Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kaldı başkaYatak odası mutfak eşyaları komple kıza ait, nişanda ve düğünde damadın giyeceklerini takım elbise ayakkabı kız alır, ben saat ve kol düğmesi de almıştım ayrıca söz nişan kına kıza ait bizde böyle, hayırlı olsun
Herşeyi damattan bekleyip sömürmemek gerek kız tarafının üzerine düşen bunlar bizim adetlerimize göre sizin farklıysa bilememm bizim düğünde erkek tarafının yaptığı masraf yanında bunlar inanın az kalıyor ev alındı düğün yapıldı yemekli, evin diğer tüm masraflarıni damat tarafı karşıladı kız tarafının da bunları yapmasi gayet normal, bir sandık çeyizle gelmek ayıp yaniiiNe kaldı başka
Aynen bence de biz Karadenizli degiliz ama olması gerekende bu zatenYöreden yöreye değişir.
Biz karadenizliyiz. Söz, nişan, kina kiza ait. Mutfak (herşey dâhil) ve yatak odasini kiz yapar.
Hali, perdeler, havlular, nervesimler, yastik ve yorganlar kiz tarafına düşer.
Ayrica damatligi (corabina kadar) kiz tarafı alir ve damata genelde altın saat takilir
Biz yemek takımı ve yatak odasını aldık sadece içini tamamladık herşeyiyle başka da bise yapmadık birde damatlık yüzük saat falanArkadaslar ocak gibi evleniyorum fakat hangi esylara kiz tarafina duser bilmiyorum yardimci olurmusunuz siz hangi esyalari aldiniz?
Altin saati olmayacak malesef tesekkur ederimYöreden yöreye değişir.
Biz karadenizliyiz. Söz, nişan, kina kiza ait. Mutfak (herşey dâhil) ve yatak odasini kiz yapar.
Hali, perdeler, havlular, nervesimler, yastik ve yorganlar kiz tarafına düşer.
Ayrica damatligi (corabina kadar) kiz tarafı alir ve damata genelde altın saat takilir
O kadarsa iyi beyaz esya da kiz tarafina ait diyorlar ondan korktumBiz yemek takımı ve yatak odasını aldık sadece içini tamamladık herşeyiyle başka da bise yapmadık birde damatlık yüzük saat falan
Kuzum nasıl anlaşırsanız öyle alınır yapılır nisandan sonra konuşulur siz şunu alın biz bunu alalım falan biz bunları alabiliriz durumumuz buna yeter falan şeklinde konuşulur kaygilanmaO kadarsa iyi beyaz esya da kiz tarafina ait diyorlar ondan korktum
Altin saati olmayacak malesef tesekkur ederim