• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kizim acikmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
96
İsviçre
bir kac hafta once bu siteyi gordum ve baktimki herkes birbirlerine oyl e yardim ediyorki,paylasiyorlarki anlatamam bu beni gercekten cok etkiledi ,acaba banada yardim eden cikarmi diye,vede hos vakit gecirim diye bende uye oldum,evet arkadaslar benim kizim 22aylik ve iki ayindan beri yemek yemiyor,kusuyor,ve en onemlisi acikmiyor hep zorladim zorlamasaydim inanin cok kotu olurdu gunlerce bekledim yine acikmadi doktrlara goturdum bekle dediler,anladimki allahimdan baska bana yardim edecek yok,simdi bebek mamalari vermekten biktim istiyorumki normal yemek yesin aciksin,kendisi bi kere bile olsun anne acim desin,inanirmisin bu sozlere hasretim,ama en onemlisi saglikli simdi onu zorlamak istemiyorum,ne yapmaliyim,lutfen bilgisi olanlar soylesin yardim etsin,hepinizden bekliyorum,simdiden tesekkurler,:1no2:

yeni oldugum icin bi göz attim ,yanliz degilmisim benim sorunuma benzer cok dertli anne varmis ben elimden geleni yapip bilgilerimi size soylecem ama ne olur benim sorunumla yasayipta cözüm bulan varsa sizde bana yardim edin acikmasi icin ne yapabilirim,

1 ve 5 yaşlar arasında çocukların iştahında azalma olması normaldir.Bu dönemde çocuğunuz yeterince yemiyor,hiç acıkmıyor gibi gelebilir.Çocuklar
büyüme ve enerji gereksinimleri ölçüsünde yemek yerler.Zorla beslsmsk iştahını azaltır.Bu tutum da doğru değildir.Ne kadar yemek yiyeceğini kendisi belirlesin.Tüm çocuklar ihtiyaçları ölçüsünde yerler.İstemediği yemekleri vermeyin.Israrcı olmayın.
Eğer kilo kaybediyorsa,6 ay boyunca kilo almadıysa,ishal,kusma,ateş gibi hastalık belirtileri devamlı varsa.O zaman doktordan yardım alın derim.
Sevgiler..

teskurler nergis inan herseyi denedim kac gundur hic vermeyeyim diyorum kendisi ne isterse inanirmisin hic birsey yemiyor,ve ben vermeyince kiloda kaybediyor bugune kadar zorladim simdide doktorla karar verdik kendisi ne isterse ama bi acikmiyoreki,cok kotu haldeyim,neden acikmiyor bi bilsem,dunyalar benim olacak yinede cvp yazdigin icin cok sagol

Canım bence üzerine gitme aynı şey benim başımda da var çünkü ben zorladıkça oda inat eder gibi yemiyor.Su içiyorsa problem yok tamam mı.Önce rahat ol.benim kızım saat 14 e kadar hiiç bir şey yemez bazen süt içer.Ek besinlere başladığımızdan beri öyle geç yer dr birşey olmaz dedi gerçekten 4 yaşında brişey olmuyor.Çünkü zorlayınca oda kusuyor.hatta yemekten diksiniyor.ben fazla beslenmeyi sevmediği için büyüme sütü veriyorum yemiyor madem kilo kaybetmesin diye düşünüyorum.Bu süt kilo aldırıyor.Öğlen çorbasını ben içiririm doydum dediği an bırakmak lazım bazen bende çok zorlayıcı oluyorum ama rahat bırakan annelerin çocuğu ilerde daha iştahlı oluyor bunu unutma.Birşey daha Vimin C al bu çok güzel iştah açıyor ben genelde gece süt verdikten 1 saat sonra içiriyorum ve üzerine su içmesine izin veriyorum sadece ve uyuyor sabah biraz daha iştahlı oluyor ozaman.Daha çok küçük bebişin zorlama sonra dahada iştahsızlaşır süt içse yeter ona.Eskiden annelerimiz 2 -3 yaşına kadar anne sütü verirmiş arada hiçbirşey vermezmiş.rahat ol...

Bu arada bende senin gibi zorladım zorladım şimdi çocuk yemek lafı duysa midesini bulantırıyor hatta kusuyor.gastroentereloga götürdüm hiç birşey çıkmadı.Şimdi bu pazartesi psikiatriste gideceğiz.Hasarın sebebi benim bunu biliyorum.Keşke zamanında zorlamasaydım ve rahat olsaydım.

canim cok sagol ozgurdu,benim bebegim 2aylikken basladi kusmaya ictahsizliga ve ben annesutunu pompalip veriyordum kasikla ,biberun emzik hic birsey almadi,halende almiyor benimde gecen gun doktr randevum vardi yeter dedim biktim benim kiz niye acikmiyor dedim,halen bebek mamalri veriyordum,artik biz buyukler gibi yesin istiyorum ama hic istemyior sutu sevmiyor,doktrla konustuk artik bn vermeyecem kendisi ne isterse iki gundur deniyorum icim icimi yiyor,inan hic ama hic birsey yemedi,sadece sabah bi bardak cayokadr yemin ediyorum sana ve bugun hic birsey daha,ne yapacam bilmiyorum,evet haklisin zorlamakla olmuyor nereye kadar kendisinin ogrenmesi lazim ama nasil.kiloda kaybediyo bn vermeyince zaten ben verincede artik hic istemiyor eskiden isterdi,ama simdi hic,senin cocuk kac yasinda canim tekrar tesekkurler benmle paylastigin icin azda olsa icim rahatladi biraz yaz tekrar olurmu canim,kendine ve bebegine iyi bak,allaha emanet olun byeee

Canım benim kızım şuan 4 yaşında ama senin kızın kadarken bana daha bir kan kustururdu resmen sinirlerimi bozardı.Allahtan ozamanlar haftaiçi annem bakardı hafta sonları ben bakardım bende sakinleştirici şurup içerdim yemek saatlerinde.Şimdi halime gülüyorum düşününce yemesse yemesin.Aslında insanın psikolojisini bozan etraftaki kendini bilmez insanlar.Aa çocuğun nekadar zayıf dedikleri zaman çocuğa yükleniyordum yesin kilo alsın diye.Şimdi anlıyorum annede olsa insanlar böyle zamanlarda aşırı duyarsız oluyorlar.ben şuan zayıf bir çocuk görsem hayatta zayıf demem annelerin psikolojisini biliyorum çünkü.Senin çocuğun gibiydi benim kide biberon almadı kaşık kaşık besledik.Emzik almadı.Biberon almayınca bende şu alıştırma bardakları var yaa üzerinde küçük küçük delikleri olan onlardan alırdım deliklerin iki tanesini ısıtılmış bıçakla erite erite kapatırdım.oda çekiştire çekiştire tek delikten sütü suyu içerdi.Annelik zor iş gerçekten.Bence sen kendine uğraşacak birşey bul kursa yazıl çocuğun yemeğini daha az düşün bak nasıl düzeliyor.ben öyle yapmıştım o dönemler yoksa kafayı yiycektim.Şimdi daha rahatız ama ozamandan kalan bir yemek fobisi var kızımda.Ama artık acıktığında söylüyor.annem herzaman derdi onun yemek zamanı gelince kendi söyleyecek diye.Düşünsene eskiler 10 tane çocuk bakarmış.Hepsine tektek yemekmi yediriyorlardı.tabiki hayır.Çocuk ek besine başladımı kendi haline bırakıyorlardı.Çocuk kendi başının çaresine bakmayıda öğreniyor ozaman işte.kendini üzme.Ona bir lokma yetiyorsa bırak bir lokma yesin.Bir ay iki ay sürsede sonuçta baskıdan kurtulduğu an yemeye başlar. Kızımla bir anımı anlatım bu uzun yazıma son vereyim.Şimdi yemek yesin diye ağzına ekmek yemeği depe depe yedirmeye çalıştığım bir dönem.baktım koca bir ekmeği kapmış geldi anne ye diye diye ağzıma depiştirmeye çalışıyor.Öyle bir midem bulandı ki o an onu anladım.Severek yiyeceğin varsada yaklaşımdan dolayı diksinti geliyor insana.Sen rahat ol oda rahatlar.Doydum dediği an bırak zorlama.Görüşürüz.Allah kolaylık versin tüm annelere....

Birşey daha yazayım.benim eltimin görümcemin ve benim kızım yaşıt.Onlar çocukları doğduğundan beri yemek konusunda hiç zorlayıcı değiller.ek besinlere başladıklarında çocuk yemiyor diye çeşit çeşit hazırlamadılar.Çocuğun istemediği yemeği red ettiği şeyi 1 saat sonra tekrar verdiler.Ben ozaman garipsiyordum onları.Benim kızım şunu istemiyorum dediği an yenisini hazırlardım çünkü.Sonuçmu şuan ikisinin kızıda herşeyi ama herşeyi hemde masada oturarak yiyor.benim ki sadece benim yaptığım şeyleri geze geze yer.Peşinden koştur.Sütü sadeyse benim kızımda sevmez.Ilıktan biraz sıcak içer ve nescuikli içer sadece.makarna oda yoğurtluysa sever uğraşmadan yutacak yaa ondan.yemeği mutfakta onun ulaşacağı bir yere koy ama asla baskı yapma.dene bakalım gün boyunca mutfağa gidip yiyecekmi.Birde mide doktorumuz bize kusmasını engelleyecek şuruplar vermişti ozamanlar.Mide kaslarını sıkıp kusmayı engellemek için birde onu dene doktoruna sorup.

almina ve kumsal tesekkurler,inanin herseyi denedim olmadi,doktrlara goturdum boyu kilosu iyi diyip gectiler ama kilosu boyu bnm sayemde cunku zorluyordum artik zorlayamiyorumda istemiyor hele bu aralar dis cikartiyor agzi yara dolmus hic yemiyor ucgundur sabah bir cag bardagi inain okadr boyle giderse yine doktrora gidecenm ama care bulamiyorlarki yani biz buyukler bile 2.3saatde acikiyorz o nasil acikmyir anlamiyorumya,mutlaka bisey var ama ne,simdi bebek mamasi vermiyorum cocuklarin en sevdigi yemekleride pisiriyorum süsluyprumda ya dokuyor,ya atiyor yada agzina koyup atiyor,artik kasik tutsun kendisi ogrensin istiyorum bakalim hayirlisi ne olacak,umarin ama en kisa zamnda duzelir cunku icim yaniyor ya,ne zormus arkadaslar,yemeyen cocuk hic yemeyen cocuk bide,sevgiler

cok sagol ozgurdu benimle paylastigin icin,anlasilan ayni derdi cekiyoruz,bn 2ayindan beri cekiyorum ozamanlr bebkti ne zamn aglasa emziriyordum birden bire aclik hissi gitti kutu,baktim yemiyor idrarda iltihab ver mecburen istemeyerek zorladim ve bazen zorlamalarimin sonunda kusuyordu ama bn tekrar bekleyip verdim actir diye,dedigin gibi yanlis yaptik ama ne yapalim anne yuregi hep ac biliyoruz,evet bu konudada haklisin gelen giden bu nasil zayif kiz diye diye etkilenip daha cok uzerlerine gittik yanlisti ama yaptik en azinda hatamizi anliyoruz suanda,keske onlari dinlemeseydik,ama olan oldu,ama biz anneler hep bebegimizin iyiligini dusunurz babalar bizim gibi degil,ben kusma ictah acici seylerde denedim olmadi,dedigim gibi doktrla son caremiz bi kendi halinde birakmak demkki bizim yöntem yanlismis yoksa duzelirdi,3gun deniyorum zorlamayi,kati seyler biz buyuklerin yedigi seyler hazirlayip onune koyuyorum,tadina bakip atiyor dokuyor,yemiyor hemde hic yemin bak,olmaz bu kadar ya,3gunde 600gr atti dusun artik,ve tam disleri cikyior agzi yara olmus,ishal olmus endiseleniyorum ama gecer ins,artik kendi ogrensin yemek yemeyi,kasik tutmayi arkasinda kosmyurum ne yaprsa yapsin diyorum ne kadarda icim yansada,onun iyiligi icin.dedigin gibi benimde kizimn yasitlari var burda,hepsinin disi cikmis,biz buyukler gibi yiyorlar,ama hata nerde bizdemi yoksa bebektemi,ya birsey varsa ne bilim aklima geliyor bole seyler,ins yoktur,sende yarin psikologa gidiyorsun ins bir yardimi olur ve bende senin gibi bu sorunu 4yasina kadar cekmek istemiyorum dayanam,zaten yakinda ise baslayacm,dedigin gibi mecburm,belki degisiklik iyi gelir belki bizim inadina yapiyorlar ne bilim,tekrar sagol arkadasim,kyi bak,

öncelikle geçmiş olsun güzelim.
Fakat burada sana yardım edebileceğimizi sanmıyorum, bebişin nerdeyse 2 yaşında ve artık birçok şeyi rahatlıkla yemesi lazım, bu nedenle benim önerim mutlaka bir doktora gitmendir.
En iyi yolu kendisi gösterecektir sana.

Slm Mondschein,

ay canim öncelikle Allah sabir versin, anne yüregi iste degilmi:1hug:

bak canim benimde bir arkadasin kizi öyleydi... hic yemek istemiyordu, annesi zorla agzina tikistira tikistira yediriyor sonra ardindan hemen dolu dolu kusuyordu cocuk...
bir bucuk yasina kadar kizcagiz bunu yapti, sonra yeter dedi ve artik acmi kaliyor ne yapiyor umrumda degil dedi birakti cocugu...
sonra birden cocuk degisti... baktiki annesi üzerine düsmüyor, kendisi basladi yavas yavas mesela masadaki bisküvilerden alip yemeye ve kraker gibi seyler derken artik yemekde istemeye basladi...

Canim fazla üzme kendini... diyorsunki 3 gündür kendi haline biraktim ama hic yemiyor... vede ishal, agzi yara oldugunu, dis cikardigini söylüyorsun... hic düsündünmü bu cocuk hasta agzi yara, bunun nasil istahi olsunki? olsada yara agizla nasil yesin?

Birak cocugu önce bir iyilessin, önemli olan suyunu eksik etme... bol bol su ver, ishal oldugu zaman en önemlisi su....

sen masaya bisküvi kraker gibi seyler koy, mesela büsküvilerin hayvan kalb seklinde olanlari var... cocugada ilginc gelir...
ve hic ama hic düsme üzerine, bak onun zamani gelince nasilda sana kosup anne aciktim dicek, bundan emin ol:1hug:

üzme kendini canim...a.s.

ozgurdu sanki benim kızı yazmışsın aynennn kusması yok ama yemek olayı ölümm cevredekiler zayıf diyo(bende farkındayım) hep aynı espri yapılıyo bıkıyo insan ya sonucta sağlıklı olması önemli olan dimi ya takmayalımmm rahat bırakalım

ilk once tesekkurler nursel,tamam simdi basladim yani 3gundur zorlamamaya,tamam hasta diyelim peki ben bunu 2ayindan beri cekiyorum ozamnlarda zorlamadigim donemler cok oldu kendi haline biraktim baktim idrarda iltihab cikti tekrar basladim ama inanin farkindayim keske yapmasaydim diyorum ama annelik bu olsa gerek yoksa hepimiz ayni hataya düsmzdik,inanin yeme sorunundan baska bi sorunumuzda yok,ama dedigiz gibi sabredecem artik basladim geri donus yok,inatci kizim suda icmiyor zorla 1bardak iciriyorum ve ins duzelir insssssssssssssss,tekrar sagol inan insanin ici rahatliyor yanliz olmadigini gorunce,evet sweetler benim bugune kadar tek tesellim kizimin saglikli olmasiydi ins allah sifayida sabirida bize veriri saygilarimla,

Önce doktor tavsiye ederim. Eğer midesinde sorun yoksa sorun siz siniz malesef acı ama gerçek. Durum kronikleşmeden acil tedbir almalısınız.
Çocuğunuz sizin onun yemek yemeyişine üzüldüğünüzü bile hisseder. Bu nedenle ona yemek mevzuunda tamamen duyarsız davranmalısınız. Bebek mamasını bırakın artık. Biliyorum anne yüreği dayanmaz ben de yaşadım aynısını ama şimdi anladım ki çözüm bu. İçinizin rahat olması için yiyebileceği birşeyler bırakın ulaşabileceği yerlere. Mesela sehpanın üzerine bir parça börek bırakın ama yiyip yemediğini göz ucuyla bile kontrol etmeyin. Sanki siz yiyememişsinizde orda bırakmışsınız gibi. O istemeden kesinlikle telif etmeyin. Acıkmaması imkansız. Siz onu o kadar çok zorlamışsınız ki tepki olarak kusmaya başlamış artık.

Eğer kızınıza iyilik yapmak istiyorsanız vicdanınızdan fedakarlık yapıp, yüreğinize taş basıp tavsiyelere uymalısınız.

Benim kızım bir köfteyle üç gün gezdi:) Şimdi kreşe gidiyor. Orda kimse onun ne yiyip ne yemediğiyle ilgilenmiyor. Sabah ben kahvaltı da vermiyorum orda ne yiyorsa artık ama bakın şimdi benim kızım eve geldikten sonra üç öğün yemek yiyor. Orda aç kaldığını da sanmıyorum ama sadece yemesiyle ilgilenen yok.

TSKLER ARKADASIM,TAVSIYEN ICINDE SAGOL ZATEN SUANDA YAPTIGIM ONU ZORLAMIYORUM.ama anlamadiginiz tek sey benim kiz 2aylikken basladi yani aclik hissi tamamn gitti yoksa bn 2aylik bebegi nasil zorla yemkten tiksindirebilirimki,ha yemeyince mecbur kaldim istemeyerk,doktora gittim mide reflexi olabilir dediler yani aclik hissi olmayan,yemegi gorunce kusan,itahsiz,ama burdaki doktr emin degillerdi oyuzden ilaclarin yan etkisi oldu bnde biraktim,bu yik turkiye tatilinindede doktora gittim,onlar kesin mide reflex dediler ilac verdiler gecmese 3ay sonra tekrar ilac oda olmazsa ameliyat dediler ve baska 2doktora gittim hani dogrumu diye onlarda yok dediler anlayacgin sasirmis kalmisim,ins biseyi yoktrdaben suylu olayim,dedigin gibi hicbir anne cocugun bu durumda olmasini istemez .eger azda olsa sucluysam gec kalmis sayilmam ins,umarim artik yemek yemeyi sevr ve kendisi acikir ve hepnize tskler inanin dediklerni uygulayacm,zaten yemek konusunda hicbir sorunu yok cok akilli,bu ictahsiziligi kime cekmisse:)

Ahh ah bu çocuklar bizi parmağında oynatıyorlar resmen.Canım ağzı yara içinde diyorsun kesinlikle zorlama benim kızımda son dişlerini zor çıkarmıştı ozaman hiiiç yemek yemiyordu gende pirinç unu muzlu olanlardan alır hazırlar yedirirdim.Çünkü damağına birşey değdimi canı yanardı.Canım bende kızımın 4 yaşına kadar bu derdi çekmesini ve benimde psikolojimin etkilenmesini istemezdim ama eşim dr karşı.sorun sensin deyip duruyordu.bende biliyorum sorun benim ama nasıl tedavi edeyim bu saatten sonra onu bilemiyorum. bana bırak ben 1 ayda bu çocuğu düzeltirim diyor.Ozaman dedim etraftan kimse bana bu çocuk zayıf demesin diğer yaşıtlarıyla karşılaştırmasın bende çocuğu kendi haline bırakacağım.Sanki zayıf olunca ben çocuğumla ilgilenmiyorum yemek yapmıyorum zannediliyor.hafta sonları halen bile bütün gün mutfaktan çıkmadığım oluyor.Annelik zor iş.
Bu arada işe başlaman çok iyi hem senin için hem kızın için.Emin ol düzelecek.Buarada kreşemi vereceksin.?

Back