kız krdeş ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi nunu9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlenince aba diye çok arar sizi anlıyorum bende bir ablayım ve kardeşim de bana uzak sevgi dillerimiz farklıymış birbirimizin dilini öğrenip konuşunca daha iyi oluyor her şey fakat bu dili öğrenmek istemek için de kıvılcım gerek o da medeni hal değişince hızla oluyor ne hikmetse

Kardeşiniz nile olsa size değer vermeyene siz hiç vermeyin. 30 yaşına gelince olgunlaşır o zaman anlar kıymetini

Biz 3 kiz kardesiz, ben ortancayim. Hepimiz birbirimizden farkliyiz, ben gene ortadayim, diger iki kiz kardesim tamamen zit karakterde.

Ama yine kardesiz deyip boyle samimi olmaya calisiyorlar. Ama hep de kavga ediyorlar. Ben diyorum artik kabullenin siz farkli karakterdesiniz, isteseniz de cok asiri samimiyet olmuyor size. Az oz gorusmek su durumda kafi olmali. Illa iplerin gerilecegi zamana kadar zorlamak gereksiz bir kulfet.

Ben de hep bi kız kardeşim olsun derdim ama yazdıklarınızdan sonra iyiki yokmus dedim Erkek kardeşimle daha iyi anlaşıyorum beraber kahve içeriz, sohbet ederiz dertlesiriz. Ama madem sizin kardeşiniz samimi olmak istemiyor uzak durun gerekmedikce konuşmayın. Havalı durun özelinizi onun yanında konuşmayın bi süre sonra kendi yanaşmaya çalışacaktır.

Benimde iki yaş arayla kızlarım var dengeyi kurmak gerçekten .Allh yardımcımız olsun. aramız üç buçuk yaş annemde zorda olsa sağlar önce ben dedikleri mizde tekerlme ile seçerdi aslında sıraya koyardı

sizi çok iyi anlıyorum. ortanca kızım, hala çocukluktan kalma anne abla travmalarım var. kardeş değil karındaş diyorum. büyüyüp ayaklarım yere basınca artık bana zorbalıklarını yapamazsın deyip hayatımda istemedim. çocuktuk ama o daha büyüktü ve bunlara izin veren annemdi.
sonuç, ailemden kimseyi hayatımda tutmuyorum. o travmaların izini hala bedenimde, kalbimde, zihnimde taşıyorum. o ev içindeki negatif havayı hep hissediyorum.
hep denir ya kız kardeş en iyi arkadaştır ama iki taraf da isteyecek.
olmayınca olmuyor.
demek ki farklısınız, kabul edin ve değiştirmeye uğraşmayın, değişmez.
siz değişin, çalışıyorsanız, kendi hayatınızı ayrı bir yerde kurun, kopun uzaklaşın.
değersizleştirilmeyin.
ben o hissiyatı iyi biliyorum. yakanızı bırakmıyor.

sabah bir yazı okudum ve sizinle paylaşmak istedim.

Tüm hayatınız boyunca hiç kimse, kendinize verdiğiniz zarar kadar size zarar vermedi, sömürmedi.
Öz-zararınızın sınırı ölçüsünde başkalarının size zarar vermesine izin verirsiniz. Eğer birisi size, sizin kendinize verdiğiniz zarardan daha fazla zarar vermeye kalkarsa, sizi kendinizden fazla sömürmeye çalışırsa, o insandan uzaklaşırsınız. Ama sizi sizden birazcık az sömürdükleri veya zarar verdikleri sürece o ilişkiye katlanırsınız.
Kendinizi çok fazla horlayan biri iseniz birisinin sizi dövmesine, aşağılamasına katlanırsınız. Niçin?
Çünkü inanç sisteminiz şöyle der; "Bunu hak ediyorsun. Ben sevgi ve saygıya layık biri değilim. Ben değerli biri
Değilim."
Başkaları tarafından kabul görmeye ve sevilmeye her birimizin ihtiyacı var ama öncelikle kendimizi kabul etmeli ve sevmeliyiz.

Amin

Ergen sanki biraz kardeşiniz.Sizde onu sallamayın .

Yaptığınız yorumlardan ben utandım hanımlar siz iyi misiniz?
Yahu kardeş bu kardeş sınır koymak ablasını sevmemek ne demek?
Gün gelir o en yakın arkadaşlarınız kendi ailelerine döndüğünde kime kardeş diteceksiniz? Ya da o anacı kocalarınız sizi orrada bırakınca kime sarılacaksınız?
Valla elin en iyisi benim bir ailem etmez.
Yazık kıza şurda bir iki tavsiye vereceğinize,” ama senin kardeşin sınır koymuş aşma orayı o haklı” minvalinde yorumlar yazmışssınız.
Eminim ana baba bile nasıl üzülüyordur yazık değil mi o insanlara kim kardeşine mesafe koymada haklı olabilir? Bunun haklı tarafı yok nir insan kardeşiyle anlaşmak zorundadır.

Ailenizin ona karşı tepkisi nasıl?Ablana saygılı ol filan demezlermiydi hiç küçükken de. Yoksa bisey olmaz o seni kardesin filan diye umursamazlarmıydı..Ona karşı fazla tolerans mı gösterirlerdi..Sen de onlar böyle deyince sesiz kalıp içten içe üzülürmüydün

Iki kız kardeşim var.
Küçüğü de benle bir şeyini paylaşmaz yani kıyafet vs tarzında değil anlatmaz bana bunu yaş farkına bağlıyorum daha çok ve benden duymak istemediği gerçekleri duymasına
Ortanca olan da aşırı streslidir sınav zamanı biz de sizin durumunuza düşmüştük hatta ben şimdi çok pişmanım neden sınav zamanı gidip orda kaldım diye. Şu anda da ona aşırı kirginim bir olaydan dolayı ama haberi yok. Aslında var da unuttum sanıyor.
Ya ben sizi anladım aslında kız kardeş farklı bir olay insan içten içe kırılıyor ve anlaşılmak istiyor olmayınca da üzülüyor

ya ALLAH aşkına hanginiz kardeşinizin kıyafetini zamanında giymedi ? bir parfümünü sıkmadı ?

onu bnim paramı habersiz alması hakını ona veriyor yani?
Yok senden habersiz aldigi parayi da ona hakki da verilmiyor... parani aldiysa bagirip cagiracaksin o sana paylasmiyorsa sende ona paylasmayacaksin yoksa ezilmeye mahkumsun kusura bakma

Tek söyleyeceğim hiç birsey bekleme ondan kendini begenmiş malın teki kendi yoluna bak arkadaş çevrenle vakit geçir zerre kadar değer verme kardeşler bile bu dünyada yalan olmuş kendini geliştir yaşadım ve pişmanlıklarım çok var muhattap dahi olma

Hep kızıma kızkardeş isterdim şu an şaşırdım
Annenizin cocukken bu iliskide rolü neydi yani uzlasma mi sagladi.ayrim mi yapti bu detay önemli bence.

Kıskançlık var bence kardeşinizde.Hayata bile ondan önce gelmişsiniz ne yaparsa yapsın sizi geçemeyeceğini biliyor, sizin le kavgaları aslında kendiyle hesaplaşması,hastalıklı bir psikoloji.Kendi iyiliginiz için uzak durun,iliskiniz o değiştirmek isterse değişebilir, sizin değerinizi anlaması için sağlam bir hayat dersi alması gerekir, üzülmeyin,zamana bırakın sadece

Benim de ablam var ve kendisini arkadaşım olarak görürüm ama sizin kardeşiniz ile olan gerilimli ilişkiniz bizde de vardı bir ara. Ben 14 yaşındaydım o zamanlar, sizin kardeşiniz tabii daha büyükmüş o yüzden aynı şeyler söylenir mi bilemiyorum. İzinsiz eşyalarımın kullanılmasına ben de delirirdim ve benim için de büyük kavga sebebi olurdu ama değil ablam, babamın cebinden bile bir lira habersiz aldığımı hatırlamıyorum bence çok çirkin bir hareket.
Yani ben de o dönem ablamı beğenmezdim. Beni anlamadığını, sıkıcı olduğunu vs düşünürdüm ve yüz vermezdim pek kendisine. Sonradan büyüdükçe ikimizin konuşabileceği ortak konular çoğaldı, beraber vakit geçirmekten hoşlanmaya başladık. İlla sizin suçunuz olmanız gerekmiyor, özellikle evin küçükleri her zaman diğerleri tarafından anlaşılmadığını düşünebilir ki diğer üyelerle arasındaki yaş farkı da çoksa. Yine de 23 yaşında size o kadar saygısız davranması üzücü ama ben de şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum çok gergin oluyorum bazen ister istemez sınav döneminden önce böyle değilse hoş görmeye çalışın. Bir de bence bu para mevzusu hiç görmezden gelinebilecek bir olay değil böyle bir şeyi hırsızlıktan farklı görmüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…