• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kizim acikmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sagol canim,senin soru olunca sende bana sor lutfen inan kizim yemek yemiyor diye arastirmadigim,okumadigim sey kalmadi,ev dolu cocouk kitabi hatta zamanim oluinca bebek ve cocuk kismi galiba aradasirada paylaisoyrum,yaziyorum,olurda belki birilerine anne adaylarina yardimci olur diye,ama bi turlu kendime yardim edemiyorum,bu arada canim daha ise baslamadim 1,veya 2ay sonra esimin yaninda ise baslayacm asil meslegim hemsire ama ara verdim,esimin yaninda satici diyorlar galiba turkce bilmiyorum coopta bilmem duydunmu orda kasada calisacam,bn evde oldugum zamn bn bakacam esim evdeyken o bakacak,bilmiyorum yardimi olurmu ben olmayinca babasiyla yermi baktim yemiyor annmgile goturuurm, 1ay:9ama yapamiyorum ondan bidakikabile ayrilmk istemyiorum,aklim hep onda acaba iyimi kotumu annem gil zaten uzakta oturuyorlar,anladigim kadriyla senin cocukta hale yemiyor,ben obir bolumdede yazdim yardim edin diye orada bana yazmislar ayni sorunu yasayanlar isterse oku,rahtlarsin cunku emin ol yanliz degiliz ve tek tesellimiz onlarin saglik olmasi ve allahin bizimle olmasi,unutma bu bir sinav olabilir,oyuzden sabredecez,bu sorunu yasayanlar annelerin cogu biz artik pes ettik zorlamadik,kendi halinde biraktik orali olmadik ve sonuc iyi olumlu diyorlar artik bunu deniyorum,bugun 4günüm hergun en azinda bi bardak cay icerdi yemin olsun bugun onuda icmedi,agzinda yara var beklyiorum gecsin ama inan ayni olacak,4gun hicbirsey yemedi sence bu normalmi,hic sevdigi bi yemek yok,suyu bile meyva suyu bile icmiyor,en azinda bu sorunu yasayanlar annerde cocougu en azinda bisey seviyor ama inanin arkadaslar yeminki bende oda yok,ve benim kiz iyise,sizin cocukta dunden iyi,bn abartmadan anlatiyorum,keske yese,kurban kesecem inan,unutma yardima ihtiyacin olursa yanindayim,senin yanimda oldugun gibi,bildiklarimi sizinle paylasmak isterim,zaten burayada olun icin uye olmadikmi:) kendine iyi bak,bide bugun psiyatristemi gidecjktin ne oldu?

canım benim linkte tanışmıştık...ahh ahh ne desemki..nasıl yardımcı olsamki..hani kelin ilaçı olsa başına sürer misali...bence bi süre mamayı muhallebi gibi yap en azından sütlü felan olur.ne bileyim sütlaç yap mesela...sebze çprbasını koyuca yap blendrdan geçir .....sütlaç olabilir piriç unu felan.ha birde ben yumurta srısını eziyodum suyla cıvık yapıp içine bebe ekmegi veya normalekmek kırıntıları koyuyordum...makarna felan yapsan önüne koysan veya patates kızart..aklıma gelenleri yazdım inşallah işine yarar...

slm gülücük paylasin icin cok sagol inan herseyi denedim istemiyor red ediyor ben verince,onune koydugum zamnlar ya atiyor yada dokuyor agzina bile koymuyor bugun 4gun olmus zorlamiyorum sonuc hastalandi iste yarin doktora tekrar gidecem ya en azinda ictahsiz cocuk yemeyen cocouk bisey sever ve onu yer bu hicbirseyi istemiyor,su bile,delirmek uzereyim,herseyi denedim bebeklerin cocouklarin sevdigi her yemegi istemiyor,,sonumuz hayir olsun ins,tskler arkadasim,

Merhaba canım evet dünden önce psikiatriste gittik.Bulantıları ve kusması 1 yaşında başladığı için doktor 3 sene kaybınız var ve bu saatten sonra yapılacak tedavi ne olursa olsun ileri ki hayatını etkileyecek dedi.Bize 1 ay sonraya randevu verdi bu 1 ay boyunca yemek güncesi çıkaracağız.Yani ne yerse yesin not edeceğiz.ve ne zamanları midesini bulandırdığını yazacağız.Kızımı annem büyüttüğü için sonraki randevuya annemi de çağırdılar.Küçükken yemek için zorladınız mı diye sordu evet dediğimizde genelde anneler çocuklarını yesinler diye zorlayınca yada çocuk çok stresli bir ortamdaysa böyle şeyler olabilirmiş.Kızıma sordu artık yemeğini sen yiyeceksin tamammı dedi.Kızımın gözleri parladı tamam ama öğretmenimede söyleyin dedi.Öğretmenide ona ye diyormuş.Ondan bile rahatsız oluyormuş küçük hanım meğer.Bana hamilelikle stresli oldunuz mu dedi.Evet evet oldum dedim.Çalışıyordum ve iş stresi çoktu.Eşimde sıksık beni yanlız bırakır memleketine giderdi.Ozaman çok üzülürdüm.Şimdi olsa aman gitsin derdim.Tabi son kısmı doktora söylemedim.neyse kısacası kızını yemek yesin diye zorlama gelişmeleri sana yazarım burdan.Bu arada bir arkadaşımın kızı tabağı görür görmez doydum diyormuş doktora götürmüşler.anne baskısından mide kendini kitliyormuş ve tokluk hissi oluyormuş.Yani neler neler var.Kızımı götürdüğüm yer çapa ordaki çocukları görsen haline şükredersin.Nerdeyse kızımı alıp çıkacaktım bizimbirşeyimiz yokmuş diycektim.Durmadan annesine vuran çocuklar,hiç susmadan ağlayan çocuklar,hiperaktifler vs vs.kısacası halimize şükredelim ve çocukları rahat bırakalım.Kızının ağzı için mavi bir su veriyorlar genelde orda yokmu.Onun canı acıdığındanda yemiyordur.Birde sevdiği birşey yok demissin yaa güldüm çok, bende aynı şeyi söylüyorum.Anacım biz öyle yaptık çocuklar herşeyin üstüne kusmak istiyorlar.Birde doktor çocuk küçükse anne babayı tedavi ediyoruz dedi.Onların yanlış davranışları çocukları bu hale getiriyormuş çünkü.Off çok uzun oldu.umarım okumussundur Görüşürüz.

slm canim, ilk once sunu diyim tabiki okurum istersen 2sayfa yaz yine okurum,kacgundur seni beklyiordum ne oldu diye,psiyatrist hakli,acaba bizde bu hanimefendileri zorlayinca aclik hissimi gitmis peki nasil duzeliyormus sence bendemi psiyatriste gitsem ne:) ama inan canim bnm kiz 2aylikken aclik hissi birden bire gitti abnlamadim,hani 6ay 1yil sonra gitse diyecem bn zorluyordum,ama hic acikmasa yemese zorladim tabi,yoksa hastanalyiordu,yine olsa oyasta yaprdim ama artik inan biktim,,dedigin gibi gercekten sukuretmeliyiz okadar az yedikleri halde yada hic yemeikleri halde sagliklilar neler var neler,bide bn yazmisim hic sevdigi bisey yok gulmussun valla oyle ya vermedigim yapmadigim sey kalmadi,sendeki hanim efendidemi oyle yoksa,unutmadn evt isvicrede bir bebk ufaksa sorun anne babadaysa kavga varsa evde,stres yada cocuk buldan etkilenip hastaysa v.s cocugu aliyorlarmis,allah korusun daha neler,sacmalik yya,biz onlar icin savasalim onlarda gelsin analar babalari alsin :)))))))))ya bizde allaha sukur oyle seyler yok,tek istegim artik aciksin yesin,paylasimin icin cok sagol arkadasim,yine yaz rahatlariz belki boyle destek cikarsak birbirimize,nede olsa ayni seyi yasiyoruz,optum

Canım kaç gündür cevap yazmaya çalışıyorum ama site eror veriyor.Sonunda başardım sanırım.Kesinlikle doktora git.doktor şuan birşey yapmıyacağını söyledi diğer randevuda asıl herşey ortaya çıkacak.Doktora küçükken getirsem derdini anlatamazdı ki dedim bana dedi ki zaten sorun çocuk değil annede oluyor genelde yani bir nevi anneyi tedavi ediyorlar.aslında yanlışı buluyorlar.birde sizin bebek dediğiniz çocuklar neler neler bilir ona göre davranırlardı.benim erkek kardeşim şuan askerde kocaman oldu bebekken daha 2-3 aylıkken ağladıktan sonra bayılırdı.Hocaya bile götürdüler sonuçmu anneyi kullanan 2 aylık bir bebek.bencede git bir psikiatriste neden öyle yaptığını anlarsınız.Eşim geldi sonra uzun uzun yazarım hoşçakal...

slm canim doktora git demissin zaten doktora cok gittim,psiyatristemi git demek istedin,benm bu pazartesi doktr tekrar terminim var bakalim bu sefer ne diyecek,zorlama dedi bugun 7gun ve ben hic zorlamadim,hem ishal hem de ates gelip gidiyor inan ben endiselenyiorum annem o yemezse sen ver diyor onceden herkes bana zorlama derdi baktilar kiz yemyior simdi herkes ver diyor allah korusun bisey olacak diyorlar cunku herkes kendi gozleriyle gordu hic ama hicbirsey yemedigini,bu hafta da doktr bisey demese psiyatristede giderim artik zaten gitmedigim yer kalmadi,onuda denerim,bide senin kiz 4 yasinda ohale hic birsey yemiyormu sevmiyormu,bir kac mesaj daha yazdim butun anneler gorsun diye acaba cocugunda reflu olan varmi diye ses cikmadi ben oda olabilir dusunuyorum cunku ozgurducum inan 1haftadr hicbirsey yemiyor ben cok kotu oluyorum ya,onu bu halde gorunce,ama vermiyecem zorlamayacam benim kizimin aclik hissi tamamen gitmis,sence gelirmi tekrar ya?

bide unutmadan 2gun once ayni senin ilk baslarda yazdigin gibi,yakinimdan biri aman bu kiza ne olmus dedi,ne kadar zayiflamis dedi,hani zorlamiyorum ya,1haftada 600 gr atmis oyuzden belli kafa kucuk, zayiflamis ne dedi biliyonmu bi kendine bak bide cocuga,bu beni inanilmaz bi sekilde uzdu,yani okadar kilolu degilim ama insani uzuyor bi yandan bosver takma diyorum ,dusunmeden konusuyorlar iste diyorum,ama bi yandan uzuluyrum,sanki bnm elimde olan bisey,herkes belki abartigimi saniyor ama inan canim bu kiz hic acikmyior yemiyor bn zorlamayinca bugun annem zorla yogurt vermek istedi uzanarak,agladi istemedi,ama onceden en azinda uzanarak reklam karsisinda biseyler verebiliyordum ama simdi asla,oturtup kendisinin onune mama veriyorum ya atiyor ya oynuyor sence gecermi ya,tek tesellim kizimin hala saglikli ve iyi olmasi ve allahimin bana verdigi sabir,paylasimalrin icin gercekten cok sagol canim arkadasim,senin kiz ne yapiyor simdi iyimi?

Önce doktor tavsiye ederim. Eğer midesinde sorun yoksa sorun siz siniz malesef acı ama gerçek. Durum kronikleşmeden acil tedbir almalısınız.
Çocuğunuz sizin onun yemek yemeyişine üzüldüğünüzü bile hisseder. Bu nedenle ona yemek mevzuunda tamamen duyarsız davranmalısınız. Bebek mamasını bırakın artık. Biliyorum anne yüreği dayanmaz ben de yaşadım aynısını ama şimdi anladım ki çözüm bu. İçinizin rahat olması için yiyebileceği birşeyler bırakın ulaşabileceği yerlere. Mesela sehpanın üzerine bir parça börek bırakın ama yiyip yemediğini göz ucuyla bile kontrol etmeyin. Sanki siz yiyememişsinizde orda bırakmışsınız gibi. O istemeden kesinlikle telif etmeyin. Acıkmaması imkansız. Siz onu o kadar çok zorlamışsınız ki tepki olarak kusmaya başlamış artık.

Eğer kızınıza iyilik yapmak istiyorsanız vicdanınızdan fedakarlık yapıp, yüreğinize taş basıp tavsiyelere uymalısınız.

Benim kızım bir köfteyle üç gün gezdi:) Şimdi kreşe gidiyor. Orda kimse onun ne yiyip ne yemediğiyle ilgilenmiyor. Sabah ben kahvaltı da vermiyorum orda ne yiyorsa artık ama bakın şimdi benim kızım eve geldikten sonra üç öğün yemek yiyor. Orda aç kaldığını da sanmıyorum ama sadece yemesiyle ilgilenen yok.

Arkadaşa katılıyorum canım bence sen biraz fazla zorlamışsın Ama napıcaksın işte yemiyor diye çok üzülüp bunu da çocuklarımıza belli edip mecburen bazen zorladığımız oluyor sanırım sende biraz fazla zorlamışsın:çok üzgünüm:Tavsiyem biraz rahat ol inan yemeyince birşey olmuyor bir zamandan sonra kendisi bakıcak annesi zorlamıyor yemek yedirmiyorve en önemlisi Annesi yemek konusunda rahat davranıyor yemeye ve istemeye başlıycak!
Bende zamanında zorladım çocuğum yemek istemeden acıkmadan yemek veriyordum (haliyle acıkmıyordu da )acıkmadığı içinde istemiyordu.
Malesef biraz bizler de hatalıyız ama ben artık öğrendim çocuğum öğünde yerse yiyor yemezse biliyorki öbür öğüne kadar yemek yok en önemlisi artık ısrar etmiyorum .DR gitmeyi ihmal etmeyin Biliyorum zor ama sabır sabır sana tek tavsiyem:teselli:

tskler gülse arkadasim,zaten suan yaptigim sey onu zorlamamam ve kendi halinde birakmam bugun 7gun ve hic degisiklik yok,umarim gecer,evt bizler hatali davranmis olabiliriz helede bu ilk cocuksa,ama 2ayinda basladi vermesem hastaniyordu inan mecburen verdim zorlamaya,ozamnlarda cok bekledim vermedim hic ama orali bile degil,artik sabredecegiz ne yapalim,ya bide benim korkum yemese hasta olmasi yoksa beklerim uzulmem ne kadarda zor olsa,kacgundur yemiyor ishal olmus atesi gelip gidiyor ben bunun icin bugune kadar zorladim yoksa yapmazdim,fazlada zorlamadim sadece ne yemesi ne miktar almasina ozen gosterdim,ama bilmyiorum,belki saniyorsunuzki abartiyorum ama inanin bu suyu bile icmiyor gunde 1bardak oda ben hatirlatyirum,,belki benm hatam belki degil,suan tek istegim bir an once kendisi acikip yemesi,tskler arkadasim,

tskler gülse arkadasim,zaten suan yaptigim sey onu zorlamamam ve kendi halinde birakmam bugun 7gun ve hic degisiklik yok,umarim gecer,evt bizler hatali davranmis olabiliriz helede bu ilk cocuksa,ama 2ayinda basladi vermesem hastaniyordu inan mecburen verdim zorlamaya,ozamnlarda cok bekledim vermedim hic ama orali bile degil,artik sabredecegiz ne yapalim,ya bide benim korkum yemese hasta olmasi yoksa beklerim uzulmem ne kadarda zor olsa,kacgundur yemiyor ishal olmus atesi gelip gidiyor ben bunun icin bugune kadar zorladim yoksa yapmazdim,fazlada zorlamadim sadece ne yemesi ne miktar almasina ozen gosterdim,ama bilmyiorum,belki saniyorsunuzki abartiyorum ama inanin bu suyu bile icmiyor gunde 1bardak oda ben hatirlatyirum,,belki benm hatam belki degil,suan tek istegim bir an once kendisi acikip yemesi,tskler arkadasim,

Rica ederim umarım en kısa zamanda düzelir dediğim gibi sabır sabır fazla üstüne düşme birde üzüldüğünüde belli etme psikolojik de olabilir yememesi istememesi zamanında çok üstüne düştüğün için olabilir:a015: Dr ihmal etme bence.

ok canim zaten pazertesi tekrar kontrolumuz var bakalim doktr ne diyecek,hic boyle yasina gore yemyior 1haftadan fazla oldu ne yogurt ne sut ne bir sey yiyor yani hic,ekmek veriyorum atiyor ,masanin ustune koyuyrum ,cigniyor atiyor,siz ce yemek yemesini bilmeyen bir cocuga masaya oturtup kendimi yemeli boylemi ogrenmeli,cunku bazen bu bilmedigindende kaynaklanabilir,yada boyle yapark zamnla ogrenirmi yada aciksa yermi,dun arkadasim dedi,ya senin kiz yemek yemesini bilmiyorki,onune yemek koymussun kendi yesin diye,sizce arkadaslar,ne yapim bu konuda o diyorki kendi buyuyup ogreninceye kadar sen ver,ama ben verincede zaten yemykiior,en iyisi kendi halinde birakmam mi? bu konuda biorsey yazarsaniz sevinirim ve inanin bir haftada baya kilo atmis normalmi ya,simdiden tskler,

Canım ozaman önce gastroenterega götür mide doktoru yani.ben önce öyle yaptım 2 yaşında adam 2-3 ay takip etti.Reflü var dedi.Ama çoğu yaptığı şey yüzünden psikolojik demişti ozaman.Valla bence senin kızda tamamen psikolojik.ben yemessem nasılda annem koşturur diye düşünüyor.Bolbol pirinç unu yedirmeye çalış muzlu olanları varya tadı çok güzel.hem rahat yer hem ishali keser .hatta dondurma gibi külahın üstüne koy pirinç ununu yalasın yesin.Benim kızım aşken yer ama 1 senedir yiyor.Ondan önce koştur dur ye ye diye baskı yapardım.Şimdi fazla takmadığım için yiyor.Ama süt içmesine mutlaka dikkat ediyorum.Oralarda varmı bilmem ama büyüme sütü diye buralarda satılan sütler var.Şu ballısı felan olandan sade olan çok güzel.Bir dene istersen sade ver nescuik kat ılık ver soğuk ver kısacası dene nasıl severse öyle ver.Hatta ben pipetle içmesini sağlıyorum.o süt kilo yapıyor.Büyüklerin yedir yedir dediğine de bakma.önce mide doktoru sorun yoksa midesinde psikiatriste git.Bugün bana anlatılan birşeyi sana anlatayım yengemin arkadaşı çocuğu geceleri uyumuyor diye psiloğa götürmüş.6 ay gitmiş gelmişler.bakmışlar çocuk yavaş yavaş uyumaya başlamış.Gitip doktora demişler doktor bey bizim çocukta değişen hiçbirşey yok ama çocuk düzeliyor.Sanki siz bizi tedavi etmissiniz gibi geliyor bize demiş.Doktorda hele şükür 6 ayda anladınız demiş.Yani her sorun çocukta yada annede olacak diye birşey yok sebebini çöz rahatla.Birde çocuk doktorları herşeyden anlamıyor.Bizim kendi doktorumuz kızım 1 yaşındayken ben psikiatriste gitmek istemiştim gerek yok demişti.Psikiatrsite geç kalmıssınız diyor.bence sen hiç vakit kaybetme önce midesi için doktora git.allah kolaylık versin arkadaşım...

slm ozgurdu cum,nasilsin,bugun sana anlatilan olayda inan guldum ve hak verdim arkadasim,ve tavsiyelerine hemn uyacam,zaten baskaa carem yok,1haftadan fazla zorlamyiorum,sadece bizler su icerken gorup istiyor onun disinda yemk le oynuyor yani acikmyior annem iki kere zorla yedirmeye calismis,bas edememis sonunda cunku artk zorlada istemiyor,ins duzelir,bide sut olsun nesguik olsun hepsni denedim sevmyior istemiyor,bu ara suyun yerine capri sonne iciyor sadece bu kadar,baska arkadasinda cocugunda ayni sorun varmis bana yazdi onun cocugundadareflu varmis,sendede olabilir diyor,bakalim bu pazartesi doktr kontrolu var ne diyeck ilk once mide doktra gierim olmazsa psiyatrist cunku kiz acikmiyor,istemyior,belkide tiksinmis biz zorladikca hersey olabilir ama anne yuregi iste o yemeyince bn uzulyuorum kilo bile kaybetmis,annem sirf iki kere zorladi diye ishali gecmis ama yemeyince tekrar geldi gibi,saglikli olsunda ama bn zorlamayacm artik,cunku daha kasik tutmasini bilmyir,ogrensin istiyorum,artik 2yasina girecek,bu arada ozgurdu paylasimlarin icin cok sagol inan bni cok mutlu ediyor,umarim sende bende bu sorunu iyi bir sekilde atlatir,onlarin aciktigini goruruz,sevgilerimle saygilarimla,optum canim

büyüme sutu valla olsada bn duymadim,ama ilk isim bakmak olacak,artik herseyi deniyorum bunuda denerim,sanki her an heryerde bir cözüm gelecek gibi,sagol arkadasim,

büyüme sutu valla olsada bn duymadim,ama ilk isim bakmak olacak,artik herseyi deniyorum bunuda denerim,sanki her an heryerde bir cözüm gelecek gibi,sagol arkadasim,

Canım büyüme sütünün linki bu bak istersen önce yiyenim kullanmıştı ozaman kiloluydu sonra abim pahalı diye almadı çocuk şimdi ip gibi.Al dene 1-2 ayda sonucu görürsün.benim kızım yemiyor ama kilolu allahtan.

ok canim cok tskler,bende bugun doktora gittim,kontrole,yine 10gun daha bekleyelim diyor,o mutlaka duzeleck,kendisi acikip,ogrenecek diyor,ben dedim kilo kaybetmis,acikmiyor,yemek yemesini bile bilmiyor dedim,o ogreenecek dedi,bekliyorum oyle,senin kiz nasil yemek yemiyor kilolu kaliyor sirri ne bu isin canim paylas:)) bu aralar kizim zayifladi,herkes bune diyor,bn doktr boyle kendi halinde birak dedim,ama gelde anlat amn istediklerinide desinler benim icin onmli olan kizimin psikolojisi,sende bosver ,aldirma,kim ne derse desin canim,sütüde alacm ins sever ve ise yarar,kendine iyi bak,byeee

Canım sağol geçen cuma-cmrt-pazar-pzt kızım üşütmüş ondan yoktum.Şimdi iyi allaha şükür.Diğer günlerde iş yerinde işler çok yoğundu ama dün döndüm okudum yazdıklarını ama cevap yazmaya ancak fırsat buldum.Kızın için bekleme döneminde olduğunu yazmıssın.Doktor ne derse yap aslında en önemlisi içindeki sesi dinle.benim kızımda 3 gündür bulantı belirtisi yok sadece bugün sınıf kapısında çok az yaptı.Aslında dikkatimi çeken gece yatırdığımda süt veriyorsam sabah midesi yoğun bir şekilde bulanıyor.Bende 3 gecedir vermiyorum.Savahları daha iyi.Ama yüzü süzüldü.Zaten az az yiyor yiyeceklerini süt biraz tok tutuyordu ama oda sanırım sabahları bulantı yapıyor.Denemelerim devam ediyor bakalım gerçekten psikolojik mi kızımı çözmeye çalışıyorum.Dün sınıfına girdim ve ne fark ettim biliyormusun kızım en kısa çocuk.Kilosu iyi olsada boy yokmuş meğer.Aslında sütte içen bir çocuk.Dün bende ona taktım.Aslında okul açıldığından beri farkındayım ama diğer çocuklarla arası iyice açılmış.Okulda fazla yemek yemiyor.Diğer çocuklar saldırıyormuş yemeye.Kayınpederimin bir lafı var bu kız zengin evin tok kedisi diye.herşey önünde ama yemiyor.Sanırım sorun bu gözleri doyuyor çocukların. Amaaan sağlıklı olsunlarda varsın yemesinler diyorum bazen.Nasıl olsa öylede böylede büyüyor çocuklar.Şimdiki araştırmam çocuklar nasıl uzar? Sanırım en sonunda kafamızda bir huni doğru bakırköye (bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesi) bana yakın.Görüşürüz canım.kendine ve kızına iyi bak.

slm canim,uzuldum kizin icin,ama bu aralar hava soguk,herkeste bir halsizlik,grip var,benim kizda usutmustu allahtan gecti,ama halen yemekle arasi yok,bazen yemeyince cildiracak gibi oluyorum,yemeyen bebek nasil kilo alsin uzasinki,benim kiziminda kilosu az boyu normal babasi 1,95 ondan galiba:)bekliyorum acikip iyice yiyecegi gunu,dedigin gibi saglikli olsunlarda ne yaparlarsa yapsinlar,send eboyu kisa diye canini sikma,gecen gun bir arkadas dedi,bnim cocukta hic yemezmis,kilo almazmis,boyu kisaymis,hic umurundada olmazmis,simdide diyor masaallah cocugu hem kilolu hem uzunmus,cocuktur diyor zamaninda hepsi biter,10 yil sonrada cocuga yemeyin dersiniz diyor,8bende keske ogunleri gorebilsemde yeterki yesin dedim,senin kizin boyu kacki,4yasinda degilmi,bunun icin canini sakin sikma,yemek derdi kilo derdi bitti simdide sira boydami sakin ha:)yeni bir dert cikartma basimiza,bosver ins duzelir,gecer,bu hallerimize gulerz belki,ins duzelsinlerde ben gulmeye raziyim neyse kendinede kizinada cok iyi bak,hayirlisi neyse o olsun,derdi verende allah sifayi verende allah,sabirli olalim gecer,byeee

Back