Arkadaşlar herkese selam öncelikle..
Yine kızımdan müzdarip, bunalıma girdim ya da giricem öyle fena bir haleyim.
Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....
Ama hissediyormudur. Altını değişirken uyutmaya çalışırken okadar tekmeliyor ki beni..Kardeş kıskançlığı da eklenmiş olabilir mi?
Doğumdan sonra ayaklanır Ayaklanmaz destek alacağım, gerçekten okadar bunaldım ki anlatacak kelimem yok...Oğlum 4.5 yaşında hala arada vurur. Ve çok gergin bi çocuk. Evet kızınız 2 yaş sendromunu yaşıyor. Biz hala disarida rezil oluyoruz. Bazen sinirden aglayasim geliyor ama napalim sabredicez. Bu arada bebekle daha zor olacak gibi sizin durumlar. Allah yardım etsin.
Bana da yapıyor bazen gözüm dalıyor şaak tokatına yerimden fırlıyorum, ısırıyor birdeBu bebeklerin bazen böyle halleri oluyor. Benim kuzenim bir gün annesi uyurken şaaak diye tokat attı kadına, kadın uykudan fırladı. Bir şeye takardı ağlamaya başlardı, hırçınlaşırdı, kendini yerlere atardı. Dönemseldir bence normal.
Hayır kızım olmaz kızım yapma kızım onun bana itiraz ediş şeklini ona yapıyorum, gülüyor ve yapmaya devam ediyor...O vurduğunda ne tepki veriyorsunuz
Demeyin öyle o küçük parmaklarıyla bir sıkması var, bir hırsı var, şaşıp kalıyorumBu cocuk ne gucunde sacinizi basinizi yoluyor dudagini parcaliyor..
Çenesi hiç durmaz çoğu dediği anlaşılmıyor kelime olarak ama ben anlayabiliyorum, anne baba kardeş teyze aç git gel hayır tamam kelimeleri var şuan aklıma gelmeyenlerde vardırKizinizin dil gelisimi nasil?
Doğacak bebek ile ilgili konuşuyor musunuz, kitap oyun vs. Kızınızi hazırladınız mi sürece, yanında ikisinin zorlukları, büyüğün küçüğü kiskanabilecegi, ona zarar verebilecegi ile ilgili konuşmalar yapıyor musunuz,Arkadaşlar herkese selam öncelikle..
Yine kızımdan müzdarip, bunalıma girdim ya da giricem öyle fena bir haleyim.
Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....
Bana da yapıyor bazen gözüm dalıyor şaak tokatına yerimden fırlıyorum, ısırıyor birde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?