• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bana vuruyor

Park beşikte uyuyordu oda yaptık, ama kendisi memnun bu durumdan kendi alanı olduğunun farkında, karnımı seviyorum gösteriyorum kardeş diye, eşim de aynı şekilde..

Ben de bazen istemsiz çok ağlıyorum birdi iki olacaklar ben ne yapacağım diye 😁
Lütfen beni yanlış anlamayın, sadece verdiğiniz yanıtlara göre yorum yapıyorum. 2 yaş sendromu cepte tamam ama ben kızınızı kardeşe, yeterince ve doğru bir şekilde hazırlamadiginizi düşünüyorum. Zor davranışlar zor duygulardan kaynaklanır. Kardeş ne demek zaten bilmiyor, hissettiği şeyleri ifade edemiyor, içinde bir şeyler yaşıyor ama ne yaşadığını bilmiyor.
Bağ odaklı çalışan bir terapistten size yol göstermesi için danışmanlık tavsiye ederim
Doğuma az kalmış ama aletha solter in oyun oynama kitabını tavsiye ederim. Doğumdan önce okumanız iyi olacaktır.

Lütfen beni yanlış anlamayın, sadece verdiğiniz yanıtlara göre yorum yapıyorum. 2 yaş sendromu cepte tamam ama ben kızınızı kardeşe, yeterince ve doğru bir şekilde hazırlamadiginizi düşünüyorum. Zor davranışlar zor duygulardan kaynaklanır. Kardeş ne demek zaten bilmiyor, hissettiği şeyleri ifade edemiyor, içinde bir şeyler yaşıyor ama ne yaşadığını bilmiyor.
Bağ odaklı çalışan bir terapistten size yol göstermesi için danışmanlık tavsiye ederim
Doğuma az kalmış ama aletha solter in oyun oynama kitabını tavsiye ederim. Doğumdan önce okumanız iyi olacaktır.
Estağfurullah ben de herşeyi doğru bilmiyorum ki...kendimce doğru olanı yapmaya çalışıyorum elbet yanlışım oluyor eksiğim oluyor.. Tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacağım teşekkür ederim ❤️

Merhaba kızınızı süreç içerisinde tutun ona kardeş temalı kitaplar okuyun. Doktor kontrolünüzden bahsedin mümkünse o da gelsin. Siz değiştiniz hamile bir anne var ve eskisi gibi belki enerjik ve istekli olamıyorsunuz. Çocuklar bilinmeyen şeylerde hırçınlaşırlar. Ona kardeşinin olacağını ama onu hep sevmeye devam edeceğiniz anlatmaya çalışın. Gün içinde anne bebek oyunları oynayın. O anne olsun siz bebek ya da tam tersi. Vurduğu anda hayır bana vurmana izin veremem şu an öfkelisin şurdaki yastığa vurabilirsin ya da duvarı ittirebilirsin ama bana vurma diye o an tepki verip sonrasında boş bir anda neden vurmaması gerektiğini anlatabilrisiniz. Bol bol duyguları ve öfke kontrolünü çalışın. Şu an duygularını yönetemeidği ve sizin önderliğinizde bunları öğreneceği bir süreçte. Gün içerisinde enerjisini atması çok önemli sadece baba değil sizinle de oynuyordur ama daha fazla oyun ve ilgi belki çözüm olabilir

Muhtemelen konuşamıyor ve derdini anlatamıyordur. O da hırçınlık olarak dönüyordur. Onu anlamaya çalışın sadece. Üzülmeyin hepsi o dönemlerde öyle. Benim kızım da şu an aynı aylarda benzer sorunlar yaşıyoruz. Ancak size özellikle bebek ve sevgi ile ilgili oyunlar oynayarak bir sonraki süreci rahatlatmanızı önerebilirim.

Arkadaşlar herkese selam öncelikle..

Yine kızımdan müzdarip, bunalıma girdim ya da giricem öyle fena bir haleyim.
Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....
2 yaş sendromu benim çocukta öyleydi her yerden rezil olarak eve gelirdik sonra 3 yaş sendromu geliyor bı bitmiyor yani her gün yeni birşey çıkıyor. Hamile olduğunuz için ekstra yoruluyorsunuz sabır da kalmıyor. Şuan ki süreç ikiniz içinde zor umarım en kısa sürede atlatirsiniz

Kendi capinda cici yapiyor olabilir mi? Benim kizim 18 aylik, cici yaparken bi anda pat pat suratima vuruyor, elinin ayarı yok.
Bide canimi acitacak bisey yaptiginda buyuk bi tepki vermemeye calisiyorum. Yuz ifadem ve sesim degisirse ayni seyi gormek icin o davranisi tekrarliyor. Elini alip yanagima koyup cici cici diyorum. Eger kendinizi kontrol edebiliyosaniz yuz ifadenizi degistirmeden "vurmak yok" demeyi deneyin isterseniz
Deniyorum anlatıyorum vurduğu zaman hayır cici yapalım diyorum gülüyor ve daha çok vuruyor, karnımı tekmeliyor deli gibi sakin tepki veriyorum anlatmaya çalışıyorum devam ediyor kızıyorum keskince konuşuyorum bu defa oyun sanıyor sanki katıla katıla gülüp deli gibi tekmelemeye devam ediyor, rahat hareket edemiyorum hemen kendimi çekemiyorum maalesef resmen eşim elinden alıyor beni

Kızım 3 yasinda, bu ara istediği şeyi yapmayayım kendini yerlere atıyor.O kadar can sıkıcı bisey ki.Sabir istiyorum hep.Bu benim düşüncem katılan olur veya olmaz ama ben çocukları fazla simarttigimizi düşünüyorum.Sakin konuşuyorum vs yok.Ama ne zaman daha sert ve kararlı konuşsam o zamn istemediğim şeyi yapmiyor.Anliyor yanlis oldugunu Artik bir ara o beni yonetecek konumuna geldim nerydese.Onceden böyle değildi.Yapma kızım etme kızım lutfen yapma faln derdim. Artık yapılmayacaksa yapılmayacaktır,durup aglayabilir.Beklerim.

Deniyorum anlatıyorum vurduğu zaman hayır cici yapalım diyorum gülüyor ve daha çok vuruyor, karnımı tekmeliyor deli gibi sakin tepki veriyorum anlatmaya çalışıyorum devam ediyor kızıyorum keskince konuşuyorum bu defa oyun sanıyor sanki katıla katıla gülüp deli gibi tekmelemeye devam ediyor, rahat hareket edemiyorum hemen kendimi çekemiyorum maalesef resmen eşim elinden alıyor beni
Sanki sizin tepkiler yerine ulaşmıyor gibi. O oyun sanıp gülmeye başlayınca bir hışım çekip gitmeniz gerekiyor. Sert bir şekilde elini kolunu tutup hayır varamazsın demeniz gerekiyor.

Hayır kızım olmaz kızım yapma kızım onun bana itiraz ediş şeklini ona yapıyorum, gülüyor ve yapmaya devam ediyor...
İtiraz ediş şeklini yansıtmayın, olumsuz cümleler kurmayın o anlamıyor yap demek istediğinizi düşünüyor. seni seviyorum sakinleşene kadar yanındayım istersen sarılabilirim vs diyin. İki yaş sendromu başlamış yeni bebek annenin paylaşılması düşüncesi yaşadığı duygu karmaşasını ifade edememesi çok zor onlar için . Bi tane 22 aylık bende var. Derdini anlatamazsa çileden çıkıyor. Çok normal. Sizin stresinizi de farkediyordur. Büyüme çabası da onları zorluyor bedenleri devamlı değişiyor. Allah kolaylık versin zor.

Kızım 20 aylık oldu, ben 36 haftalık hamileyim.. Uykusundan dert yanardım şimdi binbir türlü huylar çıkardı. Sürekli bana vuruyor saçıma başıma yüzüme dalıyor dün kulağımı yoldu kanattı bugün dudaklarımı. Bunları nasıl öğrendiğine dair hiçbir fikrim yok, onun önünde böyle şeyler asla yapmayız ki normalde de yapmayız, sosyal anne babayız ilgileniriz oyun VS aklınıza ne gelirse. Özellikle eşim çok ilgilenir aklınıza gelebilecek herşeyi ile, daha sabırlı daha ılımlı. Ama benim kızım neden bu kadar hırçın oldu anlayamıyorum 2 yaş sendromu dedikleri şey böyle şeyler mi Allah aşkına söyleyin. Uykusu ayrı dert yemek yediremiyorum, herşeye itiraz ediyor istemiyor. Dışarı çıkıyoruz perperişan rezil olup eve geliyoruz, uyumsuz 1 saniye bile yerinde durmuyor. Doğum stresi de var üzerimde o kadar bunaldım okadar yoruldum ki, ne yatabiliyorum ne dinlebiliyorum, ayaklarımı uzatabildiğim bir an yok... Kızım böyle değildi ne ağlama ne zırlama bilmezdim doğduğundan beri sadece uykusundan çektim başka hiç derdim yoktu... Şimdi aklımı oynatmak üzereyim lütfen bana bir akıl verin tüm önerilere açığım, çok yorgun ve çok üzgünüm.....
Dönemsel bişey olabilir onun haricinde doğacak olan kardeşine bı kıskançlık duyuyor olabilir bunu da size yansitiyordur belki

Sanki sizin tepkiler yerine ulaşmıyor gibi. O oyun sanıp gülmeye başlayınca bir hışım çekip gitmeniz gerekiyor. Sert bir şekilde elini kolunu tutup hayır varamazsın demeniz gerekiyor.
Bunları da yapıyorum deniyorum sadece bir hışım çekip gidemiyorum karnım burnumda şuan rahat hareket edemiyorum o ara olan oluyor....

Ekran ile ilişkisi nasıl kızınızın?
Canı isterse bakardı, biz öyle kısıtlama koymadık açıkçası o da zaten dediğim gibi canı isterse biraz bakar ilgi odağı değişir hemen, genelde peşimize dolanır. Ama şu ara baby shark zehirlenmesi yaşıyoruz. O şarkıyla dans ediyoruz zıplıyoruz... 7 24 zıplasak hayır demez

Sizi bu kadar zorluyosa hayir deyin, elini tutup yapmasina engel olun. Bu yas grubunda neden hayir dedigini uzun uzun anlatmak onlari sinirlendiriyomus, anlamiyolarmis zaten. Uf oldu diyebilirsiniz. Babasinin gelip onu almasi bile onun icin oyundan ibaret.
Siz hayir deyince aglamaya baslayacak. Birakin enerjisini biraz bosaltsin, sonra sarılın, sevdigi oyuncakla oyun oynamaya calisin.
Sizi cok iyi anliyorum. Zaten hareket etmekte zorlanirken cocukla ugrasmak zor. Ancak yapacak pek bisey yok. Hic bi zaman bizim istedigimiz gibi 4x4luk davranmiyolar

Buyuk ihtimal eglendigini zannediyor. Ablamin oglu da vurar sonra gulerdi. En çok da biri uykudayken, dalmişken vurarak felegini şaşirtmakdan zevk alirdi. Şimdi duzeldi. Annem de annem diyor başka birşey demiyor. Çocuk psikologuna goturun derim. Ablam oyle yapmişdi. Herşeyi de 2 yaş sendromuna bağlamamak gerekir. Sendrom ayri şiddetden zevk almak ayri. Ya da bakacak birileri varsa 2-3 gunluk kendinize zaman ayirmak adina emanet edin annenize kayinvalidenize falan. Hamilesiniz biraz psikolojiniz kendine gelsin. Bu stres karninizdaki bebege de geçiyor.

Back