• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızım Altıncı Hastalık Olmuş :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melis08

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2008
5.720
1.036
698
İstanbul
Kızım 13 aylık.
Bir gün uyandık kızımın ateşi var (bugüne kadar hiç çıkmamıştı), ölçtüm 38.3 o günü sorunsuz atlattı bir fitil koydum iştahta problem yoktu. Geceden itibaren ateş yükselmeye başladı ateş düşürücüler, ılık duşlar hiç etki etmiyor. Ateşi 40.2'ye kadar çıktı hiç bir şekilde düşüremedik, hemen doktora gittik önce nov... iğne yaptılar ateş normale düştü yoksa havale getirecekti kuzucum. Boğazları kırmızı üzeri beyaz anjin teşhisi koyuldu. Bu arada sürekli baygın ateşten gözünü açamıyor, sürekli uyuyor, ne konuşuyor ne yürüyor, hiç bir şey yemiyor sadece meme (iyiki meme emiyormuş dedim). Ertesi günde aynen devam etti. 4. gün gözkapakları şişti çocuğun çok uyumaktan ve ağlamaktan oldu herhalde dedim üzerinde durmadım ama o gün vücudunda ertesi gün yüzünde döküntüler oldu. Teşhis koyuldu altıncı hastalıkmış.
Kimisi çok kolay atlatırken bizinkisi en ağırı oldu herhalde, anjin gibi belirti verdiği için antibiyotik bile kullandık boş yere. Sanırım diş sıkıntıları bu kadar ağır geçirmesine neden oldu.

Ne farkettim biliyormusunuz arkadaşlar, çocuk hastalıkları hakkında hiç bir bilgim yokmuş, hemen okumaya başladım. Artık daha dikkatli değerlendirebilirim.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canım.. Allahım onları korusun..bebeklere bişe olmasın,bize olsun..insanın içi acıyor.
şimdi daha iyidir inşallah..öperim o güzel yanaklarını ben onun..

çok geçmiş olsun canım.. Allahım onları korusun..bebeklere bişe olmasın,bize olsun..insanın içi acıyor.
şimdi daha iyidir inşallah..öperim o güzel yanaklarını ben onun..

çok teşekkür ederim canım. Bugün 7. gün, genel durumu iyi sadece biraz yorgun görünüyor. Ama iştahsız zaten zayıftı iyice zayıfladı 11 ay kilosuna geri döndü, bir şeyler yese enerjisi olacak ama canı istemiyor. Dediğin doğru canım yaa insanın içi acıyor çok fazla bir şey de yapamıyorsun.
Senin kuzun da çok tatlı maşallah.:nazar:

canım çok geçmiş olsun meleğine en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallahhhhhh

canım benim bebeğimde 5,5 aylıktı geçirdi . Şimdi 7 aylık .Üstelik biz tatildeydik .
Aynen dediğin gibi çok ateşi çıktı ve hiç inmedi 3 gün. ama doktor(şansımıza) bu hastalığı geçirebileceğini söledi dediğide çıktı öle bir döküntü döktü ki içim acıdı . Bide bizimkinin ateşten heralde ağzı bembeyaz pamukçuk oldu küçük diline kadar . HAtırlamak istemiyorum o günleri :(

canım çok geçmiş olsun meleğine en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallahhhhhh

inşallah canım bugün daha iyice, döküntülerde azalmaya başladı.

canım benim bebeğimde 5,5 aylıktı geçirdi . Şimdi 7 aylık .Üstelik biz tatildeydik .
Aynen dediğin gibi çok ateşi çıktı ve hiç inmedi 3 gün. ama doktor(şansımıza) bu hastalığı geçirebileceğini söledi dediğide çıktı öle bir döküntü döktü ki içim acıdı . Bide bizimkinin ateşten heralde ağzı bembeyaz pamukçuk oldu küçük diline kadar . HAtırlamak istemiyorum o günleri :(

canım biz de tatildeydik mersin taşucu küçük bir yer silifkede bir doktor bulduk ona götürdük kendi doktorumuza gidemedik tabi. Babam biraz dondurma yedirmişti doktor anjin diyince o kadar vicdan azabı çekti ki. Neyse ne yapalım olacağı varmış, çocukların çoğu geçiriyormuş biz deatlatmış olduk. Senin bebiş çok küçükken geçirmiş daha bir zordur tabi, geçmiş olsun canım.

çok geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur bebeğin.

çok teşekkür ederim canım bugün biraz daha iyiydi.
Ama üzerinde bir huyusuzluk kaldı. Sürekli bana yapışıyor, kucakta durmak istiyor, hiç sevmezdi kucağı halbuki yürüdüğünden beri, o da geçer inşallah.

Back