• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım Alerjik çocuk hep hasta

Acemianne42

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2016
3.317
5.952
158
39
5.5 yaşında kızım sık rahatsızlanıyor, doktor alerjik bir çocuk dedi ama kan tahlillerinde neye alerjisi var çıkmadı, çocuk neredeyse her ay antibiyotik kullanma durumuna geliyor, alerjik çocuk anneleri ana sınıfına da gidiyoruz bana yardımcı olun ne yapmalıyım

5.5 yaşında kızım sık rahatsızlanıyor, doktor alerjik bir çocuk dedi ama kan tahlillerinde neye alerjisi var çıkmadı, çocuk neredeyse her ay antibiyotik kullanma durumuna geliyor, alerjik çocuk anneleri ana sınıfına da gidiyoruz bana yardımcı olun ne yapmalıyım

Testlerde çıkmayan alerjiler genelde fonksiyonel beslenme ile çözülebiliyor.

Merhaba geçmiş olsun paketli gıda kullanımı nedir? Bu şekilde olan bi arkadaşım doktorunun önerisi ile abur cuburdan makarnasına paketli olan hiç bir şeyi evine sokmayarak çocuğunu iyileştirdi.

Nasıl yani ek vitamin falan da alıyorum ama, tam olarak ne demek istediniz acaba hala hasta benimki

Testlerde sadece yüksek oranda ve genelde döküntüye sebep olan alerjiler çıkıyor. Ancak test sonucunda hiçbir alerjisi yok denilen kişinin bile besin hassasiyeti ya da alerjisi olabiliyor. Bu tür durumlarda fonksiyonel beslenme (diyet) ile ilerlemek gerekiyor.
Paketli gıdalar, süt ürünleri, kakao, gluten gibi alerjiyi tetikleyecek besinleri bir süre (teker teker) hayatınızdan çıkartıp gözlemlemeniz gerekiyor.
Örneğin 2 hafta boyunca hiçbir şekilde süt ürünü ve içerisinde süt olan gıda tüketmeyecek. Bu süreçte değişiklik var mı yok mu gözlemleyeceksiniz gibi..

Yonca tabak var dr instagramına bakın. Biz de 5 yaş olacağız eylülde 1 hafta okula gitti hastalandı sonra 2 gün gitti 2 ay olacak hasta.antibiyotik aldığı halde balgam öksürük geçmedi. Beslenmesine dikkat ediyorum ama geniz eti en ıfak şeyde şişiyor

Alerji için kbb doktoruna gittiniz mi? Hangi ilacı kullanıyor alerji için

Sadece kan tahlili mi yapıldı yoksa alerji testi de yapıldı mi

Back