Kız kardeşime vurdum! :(((((

Kardeşinin yerinde ben olsaydım, sen bana vurduğunda ben de bir tane yapıştırırdım sana.
Harbiden, abla mısın ? Düşman mı? Belli değil.
Bir kere daha böyle kötülükler yaptığında, kardeşin kalbinden dolayı o an "tak" diye ölüp giderse , o zaman anlarsın can acısını.
Yazık, çok üzülüyorum senin gibi, kardeşine bile tırnaklarını gösterenlere... İçten iğneli diyorlar senin gibilere.

Evet,doğru söylüyorsunuz. Çok yanlış yaptım. Yarın gidip hediye alacağım,okuldan geldiğinde de gönlünü alacağım. Umarım beni affeder. Ama sanırım o çocukla hala sevgili. Çocuğu görüyorum arada,imamhatip lisesinden çıkıyor. Ve direk futbola sahaya gidiyor. Buna cok sinirlenmistim yaşı küçük diye. Ve annemde bunları biliyor,anneme her şeyini anlatıyor. Annemde benden saklıyor söylemiyor. ki haklılar o sinirle yine ters bir şey yapabilirim diye:5: çok üzgünüm,bir daha yapmayacağım. Onu anlamak istiyorum ama kandirirlar diye korkuyorum. ayrıca babama ispiyonlamak değil,belki korkar erkeklerle ilgisi olmaz diye sacma salak düşünmüştüm. o anki ruh halime göre. hepinizin yazdıklarını okudum. cok üzgünüm:5:

Benim böyle bir ablam olsaydı, kardeşinin vermediği tepkinin alâsını verirdim, evlensede kurtulsam diye düşünürdüm.:ssz:

sen belli ki çok kıskanç bir ablasın(abla değilsin de).senden nefret ettim şuan da .pişman olacak bir tip değilsin kesınlıkle..sana bir tane yapıştırmayı çok isterdimm

Evet,doğru söylüyorsunuz. Çok yanlış yaptım. Yarın gidip hediye alacağım,okuldan geldiğinde de gönlünü alacağım. Umarım beni affeder. Ama sanırım o çocukla hala sevgili. Çocuğu görüyorum arada,imamhatip lisesinden çıkıyor. Ve direk futbola sahaya gidiyor. Buna cok sinirlenmistim yaşı küçük diye. Ve annemde bunları biliyor,anneme her şeyini anlatıyor. Annemde benden saklıyor söylemiyor. ki haklılar o sinirle yine ters bir şey yapabilirim diye:5: çok üzgünüm,bir daha yapmayacağım. Onu anlamak istiyorum ama kandirirlar diye korkuyorum. ayrıca babama ispiyonlamak değil,belki korkar erkeklerle ilgisi olmaz diye sacma salak düşünmüştüm. o anki ruh halime göre. hepinizin yazdıklarını okudum. cok üzgünüm:5:

annen bunları biliyorsa, sana laf bile düşmez bence. yanlış anlama
ben senden başka kimsenin bilmediğini sanıyordum. annen bile senden saklıyorsa ohooooo

Anneni kiskaniyor olmayasin ... Annene anlatiyorken sana ne oluyor. Annenle iliskileri iyi anlatiyor. Seni cozmus , ispiyoncu oldugunu anlamis anlatmiyor. Burda anlamadigin nedir ben onu anlamadim.

Takıntılı ruh hali devam ediyooor....

Korkar erkeklere ilgisi olmaz ne demek yahu? hemcinslerinden mi hoşlansın?:52:

Hediye işe yaramaz onu söyleyeyim...
Sizi affetmesi de muhtemel değil, gene eskisi gibi konuşur, gülüşür abla der ama kalbinde bu yaşattığınızı daima taşıyacak...
Siz bu şekilde tepki verdiğiniz için sizden saklıyor olabilir mi?
Kızmak yerine akıllı bir anne-baba-abla-(ki anneniz öyle yapıyor) sonuna kadar yanında olur, yaşantısını dinler, böylelikle bir eli üzerinde olur ki atacağı yanlış bir adıma müdahale edebilsin, benden korkarak yanlış şeyler yapmaya teşvik edilmesin diye.
Ona doğruları ancak, dinleyerek, anlayış göstererek ve yaşadıklarının yanında olarak gösterebilirsiniz.
İster dövün, ister sövün, prangaya vurun o yine istediğini yapacaktır ve böyle devam ederseniz siz de kalbinde sonsuza dek sadece kan bağı olan bir abla olarak kalacaksınız.

Ablam böyle yaparsa şahsen ben kime güveneceğimi şaşırır içime kapanırdım. Büyük ihtimal o da günlüğüyle arkadaşlık kuruyor. Tüm hevesini, ilk kalp çarpıntısını, tüm hayal kırıklığını, mutluluğunu öz ablasına anlatmaktansa defter sayfasına yazıyor iyi ki de öyle yapıyor!

Bak ben 22 yaşındayım orta okuldan beri günlük tutuyorum. Bazen çok içime kapandığım dönemlerde bile annem günlüğüme el sürmez. Düşün bak abla demiyorum 9 ay karnında taşıyan annemden bahsediyorum. Çünkü günlüğüme normalin üstünde anlam yüklediğimi, benim için o saçmasapan defterin çok önemli, değerli olduğunu onu okuduğunda bir daha aramızın eskisi gibi olamayacağını beni çok iyi tanıdığı için biliyor. Benim öz mü öz annem yeri geliyor kızım ortaya koyma kaldır, anneyim arada merak ediyorum bi'şey dürtmesin bari diyebiliyor :)

Okusa da bilirim çünkü kızıp, susmadan bana diyebileceği şeyleri de yazıyorum yeri gelince. Benim ablamla 1 yaş var aramızda herşeyimi bilir. Ama günlüğe ben yine onun bilmeyeceği şeyleri yazarım. Kurduğum hayalleri, darıldığımı, içten içe içerlediğimi. Ben bir bireyim onlar doğurdu, o kardeşim diye kendime ait nefes almalık bir alanım olamayacak mı benim, bu nasıl bencil bir düşünce anlam veremedim. Ben senin ablanım ne demek yani... Sahibi misiniz bu durumda?

Sizinki korumaktan öte huzurlu insanın huzurunu bozmak, gölge etmek. Kırılma demiycem umarım kırılır da az buçuk yaptığının farkına varırsın arkadaşım. Çünkü ilk kez yapmıyorsun. Senin sevgilin hiç mi olmadı? 16 yaşında benim sevgilim vardı. Ve ben ailemden aldığım terbiyeyle sinemaya gittiğim, kafede oturduğum görünce kalbimin çarptığı adama (çocuğa) sevgili diye hitap ediyordum. Ailem de biliyordu babam da dahil olmak üzere. Kaldı ki senin baban bu tip şeyleri doğru bulmuyormuş, öyle görmüştür tamam ama sen emin bile olmadan canını, kardeşini öyle bir fırtınanın içine atıyor, nelere maruz bırakıyorsun.

Açık konuşayım yaptığının zerresini canım, kanım, ablam yapsa büyük konuşmayım ama o benim ablam olmaktan çıkar, en güvenmediğim, dış kapı mandalı olur gözümde. Bir de durup hiçbişeyini bana anlatmıyor demişsin pes kız sana daha nasıl güvensin de ilk kalp çarpıntısını anlatsın? Sınavdan düşük alsa size gelip anlatsa ballandıra ballandıra ailenize anlatacağınızı düşünür insan, öyle güven vermiyor hareketleriniz.

Kız resmen o yaşta olgun olmak zorunda kalmış, ergenliğini bile yaşatmıyorsunuz ona. Allah ona kolaylık versin umarım kendine düzgün, aklı başında bir arkadaş edinir de içine kapanmaz.

Sonra yok efendim kardeşim kötü arkadaşlıklar kuruyor, sigara içiyor, alkol alıyor. En tehlikeli döneminde en yakınından darbe alıyor kız çok güzel.

Bi'de hukukçusunuz, korkunç.

Önemli olan gönlünü almanız, hediyeler almanız değil, bir daha tekrarlamamanız..
Bir abla kardeşini bu yöntemle koruyamaz! Benim de benden 5 yaş büyük bir abim var ve normalde çok anlayışsızdır.. Şu yaşıma kadar ne özel birşeyimi sakladım, ne de sevdiğim adamı..
Abim herşeyimi bilmeli ki beni koruyabilsin.. Saklasaydım, arkasından iş çevirseydim anca başıma bir iş geldiğinde öğrenecekti..
Kardeş dediğin her daim birbirine destek olmalı.. Ben kardeşimin bir damla göz yaşına kıyamazdım..
Kardeşiniz sizden nefret etmiyorsa öpüp başınıza koyun derim..
Koruyamazsınız, anca kendinizden soğutursunuz!

Yorumları okumamıştım...
Bence 180 derece değişmen gerekiyor. Normalde evet annesinden çok ablasına anlatır insan, daha iyi beni anlar diye. Ama sen bunun o kızın elinden nasıl almışsın. O şimdi nefret ediyorum dese haksız mı :/ Lütfen bi'daha yapma. Kalbi de rahatsız diyorsun senin yüzünden daralsa, bunalsa nasıl üzülürsün. Eğer sinirli, çabuk parlayan biriysen o günlüğü kendini bilen biri olarak okumak istememen lazım. Yeri geliyor ben ablama kızdığımı da yazıyorum. Çok doğal şeyler bunlar. Lütfen bir daha yapma yapma yapma:45: Son olarak erkekleri öcü gibi anlatır, ifade edersen psikolojisi için de iyi bi'şey değil bu.

Dedikleriniz çok doğru. Fakat; benim ergenlik dönemim olmadı,olamadı. Cocuklugumu daha yasayamamisken.. Babamla annem diğer erkek kardesimle beni hep doverlerdi,evden giderlerdi gece yarısı kendimize o küçücük yasimizda karnımızı doyurmaya çalısirdik. Erkek kardesimle dışarı bi çıkardık kimse aramazdi bizi. Sokakta öyle insanlara rastlardikki sarılarak.uyurduk erkek kardesimle. Hayatı öyle kötü tanimistik ki. Iyi yönü yoktu sanki yaşamanın. Hırçınlığım bu yüzden. Kız kardeşimi başı boş bırakırsak benim gibi olur görmek istemeyeceği şeyler görür kandirilir diye düşündüm. Bunuda sacma sapan tepkilerle gosterdim. inanın yerden göğe kadar haklisiniz. evet iğrenç ise yaramaz dış kapinin dış mandali lanet bir ablayim evet gelip beni tekme tokat dovebilirsiniz,o yapıştırmak istediğiniz tokatı bana yapıştırabilirsiniz? gecmisimde ki izleri tekrarlatabilirsiniz. ne olmuş ki.. alıştım ben sonuçta. öyle incindim ki bazilarinizin yazdıklarına. Ağlayarak yazıyorum suan yemin ediyorum. Ben inanın aptal bir insanım. Kardeşime bile vurabilen lanetim! benim yaşamam bile hata, bana yıllar önce yapılan kötülükleri yasamasin istiyordum. ama onu uzerek vurarak yaptım bunu. Igrencim! abla dememeli bana,böyle bi ablası olamaz. ama yarin gönlünü alacağım konuşacağım.:5: ben iyi bir abla olamadım,cunku ben iyi bir çocukluk geciremedim. Ben 16 yaşımda başkalarının çöpe attıkları elbiseleri giyerdim.. ona rağmen hukuk okudum. ama beynimi yedim bitirdim! kotulugu kardeşime yaptım. içimdeki hırsı isyanı böyle dışarıya vurdum!:5:

Dedikleriniz çok doğru. Fakat; benim ergenlik dönemim olmadı,olamadı. Cocuklugumu daha yasayamamisken.. Babamla annem diğer erkek kardesimle beni hep doverlerdi,evden giderlerdi gece yarısı kendimize o küçücük yasimizda karnımızı doyurmaya çalısirdik. Erkek kardesimle dışarı bi çıkardık kimse aramazdi bizi. Sokakta öyle insanlara rastlardikki sarılarak.uyurduk erkek kardesimle. Hayatı öyle kötü tanimistik ki. Iyi yönü yoktu sanki yaşamanın. Hırçınlığım bu yüzden. Kız kardeşimi başı boş bırakırsak benim gibi olur görmek istemeyeceği şeyler görür kandirilir diye düşündüm. Bunuda sacma sapan tepkilerle gosterdim. inanın yerden göğe kadar haklisiniz. evet iğrenç ise yaramaz dış kapinin dış mandali lanet bir ablayim evet gelip beni tekme tokat dovebilirsiniz,o yapıştırmak istediğiniz tokatı bana yapıştırabilirsiniz? gecmisimde ki izleri tekrarlatabilirsiniz. ne olmuş ki.. alıştım ben sonuçta. öyle incindim ki bazilarinizin yazdıklarına. Ağlayarak yazıyorum suan yemin ediyorum. Ben inanın aptal bir insanım. Kardeşime bile vurabilen lanetim! benim yaşamam bile hata, bana yıllar önce yapılan kötülükleri yasamasin istiyordum. ama onu uzerek vurarak yaptım bunu. Igrencim! abla dememeli bana,böyle bi ablası olamaz. ama yarin gönlünü alacağım konuşacağım.:5: ben iyi bir abla olamadım,cunku ben iyi bir çocukluk geciremedim. Ben 16 yaşımda başkalarının çöpe attıkları elbiseleri giyerdim.. ona rağmen hukuk okudum. ama beynimi yedim bitirdim! kotulugu kardeşime yaptım. içimdeki hırsı isyanı böyle dışarıya vurdum!:5:

babanla annen bu kadar kötüyse neden kardeşini onlara şikayet ettin

Konu sahibi hatanin farkindasin..
Daha oncede yaptiklarinin hata oldugunu sonradan fark etmissin..
Kendini aklamak icinde kotu gecirdigini soyledigin cocuklugunu ortaya koymussun. Sinirlenince kendine hakim olamadigini soyluyorsun ama senin sinirlenmeni gerektirecek hicbirsey yok ortada. Hatta diyelim ki hadi sinirlendin, kiz kardesinin soyledigi seyler o kadar mantikli ve yapici ki o anda sinirlerinin dozelip kendinden utanman gerekirdi. Bana oyle geliyorki bu senin ne ilk ne de son hatan olacak. Kendine gel. Her seferinde yapip yapip sonra pisman olup kendini affettiremezsin. En ufak seyi yasina basina bakmadan babana sonuclarini tahmin ederek soyleyen sen, kizkardesin sana hicbirseyini anlatmayinca nasil sasirsin? Ne bekliyorsun, insan guvenmedigi kisiyle hicbirseyini paylasirmi? Kusura bakma ama ben senin onu korumaya calistigini, seninki kadar kotu bi cocukluk gecirmesini istemediginden cok, seninki gibi kotu bi genclik gecirmiyor diye onu kiskandigini dusunuyorum. Kendi psikolojinizin bozuk oldugunun farkindasiniz, bari normal insanlari bozmayin.

Cok ama cok sinirlendirdi beni su yazdiklariniz. Lutfen insanlarin ozel hayatlarindan uzak durun. Kardesiniz dahi olsa...

Burda bi'çok kez yorum yazdım belki en sert yazdığım yorum buydu. O da kötülüğüne değil emin ol gerçekten anla diye. Çünkü yaptığının korumayla alakası yok. "Babamla annem diğer erkek kardesimle beni hep doverlerdi,evden giderlerdi gece yarısı kendimize o küçücük yasimizda karnımızı doyurmaya çalısirdik." dedin. Ozaman ne hissettiğini hatırlıyor musun? Sana vurduklarında ne hissediyordun mesela? Yani niye aynı hatayı yapıyorsun da ona da yaşatıyorsun. Burda kimse seni dövmek, yerin dibine sokmak istemiyor emin ol. Bi'çoğumuz kardeşinin yerine koyarak sırf sen yaptığının ne kadar kötü algılandığını hesap et diye yorumlarda bulundu. Yoksa sen şu an ağladığında hiçbirimiz mutlu olup da uykularımıza dalmayacağız.

Hukuk okumana laf söylemem; "Ben ablayım"cı tavrınaydı, özgürlüğüne bu kalıpla müdahale etme yetkisi bulmanaydı.

Lütfen ama lütfen kardeşine neyi neden yaptığını anlat ve bir daha tekrarlama. Emin ol kolundaki yara geçer ama içine oturursa ordan ağzınla kuş tutsan geçiremezsin. Boşa dememişler söz kılıçtan keskindir diye. Umarım tez zamanda abla kardeş iletişiminiz düzelir:26:.:26:

bak ağır şeyler yaşamışsın tamam.. biz bunları bilemeyiz zaten ne yaşadın ne kadar üzüldün vs vs.. ama bak birde sen bunları yaşadığın halde kızkardeşine yanlış şekilde davranıyorsun ya.. işte ben bunu anlayamıyorum.. tamam sen bişeler yaşadın ve kötü bi çocukluk-ergenlik dönemi geçirdin ama bunun kızkardeşinle uzaktan yakından alakası yok.. şimdi kendini toparla bence ve kızkardeşinin gönlünü hediyeyle yani maddiyatla değil kendi çabanla al.. az öncede dediğim gibi yüzüne karşı söyleyemiyorsan eğer pişmanlığını, ona uzun bir mektup yaz.. pişman olduğunu, hata yaptığını anladığını ve onu sevdiğini söyle.. ama geçmişten bahsetme ona.. sadece kendi aranızdaki şeylerden bahset..
annene babana kızgınsın sanırım geçmişten dolayı bunuda bi uzmanla aşabilirsin bence..

evet,bende farkındayım ne kadar yanlis yaptığımın. bu olayla anladım bunu daha çok. onu ne kadar çok uzdugumu biliyorum,elimden gelenide yapicagimida biliyorum. Saat kactan beri düşünüp duruyorum,benimde kendime özel sorunlarım var ama kardeşime patliyorum. Çok sacma yaptığım. Ama inanın pişmanım. evleneceğim,benden kurtulacak. Ama her gün ona yaptıklarım için acı çekeceğim. onla gorusemeyecegim:5: kimse burada bana inanmıyor,pişman olduğuma. Ama beni anlayanlarda oldu. bana "gelip sana bir tane yapıştırmak istiyorum" diyenlerde oldu. bu kadarı fazla aşağılayici değil mi? hatamin farkında olmasam neyse ama cok üzüldüm:5: hepiniz beni iğrenç birisi olarak görüyorsunuz:5: ama diyebileceğim vir şey yok haklısınız..

evet,bende farkındayım ne kadar yanlis yaptığımın. bu olayla anladım bunu daha çok. onu ne kadar çok uzdugumu biliyorum,elimden gelenide yapicagimida biliyorum. Saat kactan beri düşünüp duruyorum,benimde kendime özel sorunlarım var ama kardeşime patliyorum. Çok sacma yaptığım. Ama inanın pişmanım. evleneceğim,benden kurtulacak. Ama her gün ona yaptıklarım için acı çekeceğim. onla gorusemeyecegim:5: kimse burada bana inanmıyor,pişman olduğuma. Ama beni anlayanlarda oldu. bana "gelip sana bir tane yapıştırmak istiyorum" diyenlerde oldu. bu kadarı fazla aşağılayici değil mi? hatamin farkında olmasam neyse ama cok üzüldüm:5: hepiniz beni iğrenç birisi olarak görüyorsunuz:5: ama diyebileceğim vir şey yok haklısınız..

Burda seni zerre tanımayan biz insanların ne düşündüğünü hiç dert etme kendine, boşver bizi. Biz sadece dışardan görüneni söyledik. Sana kardeşinin kalbini kırma diye kızarken, emin ol senin kalbini kırmaya çalışmıyoruz. Umarım dediğin gibidir de kardeşin ablam evleniyor ya diye kederleneceğine, yaşasın ablam evlenip, gidiyor diye sevinen bir kardeş olmaz.
Yarın yeni bi'gün, bu fırsatı iyi değerlendir :)

Geçmişte yaprıklarınıza üzülmek, ağlamak şu an için çok saçma.
Kardeşinizi üzdünüz, yapılamayacak bir şey yaptınız ve şuan siz belki ondan daha beter durumdasınız.
Bu yaşadığınızı sıfır noktası alın, neler yaptımla değil kardeşime bundan sonra neler yapabilirimle ilgilenin.
Ve her içinizden gelen sinir durumunda buraya yazılanları ve sizin verdiğiniz cevapları hatırlayın, kontrol noktası oluşturur, tekrarını önler.
Ne yalan söyleyeyim, kardeşinize ayrı üzüldüm, bunu yapan ablaya yani size ayrı üzüldüm.
Yine de ablasınız, küçükler büyüklerine çabuk kanarlar, kinlenip yüreklerinde yer tutturmazlar.
Fırsat bilin bu durumu ve artık buna son verin, gerçekten bir ABLA olmaya yarın sabah gözünüzü açtığınızda başlayın.

Back