Köfteler Kızartmalı ve Haşlamalı Içli Köfte (Resimli)

bebisim52

Tüm varlığım kızımmm...
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
5.054
245
valla ilk denememdi ama tadları çok güzeldi.
bu malzemeyle tam olarak 40 tane içli köfte çıkıyor.
ben kızaranların bir kısmını soğutup boş dondurma kaplarına koydum buzluğa attım.

iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır.
bir yandanda patates halka halka doğranıp pirinçle birlikte haşlanmaya alınır.

2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy patates
yarım çay bardağı pirinç
1 tutam karabiber

iç malzemesi
250 gr kıyma
2 adeyt kuru soğan
3 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaş.nane
1 çay kaş.kekik
1 çay kaş.kimyon
tuz
1 avuç elle kırılmış ceviz

öncelikle bulguru bir kaba alır hafif suyla ıslatılır.bulgurlar şişince haşlanan patatesve pirinç suyu süzülüp bulgurun içine atılır.salça tuz un karabiber iyice yoğurulur.yoğururken elinizi devamlı suya batırıp yoğurun.çok yoğrulması lazım vede tuzunun az olmaması lazım.dinlenmeye bırakılır.
dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp avuç içi suyla ıslatılır ve yuvarlanır.işaret parmağıda ıslanıp hamurun ortasına parmak batırılır vededöndüre döndüre şekil verilir.arasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan konulur eliniz ıslatılıp uzunlamasına kapatılır.herbiri böyle yapılır.
yarım saat dinlendikten sonra yarısını kızgın yada yarısını sıcak suda pişirdim.
eğer istenirse tuzlu suda mantı gibi haşlanır.
istenirse kızgın yada hafifçe şekli bozulmadan kızartılır.

haşlanan içli köfteyede sarımdaklı yoğurt çok güzel gidiyo.
afiyet olsun.

dscf4461w.jpg

dscf4462.jpg

dscf4464.jpg

tadlicnm ben yaptım hatta iftarda yedim hayatım çok teşekkür ederim çok zahmetli ama olsun ilk denemem güzeldi en azından çöpe atmadım.
çok korktum bunca emek boşa gidecek diye ama valla eşimle ikimiziz sadece yedik yarısından çoğunukaydirigubbakcemile3

bu arada nem kankimde tüyolar verdi ondanda biraz bilgi sahibi oldum kendisi malatyalı ya
cnm arkadaşım ya

oyyyyyyyyyyyyyyy nem kurban olsun sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)kıssss tadli valla ben bşy demedimmm hepsi kendi hünerleri:)bebişimin isteyipte yapamadıgı hiç bşy yok:)
bu arada fıstıgımmm senin şekillerde orjinal olmuşş yaaaa ben yuvarlak top gibi yapıyodummm seninkiiii daha bi hoş görünüyo:)

way way way koçişim görmesin bunu canı çeker walla malum erkek:)))))))
çok güzel görünüyo elcağızlarına sağlık

oyyyyyyyyyyyyyyy nem kurban olsun sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)kıssss tadli valla ben bşy demedimmm hepsi kendi hünerleri:)bebişimin isteyipte yapamadıgı hiç bşy yok:)
bu arada fıstıgımmm senin şekillerde orjinal olmuşş yaaaa ben yuvarlak top gibi yapıyodummm seninkiiii daha bi hoş görünüyo:)

ŞenizŞenizŞenizŞeniz
başkada bişi demiyom aşkosh

içli köfteeeeeeeee..
bugun görduğum 2. içli köftee sitedee..
ellerine sağlıkk nefis görunuoo

X