• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım adet oldu,boy sorunu?

bence abartıyorsunuz. 160cm Türkiye kadın boyu standartı. niye taktınız bu kadar anlamadım.

13 yaşında adet gördüm boyum 1.70 o yaşta bu boyda olduğumu sanmıyorum demek ki uzamışım.
Bir el bilek rontgeni çektirirn doktor kemik aralıklarına bakarak yaşında mı yaşının ilerisindemi ona baksın büyümenin devam edip etmiyeceğini bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Bi de kizi yuzuculuk derslerine yazdir inanilmaz gelismeleri goreceksen kuzenim 2 yil 10santim uzadi yuzuculukle ugrasarak

Uzar canım kasma kendini.

Merhaba bu toplumda yaygın bir şey ama ben 13 yaşımda oldum boyun 1.70 gibiydi suan 1.80 kusurum bende bir durma olmadı belkide durmuş halimdir haha:KK76:bilmiyorum akışına bırakın önemli olan boy değil proportion yani onda nasıl duracağı

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.
uzar ama oyle 180 falan olmaz....
esınızınde , sızınde boy ortalamanız dusuk cok yuksek sayılmaz ama Turkıye sartlarında normal bır boyunuz var aslında...
Kızınızda maksımum 1,65 olur, egerkı voleybolu profesyonel hale getırırse ancak o zaman çok uzun boylu olur ama 1,65-1,70 arası boy bence normal....
benımde boyum 1,68 zayıfım herkes daha uzunsun der ...
topuklu gıysem oluyor 1,75 bazen 1,80 bu da yeterde artar..

merhaba hanımlar. :KK25:
üniversite ikinci sınıfta "antropometri" dersinde öğrendiğimiz bir yönteme göre anne ve baba boyundan yola cıkarak cocuğun cinsiyetine göre gelecekteki olası boyu üç aşağı beş yukarı belirlenebiliyor. formül ezberimde değil ancak hazır bunu hesaplayan uygulamalar var nette. Arama motorunda "çocuğun yetişkinlik boyu hesaplama" yazarak bulabilirsiniz. Örnek olarak;
http://hesabet.com/Hesaplama/Cocugun_Yetiskinlik_Boyunu_Hesaplama
bu birkaç cm oynayabilen değerler ama genelde gerçek budur.
ben buna göre 1.60 çıkıyorum ama 1.63 boyundayım örneğin.

Sevgiler...

Adetle boyun iliskili oldugunu dusunmuyorum. Babam 180lerde, annem 1,50. Bende 1.64um. Kizinizi yuzmeye götürün bol bol yuzsun. Ben saatlerce havuzdan cikmazdim. Vucutta ona gore sekilleniyor

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.

merhaba hanımlar. :KK25:
üniversite ikinci sınıfta "antropometri" dersinde öğrendiğimiz bir yönteme göre anne ve baba boyundan yola cıkarak cocuğun cinsiyetine göre gelecekteki olası boyu üç aşağı beş yukarı belirlenebiliyor. formül ezberimde değil ancak hazır bunu hesaplayan uygulamalar var nette. Arama motorunda "çocuğun yetişkinlik boyu hesaplama" yazarak bulabilirsiniz. Örnek olarak;
http://hesabet.com/Hesaplama/Cocugun_Yetiskinlik_Boyunu_Hesaplama
bu birkaç cm oynayabilen değerler ama genelde gerçek budur.
ben buna göre 1.60 çıkıyorum ama 1.63 boyundayım örneğin.

Sevgiler...

yani sizin eşinizin boyu ve sizin boyunuzla hesaplayınca kızınız yetişkinlikte 162 cm. boylarında olacaktır bu birkaç cm değişebilir dediğim gibi. kendinizde link ten bakabilirsiniz. sevgiler

Adetin boy uzamayla bir ilgisi yok.olanlar ise tesaduftur.11 yasimda adet oldum.1.60 tim o zaman.simdi 1.66 yim.
Ki babam ve annemde cok uzun degil.dert etmeyin

Benim boyum uzadı heralde kızınızın boyuda uzar daha çok küçük regli olması gelişimini tamamladığını değil doğurganlığının başladığını gösterir.

benım annem 165 boyunda
babam 175
uzun degıller
benım boyum 173
16 yasımda adet oldum
lısedeyken voleybol takımındaydım duzenlı proteın agırlıklı beslenmek ve sureklı spor yapmaktan 2 cm uzamıstım

o boyla da yaşayabilir :)
hali hazırda 26 yaşında olan benden daha uzunmuş :)

11 yaşında mı adet oldu kızınız...çok küçük ya...ben 14 yaşın içindeydim..boyum 1.62 cm...

Aynen ya, ilkokuldan beri gorustugum bir arkadasim var kulaklari cinlasin. O zamanlar o konulari konustugumuz zaman bile yok ben daha olmadim diyordum utaniyordum. Ne zaman ortaokulu bitirecegiz o zaman itiraf etmistim gercegi.

Ayrica konu sahibesi; ben de 1.60 boyundayim. Ama hayatimin hic bir yerinde bu konuda sorun yasamadim. Ne kimse boyumla dalga gecti ne de utanacak bir laf duydum. Bence siz bu konuya takik oldugunuz icin buyutuyorsunuz. 1.60 boy hostes olmak icin bile tavan bir boy olcusu. Rahatlayin.
ben de 5.sınıfta olmuştum bu konular açılınca olmadım diyordum ya o kadar utanıyodum ki.şimdi neden abartmışım diyorum:)

Back