- 7 Aralık 2007
- 5.054
- 245
valla ilk denememdi ama tadları çok güzeldi.
bu malzemeyle tam olarak 40 tane içli köfte çıkıyor.
ben kızaranların bir kısmını soğutup boş dondurma kaplarına koydum buzluğa attım.
iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır.
bir yandanda patates halka halka doğranıp pirinçle birlikte haşlanmaya alınır.
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy patates
yarım çay bardağı pirinç
1 tutam karabiber
iç malzemesi
250 gr kıyma
2 adeyt kuru soğan
3 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaş.nane
1 çay kaş.kekik
1 çay kaş.kimyon
tuz
1 avuç elle kırılmış ceviz
öncelikle bulguru bir kaba alır hafif suyla ıslatılır.bulgurlar şişince haşlanan patatesve pirinç suyu süzülüp bulgurun içine atılır.salça tuz un karabiber iyice yoğurulur.yoğururken elinizi devamlı suya batırıp yoğurun.çok yoğrulması lazım vede tuzunun az olmaması lazım.dinlenmeye bırakılır.
dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp avuç içi suyla ıslatılır ve yuvarlanır.işaret parmağıda ıslanıp hamurun ortasına parmak batırılır vededöndüre döndüre şekil verilir.arasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan konulur eliniz ıslatılıp uzunlamasına kapatılır.herbiri böyle yapılır.
yarım saat dinlendikten sonra yarısını kızgın yada yarısını sıcak suda pişirdim.
eğer istenirse tuzlu suda mantı gibi haşlanır.
istenirse kızgın yada hafifçe şekli bozulmadan kızartılır.
haşlanan içli köfteyede sarımdaklı yoğurt çok güzel gidiyo.
afiyet olsun.
bu malzemeyle tam olarak 40 tane içli köfte çıkıyor.
ben kızaranların bir kısmını soğutup boş dondurma kaplarına koydum buzluğa attım.
iç malzeme hazırlanır soğumaya bırakılır.
bir yandanda patates halka halka doğranıp pirinçle birlikte haşlanmaya alınır.
2 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy patates
yarım çay bardağı pirinç
1 tutam karabiber
iç malzemesi
250 gr kıyma
2 adeyt kuru soğan
3 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaş.nane
1 çay kaş.kekik
1 çay kaş.kimyon
tuz
1 avuç elle kırılmış ceviz
öncelikle bulguru bir kaba alır hafif suyla ıslatılır.bulgurlar şişince haşlanan patatesve pirinç suyu süzülüp bulgurun içine atılır.salça tuz un karabiber iyice yoğurulur.yoğururken elinizi devamlı suya batırıp yoğurun.çok yoğrulması lazım vede tuzunun az olmaması lazım.dinlenmeye bırakılır.
dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp avuç içi suyla ıslatılır ve yuvarlanır.işaret parmağıda ıslanıp hamurun ortasına parmak batırılır vededöndüre döndüre şekil verilir.arasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan konulur eliniz ıslatılıp uzunlamasına kapatılır.herbiri böyle yapılır.
yarım saat dinlendikten sonra yarısını kızgın yada yarısını sıcak suda pişirdim.
eğer istenirse tuzlu suda mantı gibi haşlanır.
istenirse kızgın yada hafifçe şekli bozulmadan kızartılır.
haşlanan içli köfteyede sarımdaklı yoğurt çok güzel gidiyo.
afiyet olsun.