Kız kardeşime vurdum! :(((((

cidden var böyle insanlar değilmi gerçekten var yaaa

benim 3 tane kız kardeşim var ve hepsinin en sevdiğiyim ben çünkü biz sırdaştık arkadaştık kardeş tik anne babaydık birbirimize yeri gelir kavgalarımız olurdu ama can yakmazdık çocukça atışmalar işte 2 si evlendi 3. sü de bize göre çok büyük bir hata yaptı ama biz hala onu koruyup kollarız aynı canın parçalarıyız biz birinin tırnağına taş değsin istemem....

Senin gibi ispikçi bir ablası ve gaza gelip anlayıp dinlemeden küfürler yağdırıp üstüne yürüyen bi babası olduğu için kalp hastası olmuş kızcağız..

Tanımadığım halde kardeşine ben senden çok üzüldüm..

16 yaşında ama hepinizden daha olgun..

Kardeşini korumak istiyorsan bence ondan uzak dur artık. başka türlü bir faydan olmaz. saçma sapan bi nedenden dolayı babanı kardeşine karşı kışkırtmışsın resmen. bi de yazık yavrum rahatsızmış. ama Allah'tan senden önce olgunlaşmış. inşallah sen de bir an önce olgunlaşırsın.

ne kadar kiskanmiyorum desende kardesini deli gibi kiskaniyorsun.
Bunu kendine yediremiyorsun. Bu yuzden surekli agresif davraniyorsun.
Ben nekadar sana tuu kaka desemde iki pismanliktan sonra kendine engel olamayip ayni sekilde davranmaya devam edeceksin.
Senin icin en iyi olan profesyonel destek.

Bana birsey anlatmıyor ben onun ablasıyım diyorsun da, o benim arkadasım diye üzerine basa basa söyledigin halde gidip babana ispiyonlamıssın, neden sana anlatsın ki hala birseylerini? Sen onunla arkadas olmayı becerememissin, ayrıca evet yaptıgın terbiyesizlik hem baskasının özelini okudugun, hemde kardesini tartakladıgın icin..

Abla, abi olmak kisiye büyük diye, herseyi yapma lüksünü vermiyor,
masallah cokta sabırlıymıs karsısında abla diye, her istedigini yapabilecek olan, kum torbası gibi muammele edip stres atan, terbiyesizlik yapıp kendisini görmeyen doguruyu söyleyen kız kardesine terbiyesiz yaftasını yapıstıran bir abla var, oh ne iyi dimi, sen ablasın diye özel hayata da müdahale edersin, yaptıgın hata bile olsa karsındaki sana cevap verince yine terbiyesiz olan o olur, cünkü sen ablasın, büyüksün!

Acık ve net söyleyim ben sana bu kadar tahammül edemezdim, ikincisi sen bir doktora görün cocuga vurmalar, elini sıkmalar falan, iyi degilsin sen!

Her ne kadar aynı ailenin çocuğu da olsanız, kaderiniz aynı değil.
Sizin yaşadıklarınızı, hatalarınızı o da yaşayacak diye bir kaide yok.
Herkes kendi kader çizgisinde yürür. Sizin müdahaleleriniz ona her
zaman doğru yolu göstermez. Çünkü o,siz değil, olmayacak da...

Onun özeline saygı duyun ama öncelikle kendi içinizde yaşadığınız
sorunlar ve geçmişle ilgili hesaplaşmalarınız için uzman bir yardım alın.

Kardesiniz o kadar akli basinda
o kadar olgun ki
sadece isigi kapatip yatagina yatiyor

Ergen olan o olmasi gerekirken
siz ergen gibi davranmissiniz...

Ama suc siz de degil
sizi pohpohlayip kardesinizi ezen anne babanizda ...

buna ragmen sizin bilincaltinizda tam tersi bir dusunce var ve davranislarinizin
kardesinize bu sekilde yansimasi var

Fakat o oyle bir kardes ki sucun siz de degil anne babanizda oldugunun bilincinde ki ve bakin size karsilik bile vermiyor

o henuz kisilik gelisiminin olustugu
kaninin deli aktigi bir zamanda
lutfen boyle davranip onun da pskikolojisi bozuk birey olarak yetismesine katkida bulunmayin
aksine o cevheri isleyip siz de ondan iyi yonde etkilenin ...

oturup konusun
Allah korusun kendine bir sey yapsa yine uzulen siz olursunuz ....

Kardeşin çok olgun ve akıllıymış. Onun olgunluğunu çekememe, belki farkında değilsin ama, onu kıskanma gibi bir durum var sende. Gayet mantıklı şeyler söylemiş sana, senin de nolduysa gözün dönmüş. Birşeyler yaparken düşünmeni tavsiye ediyorum. sana yapılsa aynısı sen ne yaparsın,empati yap biraz.

....ama ben ablasiyim o benim malim, herseyi yapmaya hakkim var.....

Sen bizimle dalga mı geçiyorsun?

Hem vah tüh ben ne yaptım diye buraya yazıyorsun,sonra da ben ablasıyım o benim malım diyorsun.

Kimse kimsenin malı değil arkadaşım bunu öncelikle kafana yerleştir.

Annen baban sana karıştığında eminim ortalığı yıkıyorsundur,sen neden kız kardeşine aynısını yapıyorsun?

Senin kesinlikle psikolojik destek alman lazım normal değilsin.

16 yaşındaki kızın olgunluğu yok sende.

Kardeşiniz adına çok üzüldüm benimde erkek kardeşim var elbette arasıra anlaşamadıgımız konular olur bazen birbirimize küseriz ama oda en fazla 10 dk sürer sonra yanıma gelip ablacıgım ben seni hiç üzmek istermiyim der hadi gel seni bugun şuraya götüreyim der ama sizin yaptıgınız çok ayıp insan hiç kardeşine vururmu birde babana ispiyonlamıssın yemedigi küfür kalmamış ve kardeşinizin kalp hastası oldugunu biliyorsunuz Allah korusun kardeşinize o an bişey olsa bunun hesabını nasıl vereceksiniz.

Konuyu okuyunca kendi ablam geldi aklıma.

Aynen sizin yaptıklarınızı yaptı zamanında bana, yeterki ben evden dışarı adımımı atıyım, bırak günlük münlük cüzdanımı bile karıştırırdı. Yıllarca kara bulut gibi tepemde gezdi, adını aynen sizin gibi koruma takardı, güya beni koruyordu.

Ama bunlar koruma değil, merak, özel hayata müdahale, kıskançlık vs. vs. uzarda gider.

Aradan yıllar geçti ben 30 yaşıma geldim, o 33 şimdi nasıl mı dersin. Hala aynı hiçbir değişiklik olmadı.

30 yıldır karabulut gibi tepemde.

Sizi kırmış olabilirim, ama bu konuda çooooooooook dertliyim çok, sadece çeken bilir. Şimdi ise 4,5 yaşındaki el kadar kızımı dahi kıskanır, kendi 5,5 ve 9 yaşındaki çocukları ile bilgi kültür yarışına sokacak kadar.

Bu davranışlar sadece karşındakine değil, sana da çok fazla zarar verir. Bence bir an önce hareketlerini kontrol altına almalısın.

Kiskanclik basiniza vurmus olmali, en yakin zamanda bir psikologa görünün (öfke kontrolü, saldirganlik ve kiskanclik sorununuz icin) ve kizkardesinizi rahat birakin.
Madem kizkardesinizi korumak istiyorsunuz, o halde siz ve babaniz ondan mümkün oldugunca uzak durun.

Bir de rol calmayin, siz onun annesi degil ablasisiniz , ki kimsenin kardesinize böyle hoyratca davranma hakki yok.

Son düzenleme:

onu yazan konu sahibi değil canım
Başka bir arkadaş durumu tek cümle ile özetlemek istemiş

çok üzüldüm ben kardeşine
bi kız kardeşe sahip olmak varya dünyanın en güzel duygusu ve sen bu duyguyu kendine de ona da yaşatmıyosun
hemn gt kardeşine sımsıkı sarıl ve özür dile !!!

Biz iki kız kardeşiz. Kardeşim yurt dışında yaşıyor ama bir sorunumuz olduğunda oralardan yeteriz birbirimize.
Her zaman kararlarımıza saygı duyar, birbirimizi çok sevdiğimizi söylemeden telefonu kapatmayız. Asla kıyamayız birbirimize.
Ne olursa olsun bir sorunla karşılaştığımızda veya hatamız olduğunda çözüme odaklanırız soruna değil.
Lütfen sende kardeşliğin gereğini yap. Korumak kollamak şiddetle olmaz. Bir insanı anca sevgiyle elinde tutabilirsin.
En güzel örneği avucuna hamuru al ve sık, o yine parmaklarının arasından çıkacak bir yer bulur.
Yapmak istese zaten yapar, sen destek ol sevgiyle kazan onu. Ve unutma kız kardeş en büyük sırdaştır.

benim kız kardeşim yok okadar isterdim ki ama yok olanlarada cok özeniyorum...
tüm kuzenlerim görümcem gelinim kız kardeşim gibi görüyorum sımsıkı sarılıp dertlerini dinliyorum sarılıp öpüyorum kucaklıyorum hediyeler falan...
belkide temelinde kız kardeş olmayışıdır...
kötü bişiy degil başkalarını öyle görmek çok güzel...
ama bazen kedi canımdan birini arıyorum dertleşecek içimi dökecek teyzesi olacagım yigenler...
ALLAH bana vermedi ve içimde yara oldu bu...
siz kıymetini bilin özür dileyim ve saygıyı elden bırakmayın...
unutmayın ki onunda sizin kadar aklı mevcut korumakta bi yere kadar zaten pişmanmıssınız...
değişeceginizi söyleyin gönlünü alın çok kıymetlidir kız kardeş...
o varken hiç bir sırdaşa arkadaşa ihtiyacın yoktur zaten senin canındır...

Son düzenleme:
Anne baba dururken kimseye düşmez böle şeyler
tek çocuğum var ama fazla olsaydı asla buna izin vermezdim
hele erkeklerin ablasından küçük bile olsa erkeklik abilik taslamasına dayanamıyorum

hayatım boyunca hep bir ablam olsun istedim..genç kızlık dönemlerimde ablamla şöyle yapardık böyle yapardık diye hayaller kurdum... ama bu topiği okuyunca abla kavramından ürktüm...

kardeşinizin size güvenmesi için tek bir sebep bile yok..onu babasına şikayet eden,tartaklayan,eleştiren birine neden güvensin?

sizin yaptığınız koruma ya da ablalık değil,çok daha farklı bir şey! adı yok bunun..

konu sahibi arkadaşım,sahiden siz nasıl bir ablasınız böyle?

Son düzenleme:
Yazık !
Bende bir ablayım ikimizde küçükken tabiki kavga ettik tırnakladık birbirimizi.Ama küçükken hani ben 8 o 4 yaşındayken !
Bir kere elimi kaldırmadım ona kırıcak bir kelime söylemedim.
Bence kardeşin abla olmalıymış çünkü senden daha olgun.
Kalbinden rahatsız diyorsun birde.Nasıl bir vicdanla hemde haksız olduğun halde vurabiliyorsun o çocuğa sen.?,
Bir de kalkıp düşmanınmış gibi babana şikayet ediyorsun işin aslını astarını bilmeden.
Gerçekten sinirlendim okuyunca.
16 yaşındaki kız saygıyı biliyor ama büyükleri saygıdan yoksun.
Bence de bir doktora git ve kardeşini hırpalamaktan vazgeç.

-Günlük yazdığnı göre göre gidip elinden çekiştirmişin okumaya çalışmışın.Bu ne cürret ne hakla bunu
yaparsın.Kardeşinin özeline karışma hakkını kendinde nasıl görürsün.
-Vermek istemeyince neden kuvvetini kullanıyorsun vurup canını yakıyorsun.Kaba saba laftan anlamayan
abla moduna giriyosn.
-Kalp rahatsızlığı olduğunu bile bile üstüne üstüne gitmişsin Allah korusun o kıza birşey olsaydı bu vicdanla
napardın bilemiyorum.
-İsiyonculuğunda cabası.Küfürbaz bi baba kavgacı dövüşçü bi abla...
Cidden ablalığın tartışılır.O abla sen kardeş gibisin.Sen böyle davranırsan kızcağız tabi korkar çekinir
senden.Hiçbişyinide paylaşmaz haklı olarak anlayış yoksunusun çünkü.
-Özür dileyerek kendini affettirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…