kız veya erkek kardeşinizin kız veya erkek arkadaşı içinize sinmedi naparsınız?

Lotus

kimse olmadı senin gibi..
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2007
2.798
22
kız veya erkek kardeşinizin kız veya erkek arkadaşı içinize sinmedi naparsınız?

içime mi sinmeyecek yoksa içime sinmeyen bişey mi yapacak ikisi farkılı

içime sinmedi diyorsan ön yargılı davranmaz tanımaya çalışırdım yani kardeşim seviyorsa benimde bir şekilde içime siner, önemli olan beraber olanın içine sinmesi, benim değil.

yok eğer saygısız bir hareketini görsem ve bu içime sinmezse o zaman tarafsız olmaya çalışırım bariz bir şey ise kardeşimi uyarırım dinlemiyorsa çokda karışmam herkes kendi hayatını yaşayacak,
içinde ne eksikse dış dünyada da onu bulacak kardeşimde olsa bu böyle.

aynı şey benim başıma geldi abim erkek arkadaşımdan hiç hoşlanmamıştı ve bundan adam olmaz diyordu sebebi ise süretli araba kullanmasıydı. ben abimle 6 ay boyunca tek kelime konuşmadım bu yüzden en sonunda annem girdi araya. seviyorlarsa bize karışmak düşmez senin yapacağın her koşulda kardeşine destek olmak. adamı gözün tutmadıysa onunla daha sık görüşeceksin ki senin kardeşinin arkasında olduğunu yalnız olmadığını görsün dedi. o günden sonra abim bu öğütleri tuttu. ama nooldu biz ayrıldık şimdi abim haklıymış diyorum elin oğlu için abimle konuşmadığım günlere acıyorum...

Eger ki kizin cok cok buyuk bir hatasini gorduysem veya biliyorsam, dusuncelerimi tabiki kardesime anlatirim. Bu kiz boyle boyle bak dikkatli ol derim. Buna ragmen hala seviyorum istiyorum diyorsa, arkasinda olurum. Kardesimde olsa kimsenin hayatina mudahale etmek istemem, yarin birgun senin yuzunden ayrildik demesi yerine, yasanacaklari kendinin yasayip gormesini isterim acikcasi. Ama kesinlikle tanimadigim birine karsi on yargili davranmam. Tanimaya calisirim. Ufak tefek yanlisliklarindanda bahsetmem kardesime, her insanin hatasi vardir, hic birimiz sutten cikmis ak kasik degiliz.
Kardesimde olsa bir karar vermisse, o onun kararidir. Bana sadece onlar icin dua etmek, haklarinda hayirlisini dilemek duser.

benım şahsen abım her sevgılımı gözu tutmaz ama hepsı ayrı bı sebepten, bırının yaşı kucuktur
bırı askere gıtmemıstır, bırı neblım kıskardesı vardır görumcesı karısır der, dıgerı aman efendım yası buyuktur, dıgerı kötu okul okumustur aman da aman, yani hepsını de ınandırıcı bı sekılde guzel esaslara dayandırarak öyle bı soyler kı o cocuktan sogurum abıme ınanırım,
ama gelin görun kı abım bızım hıc begemedıgımız bır gelınle evlendı hem de kız bıze sureklı tafra yapıyor ılk gunden berı daha hıc ıyı nıyet gostermedı bız de ee olur mu böle dedık dıye begenmedı hanım bızı aama abım bal gıbı de begenıyor hatunu, sımdı olaya bakın ben abım ıstemıyor dıye gul gıbı sevgılılerımden sogudum abım bızı dınlemedı
sonucta sevgılıyı ben ılerde belkı koynuma alıcam koca yapıcam ya da şu anda gezıyorum vs ama abım karsı gelıyo her bırıne ayrı ayrı, en son baktım kı ne abımın ne annemın hıc de bı gecerlkı sebebı olmadan kımseyı begenmıyorlar,
bunlara cok dıkkat et hıc kımseyı mı begenmıyorlar senın ulasamayacagın kısılerı mı begenıyorlar sevdıklerını begenmıyorlar mı cok takma canım, hayat senın o adamı yanında sen gezdırıcen sevgılı dıye o yuzden cok takma begenıyosan al gezdır. aıle tamam saygı duy ama hayat senın
bak ben 26 yım yenı ogrendım bunu, hayat senın canım.

Canim benim basimada aynisi geldi. Hala var. Erkek kardesime birini sevdigimi anlattim, aramizdeki mesafe yuzunden olmaz dedi, sen oralarda yapamazsin dedi. Sonra kendisi bir kizi sevdi kendi sevince benim durumumuda anladi, arkanda olcam abla dedi. Ailem yasi ufak diye istemediler, once universiteyi bitir sonra dediler, daha sonrada baska bende kizi taniyordum dikkatli olmasini soyledim, ama kararin neyse arkandayim herzaman dedim, istiyorsan sonuna kadar git dedim. Sizin karariniz beni zaten ilgilendirmez, siz ne yaparsaniz yapin, isterseniz olmaz diyin ben yine istedigimi alirim dedi. Kiz napti? Gitti baskasiyla sozlendi. Ustelik ayrildiktan bir ay sonra. Simdi senin arkandami kardesin hala dye soracak olursaniz degil. Kendi sevdasi bitince, bana soz verdigi destegide bitti. Cocugu tanimiyor bile, tanimakta istemiyor. Onyargili davraniyor anlayacagin. Erkekle boyle guzelim. Kendi kafalarindakini yaparlar, ama is bize gelince yaptirmazlar.
Herkes kendi hayatini kendi yasar. Ailenizin sozlerini goz ardi etmeyin derim, ama karar sizin kararinizdir.

ben kız kardeşimin arkadaşlarını yakından gözlerim... ve tavırları ve yaşam tarzı konusunda bilgi edinmeye çalışırım.. eğer tam karar verdiysem kardeşimi uyarırım...
ve böle bi şeyde yaşadık... bir kız arkadaşının davranışları garipleşmişti... çok dikkat çekiciydi benim açımdan ama kız kardeşim farkında değildi... ben bi müddet izledikten sora kardeşimi uyardım .. iyikide uyarmışım.. sonra çok fena şeyler oldu...allah tan kız kardeşim ilşkisini kesmişti o hanımla...

Kız kardeşim var , düşüncelerime güvenir ne hikmetse (çok tartışırız sudan nedenlerle , kıskanır beni delicesine , söylediklerimi dinlemez asidir başına buyruk hareket eder tavsiye falan sallamaz hiç ,ama severiz birbirimizi) , gelir ilk önce benimle tanıştırır sevgilisini. Önyargılı değilimdir , tanışırım , ben ablayım diye havalara girip kendisini rahatsız ve sınavda hissetmesini asla istemem , ona göre davranırım. 1 görüşürüm , 2 görüşürüm , 3. de hakkındaki fikirlerim ortaya çıkar ve açık açık söylerim düşüncemi.. Kız kardeşim art niyet taşımadığımı bilir , zaten ben ona ilişkini bitir bu iş olmaz edasıyla yaklaşmam hiç , kardeş bile olsak buna hakkım yok , kimsenin olmadığı gibi.. Zaman geçer , kız kardeşime bu konuda asla baskı yapmam , rahatsızlığımı vs. dile getirmem ama sürekli gözlerim kardeşimi , ona zarar verilmemesi için o farketmeden durumu takip ederim.. Şu ana kadar hakkında yanıldığım biri olmadı , ama kız kardeşim ilişkisini de benim için bitirmedi , sevgilisinin yaptığı hatalar nedeniyle bitti ilişkisi , geldi yanımda ağladı , zırladı.. Teselli verdim , ben sana söylemiştim demedim hiçbir zaman.. Şimdi ne mi yapıyor? Birisiyle ilişkiye başlamadan önce beni tanıştırıyor :))

Benim gözüme batan ve hoşlanmadığım davranışları kardeşimi mutsuz etmiyorsa sırf sevmediğim ya da içime sinmediği için onları ayırmaya çalışmam...

Ancak eğer onu üzüyorsa, mutsuz ediyorsa ve kardeşim buna rağmen aşktan gözü kör olmuş vaziyette bu ilişkiye devam ediyorsayasakkelime ;
ayırmak için elimden geleni ardıma koymam...
Ve neticede bunu da başarırım....Çok üzgünüm çoook

kardeşime uygun bir dille tasvip etmediğim konuları anlatırım
ama ayırmak için çalışmam herşeyden önce günah ve ben onun vebalini alamam
sonuçta bir ömür boyu ben değil o beraber olucak
o sevdiyse tamam dediyse benim iiçin de tamamdır

X