• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bayılmış

tugce32

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
294
4
621
Antalya
Dün gece 13 yaşındaki kızım geç saate kadar ders çalışıyor genelde uykusuz ve yorgun bu aralar odasında ayaga kalktığı an çömelmiş nefes almaya çalışmış ve düşmüş bu sırada dizi ve boynu halıya sürtmüş kızarmış. En çok da titrediğini başında sıkışma gibi olduğunu söylüyor böyle bayılan varmı acaba doktora gittik testler yapılacak mr eeg epilepsi olmasından korkuyorum. Epilepsi dışında böyle başından geçen varmı

Üniversite yıllarımda çok bayılırdım. Genel olarak yorgunluk ve stres yüzünden olurdu. Yeterli yemediysem yada çok havasız kaldıysam da yaşıyordum. Çok şükür bir şey çıkmadı. Vertigom var başım döndüğü için yere çöküp kalıyordum sonrası tam bir felaket. Otobüste falan bayıldım kaç kere, genelde kustuktan sonra tam bir rahatlama yaşıyordum.
Kesinlikle doktora bi gidin. İlla ki sara gibi şeylerden şüphe duymayın. Geç saatlere kadar o yaşta ders çalışması bile bir etken olabilir.

Dün gece 13 yaşındaki kızım geç saate kadar ders çalışıyor genelde uykusuz ve yorgun bu aralar odasında ayaga kalktığı an çömelmiş nefes almaya çalışmış ve düşmüş bu sırada dizi ve boynu halıya sürtmüş kızarmış. En çok da titrediğini başında sıkışma gibi olduğunu söylüyor böyle bayılan varmı acaba doktora gittik testler yapılacak mr eeg epilepsi olmasından korkuyorum. Epilepsi dışında böyle başından geçen varmı
Lisedeyken sınıfta 3 Arkadaşımda epilepsiydi
krizleri geldiğinde dersleri hep yarılanırdı
İlk nefes alamıyorum der sonra aniden bayılırlar sonra dişlerini dillerini koparacak güçlükte sıkarlar o sıra ağzına havlu vs yerleştirmek gerek en azından dişler tam kapanmasın diye tirtir titredikten sonra kurbanlık koyun gibi çırpınırlardı 10 kişi zaptedemezdik çok üzücü bi durum inşallah kızınızda bişey çıkmaz çok geçmiş olsun

Bayilmayi hersey tetiklemis olabilir,yorgunluk stres uzun sureli aclik kan sekeri degerleri.Regl doneminde de olabilir kan kaybindan bayilma hissi.Kiziniza sorar misiniz tamamen kendinden gecmis mi?yoksa olanlari sesleri konusmalari filan duymusmu?

Çok tesekkür ederim genellikle gözü açıkmış ama kısa sürede olsa bir bilinç kaybı olmuş ama bişey yapamıyordum diyor daha çok da nefes almak için ağzını açtığını ve titrediğini söylüyor. Bugünde ateşi çıktı acaba hastalanacaktıda odamı etken oldu bilmiyorum. Ama genel de hatırlıyor epilepsi hastaları hatırlamaz diye biliyorum öylemi zeynones2

Çok tesekkür ederim genellikle gözü açıkmış ama kısa sürede olsa bir bilinç kaybı olmuş ama bişey yapamıyordum diyor daha çok da nefes almak için ağzını açtığını ve titrediğini söylüyor. Bugünde ateşi çıktı acaba hastalanacaktıda odamı etken oldu bilmiyorum. Ama genel de hatırlıyor epilepsi hastaları hatırlamaz diye biliyorum öylemi zeynones2

Ateşli bir rahatsızlığı da olduysa doktora kesin acil olarak görünün önem arzedebilşr.

Lisedeyken sınıfta 3 Arkadaşımda epilepsiydi
krizleri geldiğinde dersleri hep yarılanırdı
İlk nefes alamıyorum der sonra aniden bayılırlar sonra dişlerini dillerini koparacak güçlükte sıkarlar o sıra ağzına havlu vs yerleştirmek gerek en azından dişler tam kapanmasın diye tirtir titredikten sonra kurbanlık koyun gibi çırpınırlardı 10 kişi zaptedemezdik çok üzücü bi durum inşallah kızınızda bişey çıkmaz çok geçmiş olsun
Arkadaşlarınız sonrasında nöbeti hatırlıyor muydu acaba

Arkadaşlarınız sonrasında nöbeti hatırlıyor muydu acaba

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Benim oğlum 10 yaşında epilepsisi var. Tonik nöbet geçirdiği için yani beynin tüm bölgeleri etkilendiği için nöbetini hiçbir şekilde hatırlamıyor . Oğlumunkisi uykuda gelen çocukluk çağı epilepsisi imiş, çok çeşit epilepsi türleri var EEG sonucu belirleyici oluyor zaten. Allah dermansız hastalık vermesin.

Back