Doğrudur ben 2 yıldır diyetteyim hamilelik ve emzirme sürecinde aldığım kilolari vermekle uğraşıyorum son 10 kilom kaldı babamız 185 boyunda 135 kilo kızım gen olarak onun genlerini almış lakin bu işte Bi terslik var dediğim nokta yemeden kilo alması günde 3 litreden fazla su tüketiyor ona rağmen gitmiyoKilo eriskinlerde oldugu gibi aslibda bir matematik. Aldigi kalori harcadigindan fazla olmasa istedigini yapsin kilo almaz. Bilinen bir metabolik sorunu da olmadigi icin bu kesin diyebiliriz. Hem sizin hem cocugunuzun iyi bir beslenme egitimi almasi iyi olur. Muhtemelen kalori makro mikro besinlerle ilgili hatniz var.
Bence tahlikleri 2 ayri labaratuarda yaptiri1n insülin direnci falanda mi cikmadi ya. Benim kizi. 9.5 yasinda 38 kilo endokrinden cikamjyorum senelrdirTahlillerinde bisey yok evet obezite tahlilide yapıldı o da temiz istatistiklere göre obez sayilsada tahliller değil diyor diyetisyenede gittik sonuç alamıyorum
Bi araştırma hastanesi birde özel laboratuvar da olmak üzere iki yerde incelendi Bi karaciğerde yağlanma çıktı oda yaşına göre yüksek kilodan belli yani başka hicbirsey çıkmadı mesela alerjik astım teşhisi kondu İstanbulda özel Bi laboratuvar a tahlil verdik alerjisi bile çıkmadı daha nasıl ozetliyim kiBence tahlikleri 2 ayri labaratuarda yaptiri1n insülin direnci falanda mi cikmadi ya. Benim kizi. 9.5 yasinda 38 kilo endokrinden cikamjyorum senelrdir
Benim büyük kizimda hep çocukluğu kilolu geçti . Boyuda uzundu.Doktora da götürdüm hormonlarınada baktılar sorun yok dendi. En son geçen sene 13 yaşında 84 kiloydu. Ben çok diyordum gel spor yapalım hareket yapalım gelmezdi.Bende küçükken kiloluydum ve kendimi bildigimde sporla ve dietle 50 kiloya kadar düştüğumden , kızımda farkına varınca zayıflar diyordum. Kiloya neden hareketsiz yaşam, kesinlikle abur cubur paketli gidalar kesin almayın eve. Kızım emmedi beni mamayla beslendi tecrubesizdim pirinç unu gibi kaşık mamalarida çok vermiştim ondan olduğunu dusunuyunuyorum.Kızım 5 yaşında ve kilosu 40 oldu obez değil ama kilo alımı durmuyor endokrinoloji gittik tahlilleri temiz cok fazla su içip cok fazla terliyorda zaten hiperaktif yerinde durmuyo ama önüne geçemiyorum aynı durumu yaşayanlar varsa Bi fikir verebilir mi bana elbetteki abur cubur yediği oluyo ama zayiflara göre bile 3de 1 tüketiyor ama artık bu konu da çıldırmak üzereyim
Elbetteki ergenliğe girdiklerinde dikkat ediyorlar ben zayıf Bi çocuktum ergenlikte biraz fazlam olunca oturur ağlardım genel 50 57 kilo arası Bi yaşamım oldu gebelikte 26 kilo aldım kızım 3bucuk kilo doğdu 27 ay emzirdim beni emerken ek gıdaya bile ihtiyaç duymazdi 3 yaş sonrası paketli gıda ile tanıştı ve günün tamamını Fast food ve abur çubukla geçiren çocuklara göre benim kızım hala yemiyo ekmek hamur işi pasta poğaça yemez meyve suyu hazır süt kola vs içmez sebzeleri Bi turşu halini tüketiyor meyveleri genel seviyor yapılması gereken bütün tahliller yapıldı ve çok şükür büyük tuvaletine sorunsuz çıkıyor bizim tek sıkıntımız 3 yaş sonrası çok ilaca mağdur kaldı hele yaz başı 4 gün hastanede yattik kaç litre serum yedi içine karistirilan iğne ilacın haddi yoktu yaz başı 32 kilo idi dün bu postu açtıktan sonra aklıma geldi 3 ayda gelen 8 kilonun nedeni çünkü geçtiğimiz Kasım 28 kilo idi kış boyu antibiyotik kortizonlu ilaclarla geçirdik kışı da çünkü yemiyo görüyorum ve anne olarak vicdanım aciyo şimdi hangi çocuk Bi paket cips 5 günde yiyoki açtığı dakika bitiyo ama biz 5 günde yiyoduk artık kestim abur cuburu okullarda açılınca gozlemlicem hala kilo almaya devam edersek o zaman bakicam Bi dahaBenim büyük kizimda hep çocukluğu kilolu geçti . Boyuda uzundu.Doktora da götürdüm hormonlarınada baktılar sorun yok dendi. En son geçen sene 13 yaşında 84 kiloydu. Ben çok diyordum gel spor yapalım hareket yapalım gelmezdi.Bende küçükken kiloluydum ve kendimi bildigimde sporla ve dietle 50 kiloya kadar düştüğumden , kızımda farkına varınca zayıflar diyordum. Kiloya neden hareketsiz yaşam, kesinlikle abur cubur paketli gidalar kesin almayın eve. Kızım emmedi beni mamayla beslendi tecrubesizdim pirinç unu gibi kaşık mamalarida çok vermiştim ondan olduğunu dusunuyunuyorum.
Ne oldu bilmiyorum genc kizliga adım attı ve kendi kendine gece yemelerini paketli gıdaları ve tatlıyı hamur işini kesti bizimle yemeğini yedi ama düzenli spor yaptı ve şuan 67 kiloya düştü.boyu 165 yaşıtlarından hep öndeydi zaten. Şuan ben doğum yaptığımdan benim kilom var o beni uyarıyor yeme anne gece tatlı diye
Doktorlar değil diyosa vardır Bi bildikleri dimi sizin kızınızın da fazla kilosu ben söylemiş olayimdaObez değil de ne benim 11 yaşında kızım 42 kg
Benim 11 yaşında 156 ve 42 kgBenim büyük kizimda hep çocukluğu kilolu geçti . Boyuda uzundu.Doktora da götürdüm hormonlarınada baktılar sorun yok dendi. En son geçen sene 13 yaşında 84 kiloydu. Ben çok diyordum gel spor yapalım hareket yapalım gelmezdi.Bende küçükken kiloluydum ve kendimi bildigimde sporla ve dietle 50 kiloya kadar düştüğumden , kızımda farkına varınca zayıflar diyordum. Kiloya neden hareketsiz yaşam, kesinlikle abur cubur paketli gidalar kesin almayın eve. Kızım emmedi beni mamayla beslendi tecrubesizdim pirinç unu gibi kaşık mamalarida çok vermiştim ondan olduğunu dusunuyunuyorum.
Ne oldu bilmiyorum genc kizliga adım attı ve kendi kendine gece yemelerini paketli gıdaları ve tatlıyı hamur işini kesti bizimle yemeğini yedi ama düzenli spor yaptı ve şuan 67 kiloya düştü.boyu 165 yaşıtlarından hep öndeydi zaten. Şuan ben doğum yaptığımdan benim kilom var o beni uyarıyor yeme anne gece tatlı diye
Kortizon cok sisirir cok kilo aldirir benim bildigimElbetteki ergenliğe girdiklerinde dikkat ediyorlar ben zayıf Bi çocuktum ergenlikte biraz fazlam olunca oturur ağlardım genel 50 57 kilo arası Bi yaşamım oldu gebelikte 26 kilo aldım kızım 3bucuk kilo doğdu 27 ay emzirdim beni emerken ek gıdaya bile ihtiyaç duymazdi 3 yaş sonrası paketli gıda ile tanıştı ve günün tamamını Fast food ve abur çubukla geçiren çocuklara göre benim kızım hala yemiyo ekmek hamur işi pasta poğaça yemez meyve suyu hazır süt kola vs içmez sebzeleri Bi turşu halini tüketiyor meyveleri genel seviyor yapılması gereken bütün tahliller yapıldı ve çok şükür büyük tuvaletine sorunsuz çıkıyor bizim tek sıkıntımız 3 yaş sonrası çok ilaca mağdur kaldı hele yaz başı 4 gün hastanede yattik kaç litre serum yedi içine karistirilan iğne ilacın haddi yoktu yaz başı 32 kilo idi dün bu postu açtıktan sonra aklıma geldi 3 ayda gelen 8 kilonun nedeni çünkü geçtiğimiz Kasım 28 kilo idi kış boyu antibiyotik kortizonlu ilaclarla geçirdik kışı da çünkü yemiyo görüyorum ve anne olarak vicdanım aciyo şimdi hangi çocuk Bi paket cips 5 günde yiyoki açtığı dakika bitiyo ama biz 5 günde yiyoduk artık kestim abur cuburu okullarda açılınca gozlemlicem hala kilo almaya devam edersek o zaman bakicam Bi daha
Aynen öyle olduKortizon cok sisirir cok kilo aldirir benim bildigim
11 yas icin o boya o kilo cok degil benceDoktorlar değil diyosa vardır Bi bildikleri dimi sizin kızınızın da fazla kilosu ben söylemiş olayimda
Demekki neymiş direk insanlara kırıcı Bi şekilde yaklasilmamasi gerekiyormuş kızımın 100bin çocukta bir görülen Bi ateş hastalığı var onun için tedkidleri devam ediyor elimizden biseyde gelmiyo onun için hersey muallakta beklemedeyizObez değil de ne benim 11 yaşında kızım 42 kg.
Okuyunca anladım ilaclardan. Çocuğu mutlaka ciğerlerine baktirin yukairda ki arkadaş yazmis. İlaç kullanmadan doğal yöntemlere yönelin lütfen Allah korusun 4 ay antibiyotik böbreği bitirir.