• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım adet oldu,boy sorunu?

Ben 7. sınıfın ikinci dönemi oldum 13 yaşında falan o zamanlar 170 boyundaydım uzamadım hiç. adet olunca kemik uclarındaki uzama hormonu duruyormuş yani 4 5 cm kadar uzama olurmuş bazılarında ama genelde adetle birlikte boy uzaması da tıkanıyormuş.

ben de 5.sınıfta olmuştum bu konular açılınca olmadım diyordum ya o kadar utanıyodum ki.şimdi neden abartmışım diyorum:)
hahahaha aynen ya bizde öyleydik ilkokul arkadaşlarımızla konuşurken sen oldun mu diye didiklerdik birbirimizi. hepimizde yok olmadık diye yalan konuşurduk sanki çok kötü bişeymiş gibi :) eski Günleri hatırladım şimdi :)

ben de 5.sınıfta olmuştum bu konular açılınca olmadım diyordum ya o kadar utanıyodum ki.şimdi neden abartmışım diyorum:)

Al benden de o kadar, ama gercekten erken olmusuz. Bu sene 2. Sinifa giden bir tanidigim var 2 sene sonra olabilecegi ihtimalini bile tuhaf geliyor bana. Yasimiza gore normal bir hareket ama.

1. Sinifa 6 yasinda basliyorsak ben 10 yasinda adet olmusum. Bu arada ilk defa adet oldugum yasi hesapladim, 12 13 saniyordum.

Al benden de o kadar, ama gercekten erken olmusuz. Bu sene 2. Sinifa giden bir tanidigim var 2 sene sonra olabilecegi ihtimalini bile tuhaf geliyor bana. Yasimiza gore normal bir hareket ama.

1. Sinifa 6 yasinda basliyorsak ben 10 yasinda adet olmusum. Bu arada ilk defa adet oldugum yasi hesapladim, 12 13 saniyordum.
bence de erken olmuşuz aynen 10 buçukmuş yaşım benim de.bazı arkadaşlarım 8.sınıfta olmuşlar keşke öyle olsaymış bizimki de benim de 1.52 boyum belki en azından 155 157 olurdum.)

1. Herkese merhaba kızım 11,5 yaşında hiç beklemediğim bir anda adet oldu.Adetten önce hızlı boy uzaması bekliyordum.Ben 1.6o boyundayım.Belki çok kısa bir boy değil ama ben çok çektim boyumdan.Hem de çok.Laf sokmalar,küçümsemeler .O kadar üzgünüm ki şu anda.Eşim 1.77 gibi.Halaları uzun baya.Kızım ise süt içiyor,voleybol oynuyor .İçimde zaten dertti boyu uzar mı uzamaz mı diye.Kızım 1.58 gibi şu anda.
Daha uzar yasi genc onun adetle alakasi oldugunu sanmiyorum bende erken olmustum cunku. Iyi beslensin spor yapsin saglikli gelisir yasi daha cok kucuk uzayacak elbet

Reglle alakası yok boy uzamasının, kızınız voleybola devam etsin. Yemeğini proteinini eksik etmesin. Özellikle parazitinin olmamasına dikkat edin gelişmede büyük etkisi oluyor. Sporu bırakırsa en fazla 3santim uzar, oyuzden spor çok önemli ve ilgiside varsa profosyonel yerlere götürün. 18yaşına kadar oynasim mümkünse. Bende lisansli profosyonel voleybolcuyum, cocuklugumdan beri bana çok katkisi oldu boy konusunda. Boyum 180 18yasimi yeni bitirdim hala uzuyorum bende 12yasinda regl olmustum. Fakat aile faktörüde var kiziniz 170 173olur spora devam..

bence de erken olmuşuz aynen 10 buçukmuş yaşım benim de.bazı arkadaşlarım 8.sınıfta olmuşlar keşke öyle olsaymış bizimki de benim de 1.52 boyum belki en azından 155 157 olurdum.)

Bir arkadasimin annesi 18 yasinda olmus ya duyunca cok sasirmistim. Boy uzamasinin adetle alakasi yok bence, birisi az once de yazmis gelisimin durmasi degil dogurganligin baslamasidir adet diye. Ben suan 1.60 boyundayim 10 yasinda 1.60 boyunda olmama imkan yok yapisinda varsa insan adetten sonrada uzuyor.

Çok uzamaz. Haftada iki gün balık yiyecek. Hergün düzenli süt içecek peynir yoğurt vs. Bide düzenli spor yapması lazım. 4-5 cm uzayabilir

var zaten kızlar soruyor galiba ya öyle bişi :) kıyamam ben sana olsun sen daha bebeksin çok küçüksün sende fındık kurdu olursun:) herkez uzun olcak siye bişey yok bak çoğu ünlü yıldız normal boylarda uzun değil..

Şuan 1.64 üm.daha uzarım umarım.
Kızlarsoruyor duymuştum ama oraya da koca koca adamlar üye oluyo.
Burası gibi sadece kızlara ve kadınlara özel değil

Cevap veren içimi ferahlatan herkese teşekkürler.Azcık içim ferahladı.Zaten endokrinoloji bölümünden randevu aldım.Büyümesi nasıl merak ettim.Takıntı yapma diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim.Ailedeki o gıcık insanlar şu anda kızımın boyununu takip etmekte.Ve diyorum ya hala bu yaşta laf takıyorlar

Cevap veren içimi ferahlatan herkese teşekkürler.Azcık içim ferahladı.Zaten endokrinoloji bölümünden randevu aldım.Büyümesi nasıl merak ettim.Takıntı yapma diyen arkadaşlara şunu söyleyeyim.Ailedeki o gıcık insanlar şu anda kızımın boyununu takip etmekte.Ve diyorum ya hala bu yaşta laf takıyorlar

O kötü niyetli insanlarla aranıza mesafe koyun!

Arkadaşlar size bir sorum var, yardım gerekli :(
Erken adet olan bir kız düşünelim 10 -11 yaşlarında ya da normal 12-13 yaşlarında.
Beden ölçüleri 32 beden gibi mi oluyor yoksa daha mı küçük. Bunu külot ölçüleri ya da kot pantolon ölçüleri için soruyorum. Çocuğum yok o yüzden bilemiyorum.

Arkadaşlar size bir sorum var, yardım gerekli :KK43:
Erken adet olan bir kız düşünelim 10 -11 yaşlarında ya da normal 12-13 yaşlarında.
Beden ölçüleri 32 beden gibi mi oluyor yoksa daha mı küçük. Bunu külot ölçüleri ya da kot pantolon ölçüleri için soruyorum. Çocuğum yok o yüzden bilemiyorum.

Hayir, 15-16 yasina kadar bedenler genelde 146-152 (11-12 yas), 158-164 (13-14 yas) olarak gidiyor ama tabi cocuk degil de genc/yetiskin bolumunden aliyorsunuz..

Hayir, 15-16 yasina kadar bedenler genelde 146-152 (11-12 yas), 158-164 (13-14 yas) olarak gidiyor ama tabi cocuk degil de genc/yetiskin bolumunden aliyorsunuz..

Teşekkürler ama benim ihtiyacım olan bilgi biraz kıyaslama gibi. Mesela bizim 34 beden en küçük gibi düşünürsek genelde 30-32 mi oluyorlar alt vücutta yoksa daha mı farklı. Bedenleri de çok karışıkmış. Kiloları da genelde 28-45 arası değişiyor anladığım. Tam gelişim çağı olduğundan net birşey de yok gibi :(

Genetik ve beslenme uzamada çok önemli.
Ben evlendikten sonra da 2 cm uzadım sebebini bilmesem de...:bicak:

Teşekkürler ama benim ihtiyacım olan bilgi biraz kıyaslama gibi. Mesela bizim 34 beden en küçük gibi düşünürsek genelde 30-32 mi oluyorlar alt vücutta yoksa daha mı farklı. Bedenleri de çok karışıkmış. Kiloları da genelde 28-45 arası değişiyor anladığım. Tam gelişim çağı olduğundan net birşey de yok gibi :KK43:

Ya o cok degiskenlik gosteren bir durum, oglum 12 yasinda eger o yanimda yokken kiyafet alacaksam degisim karti koyduruyorum cunku her markanin hatta ayni markanin bile urunleri degisiklik gosteriyor bedende. En iyisi ortalama bir sey alip degisim karti koydurtmak..

Benim boyum 162..
hiç ben uzun muyum kısa mıyım diye düşünmedim..
sağlık olsun yeter..
Allah herkesi farklı yaratmış....

Ya o cok degiskenlik gosteren bir durum, oglum 12 yasinda eger o yanimda yokken kiyafet alacaksam degisim karti koyduruyorum cunku her markanin hatta ayni markanin bile urunleri degisiklik gosteriyor bedende. En iyisi ortalama bir sey alip degisim karti koydurtmak..

Ay hiç sormayın :( Keşke birşey alacak olsam. Ben birşey üretmeye karar verdim. Bedeni anlayamıyorum. Biz kadınlarda en küçük beden 34. Ben bu erken adet gören 10-13 yaş arası kızlar için sızdırmayan adet dönemi külotu üreteceğim. Ama bedeni kestiremiyorum. Yetişkin kolay. Ama bunlar çok zor. Sanırım bize göre 30-32 gibi düşünmek lazım. Hani yetişkinin xxs-xs'u onlara olmayabilir. Zaten iri olanlar yetişkin versiyonları alabilir ama adet görüp 30 kilo olanlar da oluyor. Ben öyleydim mesela.

Back