Kızım 5 yaşında ve kilosu 40 oldu obez değil ama kilo alımı durmuyor endokrinoloji gittik tahlilleri temiz cok fazla su içip cok fazla terliyorda zate

Naz oyku

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
22
7
32
Kızım 5 yaşında ve kilosu 40 oldu obez değil ama kilo alımı durmuyor endokrinoloji gittik tahlilleri temiz cok fazla su içip cok fazla terliyorda zaten hiperaktif yerinde durmuyo ama önüne geçemiyorum aynı durumu yaşayanlar varsa Bi fikir verebilir mi bana elbetteki abur cubur yediği oluyo ama zayiflara göre bile 3de 1 tüketiyor ama artık bu konu da çıldırmak üzereyim

Endokrinoloji ile kalmayın. Modern yaklaşımlar hastalığın kaynağına odaklanmaktan uzaklar ne yazık ki. Biraz pahalılar ama fonksiyonel tıp yaklaşımını benimsemiş doktorlara gidin mutlaka. Bir çok doktor takip ediyorum, hangi sehirdesiniz, belki doktor önerebilirim.

Fonksiyonel tıbbı daha önce duymadiysaniz doktor melek vuslat özdoğan'ı inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki doktorları arastirabilirsiniz.

Tahlillerinde bisey yok evet obezite tahlilide yapıldı o da temiz istatistiklere göre obez sayilsada tahliller değil diyor diyetisyenede gittik sonuç alamıyorum

Bakılmıştir büyük ihtimalle çünkü gerekli be gereksiz bütün tahliller yapıldı ama tekrar sorucam doktoruna bakildimi diye teşekkür ederim

Spora yazdırdınız mı? Hem enerjisini atar hem kalori atar. O yaş grubu için de spor grupları oluyor bizim yeğenler gidiyo

Çok zor Bi kış geçirdik hastalık açısından hem yaz okuluna yollamadım hem spordan almıştım lakin fazlasıyla pişman oldum okullarla beraber tekrar spora baslicaz inşallah

Çok zor Bi kış geçirdik hastalık açısından hem yaz okuluna yollamadım hem spordan almıştım lakin fazlasıyla pişman oldum okullarla beraber tekrar spora baslicaz inşallah

Yemek düzeninin değişmesi gerekiyor. İşlenmiş paketli gıdalar, hamurişleri yedirmeyin. İstese bile asla yedirmeyin.

Karaciğer enzimlerine bakıldı mı? Ultrason çekerler genelde. Biz 7yaş 36.6 kiloyla doktora başvurduk haftada 1-2hastanelerdeyiz. En son gastroenteroloji gördü bizi kan değerleri normal gözüküyor fakat ultrasona bakınca şaşırdı 2.evre yağlanma var acil kilo vermesi gerekiyor. Karaciğerle alakalı altta yatan bir hastalık mı var kilo almasını sağlayan yoksa sadece kilo mu diye bakıyorlar son bir tahlil çıkmadı onu bekliyoruz. Valla çocuk dr diyetisyen gastro. Endokrin. Git gel git gel yoruldu çocuk da Allah beterinden korusun buna da şükür ama önleminizi alın diyetisyen ve spor ile halledebilirsiniz umarım

Hep ilaç kullanan bir çocuk mu oldu? Beden toksisitesi arttıkça karaciğer yaglanir, detoks mekanizması bozulur kilo vermek zorlaşır diyor doktorlar. Aşırı terlemesi de bu yüzden olabilir.

Benim kızım da 3,5 yaşında 25 kilo.Henuz paketli gıda yemedi.Cikolata haftada bir minik parça.Ekmek vs vermiyorum.Sabah peynir yumurta .Bi daha taa akşam üstü veriyorum. Protein ağırlıklı akşam yemeği.Ara öğün de yemiyor.Yasitlari onun yediği abur cuburun kat kat fazlasını yiyor.Hareketli bir çocuk.Surekli yürürüz. Ama kilolu iste.Ben de öyleyim.Dogum kilosu da fazlaydı.Boyu da uzun.Ben 4,5 kilo doğmuşum.Seker hast.tiroid vs yok.Tamemen genetik dedi doktorumuz.Millet benim kadar az yese ve hareket etse çöp olur ama ben de kiloluyum

Ultrasona girmedik ama ben bide gastroya götüreyim teşekkür ederim bilgiler için

Hep ilaç kullanan bir çocuk mu oldu? Beden toksisitesi arttıkça karaciğer yaglanir, detoks mekanizması bozulur kilo vermek zorlaşır diyor doktorlar. Aşırı terlemesi de bu yüzden olabilir.
3 yaşından beri ilaçlara maruz kaliyo ve geçen yıl hiç ara vermeden 4 ay antibiyotik kullandık hala sabah akşam haplari var dediginiz doğru bu da etken galiba

Benim kızımda 27 ay emdi tmm hiç zayıf Bi çocuk olmadı ama gayet sağlıklı besledim herseyi kendim yaptım 36 ay hiçbir paketli gıda ile tanismadi 3 yaş sonrası Bi hastalık geldi iğne serum ilaç derken hala normal çocuklara göre yemiyo bile diyebilirim ekmek hamur işi pasta kola meyve suyu bilmez lakin durmuyo kilosu kış başı 28 kilo idi bu sabah şok oldum işte 40 kilo olmuş artık delircem

O zaman ilaçlardan kaynaklı olabilir gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…