Kınayı ben hep biraz koyu kıvamlı kullandım ,yani saç boyası gibi sıvı değil lapa tarhana çorbası kıvamında rengi iyi versin diye ,nasıl yaptım şöyle ; kınayı hibiskus çayı ve normal çay suyuyla yaptımm hep (yalnız bunla soğuk değil az ılık olacak ) ,yumurta sarısı ,yarım çay kaşığı tuz ,ve bir tatlı kaşığı kadar portakal yada limon suyu ,hepsini iyice karışıp gerek mümkün oldukça az pürüzlü olsun ,hazır olunca 3 yada 4 saat kabın içinde beklesin .üzerini ıslak bir bezle kapat ki kurumasın .
ben en az 8 saat tutmaya çalıştım başımda ,kınayı yapınca bone değil tülbent tülbetin üzerine gazete kağıdı yaptım .
Şimdi gelelim niye bone değil tülbent hava alsın ve beklerken kkurusun rengini versin ,ve içine yağ ekleme renk olmuyor yağlar kesiyor.tuz limon yada portakal suyuda renk almasını sağlıyor ,ılıkken hepsi birbirine güzelce tutunuyor.
genelde 10 saateleri bulduruyordum ,her ay yapmak gerekiyor ,ilkinde fazla renk değişmez ama 3.kınadan itibaren kızıl olmuştum .saç kuvvetleniyor.kızıl gibi sinir sinir akmıyor :)