kızım arkadaşlarıyla anlaşamıyor

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
kızım anaokuluna gidiyor sürekli arkadaşlarım beni istemiyor yanlarına gittiğimde off sen gelme burası dar sıkıldık diyorlar diye anlatıyor ve hep kendi istediği oyunu oynasınlar istiyo uyum sağlamıyo arkadaşlarla buluşsak onların çocuklarının bazılarıyla anlaşıyo biraz oynuyo ama yine problem çıkarıyo benim istediğimi oynamıyo falan diye ama yeni çocuklarsa problem dahada artıyo ben seninle oturcam onlar bana kısa dedi uzun dedi küçüksün dedi büyüksün dedi sürekli böyle şeyler söyleyerek yanıma geliyo ne yapabilirim nasıl davranmalıyım yardım edin bana

belliki özgüven eksikliği var biranönce bir uzmandan yardım alın.ilk önce okulun rehberlik servisine gidin çözemezseniz daha detaylı bi yere götürün ama en başta özgüven.aslında şunu söyliyeyim aynı sorunları bende yaşadım ama farklı şekilde uzmandan yardım aldıgımızda sorunun kökü bize dayandı merak etme çabuk çözülür....

benim oğlumda altı yaşında ve aynı problemleri yaşıyoruz sizin gibi yalnız özellikle okulda yapıyor arkadaşlarım benimle oynamıyor diyordu ben bunu önce öğretmenleriyle görüştüm aynen söyledikleri gibi yazzıyorum belki sizede yardımcı olur ......(benim çocuğum ailemizin tek çocuğu o yüzden biraz fazla pöfpöflenmiş her istediği yapılan kural tanımayan bir çocuk tabi arkadaşlarıyla oynarken onların kurallarına uymayıp benim dediğim olacak diye tutturunca aralarıda sorun oluyor tabi ama yavaş yavaş anlatarak sorunu atlattık sayılır inşallah sizede yararı olur kural koyun uymayı öğrensin öğretmenleriyle sık sık görüşün darısı başınıza..

canım uzmandan yardım aldığınızda neler söyledi bende merak ettim nasıl davranmak naapmak lazımmış ailenin bu işdeki payı ne olmalıymış birazcık açıklarsan sevinirim.

bizdede durum aynı herdediği oldu ailenin ilk torunu öğretmeniyle görüşüyorum ama o farkında değil biz memnunuz çok uyumlu başarılı falan diyor ama kızım şikayetçi ama benimkide kural tanımıyor ilk başta okuldada uymadı kurallara ama artık uyuyor belki zamanla arkadaşlarada uyum sağlar en yakın zamanda uzmana gidicem işten izin almam lazım

çocuk evde fazla pofpoflandığında okuldada bu tutumu devam edermiş.lider olmak istermiş heryerde.belliki oda girdiği her ortamda özellikle okulda kuralları koymak oyunu seçmek istiyor.bunu aile içinde çözmelisiniz ne fazla alaka ne fazla ilgisizlik herşeyin sırayla olması gerektiğini bir sen bir o taktiği.bide böyle çocuklar aileyi kulllanmayı seviyorlarmış.oyüzden hangi hergün diyoruz ya okulda ne yaptın onumu yaptın bunumu yaptın diye fazla irdelemeyin.ailede fazla ilgi gören çogu çocuk bunu yaşıyor.ama zamanala herşey çözülür bizde herşey çözüldü.zamana bırakın bu konunu üstünde durdukça hergün yeni birşeyle gelir unutmayın.tamaman ilgi çekmek tek hedefi arkadaşlarınla arandaki problemlei kendin çözmelisin demelisiniz.sabır ve selamet diliyorum okulun rehberlikçisiyle görüşün büyük ihtimalle bu konuyu çözer altında başka bir sebep varsa muhakkak birebir görüşmede bulur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…