oluyor tabii arabadayken o zaman hiç zorlamıyorum hemen alıyorum kucağıma ki küçük keçi inatlaşmasın benle, yoksa hiç bindiremem..

yok benim oğlumda durmuyo içinde.kucakta gezip etrafı izliycek.arabasıyla evden çıkıyoz,kucakta geri dönüyoz.zamanla alışır inşallah.

benim kızımda hiç durmuyodu 10. ayından sonra nolduysa bigün dışarıya çıktığımda o kadar güzel durduki arabasında şimdi maşallahı var sesi çıkmıyo etrafı izliyo,aç olmıycak ama o zaman ağlıyo bide avm lerde gezerken sıkılıyo arabasında

aynı benimki gibi yani..kucğa alınca susuyo arabaya koyunca başlıyo...zaten kış geliyo arabayı kullanmayız seneye daha kolay olur heralde bırak otursun evde pisik...:roflol:

Back